2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Ben 37+4 de doğum yapmistim demek o yüzden gerek gormediler. Ben calpolü 1 çay kaşigi verdim. Onuda bir kere verdim. Çok kullanmak istemedim.

tahmin ettim :)) 37 den sonraya yapmıyorlar canım
37den önce ve küvezde kalmaları gerekiyormuş
çok şükür benim kızım sadece 12 saat küvezde kaldı ama haftasından dolayı rop istediler
calpolü de yarın soracaklarımın arasına yazdım... aşıdan sonra bebkler huzurusz oluyor malesef

Tugbacim dun kalca usg ve dr.muayenemiz vardi,cvp yazamadim kusura bakma,gercekten o anlattign, yasli teyzeye sinir oldum,ama aliscaz galiba boyle patavatsiz insanlara...bizim dr.umuz gunluk 20gr almasi yeterli ama 30gr ve ustu alirsa cok iyi almis deriz dedi,bence ona gore hesapla ve moralini bozma...ek protein mamasini biz kuvezdeyken istemislerdi,adi EUPROTİN.hemsire dediki piyasada 140-150 arasi,ama biz firmaya 120 ye getirtiyoruz demisti,bende tamam demistm.ama oyle olmasa internetten siparis vercektm

kızlar bu hafta rop testimiz var zor bi test mi??
bi de hepatit aşımız var... yaptıranlar o günü nasıl geçirdi ağrılı oldu mu bebişleriniz??

Dosbacim rop testi,bizim kuvezde yapilmisti,nsl oldugunu bilmiyorum,ama sonrasinda gözleri kizarmisti...bizim hepatit asisinda sikinti olmamisti,ama 2.ayda karma aşi yapilmisti,zaten bu aşıda agri,ates olur demisti,aksama dogru cok huzursuz oldular,cok agladilar,calpol verdm oyle sustular,aşi oncesi dr.a sormustm,oncesinde verme,faydasi olmaz demisti.kilolarina gore su kadar cc verirsn demisti.bence evde her zaman calpol bulunmali

Dosbacim,nazara kesinlikle inaniyorum,misafir olunca hemen dualarimizi okuyoruz valla,ins.her gecen gunu daha rahat daha kolay atlatirsin,ara sirada huzursuzluklar nazar boncugu olsun artik;-)

bugün dr.umuz vardı ve rop testi yapılmadı... ben yapılacak diye biliyordum ama benimkilerin gelişimi ve haftası yeterliymiş..
zaten kızım artık iyice takip ediyor ama oğluşum sadece karartıları seçiyor
işitme testimiz yapıldı çok şükür temiz çıktı

kilolarımıza gelince malesef bebeklerim sınırda değilmiş ama çok az kilo almışlar
kızım doğum kilosuna göre 300 gr almış
oğlum doğum kilosuna göre 400gr almış
tahmim ettğim gibi prematil hafif gelmiş benim yaramazlara... hem anne sütü de yetersiz (
sağlıkları yerinde olsun da kiloya takılmamaya çalışıyorum
pre-aptamile geçtik... sanki aptamil-1 e geçebilirdik :))
kızım sonuçta 3100gr olmuş ama bakalım kısmet
oğlum artık banyo yapabilcek... ikisininde vücutları kuru dedi... nemlendirici tavsiye etti...
evim aşırı sıcak demeyi unutmuşum ... buhar makinası almıştım onu kullanma vakti geldi sanırım
bana da sütüm artsın diye 10 günlük kullanacağım bi ilaç yazdı...normalde mide ilacıymış bakalım inşallah fayda eder
gaz sancımız için sıkı kundak kucakta sallama ve klasik müzik veya colic cd 'si tavsiye etti... yada ninni :))
ben colic cd si dinletiyorum biraz işe yarıyor

bizden şimdilik bu kadar teyzeleri...

Günlük 20-30 g almalari gerekiyor. Ama önemli olan sağlikli olmalari. İnşallah bu ay açigi kapatirsiniz. Bizde cuma günü kontrole gideceğiz. Bende kizimin çok az kilo aldigini düşünüyorum. Birde hem EMZİRİP hemde tek başina bakmak bence zor. Çünkü hem ev işi yap hem bebeklere bak insan kendine bakamiyor. Sütün olmasi içinde kendi bakimin çok önemli ben yalniz olduğumda rutin yedigim şeyleri ihmal ediyorum. İnan bir bardak kefiri dolaptan çikarip içemediğim an oldu. Hatta geçende kendime sütlü çorba yapiyordum. Çocuklara dalip çorbayi ve tencereyi yaktim. O yüzden kendi bakimin ve sütün için yardim al bence tabii. Biz iki aylik olduk sadece emiyorlar ve ben hala yardim aliyorum.

kızlar kendinizi kaç saatte bir sağıyorsunuz?
her sağmanızda kaç ml süt geliyor?
bebekleriniz kaç günlük ve kaç saatte ne kadar süt içiyorlar?

ben kendimi 3- 4 saatte bir sağıyorum. her sağmamda 200-250 ml ye kadar süt geliyor. bebeklerim 18 günlük.
2200 gr olan her 2 saatte 50 ml, 1650 gr olan her 2 saatte 40 ml alıyor.
ister istemez kıyas yapıyorum. bakalım nasıl gidiyoruz dier ikizlere göre. bu arada mamaya hiç başlamadık. sadece dünden beri annesütüne bir ölçek ek protein eklemeye başladık. o da zaten süt miktarını artırmıyor.

ben de aynı senin gibi sağıyorum 3 saatte sağarsam 200 ml 4 saaatte sağarsam 250-260 civarı geliyor
benimkiler 56 günlük ve her 3 saatte bir oğlan 100 kız 125 civarı içiyor tıkı tıkına yetiyor şuan sütüm
biraz daha artırsalar miktarı yetmeyecek gibi ama bakalım hayırlısı
bizim kız gece çok içiyor bazen 150 -175 içtiği oluyor valla şaşıyoruz
seninkiler daha küçük o kadar ancak içerler hazır onlar az içiyorken sık sağ at dolaba ilerde lazım olacak kesin
benimkiler baştan beri hep iştahlıydılar çok içiyorlardı o yüzden ben dolaba atamadım
ben de mamaya başlamadım şimdilik ssadece bikaç kere gece uykudan dolayı çok yorgun düşüp sağamamıştım 1-2 kere mama verdim hepsi o..

delikız konumuzun dışı ama sen şükran hanımdan sonra hangi dr.a gittin...yani tüp bebeğini nerde yaptırmıştın??
ankarada tedavi ile hamile kalan arkadaşlar nerde yaptırdı ve kaçıncıda tuttu merak ettim
bi tanıdığa tavsiyede bulunacağım da ... şimdiden hepinize teşekkürler

tatlım benimkilerde ilk 15 gün sadece 100gr aldılar, ben sadece süt veriyordum, geceleri birkez mama veriyordum, doktorum bu çocuklar aç, doymuyorlar, o yüzden kilo almamışlar dedi, birde aç olmlarına rağmen çocuklar huzursuz değil, açlığa alışmış bunlar dedi bana bir öğün emzir 1.5 saat sonra prematil mama ver dedi,bir hafta sonra kontrole gittik, kızım 300 oğlum 550 gr almış,şimdi kilo alımları iyi çok şükür,seninkilerde düzene girer canım merak etme, bu arada benimde sütüm çok az, şu ilacın adını ver bende alayım canım, belki işe yarar
tuğbacım bende 3 saatte bi sağıyorum sadece 75 ml geliyor, maşallah maşallah senin ve delikızın sütleri çok iyi, sürekli maşallah diyorum nazar değmesin, benimkiler seninkiler kadarken kız 30 oğlan 45 içiyordu, seninkiler gayet iyi merak etme, ama bol bol sütünü sağ buzluğa koy, büyüdüklerinde yetmeyecek, beni ilk başlarda sütüm yetiyordu az içtikleri için, şimdi süt verince adam başı 80ml olsa yetmiyor, daha da istiyorlar, idi 38 günlük olduk, oğlum 90ml, kızım 60 ml içiyor, ama dediğim gibi anne sütü olunca daha çok içmek istiyorlar

Kizlar tecrube ettim,bende tavsiye ediyorum,OM-X (kaka icin) aci elma yagi (gaz icin) kullandm,cok faydasini gordum
canım bende OM-X i kullandım, oğluma iyi geldi ama kızımda işe yaramadı, yavrumun ıkınmaktan göbeği dışına fırladı, fıtık oldu, dün en son çare fitil aldık, biraz rahatladı

kızlar bu arada mama kullanan arkadaşlara bi mamadan bahsedeyim, ben ilk başta aptamil kullanıyordum, yaptığım araştırmalar sonucu aptamilin için şeker olduğunu ve çocuklara gereksiz kilo yaptığını öğrendim, sonra sma aldım, benim kız biraz seçici, aptamili de sma yı da beğenmedi, bende biraz araştırma yaptım, golden goat diye bir mama buldum, keçi sütünden yapılıyor, ondan aldım, benimkiler bayıla bayıla yedi, anne sütüne çok benziyor, diğerleri gibide kötü kokmuyor, diğer mamalar inek sütünden yapılıyrmuş, bunda keçi sütü var ve keçi sütü anne sütüne en yakın olan sütmüş, denemek isteyen arkadaşlar olursa tavsiye ederim, 400 gr lık kutusu 35 tl, her yerde aynı fiyatı

birde aklıma gelmişken sorayım kızlar hepiniz bez olarak prima mı kullanıyor sunuz? ben bi araştırma okumuştum nette, primanın türkiyeye gönderilen bezlerinin içinde bebeklere kısırlık yapacak kimyasallar ekleniyormuş, o makaleyi okuduktan sonra prima almamaya karar verdim (o zman daha hamileydim) hugiies kullanıyorum bn başından beri, çok çiş yaparlarsa kenarından sıvı kaçırıyor, şimdi de ne kullansam şaşırdım:44:

kızlar doktorumuz 2. ayın sonunda rotavirüs aşısı yapacağız dedi, özel bi aşı, devlet ödemiyor, 145 tl fiyatı, fiyatını geçtim herkes birşey söylüyor, aşı çocuklarda bağırsak düğümlenmesine sebep olabiliyormuş, kafam karıştı yaptırsam mı yaptırmasam mı diye, size doktor böyle bir aşı yapacağız dedi mi? siz ne düşünüyorsunuz, yaptıracak mısınız?

goldan goat ı duymuştum gerçekten de ben de lazım olursa ondan deneyecğim
fitil bebeklerde çok sakıncalıymış yalnız kullanımına dikkat et
ben prima kullanıyorum çok memnunum
ya ona bakarsan hepsinde birşey var ,hangisinde yokki
hepsinde var ama yapacak bişey yok o kadar da pimpirikli olmamak lazım bence
yoksa kafayı yer insan hangisini ayırt edebilirsin ki
om-x çok etkili bi damla içir alttan hemen fışkırıyor
bizim kıza bi kere içirdim de üstü başı battı
sonra artık sadece oğlana veriyorum kzı bıraktım fazla geldi demekki
oğlanda da az veriyorum hemen kakasını yapıyor
acı elma yağını daoğlana deneyeceğim çok ıkınıp sıkınıyor gazdn dolayı
bu arada aklıma geldi zamanında orkidi de kısırlık yapıyor diye söylemişlerdi çok kez
ama malesef ki beni kısır yapmadı benim genetik bozukluğum vardı ondan bebeğim olmadı
yani diyeceğim oki ara ara böyle haberler çıkarıyorlar ama çok takılmamak lazım yoksa herşeyden kıllanır insan
biraz relax olmak lazım bence

evet biz de haftaya cuma yaptıracağız bu aşıyı
zararlı olsa neden yapılsınki
kimsebu rski almak istemez bence

ben de markalara saldırı olduğunu düşünüyorum. her dönem farklı markalar üstüne böyle haberler çıkıyor. prima iyi bence.
benim kızlarda daha gaz olayları olmadı ama şu acı elma yağını her ihtimale karşı evde bulundurayım diyorum. nasıl kullanıyorsunuz bunu?
bu arada bi anne sütüne ek protein kullanıyoruz 4 gündür. eoprotein diye milupanın bir ek proteini. benim kızlarda kusma derdi yoktu fakat bu ek proteinden sonra sütlerini içmelerinin ardında malum gaz çıkartıyoruz. fakat bizimkşler artık kusmaya başladı. günde 4 kez anne sütüne karıştırıyorum ve her karıştırmamda gaz çıkarırken kusmuk şeklinde çıkartıyorlar. kusmuk değil hatta resmen ağız dolusu kusuyorlar. sadece anne sütü verdiğimde sadece gaaz çıkarıyorla, kusmuk falan yok. doktorumuza neden bugün sormadım bilmiyorum, aklıma gelmedi de. pazartesiye kaldı artık
sizinkiler gazlarını kusmuk halinde mi çıkarıyorlar?
bazen kızlar çok süt içiyorlar ondan da kusmuş olabilirler mi acaba? büyük kızım 2 sefer öyle bir kustu ki kusmuğu burnundan geldi. çok korktum.

bizim oğlanda gaz var maa öyle ağlama krizleri yok sadece ıkınıyr o kadar
gazını çıkarmadan yatırırsam az bişey kusuyor
gazını çıkarırsam kusmuyor
bazen de fazla yemekten kusabiliyorlar
az miktar kusma sıkıntı değil tam tersien doymuş olduğunun ve sütün yaradığının göstergesiymiş
bizim oğlan her yediğinde az bişey kusuyor o da çok normal
kızımda kusma yok çok şükür
gazı çıkarırken bazen az bişey kusuyorlar bazen kusmuyorlar
gazın az veya çokluğuyla alakalı olabilir
ben protein kullanmıyorum sadece süt..
kusmuk burundan bazen glebiliyor o da normal korkma hemen gaz çıkarır pozisyona getirip sırtına vur

keçi sütünün gerçekten faydası çok ancak sadece keçi sütü ile beslenenlerde başta folik asit eksikliği olmak üzere bazı vitaminlerde eksiklik görülür, buda gelişme geriliğine neden olur bu yüzden sadece keçi sütü ile beslememek gerek..

acı elma yağını ne kadar zamnada bir kullanıyorsunuz ve nerelere uyguluyorsunuz? sadece gaz olduğunda mı kullanıyorsunuz? eczanede satılıyor mu?

Tugbacim,ben yagi gunluk kullaniyorum,gece rahat yatsinlar diye aksamlari kullaniyorum,karin ve topuga suruluyomus,genelde topuklara suruyorum,sadece gaz icin kullaniynrum,babam aktardan almis

Kusmalari mamadan kaynaklaniyodur,anne sutune alisti ya,onun hazmı daha kolay tabi,ben en basindan beri mama kullandigm icin,kusmalari var tabi,elyaf yastik kullaniyodum,ama yinede burnundan geliyodu,bende cok yeyince oluyo heralde diyodum,bir gun dr.un yaninda oldu,o da reflu vardir dedi,neyse annem israrla yün yastik yapalim,o faydali olur diyodu,bende hep karsi cikiyodum,sonunda kabul ettm,valla yünün faydasi mi,reflü birden duzeldi mi bilmiyorum ama,burundan gelme kalmadi,ama kusmalari var,o da normal zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…