2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

merhaba hayırlı olsun bebeklerin Allah analı babalı büyütsün. evet benim de kızım ile oğlum 1 hafta küvezde kaldılar biz de göz muayenesini 34 günlüklerden yaptırdık. rop muayenesi deniliyor prematüre doğan bebeklerde gözlerdeki damarlanmaya bakıyorlar ve çok önemli bir muayene erken teşhisin önemli olduğu bir durum olduğundan süresi geçmeden yaptırılması gerekiyor. hangi şehirdesin bilmiyorum ama bizi de üniversite hastanesine yönlendirdi doktor. cerrahpaşaya gittik. önce bebeklerin gözlerine damla damlatıyor hemşireler gözbebeklerini büyütmek için biraz bekleyince sırasıyla bebekler içeri alınıyor anne ya da babalar içeri alınmıyordu muayene sırasında. başka hastanelerde nasıl olur bilmem. muayene raporu da yarım saat içinde çıkıyor çok şükür bizde herhangi bir sorun çıkmadı bir daha gitmeyeceğiz sadece 2,5 yaşında gözlük muayenesi için gideceğiz gerekli mi gereksiz mi diye o da rutin kontrol gibi birşey.

bebeklerimin muayeneden çıktıktan sonra sadece gözleri hafifçe kızarmıştı o da olacak o kadar biz bile gözümüze damla bile damlatsak kızarıyor. korkulacak endişelenecek hiçbir şey yok. sizin gideceğiniz hastanede sizi muayene sırasında içeri alırlar mı bilemiyorum 5 dakika bile sürmüyor muayene. hiç korkulacak birşey yok. biz orada beklediğimiz sırada birçok bebeğin ikinci bir muayeneye gelmesine gerek görmediler biz de dahil.

işitme testi de bera testi diye geçiyor yine üniversite hastanelerinde yapılıyor bir makine aracılığıyla onda da canları yanmayacak.

Son düzenleme:
slm kızlar
eee anne olupta bişeylerle karşılaşmayan var mı
dün gece bebeklerim çok huzursuzdu
oğlumun gaz sancısı vardı kızım da uyumak bilmedi...
neyse artık bende süt kalmadı diye mamalarını hazırladım oğlum herzamankinden biraz fazla yedi...
yan yatırdım ve odadan çıktım annem geldiğinde görmüş kusmuş ama ne kusma... bi de başını tam düz çevirmiş herşey boğazına ve içine dolmuş koştum geldim ama bebeğim nefes alamıyordu ters çevirip sırtına vurdum... nefesi açıldı ama bu defa da aşırı bi ağlama başladı 15 dk susturamadık ve nefes almakta çok zorlanıyordu
artık çaresizliğin dibine vurunca eşimle alıp dr.a gittik... dr. ciğerlerini dinledi ve çok şükür ciğerlerine dolmamış dedi...
anlatamam yavrumun halini...neyse sakinleşti... dr. gaz sancısı ile kusmuş...bu kusmlar bebeği yorar dedi... bi kaç tavsiyede bulundu
genelde ilaçlar kısa süreli etki yapar dedi..
acı elma yağı ile topuğuna ve karnına masaj yap dedi... bende şimdi onu denedim sanki sakinleşti...
sancı girince sıkıca sarıp kundak yapmayı dene dedi... en son çare olarak araba ile gezmeye çıkın veya babası ile karşılıklı battaniye içinde sallayın dedi... bi dr.a göre yöntemler ilginç geldi...
çingece beşiği bunun için ideal dedi..
yavrumun hala sancısı var bakalım masaj iyi gelecek mi... bu arada yağ çok etkili 1-2 damla yetiyor
benimde rezene çayı ve kimyon kullanmamı tavsiye etti zaten rezene çayı içiyordum
bebek için de mamalarına muskat rendeleyebilirsin dedi..

geçmiş olsun ..
o kusma bizim oğlanda da var yedikten sonra az birşey kusuyor
gazdan oluyor ,bizimkinde aşırı gaz yok ama biraz da olsa yine var ,ben om-x şurup aldım rahatlatıyor ve kaka yapmasına yarıyor
çok ürküyorlar gerçekten aslında bişey olduğu yok ama daha çok küçükler yavrular
benim kız da mesela çok narin kibar aman hafif bi yeri acımasın hemen başlıyor hııı hıı diye içlenmeye
hele altını açmaya başlayınca soyuyoyrlar beni bişey yapacaklar diye çok ürküyor yavrum
banyoyaptırırken çığlığı basıyor titriyor ürküyor ,insan çok üzülüyor öyle onları görünce ,bi de ana kalbi hepten iptal oluyoruz
inş. büyüdükçe alışacaklar bu dünyaya ..
benimkiler sallanan beşikte uyuyorlaro açıdan çok sıkıntı yok şimdilik
acı elmayı da duydum ama sab simplex de var ben şurup bitince bi de onu deneyeceğim
bizim oğlanda gaz var bi kızarıyor ıkınıyor yapmaya çalışıyor kakasını ,ben ıkınmasın diye deneyeceğim bakalım acı elmayı da denerim olmazsa ..
ne yapalım artık tecrübeyle öğreneceğiz herşeyi..
ah analık ahh kolay mı

saol canım
kusma benimkilerde yoktu
zaten erkek bebekler gazlı olur diyorlar gerçektende doğru
ben sab simplex kullanıyorum rahatlatıyordu ama dün gece ayrı bi huzursuzdu yavrum
bu acı elma yağı çok keskin kokusu olan bi yağ 1-2 damla yetiyo oğlum maşallah sakinleşti
ben bunu daha önce bi ikiz annesinden duymuştum
biraz öncede bi arkadaşım hindistan cevizi tohumunu tavsiye etti netten baktım muskatmış... dün dr. da muskat tavsiye etti
ama mama yiyen bebkler kullanabiliyormuş... çok çok az mamaya rendele demişti zaten kakadan çıkıyormuş günde 1 defa yeterliymiş
anne sütü verenlerde kendileri çay halinde kullanmalıymış
annemde önceden biz kullanırdık dedi... inşallah gerek kalmaz ama etkili bi yöntemmiş
bu şurubu başakta söyledi bu gidişmde dr.a sorayım belki onu da deneyebiliiz

ayyy anne yüreği dayanmıyor işte... kızım rahat banyo yapıyor ama oğlum hala yıkanmadı dr. 2500 olana kadar ben söleyince yıkayacaksın dedi.. bekliyoruz o nasıl tepki verecek bakalım

tatlım kızlarda genelde gaz problemi olmuyor, benim oğlan sıkıntılı,inşallah seninkiler de de olmaz,sütün yetse bile erkek çocuklarında hep oluyormuş bu gaz sorunu
Mama malesef gaz yapiyor... Ve oglum cpk gazli damla verdim de biraz rahatladi cok sukur
bende şaşırdım ne yapacağımı ama ne yapalım canım mecbur kullanıyoruz, sütümü sağıyorum 3 saatte bir 75 cc geliyor, hangisine yetsin? süt çayı malt içeceği içe içe içim dışıma çıktı ama olmayınca olmuyor
gözün aydın tatlım Rabbim inşallah bir daha ayrmaz, bizimkilere doktor göz muayenesi falan istemedi şimdilik, ilerde ister mi bilmiyorum, zaten benim oğlum açık olanda kalmıştı, sadece hava desteği aldı, o yüzden belki gerek görmedi, biz devit3 e başladık, folas ve multitabs falan vermedi, folik asit beyin gelişimi için mühim aslında, kullanmakta yarar olabilir, bende bi sorayım doktora
canım Allah analı babalı büyütsün, benim oğlanda da gaz sıkıntısı var, şimdi de kakasını yapamıyor, halimizi bir görsen, poposunu açıp doğal yalardan yapılmış bi kremim var ondan poposunu arasına süryorum, kalcasına masaj yapıyorum öyle yapıyor kakasını, sonra yine yok, çimdik atmış gibi bağırıyor yavrum, bugün şaşırdığımdan bizim memleketten gelen doğal kayısı vardı, onu hoşaf gibi kaynattıp suyundan verdim, bakalım ne olacak

tatlm benimkilerde beslendikten sonra gaz çıkartmak için kendilerini sıkıyorlar ve kusuyorlar, hemde öyle böyle değil çok fena, hele oğlumun ta burnundan geliyor, o yüzden besledikten sonra yüksek yastığa yatırıyor 15 dak. bekliyorum, yataklarına meğil yaptım baş kısımları daha yukarıda kalıyor, birde yan yatırıyorum, Allah esirgesin kusmuk yüzünden boğulan çok bebek oluyormuş, Allah evladını esirgemiş onunla geçmiş olsun inşallah, ama dikkatli olmak lazım canım, gece az bi ses gelse yataktan fırlyorum acaba kustu mu diye, çok zor iş şu annelik

nurhancım bende her türlü şeyi içiyorum ama dediğin gibi olmayınca olmuyor
benimde süt konusunda çok bereketli olduğum söylenemez
günde 2 defa mama veriyorum inş. ilerde daha az veririm (beynimi inandırıyorum )

kusma olayı benimkilerde yok çok şükür oğlum o gün bi tuhaftı zaten (
yavrum huzursuzdu ... hep yan yatırıyorum hala aklım almıyor... uykuda kalkıp nefeslerini dinleyen bi anneyim... bu annelik güzel iş :))
Rabbim bi daha yaşatmasın 2 gündür hiç uyku kalmadı bi daha olcak diye (

dosbacım çok geçmiş olsun,valla bu çocukların gazı tuzu bizi yaşlandırcak valla :) gaz için bi ilacım var ama senden dün acı elma yağını duydum,bugün aldırdım,deniycem bakalım,valla kimden ne duysam yapıyorum,benim kuzular zaten hergün kaka yapmıyo,büyük yine 2 günü aşmıyo,ama küçük 3 günü geçence hemen müdahaleye baslıyorum,kıpkırmızı oluyo kuzum,geçen yine yapamdı,zeytin yağı içirdim,poposuna sürdüm,karnına scak havlu koydum,ayağının altına sıcak su torbası koydum falan filan ,taa rüyama girmiş,rüyamda yapıyodu :) neyse sabaha bi baktım yapmış,nasıl gevşedi kuzum:) artık sıcak su torbasını yataklarından eksik etmiyorum

süt sağanlara bir akıl söyleyeyim
normalde bir göğsü 15 dakika sağın denir
ben 5 dakika sağıp ötekine geçiyorum
sonra tekrar öbürüne sonra tekrar öbürüne
yani direk 15 dakika bir göğsü sağmıyorum
çünkü birini bitirene kadar vakit geçiyor öbürü için
birini yarı boşaltıp ötekine geçince o yarıda olan meme az da olsa yine doluyor sütle
bi de bazen memede süt bitti sanabilirsiniz
o anda 5-10 dakika bekleyip tekrar sağın az da olsa yine gelecektir süt
çünkü bitince hemen yenisi geliyor yerine
sütünüz yetmediği zamanlarda böyle tamamlayabilirsniz
mesela benim bazen 10-15cc yetmediği oluyor ben öyle yapıyorum o şekilde yetriyorum

Tuğba belki biliyosundur ama ben yine hatırlatıyım dedim,synagis aşısı 32 haftanın üstünde yapılmıyomuş,benimkilerde 33 haftalıktı,yapıldı,ama sonra raporda sorun olmuş,eczacı beni aradı,gittik hastaneye ,ya 32 hafta yazılması gerekiyomuş,yada akciğer kalp hastalığı var falan yazılması gerekiyomuş,artık haftayı düzeltmedilerde,akciğer hastalığı var yazdılar,o yüzden dr.a bi hatırlat diycektim,sonra raporla uğraşmayın bi de

saol canım inş. bi daha olmaz
acı elma yağından memnun kaldım fazla kullanmamak lazımmış günde 2 defa 1-2 damla
ama muskattan çok memnun kaldım bebeklere 2 aydan sonra veriliyormuş
çay kaşığının ucu ile mamayla veya anne sütüyle veriliyormuş... rende yapıyosun
ama ben kendime çay yaptım şimdi rahatladılar... netten bakabilirsin
muskat veya hindşstan cevizi tohumu diye bakabilirsin ... babaannem bize yaparmış

canım benim oğlan doyduğunu bilmiyor,içiyor içiyor sonra azıcık ıkındı mı hadi hop hepsi dışarıda belki senin kuzucuk üşütmüştür ondan olmuştur, Allah tekrar yaşatmasın, annelik güzel iş katılıyorum ama onlara azıcık birşey olsa panik oluyorum işte elde değil...

canım benim sağma makinası ikili, ikisini birden sağıyor, bende biraz ara verip sağdığımda dediğin gibi tekrar süt geliyor ama benimki zaten bir bebeğe ancak yetiyor 15 cc değil şöyle 75 cc ekstra gelse süper olurdu valla

anlaşıldı bugün tuğba ortalarda yok,kuzuları bir araya getirmiş anlaşılan,bakalım onlar için onlar için hayat nasıl olcak:)

canım sağolasın. hatırlattığın iyi oldu.
ben de ikilisini kullanıyrum. ilk başlarda 20 dakika sağıyordum. ama 15 dakika yeterli oluyordu. 20 dakika sağılmasının sebebi de şuymuş. süt gelmesede süt kanalları açlılıyormuş. süt gelse de gelmese de her seferinde 20 dakika sağmak gerekiyormuş. ben şuan 15 dakika bile sağmıyorum. zira buzdolabının derin dondurucusu taşacak. bu sıralar 10 dakika sağıyorum yetiyor.
anlaşıldı bugün tuğba ortalarda yok,kuzuları bir araya getirmiş anlaşılan,bakalım onlar için onlar için hayat nasıl olcak:)

başakcığım, dün akşam taburcu oldu selin kızım. normalde bu sabah taburcu olacaktım. doktor bu sabah için 1500 gr ı geçer diyordu. ama dün tartmışlar 1500 gr ı geçmiş. doktor bir gece bile beklemeyin dedi ve akşama taburcu oldu. ikizlerimizle ilk gecemiz sorunsuz geçti. ama selin i beslemek zor. neredeyse yarım saati geçiyor 30 ml sütü içirmek.
bugün de misafirlerimiz vardı. yoğundum yani. ama aklımda burada.
bu arada aylin kızımı artık doyuramıyorum. 2 gündğr biberona saldırıyor. sarılığı geçti kızımın. çok sık içyor ve içtiği miktar da 2 katına çıktı maşallah. darısı selinin başına.

çok sevindim tuğba,tekrar tekrar gözü aydın,inş.gazsız sıkıntısız günler geçirirsiniz,gözünün önünde olsunlarda yavas yavas büyüsünler,aylinede maşaallah bundan sonra artık aşılar,ultrasonlar,kontroller,diş çıkarmalar falan filan derken bi bakmışsın yaşına gelmişler

bu arada benim paşalardan haber veriyim,inş. bozulmazsa kuzularımın uykusu düzene girdi,artık daha uzun uyuyolar,bide refleks gülümsemeleri vardı,ona bile mutlu oluyoduk ama artık büyük oğlum doktorumuzun tabiriyle sosyal gülümsemeye basladı,karsısında maymunluk yapınca gülüyo artık,bi gülümsemesi için şekilden şekile giriyoz valla

Çok geçmiş olsun canim. Benim oğlumda da acaip gaz sıkıntisi var. Bize dr zinco onermisti ama faydasini goremedim Yazdiklarini deneyecegim. İnşallah çare olur

Gözün aydin. Artik iki bebeginde yaninda kolAy gelsin

büyüdüklerini görmek ne güzel. inşallah yaşlarına çabucak gelirler bizim çocuklar. bu arada vakit çabuk mu geçiyor ne? yoğunluktan vaktin nasıl aktığını anlamıyorum. bir açıdan çok iyi bir durum. bir an önce ele avuca gelsin istiyorum bebeklerim. küçük kızım çok minik yavvvv. şöyle 3 - 4 kilo olduğunu ne zaman görürüm acaba. bunun için 1500-2000 gr alması gerekir kızımın. öbürü alır bu süt içmeye. aklım hiç onda değil. o kendini kurtardı.

mama kullanan anneler dışarı çıkınca termoslu biberon gerekli mi??
yada geceleri için suyu ısıtıp içine koysam işime yarar mı??
hoş cezvede çok çabuk sınıyor ama önceden kaynatıp bekletiyorum suyu...
siz nasıl yapıyosunuz ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…