- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
merhaba kızlar.
bugün doktorumuzla konuştuk yine. perşembe günü sabah minik kızımız da evine geliyor. doktorumuz perşembeye kadar 1500 gr olur dedi. 2 günde 60 gr alacak inşallah. diğer kuzum da kilo alımına başladı. 2 gündür düzenl kilo alıyor.
kızım gündüz çok az süt içiyor. yani gündüz 90ml içiyorsa gece 240 ml içiyor. gündüz uykudan uyandırmak çok zor oluyor. doktora sordum ne ile alakası var diye? gece sessizlikte bebek kendini güvende hissetmezmiş. gündüz evde muhakka ses olur, bbek kendni yalnız hissetmez, kendini güvende hisseder ve rahat rahat uyur. beslenmek ikinci plana kalır. gece durum tam tersi olur. etrafında kimse yoktur, yalnız sanır kendini ve bir güvensizlik hisseder. o yüzden sık sık uyanır. ve acıkır. kendini beslenmeye vererek anne babasının ilgisini çekmeye çalışır dedi.
çok mantıklı geldi bu bana. çok şaşırıyordum. gece karanlıkta loş ışıkta duruyor, ve onun işlerini görürken bile normal ışığı açmıyordum. loş ışığı seviyor sanıyordum. meğerki güven duyma ile ilgili bir çabası varmış.
kızlarıma tüm gecelerim feda olsun. güven duygusu çok önemli. şuan ihtiyacını duydukları tek şey beslenmek ve güven duygusunu tatmin etmek.
çocuğunuzun bebekleri 1-2 gün küvezde kaldı. benim bir kızım 6 gün kaldı diğer kızım ise 14 gün küvezde kalmış olacak. doktorumuz ve tanıdık bir göz doktoru küvezde kalan bebeklerin muhakkak detaylı göz muayenesinden geömesi gerektiğini söylediler. bu çok öenmli bir muayeneymiş. doktorumuz birinci aydan sonra muhakkak yapılması gerektiğini söyledi. üniverste hastanesine yönlendirdi bizi. ün. hastanelerinin yenidoğan bakım ünitesine başvuruluyormuş. burada hem çocuk hem de yandal olarak göz ihtsası yapmı kişiler bu muayeneyi yapıyormuş. bu muayene biraz sıkıntılı oluyormuş. doktor anlatt. anne babalar dayanamıyor çoğunluklar. birinci muayeneden sonra 2 ve 3. muayenelere gitmiyorlar çoğunlukla dedi. bebeklerin göz kapaklarını bir aletle kaldırıp gözlerini yuvalarından dışarı çıkarılarak yapılan bir muayeneymiş. bebek acı hissetmezmiş ama karşılaştığı durumdan rahatsız olduğu için çok ağlarmış. anne baba o görüntüye ve bebeklerin ağlamasına dayanamazmış. ve sonraki kontrollere gitmezlermiş. dokturumuz ve yine tanıdık diğer bir göz doktoru prematüre doğan ve küvezde kalan bebeklere muhakkak yapılması gerek diye ısrar etti. mecbur yaptıracağız. sizlere göyle bir şey söyleyen oldu mu daha önce?
ve yine ün. hastanesinde ileri işitme testi de yapılacak. bir de erken doğan bebeklere, pematüreler daha doğrusu muhakkak bronşit aşısı yapılması gerekiyormuş. devlet karşılamıyormuş ama ün. hastanesinden alınacak bir heyet raporuyla devlet tarafından karşılanabiliyormuş. prematürelere bu rapor da veriliyormuş. 1-2. aylarda bu aşı da yapılacak.
bir de folas, devit-3 ve multitabs damlalarına başladık. devit-3 ü sağlık ocakları veriyor zaten. folas ı piyasada bulamadık. ithalatında problem varmış. ir kaç şehirde birden araştırdık. yok o ilaç. bildiğin folik asit takviyesi. doktor bulamadık deyince bize hamilelikte kullandığımız folbiol tabletten suda eriterek bebeklerde nasıl kullanacağımızı anlattı. dünden beri uygulamaya başladık. sizler bunları kullanmaya başladınız mı?
bir ay sonra kalça ultrasonumuz var. karın ve kafa ultrasonlarımız temiz çıktı.
bizden durumlar böyle.
bu arada hızla kilo veriyorum. çok acıkıyorum. memeler felaket büyüdü. zaten öncesinde de iri göğüslüydüm. şu halimden korkar oldum. umarım emzirme dönemlerinden sonra eski haline geri döner. öyle kalacak diye korkuyorum.
şu göz muayenesi hakkında bildiklerinizi yazar mısınız? sanırım burada başak ve benden başka bebeği prematüre doğan, düşük kilolu ve uzun süre küvezde kalan yok.
merhaba hayırlı olsun bebeklerin Allah analı babalı büyütsün. evet benim de kızım ile oğlum 1 hafta küvezde kaldılar biz de göz muayenesini 34 günlüklerden yaptırdık. rop muayenesi deniliyor prematüre doğan bebeklerde gözlerdeki damarlanmaya bakıyorlar ve çok önemli bir muayene erken teşhisin önemli olduğu bir durum olduğundan süresi geçmeden yaptırılması gerekiyor. hangi şehirdesin bilmiyorum ama bizi de üniversite hastanesine yönlendirdi doktor. cerrahpaşaya gittik. önce bebeklerin gözlerine damla damlatıyor hemşireler gözbebeklerini büyütmek için biraz bekleyince sırasıyla bebekler içeri alınıyor anne ya da babalar içeri alınmıyordu muayene sırasında. başka hastanelerde nasıl olur bilmem. muayene raporu da yarım saat içinde çıkıyor çok şükür bizde herhangi bir sorun çıkmadı bir daha gitmeyeceğiz sadece 2,5 yaşında gözlük muayenesi için gideceğiz gerekli mi gereksiz mi diye o da rutin kontrol gibi birşey.
bebeklerimin muayeneden çıktıktan sonra sadece gözleri hafifçe kızarmıştı o da olacak o kadar biz bile gözümüze damla bile damlatsak kızarıyor. korkulacak endişelenecek hiçbir şey yok. sizin gideceğiniz hastanede sizi muayene sırasında içeri alırlar mı bilemiyorum 5 dakika bile sürmüyor muayene. hiç korkulacak birşey yok. biz orada beklediğimiz sırada birçok bebeğin ikinci bir muayeneye gelmesine gerek görmediler biz de dahil.
işitme testi de bera testi diye geçiyor yine üniversite hastanelerinde yapılıyor bir makine aracılığıyla onda da canları yanmayacak.
Son düzenleme: