- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #2.561
kızlar bugün 6. ay kontrolüne gittik.
-oglum maşallah 9670 gr 71.5 cm. kızım da maşallah 7070 gr 69 cm.
-oglumun kilosu 1 yaş kilosunu geçmiş doktor öyle diyor :)
-yürüteç aldık dedik,hemen geri verin hiç bir faydası yok bebege dedi.yürümye yardımcı oyuncaklar da almayın,bırakın kendi kendine emeklesin ayaga kalkmaya çalışsın dedi.
-oglum hiçbrşeyle oyalanmıyor dedim,girsin mutfaga çekmeceleri karıştırsın çok mutlu olur dedi.tabii siz toplamıcaksınız arkasını söylemesi kolay size dedim
-mama sandalyesi aldınız mı dedi,hayır deyince hemen alın dedi. tugba senin söyledigin gibi,arkası yatanlardan ve mama tepsisi büyük olanlardan al dedi.
-burada paylaşılınca ben de vajina yapışmasını sorayım dedim.kontrol etti,birşeyi yok dedi.
-bizim iki popiş de ek gıdaya geçişten dolayı kırmızı idi.onun için ilaçlar verdi. maflor yogurda katmak için,bir de bio gaia bagırsakları düzene girsin diye.
-bir de oglumun akan burnu için burun pudrası verdi.3 küçük şey 70 tl tuttu.
-bebe bisküvsini evde kendin yap dedi.ugraşabilir miyim bilmiyorum herşeyleriyle ilgileniyorum bir de o eksik kalsın ya.eger yapamıyorsan sadece hipp in bisküvisini kullan dedi.
-hecelemeler başladı mı dedi,oglum dede baba dyor ama kızımda yok dedi.kızlar genelde daha erken heceler ama onun da hecelemesi yakındır dedi.
-9. ay ile birlikte conformil 2yi bırakıp similac ımıza devam edicez inşallah.
-kahvaltıya başlıyoruz... yumurta pişirme teknigi varmış onu da ögrenmiş oldum,cezvedeki su buharlaşmaya başlayınca yumurtayı soguk suyun altına tutup öyle cezveye atacakmışım.sonra net 12 dk sonra alacakmışım.8 parçaya bölecekmişim bir parçasını verecekmişim. beyazı 1 yaşından sonraymış. pekmez ve bebe bisküvisi ile yedirecekmişim.
-bal kabagı çorbası ve brokoli çorbası bu ayda çok önemliymiş.
bizden haberler böyle kızlar.sizin bızdıklar nasıl :)
SIP diye düzene alismasini elbette beklemiyorum. Ama o kadar panik bir kadin ki beni de strese sokuyobisey söylüyorum tamam diyo bakiyorum ki yine kendi bildiğini yapmış. Kendisi cok Üşüyo diye çocukların üstünü de sürekli örtüyo. Halbuki odada derece var ben havaya göre hareket ediyorum. Sürekli bana bu çocukların ayakları buz gibi elleri buz gibi. Vay vay vay donmus bunlar diyip duruyo ya. Cevap versem daha da cok sinirlencem vermesem ayrı bir dert. Zaten verdigim cevabi hic taktiği yok. Esim evde olduğunda sürekli uyarıyo "bi sakin ol"falan diye. Onu da ben tembihledigim icin yapıyo.ben daha fazla strese girmek istemiyorum dedigim için. Sütümu sagip uyuyum istiyorum ama malesef çocukları oyalayamiyolar. Ya.hoplatiyolar cocuk kusuyo yada bunaltiyolar. Sütü sagip koyuyorum onu bile yediremiyo. Kizimin birinde bu ara gaz sıkıntısı var. Yerken kivraniyo bunaliyo hala biberon sokuyolar ağzına. Diyorum ki arada nefes aldirin.gazini çıkarın. Bi de o kadar dik tutuyo ki beslerken. Cocuk iki buklum. Uyarıyorum uyarıyorum ama nafile. Iste bunları görünce dd sütü sagip uyumak istesem de aklım sürekli orda kalıyo
Kahvaltıyı aynı şekilde hazırlıyorum canım bazen içine peynirde atıyorum çok seviyorlar ama seninkiler zaten yemeğe alışkın dimi sorun olmaz. Bizde alıştık çok şükür alışmayacaklar diyr çok korktum boşuna evham yapmışım ya kabak pattates havuç maydonoz vs atıyorum bebe tarhanasının içine. Şehriye yapıyorum yoğurda biraz geç kaldık ama sevdiler nedense bi türlü başlayamadım bunları yemeye başlayınca hemen yoğurt yaptım kuzularıma.
Maşallah kiloları çok iyi canım seninkiler kaç haftalık doğmuşlardı kaç kg. Biz şuan 7aylığız biri 7, 8 diğeri6, 6 kg. Altı aya kadar sadece anne sütü ile besledim dr normal diyor kilo alımları. Odanın içinde dönmeler başladı yere serdiğim bile yetmiyor artık kızımın biri anne mam diyor.anne diyorlar da farkında olmadan acıkınca mam diyorlar geçenlerde de büyük kızım baba dedi gibi oldu yada bize öyle geldi ama gevelemeden bi nefeste çok şaşırdık şimdi de de delere geçtik
canım peynir de var kahvaltıda,yazmayı unutmuşum.üstünde pastörize sütten üretilmiştir yazan peyniri alacakmışım,akşamdan suda bekletecekmişim gecede 3 kere suyunu degiştirecekmişim.
canım ben 36+5 te dogum yapmıştım.oglum 3130 dogmuştu,kızım da 2580.ben 50 gün anne sütü verebildim o da mama takviyeli,yani sütüm çok çok azdı,pskolojik sorunlar yaşadıgım için de çogalamadı ve ilaç kullandıgım için de tamamen kesmek zorunda kaldım.dogum kilolarına göre normal diyor doktor. oğlum tek çocuk gibi büyüyor. görenler pek ikiz demiyorlar çünkü maşallah iriler.o yüzden devamlı nazar duaları okuyorum,insanların gözü fena.
canım seninkilerin de kilosu gayet iyi maşallah.anne sütü alan bebekler zaten çok kilolu olmuyorlar bilyorsun,ama daha saglıklı oluyorlar.
Maşallah canım bebeklerine. Allah nazarlardan korusun. Ee tabi kızlar birde daha narin oğlun ondan önde gidiyor maşallah. Bizimde erken olmalarına rağmen iyi doğum kiloları.markete alışverişe vs gitmeye başladık bizde ay görmen lazım sanki podyumdayız herkesin gözü bebeklerde aa ikizmi kızmı erkekmi soran sorana seven sevene. Haliyle nazarlara çok geliyoruz sizde de aynı durum vardır.bende keçi sütünden yapılmış peynir alıyorum suda bekletip öyle veriyorum.
Canım üzülüyorsun ya süt vermedim diye inanki nasip olmayınca olmuyor ben artan sütleri buzluğa atmıştım eşim kurbanda etleri dizmiş buzluk hiç hava almamış buz yapmış kapağı aralanmış kapağındaki sütler bi güzel ziyan oldu içim gitti gecemi gündüzüme katıp sağdığım sütleri dökmek zorunda kaldım eriyenleri. Üç dört kilo süt döktüm malesef . Nasipleri yyokmuş.evde de yoktuk allahtan etrafını buz saran etlerle sütlere bişi olmamış onlarıda bazen kahvaltıda veriyorum
canım ben bu konuda tamamen senin tarafındayım.herşey süt veren anneye göre ayarlanmalı.
ama her zaman sütünü sagıp yatamazsın ki canım.annem varken bile ben devamlı yapamıyordum bunu.iki çocukla tek bir insanın ugraşması mümkün olsa zaten yanımızda annemiz kayınvalidemiz olmazdı.kızma ama sen sorumlulugun tamamını kayınvalidene vermemelisin verme de.çünkü annen iki sene bakar kayınvaliden 2 gün bakar hep ben baktım der. sen yatarsın iki gün sonra hep yattı ben baktım çocuklara der.böyle bu işler maalesef.
ben senin yerinde olsam ev işlerini yemek işini kayınvalideme bırakırdım.uykusuz kalacaksın mecburen,hepimiz bir müddet kaldık.ama iyi ve rahatlayacagın günler yakın.benim iki bızdık yerlerde debeleniyor şu an ben internet başındayım mesela :)
beni yanlış anlama,ama hiç uyumadan hiç dinlenmeden kimse çocuk bakamaz ki.kayınvalideni de dinlendir ki sana faydası olsun.anlattıgın prototipte bir insan yakın bir zamanda herşeyi ben yaptım diye söylenmeye başlar emin ol.
Maşallah canım bebeklerine. Allah nazarlardan korusun. Ee tabi kızlar birde daha narin oğlun ondan önde gidiyor maşallah. Bizimde erken olmalarına rağmen iyi doğum kiloları.markete alışverişe vs gitmeye başladık bizde ay görmen lazım sanki podyumdayız herkesin gözü bebeklerde aa ikizmi kızmı erkekmi soran sorana seven sevene. Haliyle nazarlara çok geliyoruz sizde de aynı durum vardır.bende keçi sütünden yapılmış peynir alıyorum suda bekletip öyle veriyorum.
Canım üzülüyorsun ya süt vermedim diye inanki nasip olmayınca olmuyor ben artan sütleri buzluğa atmıştım eşim kurbanda etleri dizmiş buzluk hiç hava almamış buz yapmış kapağı aralanmış kapağındaki sütler bi güzel ziyan oldu içim gitti gecemi gündüzüme katıp sağdığım sütleri dökmek zorunda kaldım eriyenleri. Üç dört kilo süt döktüm malesef . Nasipleri yyokmuş.evde de yoktuk allahtan etrafını buz saran etlerle sütlere bişi olmamış onlarıda bazen kahvaltıda veriyorum
Her zaman sütü sagip yatmak elbet mümkün değil. Zaten istemem de öyle. Sonucta emzirme süreci bile cocuklarla gecirebildigim guzel vakitlerden. Ben ona defalarca dedim ki bak sen çocuk bakmaya geliyorum diye gelme buraya. Sen eve ve bize bakacaksin. İhtiyaç duyduğum zamanlarda da çocukların bakımında yardimci olacaksin. Ama diyorum ya işte Kayinvalidem cok kaba saba bi insancocuklarin karni burnu doymus altlarini degistirmisim sessiz sakin yatiyolar bana diyo ki ben çocuklara bakarım sen karnını doyur. Bende dedimki neyle? Bisey hazirlamamis ya. Tamam hazirlayim o zaman diyo. E bi zahmet. Kocaman demlige suyu koymuş ooooo kaynamasini bekliycezde cay icicez.bi de geldigimden beri yumurta yiyorum içim dışım yumurta oldu. Aynen dediğin gibi. Gecen gun gorumcemle konuşuyo. Diyo ki çocuklara bakmak cok guzel. Ben severek bakiyom. Daha ne baktin Bismillah. Azıcık zora gelince eli ayağına dolasiyo.evin duzeni gitti iki gunde. Ama şuna seviniyorum benim düz mantik esim dun diyo ki bana"farkindayim sen annenin yanında daha fazla rahat ediyosun. Annemin yaninda sne kadar da olsa rahat edemedigini görüyorum. Bi de gerçekten annenden allah razı olsun o kadar zaman çocukların yaninda yatti gece biz yerimizde yatmistik) gece cocuklarin sesini hic duymadik. Tabi gördü annesinin çocukları susturamadigini. Bi de kayinvalidenin hic ince isi yok. Hep kaba saba. Su açıdan iyi oldu.esim eve geldiginde bakiyo ki ev ocak darmadagin. Daha yemek bile hazır değil. Benim annem burdayken böyle miydi. Aklima geldikçe sinir oluyorum esimin yaptiklarina. Sambabasi nolacak :)
Üzülme canım nasipten ötesi olmuyor sonuçta rahatsızlığından dolayı keyfi değil ya.evet ikiz oldukları için çok dikkat ve nazar çekiyorlar malesef.bir maşallahı da zor diyorlar
ay deme ya hem de kilolarca sütben 50 günde toplasan o kadar süt üretememişimdir. bu süt konusu beni o kadar üzdü ki... o kadar istiyordum ki..ama nasip dedigin gibi.bebeklerim küçük dogmadılar avantajım oydu.ama kıızm başta mamayı hiç içmek istemiyordu hep mememi istiyordu,süt verememek o yüzden yaraladı herhalde beni.
Cnm sütü dondurucuya koyma konusunda bi kaç şey sormak istiyorum sana. Gunde kac kere sagiyordun sütünü? Mesela emzirdikten sonra sagdim dondurucuya koyacak kadar çıkmadi. Nasıl yapiyodun gun icinde parca parca çıkan sütünü bir posete mi koyuyordun?
canım eşin mesajı almış artık tamamdır :) annenin yanında tabii ki daha rahat edeceksin.ana gibi yar baba gibi diyar olmaz demişler. kayınvaliden başka telden çalıyor.umarım düzenine ayak uydurur.boşver yemegi memegi,evi toplamayı da bırak.annenin degerini anlasın biraz eşin.
kayınvalidenlerin ilk torunları mı merak ettim?? görümcenin de çocukları vardı yanlışım yoksa.nasıl eli ayagına dolaşıyor ben anlamadım.senin işine yaramayacaksa pratik olmayacaksa yanında olmasının da bir anlamı yok.ama tabii bazı mecburiyetler var.eşinin hatrına katlanıyorsun,katlanmak zorundasın.sen rahat ol takmamaya çalış.
geceleri uyanıyor artık degil mi? benimki de öyle.iki üç gece üstüste uykusuz kalsın pes eder.oglum geçen gece saat başı kalktı katıla katıla aglayarak.çocuga bakmaya kalktı eşim,uyutmuş çocugu ama kendi uyuyamamış.tam uyuyacakken benim oglan tekrar uyanmış.devamlı kalkmadıgın için hemen uykuya dalamzsın tabii dedim.onunla alakası yokmuş.kendisi de çocuklarına pekala bakıyormuş.bakma dedigi de, kendisinin uykusu gelene kadar.uykusu geldigi anda küt yatak.asıl gece bakmak sorun zaten.ben oglum 100 kere de kalksa uykuya daldıgı anda uykuya dalıyorum artık. yarın gece annen alsın oglanı biz uyuyalım diyor. annem dün gece oglumla yattı,akşam 10buçukta uyuyan oglum,maşallah sabah 6ya kadar hiç kalkmadı.6 ayda oglumda bu bir ilk.ben de çok şaşırdım açıkçası.annem de bana gelen uyuyor diyor bir de
ben de büyük ihtimalle önümüzdeki hafta kayınvalideme gidicem bir hafta on gün kadar kalıcam.annemi dinlendirmem lazım artık,aralıksız 2 aydır beraberiz çünkü.kayınvalidemn yanında ben de çok ama çok zorlanıyorum.4 görümcem var.2si kayınvalideme yakın oturuyor.telefonda sen anneme gel biz yardım ederiz diyorlar.annelerine geldigimde de gelicez deyip gelmiyorlar.kayınvalidem yardım edemez,edebilse de etmez,kalıyorum bir başıma.allahtan orada çocuklar geceleri güzel uyuyor.dinlenmiş oluyorum.açıkçası ben kayınvalideme ya da toptan eşimin ailesine çocuk baktırmak istemiyorum çok adetçiler.onların ilkel adetleriyle ugraşmaktansa tek bakarım daha iyi diyorum.
canım sen karadenizlisin sanırım,ben de karadenizliyim trabzonluyum,biz özgürlügümüze düşkün oluyoruz.kimseye müdaanamız yok o zaman da zorlanıyoruz işte.ama bugünlerin de geçecek rahatlayacaksın.zor zamanlarını atlatıyorsun,büyüdükçe her geçen gün daha da rahatlayacaksın.
Üzülme canım nasipten ötesi olmuyor sonuçta rahatsızlığından dolayı keyfi değil ya.
Canım her emzirmeden sonra sağıyordum on yirmi ne çıkıyorsa biriktirip buzluğa. Ama dolapta beklerken sıcak sütünü soğuğan süte katma. Bebekler iyice çekmeye başlayınca zaten sağmaya gerek kalmıcak onuda emmeden sonra göğüslerinden anlarsın iyice yumuşuyor.sağdıktan sonra ki gibi.
Yani dolaba koymadan gun icinde sagdigim sütü birlestirip dondurucuya koyabilirim. Ama oda sicakliginda 6saate kadar durabilir diye biliyorum sütü. Yada her sagdigimi once dolabakoyup sogutup oyle birlestirip mi dondurucuya koyayim.kafam karisti
Bugün kızlardan birini emzirirken dedim ki Kayinvalideye " anne bugün eve bi süpürge acarsan iyi olur her taraf toz icinde" dedi ki ben çocuklarla ilgileneyim sen güpür güpür supurursun. Ben cocuklari doyurduktan sonra biraz uyuycam dedim..bana dediği şeye bak "ben 60 yasinda kadınım sen supurmiycen de ben mi supurcem. Bi de sen uykunuda aldın zaten diyo. Bende dedim ki annem buradaykende samsuna gittigimdede ben elimi hic birseye degdirmedim. Annem burdayken iki güne bir evi supuruyodu diyorum. Bana diyo ki o kadar is yapacwksak cocuklarw nasil bakilacak. Valla biz annemle bakiyoduk dedim.ben annen gibi olamam sen gelinsin ben kaynanayim" hem sen gencsin.burasi senin evin. Evini ocagini sahiplen. Hep annenin yaninda olur mu hic oyle diyo.ben de deim ki "ben oglunla konustum buraya gelmeden önce. Annemin bana baktigi gibi BakabilecekseniZ gelirim dedim o da tamam dedi.annemde aynisini yapar dedi.siz bana ve eve bakmaya geldiniz ayrıca çocuklar konusunda da yardımcı olmaya geldiniz. Bu işleri madem ben yapacaktim niye annemi gonderdiniz yada orada biraz daha kalmama musade etmediniz. Tamam sen yapma aksama oğlun supursun evi dedim.bana diyo ki biz iki tane kariyiz o erkek. O niye is yapsin :) allahim ya zihniyete bak.ben sizi zorla cagrmadim dedim. Bu cocuklarinda benimde dört dörtlük bakima ihtiyacı var evi sahiplenmemekle ne alakasi var dedim Velhasıl tepem attı bugün. Cok sinirliyim çooook
Bugün kızlardan birini emzirirken dedim ki Kayinvalideye " anne bugün eve bi süpürge acarsan iyi olur her taraf toz icinde" dedi ki ben çocuklarla ilgileneyim sen güpür güpür supurursun. Ben cocuklari doyurduktan sonra biraz uyuycam dedim..bana dediği şeye bak "ben 60 yasinda kadınım sen supurmiycen de ben mi supurcem. Bi de sen uykunuda aldın zaten diyo. Bende dedim ki annem buradaykende samsuna gittigimdede ben elimi hic birseye degdirmedim. Annem burdayken iki güne bir evi supuruyodu diyorum. Bana diyo ki o kadar is yapacwksak cocuklarw nasil bakilacak. Valla biz annemle bakiyoduk dedim.ben annen gibi olamam sen gelinsin ben kaynanayim" hem sen gencsin.burasi senin evin. Evini ocagini sahiplen. Hep annenin yaninda olur mu hic oyle diyo.ben de deim ki "ben oglunla konustum buraya gelmeden önce. Annemin bana baktigi gibi BakabilecekseniZ gelirim dedim o da tamam dedi.annemde aynisini yapar dedi.siz bana ve eve bakmaya geldiniz ayrıca çocuklar konusunda da yardımcı olmaya geldiniz. Bu işleri madem ben yapacaktim niye annemi gonderdiniz yada orada biraz daha kalmama musade etmediniz. Tamam sen yapma aksama oğlun supursun evi dedim.bana diyo ki biz iki tane kariyiz o erkek. O niye is yapsin :) allahim ya zihniyete bak.ben sizi zorla cagrmadim dedim. Bu cocuklarinda benimde dört dörtlük bakima ihtiyacı var evi sahiplenmemekle ne alakasi var dedim Velhasıl tepem attı bugün. Cok sinirliyim çooook
canım eşin mesajı almış artık tamamdır :) annenin yanında tabii ki daha rahat edeceksin.ana gibi yar baba gibi diyar olmaz demişler. kayınvaliden başka telden çalıyor.umarım düzenine ayak uydurur.boşver yemegi memegi,evi toplamayı da bırak.annenin degerini anlasın biraz eşin.
kayınvalidenlerin ilk torunları mı merak ettim?? görümcenin de çocukları vardı yanlışım yoksa.nasıl eli ayagına dolaşıyor ben anlamadım.senin işine yaramayacaksa pratik olmayacaksa yanında olmasının da bir anlamı yok.ama tabii bazı mecburiyetler var.eşinin hatrına katlanıyorsun,katlanmak zorundasın.sen rahat ol takmamaya çalış.
geceleri uyanıyor artık degil mi? benimki de öyle.iki üç gece üstüste uykusuz kalsın pes eder.oglum geçen gece saat başı kalktı katıla katıla aglayarak.çocuga bakmaya kalktı eşim,uyutmuş çocugu ama kendi uyuyamamış.tam uyuyacakken benim oglan tekrar uyanmış.devamlı kalkmadıgın için hemen uykuya dalamzsın tabii dedim.onunla alakası yokmuş.kendisi de çocuklarına pekala bakıyormuş.bakma dedigi de, kendisinin uykusu gelene kadar.uykusu geldigi anda küt yatak.asıl gece bakmak sorun zaten.ben oglum 100 kere de kalksa uykuya daldıgı anda uykuya dalıyorum artık. yarın gece annen alsın oglanı biz uyuyalım diyor. annem dün gece oglumla yattı,akşam 10buçukta uyuyan oglum,maşallah sabah 6ya kadar hiç kalkmadı.6 ayda oglumda bu bir ilk.ben de çok şaşırdım açıkçası.annem de bana gelen uyuyor diyor bir de
ben de büyük ihtimalle önümüzdeki hafta kayınvalideme gidicem bir hafta on gün kadar kalıcam.annemi dinlendirmem lazım artık,aralıksız 2 aydır beraberiz çünkü.kayınvalidemn yanında ben de çok ama çok zorlanıyorum.4 görümcem var.2si kayınvalideme yakın oturuyor.telefonda sen anneme gel biz yardım ederiz diyorlar.annelerine geldigimde de gelicez deyip gelmiyorlar.kayınvalidem yardım edemez,edebilse de etmez,kalıyorum bir başıma.allahtan orada çocuklar geceleri güzel uyuyor.dinlenmiş oluyorum.açıkçası ben kayınvalideme ya da toptan eşimin ailesine çocuk baktırmak istemiyorum çok adetçiler.onların ilkel adetleriyle ugraşmaktansa tek bakarım daha iyi diyorum.
canım sen karadenizlisin sanırım,ben de karadenizliyim trabzonluyum,biz özgürlügümüze düşkün oluyoruz.kimseye müdaanamız yok o zaman da zorlanıyoruz işte.ama bugünlerin de geçecek rahatlayacaksın.zor zamanlarını atlatıyorsun,büyüdükçe her geçen gün daha da rahatlayacaksın.
Hayır esim 5 kardes ve en küçük ve tek erkekkayinvalidemin 10 tane torunu var. Bizimkiler ile 12 oldu. yuzden anasinin pek kiymetlisi bu. E herkesin evladı kendine kiymetli. O yüzden oğluna is yaptirmaz asla. Bana göre de hayat müşterek. Dediğin gibi sadece esimin hatrina katlaniyorum. Hos esimin anneme yaptıklarından sonra onun da pek hatri kalmadi.geceleri uyandiriyorum uyanmasada. Eskiden bu kadar ağır degildi uykusu. Duymuyo mu duymamazliktan mi geliyo bilmiyorum. Seninle yaşadıklarımız birbirine cok benziyo. Benimde 2 gorumcem Kayinvalideme yakin ( antalyadalar) biri ankarada biri fransada. Ankaradaki de yardim ederim diyo sağolsun ama kimsenin düzeni kimseye uymuyo. Bi keresinde soguk suyla cay bardaklarini yikadigini gorunce tamam dedim yok bu boyle olmayacak. Bundan da bana Hayır yok. Bizimkilerinde saçma sapan adetleri var.bazen çocukları severlerken oyle uyuz laflara denk geliyorum ki sinirlerim zıpliyo.karadenizliyim evet cok da sıkıya gelemiyorum malesef :) inşallah dediğin gibi günden güne rahatlarim
duyguuu benim oglan yürütecini sevmedi ya sen nasıl alıştırdın??
kızlar bugün 6. ay kontrolüne gittik.
-oglum maşallah 9670 gr 71.5 cm. kızım da maşallah 7070 gr 69 cm.
-oglumun kilosu 1 yaş kilosunu geçmiş doktor öyle diyor :)
-yürüteç aldık dedik,hemen geri verin hiç bir faydası yok bebege dedi.yürümye yardımcı oyuncaklar da almayın,bırakın kendi kendine emeklesin ayaga kalkmaya çalışsın dedi.
-oglum hiçbrşeyle oyalanmıyor dedim,girsin mutfaga çekmeceleri karıştırsın çok mutlu olur dedi.tabii siz toplamıcaksınız arkasını söylemesi kolay size dedim
-mama sandalyesi aldınız mı dedi,hayır deyince hemen alın dedi. tugba senin söyledigin gibi,arkası yatanlardan ve mama tepsisi büyük olanlardan al dedi.
-burada paylaşılınca ben de vajina yapışmasını sorayım dedim.kontrol etti,birşeyi yok dedi.
-bizim iki popiş de ek gıdaya geçişten dolayı kırmızı idi.onun için ilaçlar verdi. maflor yogurda katmak için,bir de bio gaia bagırsakları düzene girsin diye.
-bir de oglumun akan burnu için burun pudrası verdi.3 küçük şey 70 tl tuttu.
-bebe bisküvsini evde kendin yap dedi.ugraşabilir miyim bilmiyorum herşeyleriyle ilgileniyorum bir de o eksik kalsın ya.eger yapamıyorsan sadece hipp in bisküvisini kullan dedi.
-hecelemeler başladı mı dedi,oglum dede baba dyor ama kızımda yok dedi.kızlar genelde daha erken heceler ama onun da hecelemesi yakındır dedi.
-9. ay ile birlikte conformil 2yi bırakıp similac ımıza devam edicez inşallah.
-kahvaltıya başlıyoruz... yumurta pişirme teknigi varmış onu da ögrenmiş oldum,cezvedeki su buharlaşmaya başlayınca yumurtayı soguk suyun altına tutup öyle cezveye atacakmışım.sonra net 12 dk sonra alacakmışım.8 parçaya bölecekmişim bir parçasını verecekmişim. beyazı 1 yaşından sonraymış. pekmez ve bebe bisküvisi ile yedirecekmişim.
-bal kabagı çorbası ve brokoli çorbası bu ayda çok önemliymiş.
bizden haberler böyle kızlar.sizin bızdıklar nasıl :)
ben 9 aydır kayınvalidem ve kayınpederim ile birlikte kalıyorum
çok şükür hiç problem yaşamadık
temelinde karşılıklı saygı var
hiç yüz göz olmadık
lohusayken bebeklerimin başında onlar yattı çünkü benim sezaryenim ağır geçti, 15 gün yürüyemedim bile
sonra bebeklerimin başında hep ben yattım
sabah erkenden kalkıyorum, sütümü sağıyorum
bebeklerimin altını değiştirip, kahvaltılarını ettirip evden öyle çıkıyorum
tüm gün bebeklerime sevgiyle bakıyorlar
okuldan gelince sofrayı kurar, kaldırırım, mutfağı toparlarım
çarşamba günleri evdeyim, bebeklerimin ve evin yemeğini yaparım
hafta sonu kayınvalidemler kursa gidiyorlar
kafalarını dağıtıyorlar
eşimle evi beraber süpürüp siliyoruz, yine yemekleri ben yapıyorum
kuzuları dışarı çıkarıyoruz
onlar da insan ve yaşlılar
zaten en zor işi yapıyorlar
bir başkasının evinde kalıyorlar bebek bakıyorlar
çok yüklenmemek gerek diye düşünüyorum
kayınvalidem altın güne de gider
ben bilet alıp onları tiyatroya bile göndeiryorum dinlenin , kafa dağıtın diye
daha ikimiz de birbirimize şunu yap, bunu yap demedik
o bana yoruldun biraz sen otur der
ben ona anne sen dinlen derim
bu bir süreç ve kırmamalıyız onları
herkes fedakarlık yapmalı
kimse bebeklerimize bakmak zorunda değil
annelerimiz bile
hiç iş yapmadan bebeklerimize sevgi bile verseler yeter
çünkü bebek sevgiyle büyür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?