2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
slm kızlar
yazılanları okudum ama cevap yazamadım
hiç vakit kalmıyor sanırım
sabah 2 saat akşam 2 saat hastaneye gidiyoruz kızımın antibiyotiği yapılıyor
bugünde damar yolu tıkandı yenisi açıldı yavrum çok ağladı ( bi kaç kez iğneyi batırdılar bulamadılar
neyse bu akşam ve yarın sabah son inşallah ...
enfeksiyon testi 3 gün sonra yapılacakmış böbrek usg ise hemen yapılsın istiyorum bakalım dr. ne diyecek
yarında benim muayenem var kırkımız çıkıyor yarın inşallah
ama bebeklerimin gaz sorunu tam gaz devam ediyor
oğlum biraz düzelmişti şimdi 2 gündür sabaha kadar annemle oturuyoruz
genelde sırayla bakıyorduk ama şimdi hem kız hem oğlan ağlayınca işler iyice karıştı
kırkı çıkınca düzelir demişlerdi şimdi hedef sanırım 3 ay
anne sütü konusunda da sıkıntım var uyumuyorum ki hiç süt olsun (
mama miktarı arttı çok üzülüyorum
bizden durumlar bu kadar ...

Hastaneye gittiğimiz günler pilimiz bitiyor. ne kadar yorucu oluyor değil mi bebeklerle? geçmiş olsun tekrar. benim doktorum çocuktan israr alamayınca usg çekilmesini istedi. mesanede partikül görülürse enfeksiyon belirtisidir dedi. mesanede idrar haricinde bir şey görülmedi ve enfeksiyon şüphesi kalktı ortadan.
bizim kızlarda gaz sancısı yok henüz ama küçüğünde bazen ıkınma oluyor kakasını yaparken ve fen ağlıyor. o da 2-3 dakika sürüyor. ne yapacağımı şaşırıyorum. sizi düşünemiyorum. tüm gece ağlamaları çok sıkıntı yaratıyordur. hem de ikisi birden.
anne sütü büyük bir nimet gerçekten. ama bünyesel olabiliyor. sen de az oluyorsa yapılacak bir şey yok. gündüzleri bari uyumaya çalış.
ilginç ki benimkiler geceleri çok rahatlar. bir aylık olduk daha hiç gece problem yaratmadılar. maşalah diyelim. ekseriya gündüz oluyor olacaksa bir iey ama o kadarı da nazar boncuğu olsun. bir aylık olduk daha hiç gündüz uykusu uyumadım. fırsat olmadı. ama gece birer buçuk saatten fazla olmamak üzere toplamda 6 saat uyuyorum. yetiyor sanırım ama akşam 8 olunca yorgunluk çöküyor. sinirler oynuyor ister istemez. umarım gaz derdimiz olmaz. olursa da gece olsun. çünkü geceleri yalnız değilim. gündü yalnızım. gündüz lursa ne yapacağımı şaşırırım herhalde.
allah kolyalıklar versin.

Mrb kizlar nslsnz,oglum serhatin idrar tahlili temiz cikti cok sukur,dr.la gorustum,muhtemelen yarin mamasini degistirebiliriz dedi,simdi euprotin der mi acaba diyorum,valla oyle olursa maddi olarak yandik,biz surekli mama yiyoruz:-( yarin kardiyoloji kontrolumuz var,valla hastane gunleri tam bi iskence ya,ustelik hastaneye 3 kişi gidiyoruz ama acayip yoruluyoruz.ins.kardiyolojde temiz cikar...dosba Allah kolaylik versn,kirkin cikinca annen gitcekti sanirim,ama bi sure daha kalir heralde,..zor zamanlar geciriyosun,ins.en kisa zamanda yoluna girer duzeniniz

Dosba çok geçmiş olsun canım. İnşallah tez zamanda iyileşir bebişin.
Tuğba kızında bir şey çıkmamasına sevindim canım. Allah korusun bebeklerimizi. İnsanın içi titriyor onlar hasta olacak diye.
Bana gelince canım çok sıkkın. 15 günlük olduk ama hala 50+50 şeklinde sütüm geliyor. 100 ml. nereye yetecek ki. Bari 6 ay süt+mama olsun diyordum. Yetmeyeceğini kabullenmiştim ama bu kadar az gelmesi üzüyor beni. Denemediğim şey kalmadı yine de artmıyor Dereotu, humana, tahin helvası, boza, komposto, su ve daha bir sürü şey... Ama nafile (

Kizlar guzel dilekleriniz icin saolun...simdi kizimin son ignesi yapiliyor ins bi daha gerek kalmaz 3 gun sonra test var
bugunde kendi dr.um var evet basakcim annem bu hafta gidecek ama o kadar zorlaniyorum ki kv gelecek... Aslinda hic istemiyordum ama hic uyuyamiyorum geceleri... Hadi onu gectim gunduz hic durmuyorlar
1ay da kv kalcak sanirum sonra ben annemin yanina gidecem... Bu kadar duzensiz bi yasam seklim olcagini hic dusunmemistim...
Bakalim ne zaman duzene gircem
su gaz sancilarimiz bi bitse hayirlica...
Sut konusunda bende herseyi yaptum ama olmayinca olmuyor kismetleri ne kadarsa iste... Allah pahali mama yiyenlere yardim etsin... Bu mamalar icin rapor oluyormus ama hangilerini kapsiyor bilmiyorum... İlacimiz bitmek uzere cikmaliyim gorusuruz

Bekaycim,bu konuda ayni dertten muzdaribiz,ama ne yapayim,herseyi yaptim,az az da süt aliyolar iste,ins.artar birden,olumlu dusunmeye calis...bu arada uykulari nsl,yaninda kim var,esin yardimcı oluyo mu

Dosbacim,bence 1ay kv kalsin,annene gitmene gerek kalmiycak,duzene gireceksnz ins...bu konuda en cok yakinan bendim,benimkiler az cok duzene girip,sakinlestiyse,seninkilerde duzene girer,sanki gecmiycekmis gibi geliyo ama Allah yoluna koyuyor

süt konusu kesinlikle yorgunluk ve uyku ile alakalı
çok denedim kesintisiz 3-4 saat uyuduğumda süt ii geliyor
siz de eşinize bir seans bırakıp gece kesintisiz uyumaya çalışın
sütünüze ii gelecektir
nasılsa biberon kullanıyorsunuz eşiniz halletsin siz uyuyun
yediklerin çok etkili olmuyor gerçekten en etkili şey dinlenmek
zamanla ikiniz de düzene giereceksiniz sadece biraz sabredin herşeyin ilacı zaman
RABBİM hepimizin yardımcısı olsun inş.

Geçmiş olsun öncelikle Dosba.Bebişlerine acil şifalar versin Rabbim...

Süt konusunda ise elimizden gelen pek fazla bir şey yok.O da nasip kısmet çünkü.Zafer dergisinin bu ayki sayısındaanne sütünün mucizevi iksirinden bahsedilmişti 3 sayfa.Keşke zamanım olsa da sizlere yazabilsem önemli yerlerini ama diyeceğim tek şey Allah sütü de nasıl nasip ederse öyle geliyor ve okadar mucizevi bir şeyki.Bebekler gün be gün büyürken sütte ona göre artıyor,ona göre yetiyor.Belki ikiz bebeklerde bu biraz zor ama tek bebişlerde özellikle anne sütü fazlasıyla yetiyorda artıyor.Kafanıza çok fazla takmayın.Zamanla düzene giriyor çünkü.Benim paşalara da anne sütü yetmiyordu ilk başlarda daha çok mama veriyordum çünkü daha çok yiyorlardı maşallah Doyduklarını bilmiyorlardı galiba ilk 1-1,5 ay.Ama şimdi özellikle 4-5 gündür anne sütü ağırlıklı besliyorum.Geceleri 1-2 kez mama veriyorum.çÜNKÜ ESKİSİ KADAR SIK SIK ALMIYORLAR NEDENSE...

Delikız bu duruma üzülsem mi sevinsem mi bilemedim.Öğün olarakta miktar olarakta az alıyorlar,doyunca biberonun emzigiyle oynuyorlar ve sütü yada mamayı dışarı veriyorlar.Normalde 2 güne biten mama da bugün 5. günümüz.Sence normal mi bu durum?

bence geçici bir durum olabilir
belki rahatsızdırlar ondan az içiyorlardır
nasıl biz asta olunca iştahımız kesilir bebekler de öyle
yani her hastalıklarını biz bilemeyiz
eğer 15 günden uzun sürerse duruma el atabilirsin bence
umarım düzelir herşey bol bol içerler
çok zorlama yesinler diye ,onlar herşeyi anlıyorlar ve sen zorladıkça ona tepki veriyor da olabilirler
bi deş u yöntemi seç diyelimki acıktılar biraz ayakta tut hemen mama verme iice acıksınlar belki o zaman daha çok yerler
ben bazen öyle yapıyorum

Belkide olabilir.Yani kilo başına 150 cc düşünürsek içtikleri tamam ama eskiye oranla azalma var...

Belkide olabilir.Yani kilo başına 150 cc düşünürsek içtikleri tamam ama eskiye oranla azalma var...
öyle takılma illaki 150 ile kiloyu çarparak hareket etme
bizimkiler günde 500-600 ml içiyorlar
ama sütüm yağlı kilo aldırıyor yani çok içmeleri önemli değil yeterli kiloyu alıyorlarsa o kadar takılma miktarlara bence
ayda kaç kilo aldılar seninkiler

Düzen kuramama konusunu kafana takma benimkiler 2,5 aylik oldu hala düzenimiz yok malesef. Benimde 40 im çikana kadar annecim yanimda kaldi. Sonra 1 hf kv ye 1 hf anneme gidiyorum. Akşamlari ve h.sonlari evde oluyoruz. Onlara giderkende inan valiz hazirliyorum nerdeyse. Baya zor ama napiyim benim ve bebeklerimin iyiliği için mecburum. Ben bide sdece emziriyorum. İkisi birden uyaninca mecburen biri oyaliyor ben emziriyorum. İkisini bir bile emzirsem memeye tutturana kadar biri lazim. Ben ek gidaya başlayana kadar böyle devam edeceğim inşallah. Sende hiç moralini bozma Allah sağlik sihhat versin katlaniriz.

Aslında bugüne kadar takılmadım ve hesapta yapmadım kaç cc içiyorlar veya içtiler diye ama dedim ya mama 2 güne bitmeyince kafam karıştı :)
Canım maşallah 1 in üzerinde aldılar 2 aydır.Doğum kiloları 2100 gr ve 2300 gr dı.

maş.almışlar işte daha ne takıyorsun boşver
zaten mama veriyorsun mama her halukarda kilo aldırıyor zaten
kilolarındada sorun olmayacağı için hiç takma
dedimya geçici olabilir
bi de ben geçen nette 4.aydan sonra kilo alımı yavaşlar diye okumuştum
bu durumlarla karşılaşacağız yakında yani alışmak lazım
bide şöyle de yapabilirsin ,besledin doydular 1 saat sonra tekrar onlar acıkmadan beslemeyi dene içerlerse o şekilde dengelersn

Tamam canım,teşekkürler.Ben sağıma gideyim.İnek gibi hissediyorum kendimi :)Hepinize bebişlerinizle sağlıkla geçireceğiniz güzel günler diliyorum...

Tamam canım,teşekkürler.Ben sağıma gideyim.İnek gibi hissediyorum kendimi :)Hepinize bebişlerinizle sağlıkla geçireceğiniz güzel günler diliyorum...

valla ben de öyle
kaynanamın ineği danası var ,eşime diyorumki annene söyle boşa onları beslemesin beni beslesin ben onlar kadar süt veriyorum nasıl olsa diyorum

Doğumdan sonra ilk kez bugün isyan bayrağını çekip 5'ten 8.30'a kadar uyudum ve 140 milime yakın sütüm çıktı. Söylediğinde kesinlikle haklısın canım. Ben çok karşıdakini düşünen biriyim. Eşim çok anlayışlı olmasına rağmen ona kıyıp uyandıramıyorum sabah işe gidecek diye. Annem yanımda ama ona bırakınca bebeklerden birini o çok mırın kırın ediyor gibime geliyor. Senin yaşadıklarını aynen yaşıyorum. Onun gönlünü yapmaya çalışırken yoruluyorum. Tamam tüm işlerimi yapıyor, yemek bulaşık çamaşır ama süreklide söyleniyor. Özellikle eşime çok laf söylüyor, yoruldum artık idare etmekten, ona eşimi savunmaktan. Oysa eşim her şeyim benim, bugüne kadar her zorluğu aştık birlikte biz. Hep destekçim oldu o benim. Ama anneme yaranamadı bir türlü. Saygılı olmasına rağmen... Annemi gönderecem ama malum k.pederim rahmetli oldu, o gidince kaynanam gelecek oluyo. Ne yapacağımı şaşırdım, iki ucu ... değnek hesabı. Moral de etkiliyo sütü işte. Ama bende de o yok (

Son düzenleme:

aynı durum herkeste var işte ..
aynen benim eşim de yaranamıyor bi de eşimin aileme maddi olarak da manevi olarak da her zaman yardımı oluyor
kendi ailesine yapmadığını benim aileme yapıyor ama yine de yok yaranamıyor
ii olanı sevmiyor insanlar nedense
eşin işe gidiyor ama ne yapacaksın beraber bakın bence sıkın dişinizi
ilerde maddi gücünüz yeterse bi yardımcı alırsın olur biter
yoksa elalemin derdi çekilmiyor valla

ben bugun doktora gittim son adet tarıhıme göre 8 haftalık ama ultrasonda bugun 4 haftalık çıktı yanı 4 hafta geride ,

doktor eğer yanlış görmüyorsam 2 kese görünüyor dedi ama gölgesi olabılır ancak 15 gün sonra net anlarız dedi ama içim içime sığmıyor 15 gün nasıl geçer bide beta hcg bende ilk 661 3 gün sonra 5600 çıkmıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…