- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
Dosba çok geçmiş olsun canım. İnşallah tez zamanda iyileşir bebişin.
Tuğba kızında bir şey çıkmamasına sevindim canım. Allah korusun bebeklerimizi. İnsanın içi titriyor onlar hasta olacak diye.
Bana gelince canım çok sıkkın. 15 günlük olduk ama hala 50+50 şeklinde sütüm geliyor. 100 ml. nereye yetecek ki. Bari 6 ay süt+mama olsun diyordum. Yetmeyeceğini kabullenmiştim ama bu kadar az gelmesi üzüyor beni. Denemediğim şey kalmadı yine de artmıyorDereotu, humana, tahin helvası, boza, komposto, su ve daha bir sürü şey... Ama nafile (
Mrb kizlar nslsnz,oglum serhatin idrar tahlili temiz cikti cok sukur,dr.la gorustum,muhtemelen yarin mamasini degistirebiliriz dedi,simdi euprotin der mi acaba diyorum,valla oyle olursa maddi olarak yandik,biz surekli mama yiyoruz:-( yarin kardiyoloji kontrolumuz var,valla hastane gunleri tam bi iskence ya,ustelik hastaneye 3 kişi gidiyoruz ama acayip yoruluyoruz.ins.kardiyolojde temiz cikar...dosba Allah kolaylik versn,kirkin cikinca annen gitcekti sanirim,ama bi sure daha kalir heralde,..zor zamanlar geciriyosun,ins.en kisa zamanda yoluna girer duzeniniz
ben bugun doktora gittim son adet tarıhıme göre 8 haftalık ama ultrasonda bugun 4 haftalık çıktı yanı 4 hafta geride ,
doktor eğer yanlış görmüyorsam 2 kese görünüyor dedi ama gölgesi olabılır ancak 15 gün sonra net anlarız dedi ama içim içime sığmıyor 15 gün nasıl geçer bide beta hcg bende ilk 661 3 gün sonra 5600 çıkmıştı
ben bugun doktora gittim son adet tarıhıme göre 8 haftalık ama ultrasonda bugun 4 haftalık çıktı yanı 4 hafta geride ,
doktor eğer yanlış görmüyorsam 2 kese görünüyor dedi ama gölgesi olabılır ancak 15 gün sonra net anlarız dedi ama içim içime sığmıyor 15 gün nasıl geçer bide beta hcg bende ilk 661 3 gün sonra 5600 çıkmıştı
canım Allah bize sağlık versinde kuzularımıza tek başımıza bakalım, dün migrenim tuttu, benim migrenim gelince gözüm kör oluyor, sağolsun eşim baktı çocuklara 3-4 saat, şunu anladım, yavrularımız için hiç birşeyi ve hiç kimseyi kafaya takmamak lazım, bana birşey olsa ortada rezil olur yavrularım, biz güçlü kadınlarız ve hep birlikte güçlü bir şekilde evlatlarımızı büyüteceğizaynıyız biliyormusun
her zaman onların yanında olan bendim ,hastanelerde kimse kalmadı eşimle ikimiz arabalarda yattık ,babam 7 yıldır rahatsız milyon kez hastanede kaldı hep her zaman en ufak şeylerine kadar ben koşturdum yaptım
ama benim en ihtiyacım olan dönemde malesef yanımda yoktular
gerçekten iilikten maraz doğuyor sanırım bizim gibi insanlar nedense hep böyle oluyor
biz de eşimle evlenirken tek kuruş harcatmadık ailelere
kendimiz yaptık ilerde biri bi kuruş yardım eder de lafını eder diye kendimiz çalıştık ödedik
ben de hastanedeyken annem refakatçi yatağında sürekli uyuyordu biliyormusun
sanki o bana değil ben ona baktım ,sürekli yorgunum diye yatıyordu düşün artık
aman yaa konuşunca insan geriliyor
eşin iise gerisi boş kimseden fayda yok valla
benim de eşim akşam 7 de evde olur beraber hallederiz
gece de beraber kalkıyoruz bazen o kalkıyor ben uyuyorum
aynen yaa bakıyorum da ne anneler var bilmem kaç yıldır çocuklarının bırak ilk çocuğunu 2.çocuğuna bakıyorlar düşün artık
ne yapalım ALLAH yüzümüze gülsün inş. da tek başımıza bakabilelim kimseye muhtaç olmadan
yoksa birine muhtaç olmak çok zor
bi gün gelip yardım edip bi sene söyleyen insanlar var
bedenine hiç bakmadım. hiç bir yerde bedenle karşılaşmadım.
pompayı kesinlikle lansinoh al derim. e- bebekte çok uygun fiyatı.
abartmıyorsun nurhan, artık iyice dolmuşsun ve haklısın. annen sana o kadar yakınken bu kadar uzak. pes doğrusu. ama sanırım sen güçlü bir kişilksin, her şeyin üstesinden gelebilen ve kimseye muhtaç olmadan yaşayan birisin ki insanların sana yardım etmeyi aklından bile geçirmiyor. bu tarafından bakıldığında güzel.
ama bir gerçek var ki, halin ortada ve insanlar empati yapamıyor. sen zaten bebeklerinin bakımını kimseye yaptırmazsın gözün arkada kalır. istediğin tek şey bebek bakımı dışındaki ihtiyaçlar ve derdini anlatacağın bir ses bir soluk olması evde. gerçekten yalnızlık insanı yıpratıyor. annen sana yardım etmese de derdini paylaşsa yeter gerçekten. çünkü gerçketen çok yoruluyoruz, neredeyse kendimizi unutmuş haldeyiz. yıpranıyoruz. en yakınımızdakilerin bunu görmesi gerek.haklısın sonun kadar.
ben de yalnız bakıyorum bebeklere. annemi erkenden gönderdim. sadece yemek yaptı. ben bebeklerin bakımını tamamen üstüme almıştım temizlik de yapıyordum. onu geceleri hiç kaldırmadım. hatta öğlenleri 2 saat uykusunu bile uyudu her gün. ama yine yorgun yine yorgundu. ben anneme şunu yap bunu yap diyemem ki. şu işi yap şurayı temizle diyemem ki. onun görüp yapması gerek. tansiyonu düşük çıktı gitmeden bir gün önce. benim size faydam yok artıkher şeyi siz yapıyorsunuz yarın ben gideyim dedi. ben de gerçekten öyle olduğunu düşündüm hatta yarın gitme bugün git dedim. biletini bugüne alalım dedim itiraz etmedi. bozuldum tabi. sonuçta eşim yıllık izindeydi. o yardım ediyordu her işime. bir kaç gün sonra eşimin izninin biteceğini biliyordu. bekleyeyim demedi. en azından eşimin izninin bitmesini bekleyebilirdi. eşim olmadan yapabiliyor muyum, bunu görmeliydi. gitti. ne diyeeim ben. tamam hasta,rahatsız olabilir ama en azından destk olabilirdi. evde bir ses bir soluk istiyor insan, konuşacak biri. tamam zaten yalnız kalacaktım. ama ne bileyim lohusa duygusallığı işte ne bileyim. en azından hastayım dedi ve bir bahanesi vardı.
nurhan dediğin gibi bir şeyler yapmasını söylemene gerek yok.
şimdi ben 4 gündür kendim bakıyorum 25 günlük bebeklerime. bu 4 gün epey yorucuydu ama idare ettim. allahtan bebeklerimin ağlama derdi yok öyle. gaz dertleri vs. yok. sadece küçk kızım arada mızmızlanıyor o kadar.
eşim sağolsun. işten gelince ilgileniyoruz ikimizde bebeklerle. işlerini görp en azında birlikte bir saat oturup çay kahve içip halimizi hatrımızı soruyoruz. gece de irlikte kalkıp bakımlarını yapıyoruz bebeklerin. bu konuda eşiminhakkını ödeyemme.
nurhancığım bende çok dertliyim bu konuda ama eşim bana şunu dedim: ailemizde en önemli kişi sensin. hepimiz sana muhtacız. bebeklere senden başkası bakamaz, doyuramaz. sen kendne iyi bakmalısın ki bebeklere de faydan olsun. bebeklere baktığında benim de gözüm arkada kalmaz. benim de moralim bozulmaz. bana da bu şekilde en önemli desteği vermiş olursun dedi. önemli olan önce bebekler ama bunu da sağlayacak olan sensin. hepimiz sana muhtacız. sen şu an en önemli kişisin ailemizde.
sen de şuan ailenin en önemli kişisisin. moralini bozma demeyeceğim. çok saçma bir şey olur bu. ama güçlü olmak zorundasın. burası bizim kendimi en güçlü hissettiğimiz yer. derdimizi paylaşıp ortak noktada buluştuğumuz bir yer. evdeki yalnızlığımızı paylaştığımız yer. bu dönemi bir şekilde atlatacağız. inşallah fazla yıpranmadan atlatırız bu süreci.
benim kızların saılığı en son 8 çıktı ama ilginç ki kandan bakmadılar.. tıp fakültesinde hani alından ateş ölçen bir cihaz var ya onun gibi bir cihazla sarılık değerine baktılar. sarılıklar hala geçmedi ama yemelerini içmeleri etkilemiyor.
15 gğnlükken 30 ml cvarı içiyorkardı.
Selam 34+3 de suyumun gelmesiyle 8 Mart da doğum yaptımartık aranzdayım
inş.canım Allah bize sağlık versinde kuzularımıza tek başımıza bakalım, dün migrenim tuttu, benim migrenim gelince gözüm kör oluyor, sağolsun eşim baktı çocuklara 3-4 saat, şunu anladım, yavrularımız için hiç birşeyi ve hiç kimseyi kafaya takmamak lazım, bana birşey olsa ortada rezil olur yavrularım, biz güçlü kadınlarız ve hep birlikte güçlü bir şekilde evlatlarımızı büyüteceğiz
tatlım hepsi geçecek, bende ağlayıp durdum lohusalık duygusallığı işte ama artık ağlamayacağım, zaten bizim kuzular yeterince ağlıyor
merhabalar.
malesef kızımın reflüsü baya şiddetlendi. her içtiğini kustu bugün. doktorumuz aradık. gaviscon infant kullanmaya başladık. hiç kusturmuyor ama yan etkisi kabız yapmasıymış. bu akşam üzeri huysuzluk yaptı. susturmak güç oldu. neyseki uyudu. tam 3,5 saat uyudu. normalde 2 saati geçirmezdik ama çok ağlaı. dinlensin istedik.
kabızlık gaz sancısı da yapar sanırım. öğleden sonra kullanmaya başladık. akşama yan etkiyi göstermeye başladı. kabızlık ihtimaline de karşı da doktor fitil verdi. kaka yapmadığı her 24 saatte bir fitil kullanacağız.
umarım çok biz de kabız derdi olmaz. aslınd anlamadım kabız sorunumuz başladı mı. çünkü kızım sadece kuscağımda susuyor. ilaçtan önce her süt içirdiğimde içtiği mideden yemek borusuna kaçmaı diye yarım saat kadar kucakta tuttum. alıştı mı sizce kucağa? bana göre kabızlık 2-3 saat içide baş göstermez gibi de geliyor. gaz sancısı anne kucağında da geçmez herhlade. bana kucakta durmak istiyor gibime de geliyor. tehlikeli bir durum o zaman bu ya.
başak seninkilerde kabızlık sorunu vardı. gaz sancısı yapıyormuydu kabızlık? sen şurubu ne kadar zamanda bir veriyordun. günde bir kere fala mı? her gün fitil kullanacağız ama 24 saat boyunca kabızlıktan gazı çıkmaz gibime geliyor. sence sıkıntı yaşar mıyım?
umarım yaşamam. elden bir şey gelmeyince insan çok üzülüyor.
bekay allah yardımcın olsun. annelere alışmak zorundasın sanırım. biri gidiyor biri geliyor. zor gerçekten senin için. herkes malesef kendi yaşadığı dönemleri unutuyor. anlayış göstermiyor. buradan brbirimize destek verelim vaktimiz olduğunca.
bebeklerin artık daha rahat içiyorlar mı sütlerini? uykuları nasıl?
albilda hoşgeldin aramıza. bebekleri iyidir umarım. senin de suyun bir gece vakti mi geldi? nasıl gelişti anlatsana. hiç belirti yokken şok bir durumdu benimkisi
merhabalar.
malesef kızımın reflüsü baya şiddetlendi. her içtiğini kustu bugün. doktorumuz aradık. gaviscon infant kullanmaya başladık. hiç kusturmuyor ama yan etkisi kabız yapmasıymış. bu akşam üzeri huysuzluk yaptı. susturmak güç oldu. neyseki uyudu. tam 3,5 saat uyudu. normalde 2 saati geçirmezdik ama çok ağlaı. dinlensin istedik.
kabızlık gaz sancısı da yapar sanırım. öğleden sonra kullanmaya başladık. akşama yan etkiyi göstermeye başladı. kabızlık ihtimaline de karşı da doktor fitil verdi. kaka yapmadığı her 24 saatte bir fitil kullanacağız.
umarım çok biz de kabız derdi olmaz. aslınd anlamadım kabız sorunumuz başladı mı. çünkü kızım sadece kuscağımda susuyor. ilaçtan önce her süt içirdiğimde içtiği mideden yemek borusuna kaçmaı diye yarım saat kadar kucakta tuttum. alıştı mı sizce kucağa? bana göre kabızlık 2-3 saat içide baş göstermez gibi de geliyor. gaz sancısı anne kucağında da geçmez herhlade. bana kucakta durmak istiyor gibime de geliyor. tehlikeli bir durum o zaman bu ya.
başak seninkilerde kabızlık sorunu vardı. gaz sancısı yapıyormuydu kabızlık? sen şurubu ne kadar zamanda bir veriyordun. günde bir kere fala mı? her gün fitil kullanacağız ama 24 saat boyunca kabızlıktan gazı çıkmaz gibime geliyor. sence sıkıntı yaşar mıyım?
bekay allah yardımcın olsun. annelere alışmak zorundasın sanırım. biri gidiyor biri geliyor. zor gerçekten senin için. herkes malesef kendi yaşadığı dönemleri unutuyor. anlayış göstermiyor. buradan brbirimize destek verelim vaktimiz olduğunca.
tuğba benimkilerin ikisininde gaz problemi vardı,küçüktede kabızlık vardı,gerçi dr.bunu kabızlık kabul etmiyo ama herneyse.onun o hali içime sinmediği için o şurubu verdim,normalde güne 5cc 4 kez diydum ama ilk kez kullanacağım için 3cc 3 kez verdim,1 gün sonra yaptı,sonrada günde bi sefer verdim,günlük yapmaya basaladı,hatta vermeyi kestim,yine günlük yaptı,ama çok uzun sürmedi,bugün yine verdim,hatta onun etkisi midir bilmiyorum kaka rengi bile düzeldi,bu arada aynı zamanda acı elma yağını da sürdüm ki,gazda gitsin diye,o da etkili oldu,yani ikisini bir kullandım,o yüzden surup başlı başına hem kakaya hem gaza iyi gelir mi bilmiyorum,ama sende ikisini bir dene,sanki fitilden daha iyi olur gibi,çok küçük olduğu için fitil yanlışmış gibi geliyo bana...bu arada kucağada alışmış olabilir tabi,bi yerde okumuştum,çocuğunuzu kucağa alıştırma korkusuyla kendinizden uzaklaştırmayın diye,tabi tek çocuk olsa veya yanında biri olsa doğru ama ne biliyim,süreklide bu korkuyu yasamak yersiz geliyo bana,o çocuk kucakta sıcaklığını kokunu alınca sakinleşiyo işte,ikisi aynı anda isteyince zor tabi,birini alıp birini bırakıyorum kısa kısa:) ama çok bunalırsan delikızın dediği gibi yatak yer değişikliğide etkili oluyo,valla onları susturmak,mutlu etmek için her yolu deniyorum,doğru yanlış artık....
iki mesaj arasında ne yazacağımı unuttum :)) o kadar yoğun geçiyor
bu gaz sancılarına ne yapcam bilmiyorum artık
almanyadan bebekler için rezene çayı geldi 1 haftalık bebeklere de kullanılıyormuş kararsız kaldım
kullananlar memnunmuş ama ben kararsızı kaldım siz olsanız napardınız
dün kırkımız çıktı değişen bişey olmadı sadece annem gitti :)) bugün yine yalnızım
haftaya kv gelcekmiş bakalım
bugün düzenim ii gidiyor oğlum çok ağlasada idare ediyorum
tek sıkıntı hiç bi iş yapamıyorum
biberonları bi yıkasaydım yetiyor ...
yarın bi arkadaşım bebek görmeye gelcek bakalım annemsiz ilk misafir nasıl olcak... hoş dolapta hazırlarım var artık idare edecez
başakcım benim tüp bebekte değerim 10.gün 18 çıktı 12.gün 67 çıktı 2 emriyo verilmişti ikiz olma olasılıüı var mı bana tek gibi geldi değerim düşük olduğu için
Geçmiş olsun canim. İnşallah kardiyoloji sonucunuzda iyi çikar.
seybilcim,açıkçası tüp bebekte değerler nasıl farkediyo bilmiyorum,ama normal şartlara göre,iki günde hemen hemen 4 katına çıkmış ,iikiz olma ihtimali yüksek gözüküyo,peki şu an kaçıncı günün,bi daha baktırmadın mı,nasıl yükselmiş diye veya ultrasona girmedin mi,inş.aramızda olursun
tarcın cok tesekkür ederim canım,çok şükür bi hastane faslını daha dün atlattık ne zor ya,akciğer filmi çekildi,EKG çekildi,muayene etti,iki çocuğu soy giydir,hastanede oradan oraya taşı ,kan ter içinde kaldık valla,çok şükür temiz çıktı hepsi,yalınız bide haziranda kalp ultrasonu yapalım,aciliyeti yok,onuda yapalım,içimiz rahat olsun dedi,bakalım18 haziranda onu yaptırcaz...dün eşime dedimki bıktım şu hastane işlerinden ,sırf 3.yü doğurcam senin başına atcam herşeyiyle sen ilgilen dedim:) sağolsun hep annemle babamla gidyoruz ama artık eşim yanımda olsun istiyorum yavalla çocukların en iyi zamanına denk gelcek:)
Öyle canım, olmazsa olmaz demeye çalışıyorum artık ve daha iyi sonuççlar alıyorum. Bir de kızların dediği gibi uyumaya çalışıyorum. O zaman da artıyo gibi azcık. Uykuları çok düzensiz, genelde gece uyanıklar :) Yanımda annem var ama sıkıntılıyız okumuşsundur. Umarım yoluna girer tez zamanda her şey. Eşim akşamları geç saate kadar bakıyor, gece 1'den sonra falan ben bakıyorum. Bazen birini annemin odasında bırakıyorum. Böyle gidiyor şimdilikBekaycim,bu konuda ayni dertten muzdaribiz,ama ne yapayim,herseyi yaptim,az az da süt aliyolar iste,ins.artar birden,olumlu dusunmeye calis...bu arada uykulari nsl,yaninda kim var,esin yardimcı oluyo mu
Aynen canım, iyi olunca sevilmiyor ne yazıkki. Biz 4 kız kardeşiz. Ablalarımın eşleri sıkıntılıdır hep, en saygılı-dürüst-iyi olanı benim eşim. Hatta onlarla kıyaslanamaz bile ama annem anlamıyor niyeyse. Yardımcı konusunu düşündük, 6 ay bitince benim izin bitecek, okullar açılınca yani. Yardımcı olursa k.validem-annem gitmez burdan, o yüzden kreş tarzı bi yerler mi bulsak diyoruz. Sence?aynı durum herkeste var işte ..
aynen benim eşim de yaranamıyor bi de eşimin aileme maddi olarak da manevi olarak da her zaman yardımı oluyor
kendi ailesine yapmadığını benim aileme yapıyor ama yine de yok yaranamıyor
ii olanı sevmiyor insanlar nedense
eşin işe gidiyor ama ne yapacaksın beraber bakın bence sıkın dişinizi
ilerde maddi gücünüz yeterse bi yardımcı alırsın olur biter
yoksa elalemin derdi çekilmiyor valla
İyi mi diyorsun Hilalciğim. Şimdi 3 saate bir 50 cc veriyorum. Aslında az mı, ne kadar sürede ne kadar arttıracağım onu da bilmiyorum. Sağolsun dr.da bişey söylemedi. Sağıyorum ama artar inşallah. Siz ne durumdasınız, bebişler nasıl anlatsana birazbence boşuna üzülüyorsun ilk 15 gün için 50+50 cc güzel daha ne içiyorlarki zaten...zamanla artacak sen ısrarla sağ yeterki.ya hiç olmasaydı..ayrıca mama ile büyüenlerde maşallah oluyorlar üzme kendini..
Canım hayırlı olsun. Allah uzun ömür versin kuzularına. Hoşgeldin...Selam 34+3 de suyumun gelmesiyle 8 Mart da doğum yaptımartık aranzdayım
Tuğbacığım geçmiş olsun, Allah acil şifa versin kuzuna. Kucağa bizimkilerde alışacak sanırım, eşim kucağına alıp uyuyor, laf anlatamıyorum :) Çok seviyor öyle ne yapayım...merhabalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?