2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

bence boşuna üzülüyorsun ilk 15 gün için 50+50 cc güzel daha ne içiyorlarki zaten...zamanla artacak sen ısrarla sağ yeterki.ya hiç olmasaydı..ayrıca mama ile büyüenlerde maşallah oluyorlar üzme kendini..

Geçmiş olsun canim. İnşallah kardiyoloji sonucunuzda iyi çikar.

Değerlerinin yükselişi ikiz gibi. Yanliş hatirlamiyorsam benim 300 lerden 1000 lere çikmişti iki günde ve çok şükür ikiz oldu. Keseleride son adet tarihinden 1 ay sonra gördük. Darisi başina inşallah

aramıza hoş geldin gibi duruyor sonucun :)) hayırlı olsun

canım Allah bize sağlık versinde kuzularımıza tek başımıza bakalım, dün migrenim tuttu, benim migrenim gelince gözüm kör oluyor, sağolsun eşim baktı çocuklara 3-4 saat, şunu anladım, yavrularımız için hiç birşeyi ve hiç kimseyi kafaya takmamak lazım, bana birşey olsa ortada rezil olur yavrularım, biz güçlü kadınlarız ve hep birlikte güçlü bir şekilde evlatlarımızı büyüteceğiz

tatlım hepsi geçecek, bende ağlayıp durdum lohusalık duygusallığı işte ama artık ağlamayacağım, zaten bizim kuzular yeterince ağlıyor

merhabalar.
malesef kızımın reflüsü baya şiddetlendi. her içtiğini kustu bugün. doktorumuz aradık. gaviscon infant kullanmaya başladık. hiç kusturmuyor ama yan etkisi kabız yapmasıymış. bu akşam üzeri huysuzluk yaptı. susturmak güç oldu. neyseki uyudu. tam 3,5 saat uyudu. normalde 2 saati geçirmezdik ama çok ağlaı. dinlensin istedik.
kabızlık gaz sancısı da yapar sanırım. öğleden sonra kullanmaya başladık. akşama yan etkiyi göstermeye başladı. kabızlık ihtimaline de karşı da doktor fitil verdi. kaka yapmadığı her 24 saatte bir fitil kullanacağız.
umarım çok biz de kabız derdi olmaz. aslınd anlamadım kabız sorunumuz başladı mı. çünkü kızım sadece kuscağımda susuyor. ilaçtan önce her süt içirdiğimde içtiği mideden yemek borusuna kaçmaı diye yarım saat kadar kucakta tuttum. alıştı mı sizce kucağa? bana göre kabızlık 2-3 saat içide baş göstermez gibi de geliyor. gaz sancısı anne kucağında da geçmez herhlade. bana kucakta durmak istiyor gibime de geliyor. tehlikeli bir durum o zaman bu ya.
başak seninkilerde kabızlık sorunu vardı. gaz sancısı yapıyormuydu kabızlık? sen şurubu ne kadar zamanda bir veriyordun. günde bir kere fala mı? her gün fitil kullanacağız ama 24 saat boyunca kabızlıktan gazı çıkmaz gibime geliyor. sence sıkıntı yaşar mıyım?
umarım yaşamam. elden bir şey gelmeyince insan çok üzülüyor.
bekay allah yardımcın olsun. annelere alışmak zorundasın sanırım. biri gidiyor biri geliyor. zor gerçekten senin için. herkes malesef kendi yaşadığı dönemleri unutuyor. anlayış göstermiyor. buradan brbirimize destek verelim vaktimiz olduğunca.
bebeklerin artık daha rahat içiyorlar mı sütlerini? uykuları nasıl?

inş.
RABBİM hepimize güç versin

geçmiş olsun ..evet bebekler çok çabuk kucağa alışıyor haberin olsun .bi de birinin huyunu zamanla diğeri de alabiliyor ona da dikkat et.
birini kucağa aldınya öteki de büyüdükçe anlıyor herşeyi ve o da kucak istemeye başlıyor
çok zorda kalmadıkça kucağa alma ,yataklarından çıkar ayrı bir yere koltuğun üzerine filan koy ,bazen bebekler yataktan da sıkılıp değişik bir mekan arıyorlar
benim kızda kucak olayı çok var çok kucak istiyor ama ben alıştırmadım
uyku aralarında vıyaklıyordu gel beni kucağına al der gibi
ben de hep kucğıma almadım yanımdaki koltuğa koydum orada susturdum
öyle alıştırdım çünkü kucak ve senin kokuna alıştımı koltukta da başka yerde de durmaz artık zaptedemezsin
bi de seninkiler şimdi küçük ,anlamazlar diye düşünebilirsin ama büyüdükçe herşeyi anlıyorlar ve küçükkenki kucağa almalarını da unutmuyorlar..

albilda hoşgeldin aramıza. bebekleri iyidir umarım. senin de suyun bir gece vakti mi geldi? nasıl gelişti anlatsana. hiç belirti yokken şok bir durumdu benimkisi

Aynen öyle canım gecenin 4ünde :)
Uykumun içnde suyum geldi diye zıpladım :) bendede hiç belirti yoktu
Bebeklerimiz iyi çok şükür

iki mesaj arasında ne yazacağımı unuttum :)) o kadar yoğun geçiyor
bu gaz sancılarına ne yapcam bilmiyorum artık
almanyadan bebekler için rezene çayı geldi 1 haftalık bebeklere de kullanılıyormuş kararsız kaldım

kullananlar memnunmuş ama ben kararsızı kaldım siz olsanız napardınız

dün kırkımız çıktı değişen bişey olmadı sadece annem gitti :)) bugün yine yalnızım
haftaya kv gelcekmiş bakalım
bugün düzenim ii gidiyor oğlum çok ağlasada idare ediyorum
tek sıkıntı hiç bi iş yapamıyorum
biberonları bi yıkasaydım yetiyor ...
yarın bi arkadaşım bebek görmeye gelcek bakalım annemsiz ilk misafir nasıl olcak... hoş dolapta hazırlarım var artık idare edecez

tuğba benimkilerin ikisininde gaz problemi vardı,küçüktede kabızlık vardı,gerçi dr.bunu kabızlık kabul etmiyo ama herneyse.onun o hali içime sinmediği için o şurubu verdim,normalde güne 5cc 4 kez diydum ama ilk kez kullanacağım için 3cc 3 kez verdim,1 gün sonra yaptı,sonrada günde bi sefer verdim,günlük yapmaya basaladı,hatta vermeyi kestim,yine günlük yaptı,ama çok uzun sürmedi,bugün yine verdim,hatta onun etkisi midir bilmiyorum kaka rengi bile düzeldi,bu arada aynı zamanda acı elma yağını da sürdüm ki,gazda gitsin diye,o da etkili oldu,yani ikisini bir kullandım,o yüzden surup başlı başına hem kakaya hem gaza iyi gelir mi bilmiyorum,ama sende ikisini bir dene,sanki fitilden daha iyi olur gibi,çok küçük olduğu için fitil yanlışmış gibi geliyo bana...bu arada kucağada alışmış olabilir tabi,bi yerde okumuştum,çocuğunuzu kucağa alıştırma korkusuyla kendinizden uzaklaştırmayın diye,tabi tek çocuk olsa veya yanında biri olsa doğru ama ne biliyim,süreklide bu korkuyu yasamak yersiz geliyo bana,o çocuk kucakta sıcaklığını kokunu alınca sakinleşiyo işte,ikisi aynı anda isteyince zor tabi,birini alıp birini bırakıyorum kısa kısa:) ama çok bunalırsan delikızın dediği gibi yatak yer değişikliğide etkili oluyo,valla onları susturmak,mutlu etmek için her yolu deniyorum,doğru yanlış artık....

başakcım benim tüp bebekte değerim 10.gün 18 çıktı 12.gün 67 çıktı 2 emriyo verilmişti ikiz olma olasılıüı var mı bana tek gibi geldi değerim düşük olduğu için

dosbacım,ben milupanın rezenesini almıştım,hemde ilk haftadan itibaren denemiştim,ki biliyosun daha küçüktü benimkiler,ama bi faydasını görememmiştim,yani şu an senin denemenin bi zararı olacağını sanmıyorum...neyse bakarsın haftaya kadar senin kuzular uslu olur,kv gerek bile kalmaz yarında kuzularını oku üfle mışıl mışıl uyusunlar,sende rahat rahat misafirlerini ağırla

başakcım benim tüp bebekte değerim 10.gün 18 çıktı 12.gün 67 çıktı 2 emriyo verilmişti ikiz olma olasılıüı var mı bana tek gibi geldi değerim düşük olduğu için

seybilcim,açıkçası tüp bebekte değerler nasıl farkediyo bilmiyorum,ama normal şartlara göre,iki günde hemen hemen 4 katına çıkmış ,iikiz olma ihtimali yüksek gözüküyo,peki şu an kaçıncı günün,bi daha baktırmadın mı,nasıl yükselmiş diye veya ultrasona girmedin mi,inş.aramızda olursun

Geçmiş olsun canim. İnşallah kardiyoloji sonucunuzda iyi çikar.

tarcın cok tesekkür ederim canım,çok şükür bi hastane faslını daha dün atlattık ne zor ya,akciğer filmi çekildi,EKG çekildi,muayene etti,iki çocuğu soy giydir,hastanede oradan oraya taşı ,kan ter içinde kaldık valla,çok şükür temiz çıktı hepsi,yalınız bide haziranda kalp ultrasonu yapalım,aciliyeti yok,onuda yapalım,içimiz rahat olsun dedi,bakalım18 haziranda onu yaptırcaz...dün eşime dedimki bıktım şu hastane işlerinden ,sırf 3.yü doğurcam senin başına atcam herşeyiyle sen ilgilen dedim:) sağolsun hep annemle babamla gidyoruz ama artık eşim yanımda olsun istiyorum ya valla çocukların en iyi zamanına denk gelcek:)

canım transferin 25.günündeyim daha ultrasyona girmedim doktorum 28 martta randevu verdi daha 9 gün var ama çok merak ediyorum çatlıcammmm yaa meraktaan inşallah keseyi de kalp atışlarını da duyarım

Evet canim malesef hastane işi çok yorucu oluyor. Ama sonuçlar iyi çikinca yorgunlukta geçiyor. Gözün aydin sizinde sonuclaruniz iyi çikmiş. 3. Yü eşine biraksan bile eminim dayanamazsin ucundan bucağindan işi omuzlarsin. Anneler dayanamaz:)

Bekaycim,bu konuda ayni dertten muzdaribiz,ama ne yapayim,herseyi yaptim,az az da süt aliyolar iste,ins.artar birden,olumlu dusunmeye calis...bu arada uykulari nsl,yaninda kim var,esin yardimcı oluyo mu
Öyle canım, olmazsa olmaz demeye çalışıyorum artık ve daha iyi sonuççlar alıyorum. Bir de kızların dediği gibi uyumaya çalışıyorum. O zaman da artıyo gibi azcık. Uykuları çok düzensiz, genelde gece uyanıklar :) Yanımda annem var ama sıkıntılıyız okumuşsundur. Umarım yoluna girer tez zamanda her şey. Eşim akşamları geç saate kadar bakıyor, gece 1'den sonra falan ben bakıyorum. Bazen birini annemin odasında bırakıyorum. Böyle gidiyor şimdilik

Aynen canım, iyi olunca sevilmiyor ne yazıkki. Biz 4 kız kardeşiz. Ablalarımın eşleri sıkıntılıdır hep, en saygılı-dürüst-iyi olanı benim eşim. Hatta onlarla kıyaslanamaz bile ama annem anlamıyor niyeyse. Yardımcı konusunu düşündük, 6 ay bitince benim izin bitecek, okullar açılınca yani. Yardımcı olursa k.validem-annem gitmez burdan, o yüzden kreş tarzı bi yerler mi bulsak diyoruz. Sence?

İyi mi diyorsun Hilalciğim. Şimdi 3 saate bir 50 cc veriyorum. Aslında az mı, ne kadar sürede ne kadar arttıracağım onu da bilmiyorum. Sağolsun dr.da bişey söylemedi. Sağıyorum ama artar inşallah. Siz ne durumdasınız, bebişler nasıl anlatsana biraz

Selam 34+3 de suyumun gelmesiyle 8 Mart da doğum yaptım artık aranzdayım
Canım hayırlı olsun. Allah uzun ömür versin kuzularına. Hoşgeldin...
Tuğbacığım geçmiş olsun, Allah acil şifa versin kuzuna. Kucağa bizimkilerde alışacak sanırım, eşim kucağına alıp uyuyor, laf anlatamıyorum :) Çok seviyor öyle ne yapayım...
Bize gelince Amin canım. Annelere alışabilirmiyim bilmiyorum, helede k.valideme. Çünk doğumda bile gelince hiçbir iş yapmadı, öyle olunca gelmese daha iyi. Beşik sallıyo 2 günlük bebeklere, biz alışmasınlar diyoz o anlamıyo. Başkada yemek falan elini sürmedi. Amaaann benim iş sıkıntılı. Sırf bunlar yüzünden doğum sonrası tansiyonum 16/11'e yükseldi. Canım Doktorum gece merak edip aramasa beyin kanaması geçirirmişim. Şükür atlattık.
Bebekler daha iyiler ilk haftaya göre ama zor içiyorlar yine sütü. Bir de gece uyanıklar :) Gündüz uyuyorlar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…