2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

bence onlara bakıcı olayını söylemeyin ,önce onları postalayın bakıcı sonra gelsin haberleri olmadan halledin yakınlarmı sana ,uzaklarsa hele nerden duycaklar ki

canım zamanla bebekler seni yönlendirecek cc konsunda rahat ol.ben hastaneden çıktığımda 3 saatte 50 cc veriyordum.2 haftaa oldu bugün geleli 65 cc ye çıktım..dün gece deniz 100 cc içmeden durmadı, ama derin 50cc yi bitiremedi 2 saatte 1 40cc verdim bugün.uyumuyorlar mızırddıyorlar ve aranıyorlar anlıyorsun aç olduklarını..rahat ol ama 3 lt süt iç en az..bak bu lafımı dinle.neden tatlıya helva ye hoşaf iç derler susa diye ne kaa çok su okaa çok süt...

bence onlara bakıcı olayını söylemeyin ,önce onları postalayın bakıcı sonra gelsin haberleri olmadan halledin yakınlarmı sana ,uzaklarsa hele nerden duycaklar ki
Canımaynı şehirde değiliz, biz Bursadayız onlar İstanbulda ama kreşe versek bile arada gelip kalacakları için habersiz bakıcı durumu zor gibi :) Biz şunu kabullendik artık. Evet annelerimiz bize sık gelecekler artık bebeklerin bahanesiyle ama tamamen kalıp düzenimizi, huzurumuzu kaçırmasınlar, 1 hafta bilemedin 10 gün kalsalar yeter.

Canım sağol verdiğin bilgiler için. Aslına uyanık olduklarında benimkilerde saati dolmadan istiyor bazen ama ben fazla gelir,kusar diye vermiyordum. Bundan sonra dikkat edeyim ben de. Su konusunda hamilelikten bu yana kendimi aştım, ama sevmiyorum su içmeyi mecburiyetten şişe elimde dolanıyorum :) Deniz ve Derini kokla yerime

Aslında bende takılıyorum bu konuya. Bakınca liste çok kabarık gerçekten, ne yiyeceğiz biz bilmiyorum... Tecrübeli annelerden cvp bekliyoruz :)

herşeye ihtiyacı var bünyenizin daha kendinizide toparlıycaksınız.herşeyden yiyin bol bol kimyonla...ayağınızı ,göğsünüzü ve sırtınızı sıcak tutun...benden bu kaa tavsiye ama gaz hep var:)

Şu gaz yapan yiyecekler neler her kafadan başka ses çıkıyor :)

Kizlar ben bunu dr.uma sormustum,o da şu yiyecek gaz yapar yeme diyemem,sen kendini bilceksn dedi,mesela kuru fasulye,süt genellikle gaz yapar,ama sende yapmiyosa rahatlikld yiyebilirsn demisti,bende ayagimi usutunce olur mesela,o yuzden corapsiz,terliksiz gezemem...

gaz olayı tamamen yapısal yaa
gazı olanın her halukarda oluyor olmayanın da olmuyor
ben herşeyi yiyorum hiç çekinmiyorum
gaz yapan şeyleri yediğimle yemediğim zamanlarda bir fark yok
gerçi benim sindirim çok ii çalışıyor onun da etkisi olabilir

Bugun kucuk oglumu serhati hematolojiye goturdum,yine kan verdk,kuzumdan ne kadar cok alindi bu zamana kadar :-( yarin alcaz sonucu,ins.iyi cikar,ayy hastaneler berbat ya,valla hastaneye göturup hasta etcem diye korkuyorum,surekli hastanelere gidip gelenlere rabbim yardim etsin,şu tahlil sonucunuda atlatirsak,hazirana kadar tahlil,usg,röntgen falan kalmadi ins...babam dun diyoki biz sizi hic boyle EKG,ultrason,film falan bu kadar hastaneyle ugrasmazdk,sadece hastalaninca getirirdik diyo neyse butun sonuclar iyi olsunda,herseye raziyim... bazen prematur sayfasini,yada bebegi hasta olanlarinkini okuyorum da,binlerce kez sukrediyorum,kendime kiziyorum,gaz,uyku falan bu tarz seyleri dert etme diyorum,tabiki cocuklara her an hersey olabilir,ama basindan beri böyle ugrasan anneler var,Allah kolaylik versn...

ben de muzdaribim bu hastanelerden. bugün biz de tıp fakültesindeydik. ultrasonları çekildi. kafa kaşça, karın ultrasonları. çocuklar mafoldu. çok ağladılar. bir de kan alındı. küçük kızım kan alınırlen uyuyordu. hiç bir şey hissetmedi ama büyük kız aşırı ağladı. yorgunluk bitkinlik üzerine. eve kendimizi zor attık. doktorlar da vaktinde başlamıyor muayeneye. bir saat radyolog bekledik.
normalde biz doğum yaptığım hastane doktoruna görünüyoruz. ama doktor bizi bazı kontroller için tıp fakültesine yönlendiriyor. oranın çocuk doktoruna da görünüyoruz. ama artık tıp fakültesinin doktoruna gitmeyeceğiz. neden mi? iki doktor arasında o kadar fark var ki. biri demir ilacını hemen kullanın diyor diğeri3. ayda. biri ek protein kullanın diyor her öğün, diğeri gerek yok sütün yetiyor. biri kusmaya karşı gaviskonu 3 paket kullan diyor he öğün verme diyor diğeri her öğün ver 4 paket kullan. biri ek protein kullanıyorsun devit 3 kes diyor diğeri kesme. biri kilo alımlarını çok iyi buluyor diğeri yetersiz. biri burunları tıkalı bol bol tuzlu solüsyon damlat diyor diğeri mecbur kaldığında damlat diyor. biri çok gazlı bu çocuk gaz damlası kullan diyor, diğeri gazı var ama çocuk huzursuz değili çocuk hissetmiyor bile gerek yok kullanmana diyor. gerçketen de en ufak bir gaz problemimiz olmadı ama tıp fakültesi doktoru steteskopla dinledi gaz dolu bu çocuk dedi. şaşırdık. biri kabızlığa karşı fitili 3 e bölüp kullan diyor diğeri hepsi kullan diyor. biri buurunları tıkalı eğer damla damlatmazsan bronşit olur diyor diğeri bronşitle hiç bir alaksı yok, burun tıkanıklığı mikrobik değil bronşite sebep olmaz diyor.
çıldıracaktık bugün. normalde doğum yaptığım hastanedeki yenidoğan yoğumbakım uzmanı olan doktorumuza daha güveniyorum. en başından beri tanıyor kızlarımı. olaylara çok travmatik bakmıyor. mecbur kalınırsa ilaç kullandırıyor. ama tıp fakültesindeki bu doktorun dediklerinin tam tersini söylüyor. tıp fakültesinden sonra kendi doktorumuza göründük. kafamızın çok karıştığını söyledik. her şeyi anlattı. bilimsel açıklamalarını yaptı. en başından beri ona güveniyorduk ve öyle yapacağız. doktorumuzla birlikte bir daha tıp fakültesine gitmemeye karar verdik. sadece rop muayeneleri ve ileri tetkik istenen konularda gözükeceğiz. ilaç yazarsa da kendi dokturmuza danışıp kullanacağız veya kullanmayacağız.
nedir bu kadar görüş farkı anlamadım. tam çileydi bizim için.

Bugun gercekten hem yormuslar,hem kafanizi karistirmislar,en iyisi buyuk problemler yoksa,tek doktorla devam etmek,bizim dr.umuz gazi univ.de prof ve muayenehanesine gidiyorum,o herseyi yapiyo,tahliller icin gazi univ.gidince oradaki dr.lara hic muayene ettirmiyorum,biz şu hocanin hastasiyiz,kan alincak veya su yapilcak diyorum,onlarda direk yapiyo,yani ne muayeneyle cocuklarh perisan ettiriyorum,ne de dr.larin yorumlarini dinliyorum...arti burun tikanikliginin bronsite cevirmesinide ilk kez duydum,dr.sallamis resmen,eminim asistandir!bosver,kendi dr.un aciklamalariyla seni ikna ediyosa yeter onunla devam et...

tuğba şu hamilelik takvimini kaldır artık:) kızların kırkı çıkçak nerdeyse bu hala doğuma 10gün var diyo:)

ayy canımm kocan askerde mı?allah yardımcın olsun...ınsallah sana yardımcı olabılecek bırılerı vardır..

Cok sukur sakun bu gun oldu... Musafirimi kilay agirladim bana cok yardim etti... Bakici dusunuyordum ama 1 ayligina bulmak zordu o konuyu da halletti gibi haber bekliyorum... Esim kv ye bakiciyi soyleme dedi banada mantikli geldi :)
misafirim nurse harveys surup onerdi ise yaradi gibi gaz konusunda... Devam edeyim tavsiye ederim ama her bebekte ise yaramiyormus
yarin kizimdan idrar alcam ins beceririm

tuğba şu hamilelik takvimini kaldır artık:) kızların kırkı çıkçak nerdeyse bu hala doğuma 10gün var diyo:)

vakit mi var ya. 10 gün sonra kendiliğinden kalkar nasıl olsa.
bu arada kızlar devit 3 ün prospektüsünde süte karıştırılabilir yazıyor. ben de öyle vermeye başladım bugün. siz direkt ağza mı damlatıyorsunuz?
acaba multitabs ı da süte karıştırabilir miyiz? muhakkak ağızdan fışkırtıyorlar. 2 kere vermek zorunda kalıyoruz iki damlayı da.

Tugba ikisinide süte karistirabilirsn,agza vermek cok zor zaten,demir surubunu veriyorumda binbir nazla,keske onuda karistirma imkani olsaydi diyorum,yani kisaca damlatabilirsin süte

Bu burun tıkanıklığını hafife almayın derim oğlum 6 günlük bebekken burnu tıkandı 2 gün öyle gitti 3.gün grip oldu 4.gün bronşite çevirdi bebeklerin bağışıklık sistemi gelişmediği için bir günde değişiveriyor az daha zatürreden hastaneye yatırıyorduk oğlum iyileşti bu seferde kızım oldu çok şükür onu daha çabuk atlattık bebeğinizin burnunu pompa ve sinemarinle temizleyin doktor kontrolünü ihmal etmeyin

millet süt için soda çok artırıyor diye başka bir topikte arkadaş azmış
ben inş. bu akşam deneyeceğim ,siz de deneyin bakalım sonuç nasıl olacak
ama 2 şişe içeceksiniz sadece ve sade soda olacak limonlu falan değil ..

bence bebeklerinin başından beri enfeksiyon geçirmiş. ama bizim sadece burun tıkanıklığımız var. yani tıkanıklık bronşite sebep olmaz. ama bronşit olan insanların burnu tıkanabilir.
bana doktor burun tıkanıklığı bronşite sebep olur dedi. başka doktor hiç bir bağlantısı yok dedi. burunn tıkanıklığı mikrobik değil, ama grip, zatürre, bronşit mikrobiktir. burun tıkanıklığı mikrobik olsaydı bronşite çevirebilirdi.
bir de şunu dedi o garip doktor. bol bol burun damlası damlat. günde 8 kere dedi. hani tuzlu solüsyonlar var ya tek kullanımlık. onlardan. kendi doktoruma sordum. eğer çocuk emerken tıkanmıyorsa, kızarıp morarmıyorsa gerek yok damlatmana dedi. eğer sık damlatırsan damla tuzlu olduğu için bu sefer genizini tahriş edersin dedi. mecbur kalmadıkça kullanma dedi. onun yerine burun aspiratörü kullanabilirsin dedi.
ben de günde 2 kere falan kullanıyorum şimdi o damlaları. çocuğun hırıltı çıkarma durumuna göre.
nasıl doktorlar arasında bu kadar net konuşlarda bile görüş e bilgi farkı olabilir anlamıyorum.
mesela kalça usg yi kendi doktorum 2. ayda çekilecek dedi. ama tıp fakültesinde 1. ayda çektiler. kendi doktorum doğru sonuç vermez, bir de bizim hastanemizde çekeriz 2. ayda dedi.
bu arada kızlar demir ialçlarına başladı mı bebekleriniz? ne zaman başladılar veya başlayacaklar?
benim doktorum 3. ayda başlamaları gerek dedi. tıp fak. doktoru şimdi başlamalıyız diyor. kendi doktorum demire başlarsak çocuklarda sıkıntılar başlar dedi. gaz, hazımsızlık sıkıntısı gibi. bebekler çok huysuzlanır dedi. kaldı ki asıl sebep bu değil. normalde 3. ayda başlanması gerekmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…