2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
ayyy çok duygulandım allahım bize de göstersin o günleri

amin inşallah sen de görürsün canım

canım ben prima premıum care ile başladım
o biraz pahalı, içindeki sayı adedi az
ama çok memnundum
sonra daha uygun diye huggies kullandım
onda da bezimiz çok çabuk şişti
ve sanki daha çok pişik oldular
şu an prima aktif bebek kullanıyorum
mavi paket olanından
memnunum, bununla tamamlarım bez olayını

ama sen zaten deneye deneye karar verirsin bebeklerinin için hangisinin daha iyi olacağına

teşekkürler:)))peki fiyat olarak nasıl birde ortalama kaç liralık bez harcıyorlar

teşekkürler:)))peki fiyat olarak nasıl birde ortalama kaç liralık bez harcıyorlar

ben indirimde olduğu zaman alıyorum hep. evde bez olsun olmasın. her market alışverişinde indirimliyse alıyorum. indirimli fiyatı 18-20 lira arası değişiyor.
günde ortalama 3 er kez bez değiştiriyorum ben. topllamda bir paket bir hafta gidiyor diyebilirim.
papatya, prima daha çabuk şişiyor ya sanki.

canım ben aslında o kadar gittim geldimki iki bez arasında
belki 2 ay boyunca bir o bezden bir o bezden aldım
ama prima da karar kıldım
kaka taşması oldu bizde huggies de
bir de erkeğin çişi önde toplandığı için önü patlayacak gibi oluyordu sabaha kadar

ben günde ortalama 5 er bez değiştiriyorum
ayda 4 paket bez kullanıyoruz
4 numaradayız hala
indirimli bulduğum her yerden bez alıyorum ben de

çok korktuğum gibi değilmiş:)))tuğbacım forumu bayadır takip ediyorum senin kuzuların büyümüştür artık bana tavsiyelerin ne olacak tecrübeli birisi olarak benim iki kızım olacak bakımları uyku düzenleri beslenmeleri ben çok tedirginim yeterli olamayacağım adalet kuramayacağım diye süt yetmez die korkuyorum hergün değişik bi rüya görüyorum eşim bebekler deyince hep bi olumsuzluktan bahsediyosun dio sanki onları istemiyomuşum gibi bi hava oluşmasına sebeb oluyorum oysa şu an canımdan kıymetliler ama işte herşey ii olsun güzel olsun derken çocukları heba edersem kendim insanlıkltan çıkarsam die korkuyorum

bez kullanımını ben bir yaş için bahsetmiştim. yenidoğan bebeklerde daha fazla olur. ama zaten bez küçüldükçe adet sayısı artıyor. yine aynı hesaba gelir. 1 numara bez 60-70 adet oluyor sanırım. 4 numara 56 ya da 48 li. büyüdükçe günde bir kez kaka yapmaya başlıyorlar. o yüzden çok sık değiştirmene gerekyok. yenidoğanlar hep çişle birlikte kaka yaparlar. onun için daha sık alt alınır. ama dediğim gibi 1 numara bezin adet sayısı fazla. haftada bir paket falan gider.
öncelikle serinkanlı olmalısın. sen şindiden telaş yapıyorsun. işin içine bir de lohusalık girince çok bunalım yaşarsın. ben ilk 4 aylık süreci tabi zor ama iyi bir şekilde atlattım diyebilirim. daha önce hiç bebek bakmamış olmama rağmen çok tecrübeliydim. ilginç değil mi? çünkü hamileliğimin en başından beri hep araştırdım, okudum, burada tartıştık. hangi sorunlarla karşılaşacağımı ve ne yapacağımı önceden biliyordum. eğer bu olmasaydı mafoludum. çüünkü annem kısa bir süre yanımda durdu. sonrasında hep yalnızdım. çok şükür dediğim gibi herşeye hazırlıklıydım. hiç mi üzülmedim, hiç mi of demedim? tabiki evet. insanlık hali.
eğer yaşayabileceğin zorlukları önceden kabullenirsen daha kolay gelecektir. umarım çevrende sana yardımcı olacak birileri bulunur.
herşey yerli yerinde, tam istediğin gibi olmuyor tabiki. bir şeyler aksayacak. ya evin temizliği, ya yemeğin ya kendi bakımın ya da bebeklerinin bakımı. ben isterdim mesela bebeklerim tertemiz ütülü giyinsinler, karşımda gıcır gıcır dursunlar :) ama mümkün değil. yetişemiyorum o kadarına. her kirlenmede üst değişemiyorum.. zaten pek hoşlanmıyorlar. akşama kadar batırabildiğimiz kadar batırıyoruz üstümüzü. günde bir kez üst değiştiriyorrum kaka veya kusma olmadığı zaman. her kıyafetimizde leke vardır muhakkak. bir de kız bebek deyince cici cici elbiler gelir akla. bir yaşına kadar hiç elbise giydirmedim desem yeridir. çünkü kullanışlı ve kolay değil. elbisenin altına iki kat külotlu çorap, uzun kollu badi bir de elbisenin üzerine hırka vs... elbise ince olduğu için üşümesinler dye altını dolduruyorsun da dolduruyorsun. çocuk rahatsız oluyor giydirirken. onları öyle giydrimek yarım saatimi alıyor. o yarım saatte neler yapılır neler. kızlarım evde de dışarıdada hep pijama takımı gibi şeylerle dolaştılar. çok şık olduğumuz söylenemez. ama bu kadar oluyor. etrafıma biraz pasaklı, özensiz görünebilirim ama beni benim gibi olan anlar. tek başına ve iki bebekle böyle oluyor yoksa. cicili bicili olsunlar, tertemiz kim istemez.

herşeyi emmek istiyorlar. bebeğe öğretemezsinki ne emilir, ne ağza sokulur. valla herşeyi yalamışlıkları var. memelerini her yere düşmede yıkamak hele ki kaynar sudan geçirmek mümkün değil. saç kıl olmadığı sürece veriyorsun ağzına. çünkü defalarca düşüyor o emzik. ben bir yaşına geldiler şimdi diyorum. eeer kaka diye anlıyorlar. şimdi anlayacakları yaştalar.
diyeceklerim bunlar. zamanla yine konuşuruz.
sağlıklı bir hamilelik süreci diliyorum.

canım çok saol vakit ayırıp uzun uzun yazmışsın evet zor bi süreç olacak farkındayım kayınvalidem gelecek ilkbaşta sonra okul açılacak ben işe çocuklar bakıcıya zamanla alışıcam artık

Kızlar benim bebeklerim gündüz yatakları yerine oturma odasında bizim yanımızda olmak istiyolar bu durum normalmi.yataklarından soğumalarından korkuyorum.1 hafta sona 2 aylık olcaklar

tuğba beni anlatmışsın inan ki
ben emzik olarak avent kullanıyorum
ilk 10 ay emziği hep kaynar su ile yıkadım
bi dünya emzik parası verdim, çünkü emzikler yıpranıyordu kaynar suyla
şimdi sadece soğuk su ile yıkayıp veriyorum ve ömürleri daha uzun

ben de daha kızıma ne etek ne elbise giydirdim
almadım da , hediye geldi ama hiç kullanmadım
1 yıldır pijama ve eşofman giyiyoruz
indirimden önümüzdeki yılın kışlıklarını aldım
etek ve elbise yine yok

ütü bizde de yok, olamıyor maalesef
zamanım yetmiyor
her şeyi yalıyorlar, yerdeki her şey ağıza alınıyor diye
evi bile her gün silemiyorum
istiyorum ama silemiyorum

çamaşılığım hiç boş kalmıyor
bazen neredeyse askıdan alıp giydiriyorum
bazen su döküyorlar,bazen çişleri çıkıyor
bazen kakaları taşıyor
makinada hep çamaşır var
bazen akşam yıkıyorum
ertesi gün akşama anca asabiliyorum yorgunluktan

bizim de tüm kıyafetlerimiz lekeli neredeyse
ariel leke çıkarıcı aldım ama fayda etmedi
kosla kullandım fayda etmedi
bugün nette okudum
meşe külü etkiliymiş özellikle elma lekesinde
yüzümü kızarttıp yarın fırına gidip meşe külü isteyeceğim
sanki çocuklar hep kirli geziyor gibiler

özellikle dışarı kıyafetlerini temiz tutmaya çalışıyorum
ama onda da çok başarılı olamıyorum

sadece kıyafetler değil
halılarımız berbat, koltuklarımız berbat

Son düzenleme:

benimkiler iki aylıkken 40 en fazla 50 cc içiyorlardı
benim oğlumun da kızımın da rekoş içişi 170 cc süt

ama her bebek farklıdır
içiyorlarsa istiyordur vucudu

epeydir yumurtayı isteksiz yiyorlardı
şimdi neredeyse yediremiyorum
yarın rafadan yumurta deneyeceğim
inşallah severler

maşallah onlara
benimkiler gibi pek benzemiyorlar birbirlerine
hasta falan demiştin ama çok iyi görünüyorlar

Allaha şükür iyiler canım bidaha tekrarlamamasını umuyoruz.zatürre aşısı varmış doktora sorup onu yaptırmak istiyorum gözüm korktu bi kere.ewet canım ikizi bırak kardeş kadar bile benzemiyolar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…