- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #3.681
1. yaşınız hayırlı olsun. 2. yaşınız çabuk ve sağlıkla, mutluluklar gelsin.Canim ogluslarim 1 yasinda...
icime sinen guzel bir dogum gunu kutlaması yaptık.Kuzucuklarimda cok eglendi...Onları mutlu görmek tarifsiz...
Büyük oglusum 2 - 3 adim atmaya başladi.Kucuk kuzumda denge kurmaya calisiyor.
Anne,baba,dede,mama,atti,hadi diyorlar.
Artık evde pisen az tuzlu ve zeytinyağli tum yemeklerden yiyorlar.Haftada 2 kere balik,ayda 2 kere ciger yiyorlar.Et ve tavugu corba olarak veriyorum. Henuz inek ya da keci sutu vermedim ama devam sutu yerine keçi sutune başlamayi dusunuyorum.Bebek bisküvisini ne zaman versem kustular,yaramadı kuslarima.Zaten şeker konusunda acele etmek istemiyorum.
Lego,arabalar,muzikli oyuncaklar,sise,mutfak esyalari,mandal sepeti,kablo ve elektrikli esyalariyla oynamaya bayiliyorlar.Arada birbirlerine gulup oynuyorlar ama oyuncak kavgamiz sonucu tokat,sac cekme gibi itis kakislarimizda cok oluyor.Montlarini giydirirken disari cikacaklarini anliyorlar ve sevinc çığlıkları atmaya basliyorlar.
Ninni cd lerini dinlerken,devam sutlerini icerken uyuya kalıyorlar genelde ama uyku süreleri hic belli olmuyor.Birde ne yaptiysam gece 22.30 dan önce uyumuyorlar.
Bizde durumlar kısaca boyle...
Hepinizi ve tum kuzucuklarimizi öpüyor,saglikli,keyifli gunler diliyorum.
belki bir adaptasyon sürecidir. sadece dışkı mı sıvı yoksa onun yanında karın ağzrısı gibi bir huzursuzluk belirtisi var mı?oğlum keçi sütünü hiç sevmedi
kızım severek içti ama
bugün ishal olmuş kuzum
(((
bence ara ara sütünü sağ ve buzdolabında beklet. gece sağdığın sütü ver. mamaya da gerek kalmaz böylece. sütünü iyice sağarsam memeden süt boşalır ve düğümlenmeden kurtulursun. bebeklerin memedeki sütün tamamını boşaltamaz bunun için süt birikir ve kanallarında tıknama yapar. acısı çok fena bilirim. tavsiyem gece uykusundan önce mama ver bir kere. sonra. memede sütü iyi sağ, sütü boşalt. hem elinde anne stün olur hem de ağrıdan kurtulursun. sağdıüın sütü yanında yardımcı birileri varsa içirsin. sen de uyumuş olursun ve bir daha mama vermezsin. sütün çoksa geceleri bir iki defa sağıp biberonla besleyebilirsin.Arkadaşlar yardım! 28 günlük ikizlerim var, şimdiye kadar günde gece ve gündüz 90ar cc mama veriyordum tek bebek toplam 180cc alıyordu. 2-3 saat uyuyorlardı bende bu sayede günde hiç değilse 3 saat uyuyordum. Dr bebeklerim 3 kg nin üzerine çıktıkları için bir de bende süt düğümlenmesi olduğu için mamayı kes dedi. Kesince Hiç uyuyamadım neredeyse. Belki 1,5 saat. Sürekli emzirme halindeyim. Bütün gün. Halim kalmıyor. Memeler dinlenemiyor. Çocuklarda asabi oluyor. Sizler ne yaptınız mama konusunda? Hiç değilse gece 12 de 60 şar cc versem? Bende uyurum bu sayede biraz;((( gündüz vermesemde olur..yazarsanız çok sevinirim çok çaresiz kaldım!!
Teşekkürler
1. yaşınız hayırlı olsun. 2. yaşınız çabuk ve sağlıkla, mutluluklar gelsin.
belki bir adaptasyon sürecidir. sadece dışkı mı sıvı yoksa onun yanında karın ağzrısı gibi bir huzursuzluk belirtisi var mı?
bence ara ara sütünü sağ ve buzdolabında beklet. gece sağdığın sütü ver. mamaya da gerek kalmaz böylece. sütünü iyice sağarsam memeden süt boşalır ve düğümlenmeden kurtulursun. bebeklerin memedeki sütün tamamını boşaltamaz bunun için süt birikir ve kanallarında tıknama yapar. acısı çok fena bilirim. tavsiyem gece uykusundan önce mama ver bir kere. sonra. memede sütü iyi sağ, sütü boşalt. hem elinde anne stün olur hem de ağrıdan kurtulursun. sağdıüın sütü yanında yardımcı birileri varsa içirsin. sen de uyumuş olursun ve bir daha mama vermezsin. sütün çoksa geceleri bir iki defa sağıp biberonla besleyebilirsin.
kızlar marka olarak ne kullanıyosunuz dün biraz markette baktım ama kafam karıştı fiyatlarını anlamadım mesela prima ve huggiesie baktım hugies daha pahalı duruyo ama adet olarak primadan daha çok ben hep prima die düşünüyodum kafamı karıştırdılar neye alıştırsan ona gider nasıl baş etcen iki çocukla primayı dediler molfix ve huggiesin kalitesi nasıl kullanan var mı fiyat nasıl içine girmeyince anlaşılmıyo
Arkadaşlar yardım! 28 günlük ikizlerim var, şimdiye kadar günde gece ve gündüz 90ar cc mama veriyordum tek bebek toplam 180cc alıyordu. 2-3 saat uyuyorlardı bende bu sayede günde hiç değilse 3 saat uyuyordum. Dr bebeklerim 3 kg nin üzerine çıktıkları için bir de bende süt düğümlenmesi olduğu için mamayı kes dedi. Kesince Hiç uyuyamadım neredeyse. Belki 1,5 saat. Sürekli emzirme halindeyim. Bütün gün. Halim kalmıyor. Memeler dinlenemiyor. Çocuklarda asabi oluyor. Sizler ne yaptınız mama konusunda? Hiç değilse gece 12 de 60 şar cc versem? Bende uyurum bu sayede biraz;((( gündüz vermesemde olur..yazarsanız çok sevinirim çok çaresiz kaldım!!
Teşekkürler[/QUOTE)
Ben sütümü sağardım hep . gece halim olmadığı için gece sütümü ılıtıp verirdim bebeklerime. 25 gün hiç mama vermedim. sütümü sağdım ve yetti. göğüste şişlik ağrı olduğunda annem sıcak ıslak bez kydurttu hep. hem göğsü yumusattı. hemde sütümü sağarken rahat sağdım. kanalları açıyor. duş almak da iyi gelir. Şimdi 4.ayımızdayız. sütüm azaldı mama veriyorum çoğunlukla. sütümle doymuyorlar maalesef. mama ana yemeğimiz oldu.. Umarım herzaman sütün fazla olur. sana keyifli güzel günler dilerim bebişlerinle
Arkadaşlar yardım! 28 günlük ikizlerim var, şimdiye kadar günde gece ve gündüz 90ar cc mama veriyordum tek bebek toplam 180cc alıyordu. 2-3 saat uyuyorlardı bende bu sayede günde hiç değilse 3 saat uyuyordum. Dr bebeklerim 3 kg nin üzerine çıktıkları için bir de bende süt düğümlenmesi olduğu için mamayı kes dedi. Kesince Hiç uyuyamadım neredeyse. Belki 1,5 saat. Sürekli emzirme halindeyim. Bütün gün. Halim kalmıyor. Memeler dinlenemiyor. Çocuklarda asabi oluyor. Sizler ne yaptınız mama konusunda? Hiç değilse gece 12 de 60 şar cc versem? Bende uyurum bu sayede biraz;((( gündüz vermesemde olur..yazarsanız çok sevinirim çok çaresiz kaldım!!
Teşekkürler
Canim ogluslarim 1 yasinda...
icime sinen guzel bir dogum gunu kutlaması yaptık.Kuzucuklarimda cok eglendi...Onları mutlu görmek tarifsiz...
Büyük oglusum 2 - 3 adim atmaya başladi.Kucuk kuzumda denge kurmaya calisiyor.
Anne,baba,dede,mama,atti,hadi diyorlar.
Artık evde pisen az tuzlu ve zeytinyağli tum yemeklerden yiyorlar.Haftada 2 kere balik,ayda 2 kere ciger yiyorlar.Et ve tavugu corba olarak veriyorum. Henuz inek ya da keci sutu vermedim ama devam sutu yerine keçi sutune başlamayi dusunuyorum.Bebek bisküvisini ne zaman versem kustular,yaramadı kuslarima.Zaten şeker konusunda acele etmek istemiyorum.
Lego,arabalar,muzikli oyuncaklar,sise,mutfak esyalari,mandal sepeti,kablo ve elektrikli esyalariyla oynamaya bayiliyorlar.Arada birbirlerine gulup oynuyorlar ama oyuncak kavgamiz sonucu tokat,sac cekme gibi itis kakislarimizda cok oluyor.Montlarini giydirirken disari cikacaklarini anliyorlar ve sevinc çığlıkları atmaya basliyorlar.
Ninni cd lerini dinlerken,devam sutlerini icerken uyuya kalıyorlar genelde ama uyku süreleri hic belli olmuyor.Birde ne yaptiysam gece 22.30 dan önce uyumuyorlar.
Bizde durumlar kısaca boyle...
Hepinizi ve tum kuzucuklarimizi öpüyor,saglikli,keyifli gunler diliyorum.
tuğba beni anlatmışsın inan ki
ben emzik olarak avent kullanıyorum
ilk 10 ay emziği hep kaynar su ile yıkadım
bi dünya emzik parası verdim, çünkü emzikler yıpranıyordu kaynar suyla
şimdi sadece soğuk su ile yıkayıp veriyorum ve ömürleri daha uzun
ben de daha kızıma ne etek ne elbise giydirdim
almadım da , hediye geldi ama hiç kullanmadım
1 yıldır pijama ve eşofman giyiyoruz
indirimden önümüzdeki yılın kışlıklarını aldım
etek ve elbise yine yok
ütü bizde de yok, olamıyor maalesef
zamanım yetmiyor
her şeyi yalıyorlar, yerdeki her şey ağıza alınıyor diye
evi bile her gün silemiyorum
istiyorum ama silemiyorum
çamaşılığım hiç boş kalmıyor
bazen neredeyse askıdan alıp giydiriyorum
bazen su döküyorlar,bazen çişleri çıkıyor
bazen kakaları taşıyor
makinada hep çamaşır var
bazen akşam yıkıyorum
ertesi gün akşama anca asabiliyorum yorgunluktan
bizim de tüm kıyafetlerimiz lekeli neredeyse
ariel leke çıkarıcı aldım ama fayda etmedi
kosla kullandım fayda etmedi
bugün nette okudum
meşe külü etkiliymiş özellikle elma lekesinde
yüzümü kızarttıp yarın fırına gidip meşe külü isteyeceğim
sanki çocuklar hep kirli geziyor gibiler
özellikle dışarı kıyafetlerini temiz tutmaya çalışıyorum
ama onda da çok başarılı olamıyorum
sadece kıyafetler değil
halılarımız berbat, koltuklarımız berbat
Kıyafetlerimiz hep lekeli. 4.aylık oldular. hep baskaları getirmişti zevkime göre kıyafet onlarda küçüldü. yeni alıyorum ara vere vere:) koltuklarım hep lekeli. kusmuk vs. dikkatli bakınca görünüyor. çamaşırlık benimde full dolu. bebek kıyafeti yıkamaktan kendi kıyafetlermizi yıkamayı unutuyorum bazen:) ancak yemek ve yasayabileceğim kadar temizlik yapabiliyorum kimse yanımda olmadığı için. eşimle ayda bir genel temizlik yapıyoruz:) sanırım hepimiz aynıyız hemen hemen.
Yalnız bakabilenleri tebrik ediyorum gerçekren.nasıl uyku mama düzeni kurdunuz,hiç gazları olmadımı,gazlı dönemlerindede yalnızmıydınız.
Kızlar bebekleriniz bizim aylarımızdayken mama yeyip uyuyolarmıydı gündüz?benimkiler uyumuyoda:)2 aylığız
37 gün annemle baktık. tabiki en çok annem baktı. ben bir yandan lohusa sendromu geçrirken diğer yandan annemin bebeklere verdiği düzeni izliyordum. ve hep onun düzeniyle gittim çok iyi bebek baktığı için. gazları oldu tabiki. kusmaları da çoktu hatta burunlarında gelirdi . ama tek basına kaldıktan sonra herşeyiyle basetmek zorunda kalıyorsun. ben kendimi disiplin altına alabiliyorum. "bu çocuklar iyi bakılacak ve sende onlara iyi bakacaksın nur" dedim kendi kendime. aksamlarıda esim işten gelince bakmama yardım etti 2 saat bile olsa.. şuan sadece uyku düzenlerinde bozulma oldu. önceden müzikle kendi kendilerine uyrlardı 4.aya girince sallanmayla ancak uyuyorlar. ben nazara çok inanırım her gören sasırdı tabi müzkle uyuduklarını . sonra değiştiler artık uyumuyorlar. nasıl tekrar alıştıracağım bilemiyorum
mamayı sağmadan önce verki, memede süt kalsın. bebeklerin emerse memede süt azalacaktır. bebeklerin emmeden sağki sağdığında elinde bolca süt olsun. gece de o sütle beslemeye devam edersin. 3-4 saat sonra sağ tekrar. sütün iyiyse elinde 500 ml e yakın sütün olur. o süt o gece ve ertesi gece bile yeter. bir dahaki gece mamayla değil dün geceden kalan sağdığın sütle doyurursun ve tekrar sağarsın. böylece her gece bir önceki geceden de süt olur ve geceleri tekrar mama vermezsin. yani mamayı sağmaya başladığın ilk gece ver.Teşekkür ederim. Doktoru dinleme diyosun yani...mamayı kullandın mı sen peki? Kullandıysan ne zamana kadar kullandın acaba?
ben de bugün keçi sütü verdim. uykudayken içirdim. bakalım yarın br değişim olacak mı ishal gibi. aslında tadı çok farklı değilmiş.tuğbacım bugün ikisi de keçi sütünü içmediler
ısrarcı da oldum ama fayda etmedi
yarın inek sütünü deneyeceğim
inşallah onu severler
Yalnız bakabilenleri tebrik ediyorum gerçekren.nasıl uyku mama düzeni kurdunuz,hiç gazları olmadımı,gazlı dönemlerindede yalnızmıydınız.
Deneyeceğim çok teşekkürler!mamayı sağmadan önce verki, memede süt kalsın. bebeklerin emerse memede süt azalacaktır. bebeklerin emmeden sağki sağdığında elinde bolca süt olsun. gece de o sütle beslemeye devam edersin. 3-4 saat sonra sağ tekrar. sütün iyiyse elinde 500 ml e yakın sütün olur. o süt o gece ve ertesi gece bile yeter. bir dahaki gece mamayla değil dün geceden kalan sağdığın sütle doyurursun ve tekrar sağarsın. böylece her gece bir önceki geceden de süt olur ve geceleri tekrar mama vermezsin. yani mamayı sağmaya başladığın ilk gece ver.
sağdığın süt dolapta bozulmadan durur bir kaç gün. geceleri 3-4 saat uyku sütün bollaşması için de gerekli. bebeklerin daha çok küçük. güçsüz oldukları için yeterince kendilerini doyuramadan uyuyorlardır. doymadıkları için bir buçuk saat sonra tekrar istemeleri çok normal onlar için. ama işte anne nasıl başedecek?
ben hiç mama kullanmadım. emziremedim. hep sağarak verdim. sağınca süt kesilir laflarına itibar etme. en azından geceleri rahat edersin sağarsan.
ben de bugün keçi sütü verdim. uykudayken içirdim. bakalım yarın br değişim olacak mı ishal gibi. aslında tadı çok farklı değilmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?