2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Arkadaşlar yardım! 28 günlük ikizlerim var, şimdiye kadar günde gece ve gündüz 90ar cc mama veriyordum tek bebek toplam 180cc alıyordu. 2-3 saat uyuyorlardı bende bu sayede günde hiç değilse 3 saat uyuyordum. Dr bebeklerim 3 kg nin üzerine çıktıkları için bir de bende süt düğümlenmesi olduğu için mamayı kes dedi. Kesince Hiç uyuyamadım neredeyse. Belki 1,5 saat. Sürekli emzirme halindeyim. Bütün gün. Halim kalmıyor. Memeler dinlenemiyor. Çocuklarda asabi oluyor. Sizler ne yaptınız mama konusunda? Hiç değilse gece 12 de 60 şar cc versem? Bende uyurum bu sayede biraz;((( gündüz vermesemde olur..yazarsanız çok sevinirim çok çaresiz kaldım!!
Teşekkürler

1. yaşınız hayırlı olsun. 2. yaşınız çabuk ve sağlıkla, mutluluklar gelsin.
oğlum keçi sütünü hiç sevmedi
kızım severek içti ama
bugün ishal olmuş kuzum
(((
belki bir adaptasyon sürecidir. sadece dışkı mı sıvı yoksa onun yanında karın ağzrısı gibi bir huzursuzluk belirtisi var mı?
bence ara ara sütünü sağ ve buzdolabında beklet. gece sağdığın sütü ver. mamaya da gerek kalmaz böylece. sütünü iyice sağarsam memeden süt boşalır ve düğümlenmeden kurtulursun. bebeklerin memedeki sütün tamamını boşaltamaz bunun için süt birikir ve kanallarında tıknama yapar. acısı çok fena bilirim. tavsiyem gece uykusundan önce mama ver bir kere. sonra. memede sütü iyi sağ, sütü boşalt. hem elinde anne stün olur hem de ağrıdan kurtulursun. sağdıüın sütü yanında yardımcı birileri varsa içirsin. sen de uyumuş olursun ve bir daha mama vermezsin. sütün çoksa geceleri bir iki defa sağıp biberonla besleyebilirsin.

ikiz anneleri merhaba,
ben de tüp bebek ile ikizlere hamile kaldım
istanbul avrupa yakasında önereceğiniz iyi bir doktor var mı?
Özellikle bakırköy çevresinde.

Teşekkür ederim. Doktoru dinleme diyosun yani...mamayı kullandın mı sen peki? Kullandıysan ne zamana kadar kullandın acaba?

İlk doğduklarında molfix kullanmıştım. herhangi bir sorun yasamadım. 2 numaraya kadar molfix i kullandım. büyüdükçe bebekler molfix sızdırma yaptı bende. kötü bir ürün değil molfix. hem de uygun. ancak prima şekil olarak rahatlık olarak daha iyi sanki. daha çok emiyor. 3 numara kullanıyorum şuanda primada. molfix e göre onu daha uzun süre tutabilyorun bebeklerde. siz daha iyi anlarsınız. bebeğiniz hangisinde daha rahat. hangisi daha emici. numaralr büyüdükçe fiyatta düşüyor. prima kullanırım hep bundan sonra.

Son düzenleme:

Ben sütümü sağardım hep . gece halim olmadığı için gece sütümü ılıtıp verirdim bebeklerime. 25 gün hiç mama vermedim. sütümü sağdım ve yetti. göğüste şişlik ağrı olduğunda annem sıcak ıslak bez kydurttu hep. hem göğsü yumusattı. hemde sütümü sağarken rahat sağdım. kanalları açıyor. duş almak da iyi gelir. Şimdi 4.ayımızdayız. sütüm azaldı mama veriyorum çoğunlukla. sütümle doymuyorlar maalesef. mama ana yemeğimiz oldu.. Umarım herzaman sütün fazla olur. sana keyifli güzel günler dilerim bebişlerinle

Hayırlı olsun yasları. sağlıkla büyüsünler inşallah:) darısı basımıza

Kıyafetlerimiz hep lekeli. 4.aylık oldular. hep baskaları getirmişti zevkime göre kıyafet onlarda küçüldü. yeni alıyorum ara vere vere:) koltuklarım hep lekeli. kusmuk vs. dikkatli bakınca görünüyor. çamaşırlık benimde full dolu. bebek kıyafeti yıkamaktan kendi kıyafetlermizi yıkamayı unutuyorum bazen:) ancak yemek ve yasayabileceğim kadar temizlik yapabiliyorum kimse yanımda olmadığı için. eşimle ayda bir genel temizlik yapıyoruz:) sanırım hepimiz aynıyız hemen hemen.

Yalnız bakabilenleri tebrik ediyorum gerçekren.nasıl uyku mama düzeni kurdunuz,hiç gazları olmadımı,gazlı dönemlerindede yalnızmıydınız.

Yalnız bakabilenleri tebrik ediyorum gerçekren.nasıl uyku mama düzeni kurdunuz,hiç gazları olmadımı,gazlı dönemlerindede yalnızmıydınız.

37 gün annemle baktık. tabiki en çok annem baktı. ben bir yandan lohusa sendromu geçrirken diğer yandan annemin bebeklere verdiği düzeni izliyordum. ve hep onun düzeniyle gittim çok iyi bebek baktığı için. gazları oldu tabiki. kusmaları da çoktu hatta burunlarında gelirdi . ama tek basına kaldıktan sonra herşeyiyle basetmek zorunda kalıyorsun. ben kendimi disiplin altına alabiliyorum. "bu çocuklar iyi bakılacak ve sende onlara iyi bakacaksın nur" dedim kendi kendime. aksamlarıda esim işten gelince bakmama yardım etti 2 saat bile olsa.. şuan sadece uyku düzenlerinde bozulma oldu. önceden müzikle kendi kendilerine uyrlardı 4.aya girince sallanmayla ancak uyuyorlar. ben nazara çok inanırım her gören sasırdı tabi müzkle uyuduklarını . sonra değiştiler artık uyumuyorlar. nasıl tekrar alıştıracağım bilemiyorum

Kızlar bebekleriniz bizim aylarımızdayken mama yeyip uyuyolarmıydı gündüz?benimkiler uyumuyoda:)2 aylığız

canım bende mama kullandim sutum çok azalmisti doymuyolardi. uyku düzeninde sen israrsci ol. simdiden yapmaya calis. ozellikle gece uykusunu bilmeleri icin ugras. ben gece hemen doyururdum mamasini veeirdim geri hemen besiginde uyuturdum. gece karanlik gece lambasyla yatrdim. simdi iki uc haftadır hastalardi belki biliosundur yazmistim. simdi iyiler çok şükür bunuda atlattik. yeniden bi düzen kurmaya calisiyorum. o kadar yorgunum ki sıfır uykuyla duruyorum ınan. ama ınş tekrar gece uykusuna donucez simdide yoruldular kitap okudum oyun oynadik hemen banyo yaptırdım mamasini icti ikiside uyudu şimdi cnm. gunduzleri yoruluolar zaten orumceklerine bayılırlar. iki gündür mutfaga geliolar arkamdan ikiside ön ön gelmeyi öğrendi masallah.s com tatli oluo gelmeleri ins o gunlere gelirsin. zaten zaman su gibi akıp gidio inanki gecmeZ gibi gelio sana suan ama ben hatırlıyorum seni daha hamileyken. yazdiklarini fln. bak iki aylık oldunuz. neyse çok konuştum kolay gelsin sana cnm kib. öpüyorum bebekleride senide

alısirlar ınş canım. evet nazara bende çok inaniyorum. cocuklarima hep okuyorum bol bol ayetel kursi oku. bide uykulari icin on bir kere vecealna nevmekum subata diye oku cocuklarina. kolay gelsin cnm

biz bugün bir yaş aşılarımızı olduk
3 tane aşı var
birer kol ve bir tane de bacağa yapılıyor
öncekiler gibi değil
her şeyin acayip farkındalar
ilk aşıdan sonra kaçmaya çalışıyorlar, bana sarılıyorlar, hemşireye resmen çemkirdiler
ama öncekilerden çok ağladılar
eve getirdik, uyuttum, 1 saat uyudular ama uyku sonrası ki saat boyunca inanılmaz mızırdadılar
çok yordular beni
anne diyen kucağıma geliyor
hangisini kucağıma alsam anne diye bağırıyor diğeri
offffffffff
eşit davranamamaktan çok korkuyorum

oğlum kızımı hırpalamaya başladı
bu da beni çok üzüyor
dün suluğu istedi zeynep de vermeyince
resmen iki tane vurdu kafasına
((

tuğbacım bugün ikisi de keçi sütünü içmediler
ısrarcı da oldum ama fayda etmedi
yarın inek sütünü deneyeceğim
inşallah onu severler

Teşekkür ederim. Doktoru dinleme diyosun yani...mamayı kullandın mı sen peki? Kullandıysan ne zamana kadar kullandın acaba?
mamayı sağmadan önce verki, memede süt kalsın. bebeklerin emerse memede süt azalacaktır. bebeklerin emmeden sağki sağdığında elinde bolca süt olsun. gece de o sütle beslemeye devam edersin. 3-4 saat sonra sağ tekrar. sütün iyiyse elinde 500 ml e yakın sütün olur. o süt o gece ve ertesi gece bile yeter. bir dahaki gece mamayla değil dün geceden kalan sağdığın sütle doyurursun ve tekrar sağarsın. böylece her gece bir önceki geceden de süt olur ve geceleri tekrar mama vermezsin. yani mamayı sağmaya başladığın ilk gece ver.
sağdığın süt dolapta bozulmadan durur bir kaç gün. geceleri 3-4 saat uyku sütün bollaşması için de gerekli. bebeklerin daha çok küçük. güçsüz oldukları için yeterince kendilerini doyuramadan uyuyorlardır. doymadıkları için bir buçuk saat sonra tekrar istemeleri çok normal onlar için. ama işte anne nasıl başedecek?
ben hiç mama kullanmadım. emziremedim. hep sağarak verdim. sağınca süt kesilir laflarına itibar etme. en azından geceleri rahat edersin sağarsan.
tuğbacım bugün ikisi de keçi sütünü içmediler
ısrarcı da oldum ama fayda etmedi
yarın inek sütünü deneyeceğim
inşallah onu severler
ben de bugün keçi sütü verdim. uykudayken içirdim. bakalım yarın br değişim olacak mı ishal gibi. aslında tadı çok farklı değilmiş.

Canim meraba. Seni 2014 ikiz annelerinden de biliyorum. Ben de düzen kurmaya çalışıyorum( sen doğduklarından beri mama veriyor musun? Yukarıda arkadaşın bana yazdığı yöntem de güzel aslında bir deneyeceğim

Deneyeceğim çok teşekkürler!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…