2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Öğle uykusuna yattılar 1 gıbı kalkarlar eskıden sensorlu gıbı uyurken bıle yanlarından ayrılamazdık, sımdı uyuyunca uyuyolar en azından.

Çok gzl ya,bizimkilerde büyürmü öylezaman hiç geçmiyo sanki.en zor aylar ne zamndı sana göre

Bana gore bır yasına kaadar cok zordu yurumeye baaslayınca kendılerıde rahatladı,eskıden tuvalete bıle gıdemıyordum aglıyolardı,sımdı kapısına gelıp dan daan vuruyolar o ayrı

Çok gzl ya,bizimkilerde büyürmü öylezaman hiç geçmiyo sanki.en zor aylar ne zamndı sana göre

canım ben gazdan öldüm resmen neler çektim hala tam bitmedi..elifte kolik vardı 3,5 aylık oluncaya kadar çektik saatlerce ağladı hergün..şimdide gazı devam ediyor ama epey azaldı 5 ay 8 günlük olduk..bizim dr en iyisi sab simplex dedi ..ben nurse harveyde kullandım o da çok iyi gelmişti bize...ha birde 3 aydan sonra biraz da olsa rahatlarsın ilk üç ay çok zordu benim için...

Sağolun kızlar cevaplar için sabredicem napıyımen kısa sürede atlatırız inş...kızlar bakıcı tutmadım ben,gaz sancılarından dolayı kv bizde kalıyo yardım ediyo.5,6 ay sonra bakıcıya ihtiyacım olurmu sizce

canım beni savunmuşsun çok teşekkür ederim
ama anlamadıklarına eminim
ben tek söz söylemeyeceğim bu konuyla ilgili
ama doğrularımı da yazmaya devam edeceğim
a sı kırılırmış, b si bozulurmuş, c si alınırmış
umrumda değil
çünkü ne niyetle söylediğimi allah biliyor ben de biliyorum
beni az çok tanıyanlar da biliyor

canım kızlarının arasında kıskançlık var mı?
benim oğlumun umrunda değil bir şey
ama kızım sanki kıskanıyor gibi geliyor
oğlum kucağımdayken ya da kız kardeşimin kızı kucağıma geldiğinde
kızım nerede ne yapıyor olursa olsun
işi gücü bırakıp kucağıma geliyor

bir de seninkiler yürüdü mü canım?
oğlum yerden doğruluyor bir yere tutunmadan
epey uzun bir süre ayakta duruyor ama yürümüyor
kızım daha tembel bu konuda

Gozunu korkutmayım ama 6 aydan sonra daha cok ınsan lazım oluyor, sımdı karınlarını doyurursun uyur gaz sıkıntısı olur olursa, ama ilerleyen aylarda cocuk dıs dunya ıle tanısıp sosyallesecek bu sefer oyalanacak bıseylere ıhtıyacı olacak ve hıc bıseyle oyalanamayacak ıstedıgı hareketı yapamayınca stresı artacak dıs sıkıntısı ek gıda derdı baslayacak.

Bıde bebeklerıne muzık dınletebılırsın ısmını unuttum bızım bı klasık muzık tarzı cok yumsak bır muzıgımız vardı cok sakınlestırıyordu. Benımkılere cok faydası oldu muzıgı kapatınca uyanıyorlardı.sımdı turk sanat muzıgı dınlıyolar bır kızıl goncaya benzer dudagın dıye. Denemenı tavsıye ederım.

Gece yalnız olduktan sonra gündüz bakıcı tutma taraftarı değilim sanki canım ya:44:kv ile beraberde ben rahat edemiyorumallah razo olsun kötü bi davranışı lafı yok şuanda çook yardımcı bana,büyük oğlum gece onun yanında yatıyo ama yazın yeni eve taşıncaz haziran temmuz gibi,yalnız bakmak istiyorum,kv ne kadar zararsızda olsa rahat edemiyorum yanında

Canım altıncı aydan sonra daha rahatlarsın bence. Çünkü bebek oyuncak tanımaya başlıyor birbirleriyle ilgilenmeye başlıyor gereken duymazsın bakıcıya. Kayınvaliden yardımcıymış ne güzel iyice rahatlayana kadar bakabildiği kadar baksın. Bir düzen kurarsan tek bakabilirsin ama henüz erken. Gaz sancıları kusmalar sürekşi kaka illa yardımcı gerek acele etme fırsatın varken değerlendir derim ben.

Evet canım şuan gazlılar ve kusuyolar ağlıyolar ıkınıp morarıyolar kuzularım(onlar öyle acı cekerken bşey yapamıyorumkv sağılsun gece birine o bakıyo kolaylık oluyo.ama yaza kadar güç depolayıp kendim bakmak istiyorum allahım utandırmaz inş:)

bizi burada tutan düşüncelerimizi medeni bir şekilde söyleyip medenice, hakaret etmeden ve özellikle kişi adı vermeden genel olarak tartışmamız. böyleri şöyle konuşuyor, böyleleri gelişigüzel konuşuyor gibi laflar tartışma adabına uygun değil. sana, bana veya burada medeni bir şekilde paylaşımlarda bulunan her insana bu şekilde hitap edilmesine üzülürüm.. haketmedin.
bu arada daha önce bir çok kişiydik bizim dönemimizden. aramızda fikir ayrılıkları yok muydu? tabiki vardı. konuşıldu, tartışıldı. kimse birbirine alınmadı, gücenmedi. çok zıt dahi olsak hitap şeklimize dikkat etik. bunun için hala devam ediyoruz iletişimde bulunmaya, paylaşmaya. sadece daha kolay olduğu için başka bir platforma taşındık o kadar. parçalanmadık çok şükür. bunu yukarıda anlattığım şeye borçluyuz.
umarım tekrarlanmaz.
canım biz de kıskançlık yok. bazen aynı oyuncakla oynamak istiyorlar paylaşamıyorlar. ama ben diğerinin eline ilgi çekici bir şey tutturuyorum hemenn.
aylin daha çok ten teması istiyor. 5 dakika da bir kucağıma gelip sarılır. selin de yok öyle bir şey. belki içten içe kıskanır diyeben alıyorum kucağıma, öpüyorum kokluyorum. oyun yapıyorum.
selin kucağımdayken aylin özellikle kıskanıp gelmiyor bana. çok zor olurdu öyle olsaydı.
yürüme yok daha. kaç aydır sıralıyoruz. ama aylin in yürümesi yakındır. selin belki bir ay sonra falan yürür ondan. ayakta durmamız yok. azıcık da olsa bir yerden tutunup ayakta duruyorlar.
benim şikayetim bu aralar şu: yanlarından ayrılmamaı istemiyorlar. birlikte oyun oynamak istiyorar. odadan çıktığımda aylin hemen mız mız yanıma geliyor. onlarla oynadığım zaman hiçsorun yok. keyifli de bana göre ama. onlara 5 öğün yemek hazırlanacak, evin işi, bakımları var. sadece onlarla ilgilenmek ne mümkün. mutfağa geçiyorum. yanıma geliyorlar hemen. benim yaptığımı yapmak istiyorlar.
izin vermiyorlar. bana çok bağlandılar.
akşamları babalarıyla 5 dakika vakit geçirdikten sonra hemn benim yanımda geliyorlar. babada uyudukları çok nadir. ağlıyorlar. ben uyutuyorum. ben yemek yediriyorum. bu bana tehlikeli geliyor. bir sene boyunca hiç yalnız dışarı çıkmadım. hep biraz büyüsünler babaları bakar ben 2 saat dışarı çıkar rahar rahat en azından alışverişimi yaparım diyordum. ama şimdi daha zor. babaları idare edemiyor onları
idare etse yemek yedirme işini beceremiyor.onu yapsa bari bir şekilde belki oyalar. öyle yani. inşallah geçici bir dönemdir.
yaş günümüzü yaptık. güzel geçti. 2. yaşları da hemen gelsin inşallah. sizin ne zamandı? bir iki hafta içinde olması gerek.
bir planın var mı?

Son düzenleme:

canım benzer durumlar bizde de var
benim geçenlerde açıköğretim sınavında görevim vardı
sınava gittim
hafta sonları kayınvalidemin de halk müziği kursu var derken
eşim ikisiyle yalnız kaldı öğlene kadar
çorbaları hazır olduğu halde yedirememiş
iki öğün kahvaltı yaptırmış
iki kere zeytin peynir yemişler
üzüldüm ((

benim eşim de alt değiştiremiyor henüz
kızım altına yapınca
kız kardeşime götürmüş
kız kardeşim yan dairemde oturuyor

bizimkiler babayla güzel oyalanıyorlar
oyun oynuyorlar
ama benim eşim onlara telefon veriyor oyalamak için
o konuda hiç anlaşamıyoruz

canım bizim doğum günümüz yarın :))

kızıma kırmızı tütü diktirdim
üzernde uğur böcekleri var
aynı renkten de kanat yaptırdım
ama kızım asla giymedi
hatta çıldıryor görünce
evdekilerden giydirecem artık bir şeyler

Merhabalar.Benimde 9.5 aylık bir kız bir erkek ikizlerim var.Bu aylarda bebeklerimle nasıl oyunlar oynayabilrim sanırım eğlendiremiyorum onları.Her tür tavsiyeye açığım.

Merhabalar.Benimde 9.5 aylık bir kız bir erkek ikizlerim var.Bu aylarda bebeklerimle nasıl oyunlar oynayabilrim sanırım eğlendiremiyorum onları.Her tür tavsiyeye açığım.

Ben karsıma koltuga oturtur durmadan elımde pelus oyuncaklar hıkaye uydurur sarkı soylerdım.sonra onlarla beraber emeklerdım.sofra serıp elma pırasa havuc koyardım onlerıne

Canım benımkılerde mutfaga gelırdı arkamdan bende durumu kabullendım artık mutfaga bı battanıye serıp ne bulursam onlerıne atıyordum,
Babalar anneler kadar ilgili ve oyuncu olmuyor maalesef bızım babamızda cocuklar kenarda oynasın ona bulasmasın ıstıyor..oysa cocuklar babalarını hem ozluyor hemde onla oynamak ıstıyor
Hepsı gecer merak etme gecen hafta esım benı sınemaya gonderdı mesela bı kac kez sormuslar ama pekde sorun olmamıs,

Bızde dogduklarından berı baba varsa o degıstırır altlarını,
Canım babalar bıraz kolaya kacmak ıster bızımkı de verır telefonu tabletten puzzle acar tv acar bende kızarım
Dogum gununuz kutlu olsun guzel guzel buyusunler sende her anına sahıt ol.

kızlar meraba. size bahsetmistim efe hastanede kaldi diye rota virüsü bulasmis. hastaneden ciktktn sonra bu seferde ege ye bulasmis iki gunde egeyle kaldım. ikiside simdi idare eder biraz. ama bu virus vucudundaki bütün sıvıyı aldig icin evde bol bol sıvı verlck. ishal ates kusma vardi. cocuklarim perisan oldu. Ben de daha hiç uyumadim nerdeyse iki haftadir ama tek cocuklarim iyi olsun baska bisey istemiyorum. çok zor günler geciriyorum dualarinizi bekliyorum

her dönemin ayrı bir zorluğu var. sadece ileriki dönemlerde tek fark şu oalcak. şimdi bebekler tepkisiz. hep bir sıkıntıları var. konuşuyorsun ama anlamıyorlar gibi. ama yaklaşık 6. aydan sonra her şeye tepki veren, oyun oynayan ve bu işi zor ama daha zevkli hale getiren bebekler olacak. eğer yanındakilerden aman aman bir şikayetin yoksa onlarla devam et derim. çünkü ister istemez yıpranıyorsun. tek baktığı zaman sanki dünyadan ilişiğini kesmiş oluyorsun. en azından yanına sadece gündüzleri 2-3 saatliğine gelecek birileri olsa bile yeter. çünkü emekleme başladıklarında falan senin işine karışıyorlar. ev işi yaptırmıyorlar. şu an benim şikayetim bu. mesela günde 2-3 saat gelir birileri çocuklara bakar sense rahat rahat temizliğini yemeğini yaparsın. inan ben nasıl yetiştireceğim diye düşünüp duruyorum.
kolay gelsin sana. gazlı bebeklerim yoktu ama sürekli kusan bebeklerim vardı. 4. aydan sonra kesildi. o da zordu. çok şükür ağlamıyorlardı, ep uyuyorlardı. o dönemleri daha kolay atlattım ama beni çok çok üzen düşük kilolu olan bebeklerimin kusmasıyla kilo alamama endişesiydi. işin içerisine laohusa depresyonu da girince duygusal bunalım yaşıyor insan.
şimdiden kutlu olsun doğum günleri. ne mutlu bir gün değil mi? benimkiler doğum günlerine hasta girdiler. salya sümük öksürük. çok korktum bu hastalık haliyle evdeki yabancıları görüp sürekli ağlayacaklar diye. ama uslu durdular. ben de tütü yaptırdım. bizimkiler kelebek oldular. kelebek konseptli bir yaş günü yaptım. kıyafetlerinin üzerinde kelebek desenleri vardi. ve evi kelebeklerle süsledim. pastaları ve gelenlere verdiğim hediyeler de kelebekliydi.
umarım ağız tadıyla geçer. kalabalık olacak mı?
bu aylarda önlerine tencere tava kaşık verebilirsin. gerçek objelerle oynamak istiyorlar çünkü.
seninkiler daha büyük benimkilerden. onun etkisi vardır belki. baba evet pek oyuncu değil. onunla sıkılıyorlar. dillerinden anlamıyor pek. ama beni sinir eden şey tavsiye de almıyor. canım şöyle yap ona, şu şarkıyı söyle vs desemde uygulamıyor. canı nasıl isterse onu yapıyor ve başarılı olamıyor. çocuk yine bana geliyor. tabi ben de sinir küpü oluyorum. ilk zamanlar çok çok ilgiliydi. zaten ne bakımları vardı ki? her şeyi yapardı isteyerek. iş zorlaşınca ve başarısız olunca ben beceremiyorum diyerek işin içinden sıyrılıyor

rota virüsü çok tehlikeli. hatta aşısı olan bazı kişilerin bile bu virüsü kaptığını öğrenmiştim. hasteneye yatmadan toparlanmak mümkün değilmiş. sıvı ve mineral kaybını telafi etmek gerek. nasıl mafolduğunu tahmin edebiliyorum. çok geçmiş olsun. kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…