2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
keçi sütünde pes ettim, mümkü değil içmiyorlar
inek sütünü denedim az önce
yine içmediler ama
mecbur içecekler başka şansları yok
bir de karınları çok toktu
ondan da olabilir

ciğer veriyor musun canım
dana ciğeri vermeyi düşünüyorum ben

ciğer vermedim ben. sırf çocuklar yesin diye almam sanırım. evimize yılda bir kaç kere giriyor ciğer. aldığımız zaman yediririm. yerler herhalde. bu zaman kadar verdiğim hiç bir şeye burun kıvırmadı benimkiler. bu açıdan şanslıyım.

çok sık yazamasam da takip ediyorum. öğretmenim ve kv yalnız bakıyor bebeklerime. 10 buçuk aylığız. dişlerimiz çıkıyor burnumuz akıyor ve öksürük hepsi bir arada topluca geldi. gece uykuları çok sık bölünüyor artık. çığlık çığlığa uyanıyorlar. tecrübelilere sormak istiyorum. uyku düzenim benim iyiydi baştan beri. şimdi şöyle ( aksamalar ve gelen giden olmadığı takdirde ) : sabah 7 gibi uyanıyorlar. bir buçuk saat sonra mama yiyerek uyuyorlar 1. uykular 1 saat civarı. kalkınca kahvaltı. 2 saat sonra mama yiyip öğle uykusu bu da 1 saat civarı fazla yada eksik olabiliyor. kalkınca çorba yoğurt yine 2 saat ara sonunda mama ile ikindi uykusu bu da 1 saat civarı ve onlar ikindi uykusundayken ben geliyorum eve artık uyanışlarına bağlı olarak 8 ile 10 arası gece uykusuna mama ile yatıyorlar. gün içerisinde meyve vermeye çalışıyorum ama.kv yalnız pek yiyeceklerine bakamıyor. sadece onlarla ilgileniyor. hep ayaktalar düşmesinler diye o da sürekli peşlerinde. tuğba ve papatya nasıl sizce durumum? haftasonları yeni yiyecekler tattırmaya çalışıyorum herşeyi yiyorlar değişik geldiği için ama uyku problemi yoruyor asıl beni. sabah erkenden kalkmak olmasa....

ve bu sıralar kendime çok kızıyorum yeteri kadar ilgilenemiyorum iyi bir anne değilim diye. sanırım psikolojim bozuldu. sizler çok ilgilisiniz görünce okuyunca kızıyorum kendime. ne ev işine ne bebeklerime yetişemiyorum.. ve ayrıca öksürük için tavsiye alabilirim. uzun oldu kusuruma bakmayın...
hoşçakalın....

bir de bebek arabası ben ikiz yan yana baston puset düşünüyorum. kullandıklarınız ve tavsiyeleriniz nelerdir? kullandıklarınızdan memnun musunuz ?

merhaba canım
sen çalışmak zorundasın ki çalışıyorsun, bu yüzden kendini suçlama
ben de çalışıyorum, çalışmak zorundayım
benim de bebeklerime kayınvalidem bakıyor ama kayınpederim de yardım ediyor

yanlış anlamazsan beni sana naçizane tavsiyem
mamayı gün içinde azalt, 10.5 aylıklarmış artık tuzsuz pişen çok farklı olmayacak her şeyi yiyebilirler
yani ben öyle yaptım
üç uyku yerine iki uyku uyuyordu benimkiler
hala da öyleler
sabah kalkar kalkmaz kahvaltılarını hazırla
hem kayınvalidedene de yardımcı olmuş olursun
kahvaltı ettir ve ilk mamayı vermemiş olursun böylece
artık yumurta, peynir, tuzsuz zeytin,pekmez le doyurabilirsin canım
ben de öğretmenim evden 8.20 de çıkıyorum ve kahvaltılarını yaptırabiliyorum
ben aç gidiyorum işe ama olsun onlar doyuyorlar ya
çorba sonrası uğraştıracak meyve değil de hani rende falan gerektirmeyen
muz verebilirsiniz
elinizle eziverirsiniz
hem de tok tutar hem o öğündeki mamayı da aradan çıkarırsın
küp küp doğrayıp portakal verirsiniz
artık yavaş yavaş kendileri de yiyebilirler

akşam da siz ne yiyorsanız az az verirsin canım
mesela makarna yapabilirsin
hem yapımı kolay
hem bebekler çok seviyor
benimkiler bol kıymalı makarnaya ve peynirli makarnaya bayılıyorlar

canım ev ,bebeklerine ve işe aynı anda yetişmen imkansız
sen de insansın, dinlenmeye ihtiyacın var
elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıpından eminim
sakın kendini yıpratma

benimkilerin de uykusu geçen hafta berbattı
ama bu hafta düzeldiler çok şükür
çünkü oğlum aynı anda iki azı dişi çıkardı
dönemseldir senikilerin de
geçer merak etme
sonra yine bozulur
sonra yine düzelir
bu düzene alışmak zorundayız canım
yapabileceğimiz bir şey yok

ben de artık hafta sonları yalnız bakıyorum iki haftadır
evimi dün süpürdüm
bugün sileceğim
düşün artık

bir de bebek arabası ben ikiz yan yana baston puset düşünüyorum. kullandıklarınız ve tavsiyeleriniz nelerdir? kullandıklarınızdan memnun musunuz ?

ben silver cross aldım
ayrı ayrı olanından aldım
ama gerektiğinde aparatla birleştiriyoruz
çok memnunum
tavsiye ederim
en önemlisi hafif

Benimkilerde aynı düzende uyuyor. günde 3 kere. biz de yaklaşık 10. aya kadar falan deliksiz uyurdu. ama bu aylardan sonra rüyalar peşimizi bırakmıyor. zor sakinleştiriyoruz çocukları. her gece oluyor. doktor bebek terörü diyoruz biz bu olaya demişti. aynı ilk aylarda nasıl gaz problemi oluyorsa bir dönemde bu oluyormuş. aslında normlade bir sıkınıtı olmadığı zaman gecede 3 er kez falan uyanıyorlar. allahtan hep sütlerini yanlarında tutuyorum. hemen içiriyorum. o zaman uykularına dalıyorlar. ama bebek terörü geldiğinde :) yarım saat kendilerine gelemiyorlar. garipki o zaman kendi yataklarında yatmak istemiyorlar. başka yatağa götürdüğümde koyar koymaz uyuyorlar. kendi yataklarında bağırıp duruyorlar. o yüzden bizde iki ayrı odada yerde 2 yatak serili geceleri :) geceleri muhakkak ayrı odalara taşınıyoruz. bibirlerini uynadırıyorlar. böyle yapmazsak halimiz fena. aman diyorum uyusunlar da nerede kaç yatak değiştirdikleri umrumda değil. aslında şikayetçi olmamam gerek. bölük bölük olsa da sonuçta uyuyorlar. neyin rahatsız ettiğini anlamış değilim hala.
çalışan annelerin durumu daha zor. sakın kıyaslama beni kendinle. şu açıdan yani ilgilenemiyorum falan diye. biliyor musun özlemek de çok güzel. ilaç gibi adeta. sinirlere iyi geliyor. gün boyu onlarla olduğum için bazı şeylere tahammülüm kalmıyor. çok zorlanıyorum. artık katlanmak istemiyorum. ama babamız işten gelince o kadar sakin yaklaşıyorki şaşırıyorum. çünkü gün boyu uzak. özlemiş. akşam yaptıkları yaramazlıkları hoş görüyor. ama ben akşam yaramazlık yaptıkları ya da bir şeyler ters gittiği zaman artık yeter diyorum. suratım düşüyor. ses tonum değişiyor. ama akşama kadar özlediğinde yaptılarını hoş karşılıyorsun. bu açıdan bazen keşke çalışıyor olsaydım diyorum. ama o zaman da zor. özlemek de zor değil mi?
bebeğine en azından yakının bakıyor. kreş ya da bakıcı olsaydı gözün hep arkada kalabilirdi. ne bileyim güvendiğin sürece çok önemi yok. ilgilisin bebeğinde. böyle düşünme. böyle düşünmen bile yeterince hassas olduğunu gösterir.
papatya da çalışıyor. o da anlatır sana.
öksürük için şurup içmiştik biz. inan adını unuttum. ıhlamuru tavsiye ediyor doktorlar. yumuşatır boğazı. geçmiş olsun.
ben ve papatya silver cross kullanıyoruz. bence tek eksiği bebek arabasında bebeği güneşten koruyamamak. üsüt tenteleri aşağıya yeterince inmiyor. güneş direk vurduğunda bebeği arabada tut tutabilirsen. en çok bu sorunu yaşıyorum. yoksa iyi bir tercih. diğer bebek arabalarında tenteler yeterice aşağıya iniyor mu bilmiyorum. ben bir yerde güneşten korumak için bir şeyler yaptırmayı düşünüyorum. brandacıda falan. takılıp çıkarılabilen perdeler. umarım işe yarar.
sen ne yapıyorsun papatya güneş geldiği zaman?

canım ben öyle durumlarda arabanın yönünü çeviriveriyorum
dik pozisyonda iken çok rahatsız olmuyorlarcanım
ama uyur pozisyonda oluca güneş etkiliyor

papatya ben evden 6 buçukta çıkıyorum akşam 6 da dönüyorum hergün 3 saat yol gidiyorum ve sınıf öğretmeniyim boş günüm hiç yok. 6 da kahvaltılarını hazırlamam lazım bu da çok zor. çünkü geç kalkabiliyorlar. dün gece çok şükür iyi uyuduk yani 3-4 kere uyandılar da bu en iyisi bilirsiniz :) bizim yediğimiz yemeklerden veriyorum ama kendimize bile zor yemek yaptığım için olursa veriyorum diyelim.
gün içerisinde mamayı azaltmak istiyorum ama ek gıdalardan ki bunun ek gıdalığı kalmadı artık çok yemiyorlar az da olsa mutlaka mama istiyorlar.şu sıralarda dişten dolayı heralde hiçbirşey yemek istemiyorlar. buna şükür diyorum. yaz gelsin parklara gidelim istiyorum artık çok sıkıldım...
bugün de kendimi hiç iyi hissetmeme karşın geldim okula. kötü olursam acile gidicem burdan..

Sizlere tecrübelerinizden dolayı sorum olacak yardımcı olur musunuz bildiğiniz kadarıyla... Ben gebeyim... 8 Mart bat günüm yani cumartesi günü.. Hcg değerim bat günümde 2779 çıktı... İki gün sonra da yani dün de 6278 çıktı.. Çok aşırı yüksek buldu doktorum mol gebelikten şüpheleniyor.. Perşembe günü belli olacak tekrar çağırdı sizlerden yorum istiyorum sizlerin ne kadardı bu değerleri çoğul gebelik ihtimalim hiç mi yok mol gebeikten çok korkuyorum...

Şimdiden özür diliyorum rahatsız ettiğim için..

neden özür diliyorsun? paylaşmak için burdayız. s
ama ben soruna cevap veremeyeceğim. hiç anlamıyorum hcg değerlerinden. umarım dilediğin gibi olur.

evet canım çok erken çıkıyormuşsun
ne anlayşsız idareciler var
milli eğitime gidip görüştün mü canım
iki küçük bebek ve her gün 3 saat yolculuk
görevlendirme daha yakın bir yere gelebilsen keşke

dünkü dediklerim tabiki olmaz canım
çok erken çıkıyormuşsun
yaz tatiline az kaldı ama
önümüzdeki sene için şimdiden girişimde bulunsan belki faydasını görürsün
yakın bir yere verirler inşallah seni
çok yoruluyorsundur, çok özlüyorsundur

benimki de tüp bebek olduğu için ben de bhcg değerleri konusunda yardımcı olamayacağım maalesef

müdürümden dolayı görevlendirme istemedim. ama eş durumundan tayinim çıkmadığı için dava açtım meb e. onun sonucunu bekliyorum. yoksa olur yolu yok malesef

Arkadaslar slm yardiminiza ihtiyacim var.3 martta 35. Haftada dogum yaptim.iki kiz nasip etti rabbim kilolari 1700 civariydi.ama ben bebeklerimi nasil besleyecegimi bilmiyorum.su an bebelac premature mama kullaniyorum.sutum cok yok ama yinede arada emziriyorum.kac saate mama nasil siklikka sut verecegimi bilmiyorum.lutfen tecrubelerinizi paylasin lutfen.

hayırlı olsun. benim bebeklerimde seninkilerin kilosundaydılar. benim sütüm bir hafta 10 günde ancak geldi. sana tavsiyem sütünü aksatmadan 3 saatte bir sağ. çıkmıyor deme. 20 dakika boyunca sağ. sabret. gelecektir. bebeklerin memendeki sütü çekecek kadar güçlü değil malesef. çabuk yorulup memenin bırakıp uyuyacaklardır. yeterince ememedikleri için bu sütünün az geleceği anlamına gelir. süt kendi kendine gelmez. ya çok sık emecekler ya da 3 saatte bir sağacaksın. memenden süt boşaldıkça sütün artacaktır. ben hep sağdım verdim. hiç akstmadan gece gündüz sağdım. sütüm bir haftada kendine geldi. ara ara emzirmenin süte hiç faydası olmaz. en başından beri sağıyor musun?
umarım her şey yolunda gider. kolay gelsin.

Hastaneden beri mama veriyoruz ayrica cektiklerinde en az 10 dk emiyorlar.hic sutumu sagmadim yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…