2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

biz de evimizi onlara göre değiştirmeye başladık yavaş yavaş çekmecelerimizi azaltıyoruz. masa kenarda toplanmayı bekliyor, orta sehpa kalktı. benimkiler bilmeden rastgele salladıkları için ellerindekileri birbirlerine denk gelirlerse vuruyorlar. kafaları mosmor geziyorlar :) ve ben düştüklerinde panik yapmıyorum düşerse kalkabilirsin birşey olmadı yok birşey diyerek konuşarak uzaktan sakinleştirmeye çalışıyorum tabi ciddi bir durum yoksa.

kurallar en başından beri olmalı zorlanmamak için. yaşayınca göreceğiz.
dediğin gibi anne mafolmuş durumda. evin hiç br kuralı yok. en çokta tv bağımlılığı ve aburcubur düşkünlükleri üzücü. en zararlısı onlar bir çocuğa. gerçi ikizler varken nasıl vakit bulup abur cubur yerine kek poğaca yapıp vereceksin önlerine. ya tv izlerken oayalayacaksın çocukları ya da bir ilgilenirken yapacaksın. o programda anne hiç ev işine elini sürmedi mesela. hangi ara yapılıyor bunlar. gerçi düzen oturana evi boşlasa da olur. bir düzen olduktan sonra yapılır. çok zor işimiz ya. bir çocuk eğitmek çok zor. bu eğitim ev düzeni için gerekli değil ki sadece. bu çocuk topluma da çıkacak.

kızlar benimde 5 aylık ikiz kızlarım var tek bakıyorum kayınvalıdem alt katta var ama eltım ıle oturuyor onunda oğlu var sadece sevmeye gelıyorlar bırde acıl bır yere gıdersem 2 3 saat lık bırakıyorum evım pislikden batacak yetısemıyorum camasıra utuye bırde yemek yapıyorum kendım hemsıreyım ama ucretsız ızın aldım sızınde evlerınız oyle mı psikolojım bozuldu artık

hiç kafana takma. valla benim de öyle. sabah 6 buçuk akşam 5 buçuk çalışıyorum sayılır. ve akşam çocuklarla ilgilenmekten hiçbirşey yapamıyorum. canım istemiyor yorgun oluyoruz zaten. kv de çocuklarla birşey yapamıyor. haftasonu temizlik misafir gelmezse tabi ki.... benim de arada psikolojim bozuluyor ama bahar gelsin de genel temizlik yaparım diyorum.

bizim için normal bir şey bu. ama çocuklar sürünmeye başladıklarında evi mecburen temizleyeceksin. hem de eskisinden daha fazla temizliyorsun. mecburen ona da vakit ayıracaksın. haftada bir ev süpüren ben şimdi her gün süpürüp haftada iki kere siliyorum.

ben de merak ettim ama izleyemedim geç saatte çünkü. güzel yöntemleri varsa paylaşırsan sevinirim...

canım zıvanadan çıkmış iki çocuğa çeki düzen vermeye çalışan pir psikolog ve bitmiş bir anne vardı
anladığım tek şey canım
her evin bir kuralı olmalı
özellikle ikiz büyütüyorsak kesinlikle bir programımız olmalıdır.

canım ben kayınvalidemle oturuyorum
yani bizim evde 6 kişi yaşıyor
kayınvalidem sadece bebekler ve yemek ile ilgileniyor
temizlik, ütü, çamaşır, alışveriş, aklına gelen her şey benim
bir de ben çalışıyorum
inan ben bu hailimle bile hiçbir şeye yetişemiyorum
sanırım bizim biraz rahat olmamız lazım bu konuda
üzme kendini
illaki düzelecek her şey

Arkadaşlar hepinize Merhaba. Bişey sormak istiyorum. Kizlara vakit gecirebilecekleri ayni zamanda da beni rahatlatmasi icin bisey almak istiyorum. Salıncak kullanan bir arkadaşım var kesinlikle tavsiye ederim diyor baska bir arkadaş ise.anadizi al diyor. Ne alacaksam mecburen iki tane almam gerekecek ancak evim de öyle çok geniş değil. Ve her. Gecen gun küçülüyor :) salincak daha.uzun süre kullanılıyor dediler anadizi o kadar uzun süre kullanılmıyormus. Alanlar ve memnun olan var mi acaba?

Bişey daha var. Zeynep erva min yanaklarında kızarıklıkla beraber kuruluklar oluştu. Yanakları.sertlesti.baya. vücudunun başka yerlerinde bişey yok cok.sukur.2-3 aylıkken de vardi ama arada gecer gibi oluyo.tekrar cikiyo.falan. camasirlarina vs dikkat ediyorum ama ne yapsam bilemedim. Doktora götürdük bebek.egzamasidir gecer dedi kortizon iceren bir krem verdi. Kullanmadim. Sürekli nemli tutmaya çalışıyorum. Zeytin yağı falan sürüyorum arada. Bu arada evde Sudocrem diye bi krem var.bebek bakim kremi. Pisige acayip.derecede.iyi geliyor. Ama sadece pisige degip.birçok seye iyi geldiğini söylemişler internette. Egzama da bunlarin.icinde.İçeriğinde de kortizon yok. Kullanan vsr mi acaba?

Uzulme ben de tek bakiyorum ikiz ogullarim var 4.5 aylik. Evimi esimle 2 yada 3 haftada bir temizleyebiliyorum. Evde yasayabilecek kadar temizlik yapabiliyorum. Kolay degil psikoloji etkileniyor. Hepimiz ayniyiz

merhaba. canım bende ne anadizi var ne de saıncak. ana dizi kısa süreli kullanılıyor diye biliyorum kullananlardan. ama işe yarıyormuş. salıncağı çok uzun süre kullanacağın kesin. am sürekli bindirerek sıkmamak da gerek. bu durumu yaşayanlar çok var.
egzaması için bence doktorunun verdiği kremi bence kullan. geçsin egzaması. ve sonra takip et. ne egzama yapıyor? sanırım siz şu an 4 aylık falansınız değil mi? ek gıdaya da başlamamışsınızdır. sabun tozu kullanıyorsun değil mi hala. kullandığın şampuan, bebek yağı vs. bunları da takip et derim. kozmetik ürünsonuçta bunlar.her cild farklı tepki gösterebilir.
sudokremi bilmiyorum. istersen dene. kortizonsuz diyorsun. onu önce bir dene istersen geçmezse doktorunun kremini kullan derim. çok da gecikme çünkü egzamanın durumu daha da kötleşebilir. mantarlaşma da olabilir.
geçmiş olsun.

Ben ilk 8 ay ana diZi kullandım ancak iyice hareketlenince tehlikeli olmaya başladı.sonra 2 tane salıncak aldık halada kullanıyoruz salıncakta uyutup park yataklarına yatırıyoruz.ayrıca 2 çocugu aynı anda sallayıp uyutabiliyosun biz memnunuz..
Kızının yanağındaki durum atopik dermatit birçok çocukta görülebiliyo.benim oğlumdada vardı geçtiçok şükür..zamanla geçecektir..kortizollü kremler uzun süre kullanılmaz ben mustela stelatopia kullanmıştım..

Merhaba cnm ben salıncak olarak fisher price marka kullanıyorum çokkkkk memnunum tavsiye ederim. Hem yatarak hem oturarak kullanılıyor... 3,5 aylıktı aldığımda önceden bitini ayağında sallarken birini salıncakta uyutuyordum şimdi sıkıldıklarında koyuyorum... Kesinlikle ikiz annelerinde olmalı diyorum ...

Merhaba anneler uzun zamandır giremiyordum ikizlerim 7. Ayın içindeler şükürler olsun onlarla oyunlar oynayıp ağlaşmaktan bakmak nasip olmadı nasılsınız ikizleriniz nasıllar 😄

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Salıncak 36 kiloya kadar kullaniliyormus. O yüzden su saatten sonra anadizi almanın bi mantığı yok yani. Iki tane mi alsam bir tane mi bilemiyorum. Evim cok dar 1 tane alsam ilerde kavga edebilirler iki tane alsam nereye koyarım diye düşünüyorum ama. Bakalim evde yer ayarlayabilirsem iki tane alırım heralde.
Cnm biz 5 bucuk aylık olduk. Yavaş yavaş ek gidaya başlıyorum. Dediğin şeylere dikkat ediyorum. Sudocrem i iki.gundur kullanıyorum. Ilk gün sertlik kızarıklık gecti gibi bugunde pul pul o bölge dokulmeye başladı. Sanırım ise yarayacak umarim kısa sürede geçer ya ; (

Egzama benim kızın birindede var canm 7. Ayın içindeyiz kremi sürüom geçio ama yine cıkıo prof götürdüm yazın gecicek dedi sürtünmeden oluomus herseyini pamuk seç dedi yün polyester naylon kullanma dedi yanaklarında sırtında ve kolunda var yazı bekliyorum inşallah gecer genetik bir durummus bide ailede varsa eger kalıcı özellikmiş bizim babada var belirli donemlerde çıkıp geçio kendi kendine

Canım Kızlarım Buğlem 👣 Eslem

Son düzenleme:
Slm arkadaslar biz bugun 14 gunluk olduk.siz emzik verdiniz mi bebeklerinize en azindan biriyle ilgilenince digerine emzik verip oyalamak amaciyla vermeyi dusunuyorum fakat cok kucuk olduklari icin aciyorum ceneleri yorulur diye

Slm arkadaslar biz bugun 14 gunluk olduk.siz emzik verdiniz mi bebeklerinize en azindan biriyle ilgilenince digerine emzik verip oyalamak amaciyla vermeyi dusunuyorum fakat cok kucuk olduklari icin aciyorum ceneleri yorulur diye

Maşallaj size .Ben verdim canm küvezdeyken alıştırmış hemşireler benim içinde iyi oldu ama biri pek istekli degildi 4 aylıkken aldı emzigi emzik emmesi memeyi daha iyi kavramasına yardımcı olur kasları gelişir yorulunca cıkartır zaten pıt diye atıolar :))

Canım Kızlarım Buğlem 👣 Eslem

Kiyamiyorum yorulurlar diye:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…