- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
kızlar merhabaaaa
giremiyorum epeydir
sebebi malum
bebekler
kızlar ben çok zorlanıyorum
uykusuzluk beni mahvediyor
aynı anda uyanıp uyumuyorlar
gece önce biri sonra diğerinin karnını doyur,
gazını çıkar, altını değiştir
derken sabaha zombi gibi uyanıyorum
kuzularımın ikisinin de burnu tıkalı
kızımınkinden sümük gelmiyor ama oğlumdan geliyor
o haşurdukça ben seviniyorum çünkü sümük çıkıyor
bugün ara ara bir kaç kez de öksürdü
acaba üşüttüm mü diyorum ama
odamızda termometremiz de var
ısıyı dengede tutmaya çalışıyoruz sürekli
ayyyyyyy çok zor ya
dilleri yok ki dertlerini anlayayım
dediğiniz dalaların ya da vitamilerin hiçbirini kullanmıyoruz biz
kimse bize bir şy demedi
kızlar merhabaaaa
giremiyorum epeydir
sebebi malum
bebekler
ayyyyyyy çok zor ya
kimse bize bir şy demedi
tuzlu su solüsyonları da işe yarıyor. ben de baby dropsun var. ondan kullnıyorum 2 gündür. burnu hemen açıyor. sümkürdüğünde sümükleri de fırlıyor dışarı :)merhaba duygucum,al benden de o kadar:)
ben burnu için otril bebenin burun aspiratörünü ve damla olarakta brunoyu kullanıyorum,kızım rahat ediyor gibi...ama oğlumun baya bi kolik sancıları tutuyor onada sap sımplex i kullanıyorum.
sen kontrole gitmedin mi başkente orda vitamini söylüyorlar zaten.
bence bebeklerinin başından beri enfeksiyon geçirmiş. ama bizim sadece burun tıkanıklığımız var. yani tıkanıklık bronşite sebep olmaz. ama bronşit olan insanların burnu tıkanabilir.
bana doktor burun tıkanıklığı bronşite sebep olur dedi. başka doktor hiç bir bağlantısı yok dedi. burunn tıkanıklığı mikrobik değil, ama grip, zatürre, bronşit mikrobiktir. burun tıkanıklığı mikrobik olsaydı bronşite çevirebilirdi.
bir de şunu dedi o garip doktor. bol bol burun damlası damlat. günde 8 kere dedi. hani tuzlu solüsyonlar var ya tek kullanımlık. onlardan. kendi doktoruma sordum. eğer çocuk emerken tıkanmıyorsa, kızarıp morarmıyorsa gerek yok damlatmana dedi. eğer sık damlatırsan damla tuzlu olduğu için bu sefer genizini tahriş edersin dedi. mecbur kalmadıkça kullanma dedi. onun yerine burun aspiratörü kullanabilirsin dedi.
ben de günde 2 kere falan kullanıyorum şimdi o damlaları. çocuğun hırıltı çıkarma durumuna göre.
nasıl doktorlar arasında bu kadar net konuşlarda bile görüş e bilgi farkı olabilir anlamıyorum.
mesela kalça usg yi kendi doktorum 2. ayda çekilecek dedi. ama tıp fakültesinde 1. ayda çektiler. kendi doktorum doğru sonuç vermez, bir de bizim hastanemizde çekeriz 2. ayda dedi.
bu arada kızlar demir ialçlarına başladı mı bebekleriniz? ne zaman başladılar veya başlayacaklar?
benim doktorum 3. ayda başlamaları gerek dedi. tıp fak. doktoru şimdi başlamalıyız diyor. kendi doktorum demire başlarsak çocuklarda sıkıntılar başlar dedi. gaz, hazımsızlık sıkıntısı gibi. bebekler çok huysuzlanır dedi. kaldı ki asıl sebep bu değil. normalde 3. ayda başlanması gerekmiş
kızlar merhabaaaa
giremiyorum epeydir
sebebi malum
bebekler
ayyyyyyy çok zor ya
kimse bize bir şy demedi
tuğba burun tıkanıklığı konusunda sana aynen katılıyorumbende burunları tıkandıkça bruno kullanıyorum,aspiratörled çekiyorum...usg konusundada mesela biz 2.ayı geçince çektirdik,33 haftalık doğdular,dr.da 40 haftayı doldurunca çekilsen dedi,o da hemen hemen 2 ayı buluyodu zaten,çünkü çocukların tam günü dolmadan çekmek yanlış olur gerçektende...demir ilacını biz en başından beri kullanıyoruz,çünkü küçük oğlumun demiri düşük küvezden beri,ama yan etkileri olduğunu duymamıştım......bu arada bugün oğlumun hematoloji sonucunu göstermeye gittim,nötrofil sayısı düşüktü,değerin 1000 üzerinde olması gerekiyomuş,bizimki 810 çıktı,erken doğum olduğu için,bu beklenen bişey,vücut kendini ancak toparlar dedi,ama aylık takip etcez,eğer 500 ün altında olsaydı haftalık takip ederdik dedi:18: allahtan öyle değil,şimdi kuzumdan bir ay sonra yine kan alıncak tabi enfeksiton ateş falan olrsa hemen getir,vakit kaybetmeden antibiyotik baslarız dedi,amaaaa sürekli bu korkuyla yasamak istemiyorum,inş.bağışıklık sistemi bi an önce kuvvetlenir paşamın:18:
geçmiş olsun. her ay gitmek gerekir zaten doktora takip için. allah hastanelere düşürmesin ya. haftada bir gitmek mafeder insanı. erken doğdukları içn bağışıklıkları tam oturmadı yerine malum. umarım toparlarlar kendilerini en kısa sürede. anne sütüne çok ihtiyaçları var bunun için.kızlar bişey sorcam benim büyük oğlumda şöyle bi alışkanlık başladı,şapır şapır elini emiyoyalnız aç tok fark etmiyo,elinde eldiven varken ,yokken faretmiyo ama bi tatlı oluyo ki ama bu böyle sürsün istemiyorum,sonra bakıyosun,çocuk ilkokula giderken hala parmağını emiyo,çok mu abarttım yaa,daha şimdiden
kızlar fazla giremiyorum artık tek kaldım bebelerime tek başıma bakıyorum gün geçtükçe düzene giriyorlar artık arabalarıyla gezmelere bile gidiyoruz....poyrazım kolikti yavaş yavaş azalıyor...banyo çok iyi gelmeye başladı kriz anında banyo yaptırıyoruz birde iki gün kimyon kullandım oda baya gaz çıkarttı ama fazla kullanamadım doktor allerji yapabilir dedi yüzünde ufak isilikler çıkınca bıraktım...
aşılarımızıda olduk ..bişey sorcam sizler rota aşısını yaptırcakmısınız doktor bize bıraktı ama ben olsam yaptırmam dedi kafam karıştı..herkese uykulu geceler))))
maş. inş. böyle devam etsin hep ..kızlar fazla giremiyorum artık tek kaldım bebelerime tek başıma bakıyorum gün geçtükçe düzene giriyorlar artık arabalarıyla gezmelere bile gidiyoruz....poyrazım kolikti yavaş yavaş azalıyor...banyo çok iyi gelmeye başladı kriz anında banyo yaptırıyoruz birde iki gün kimyon kullandım oda baya gaz çıkarttı ama fazla kullanamadım doktor allerji yapabilir dedi yüzünde ufak isilikler çıkınca bıraktım...
aşılarımızıda olduk ..bişey sorcam sizler rota aşısını yaptırcakmısınız doktor bize bıraktı ama ben olsam yaptırmam dedi kafam karıştı..herkese uykulu geceler))))
o bir refleks ,emme refleksi ,çok normal bi de acıktıklarında yapıyorlar bunu ,benim oğlum da acıkınca deliye dönüyor elini emiyorkızlar bişey sorcam benim büyük oğlumda şöyle bi alışkanlık başladı,şapır şapır elini emiyoyalnız aç tok fark etmiyo,elinde eldiven varken ,yokken faretmiyo ama bi tatlı oluyo ki ama bu böyle sürsün istemiyorum,sonra bakıyosun,çocuk ilkokula giderken hala parmağını emiyo,çok mu abarttım yaa,daha şimdiden
kızlar merhabaaaa
giremiyorum epeydir
sebebi malum
bebekler
ayyyyyyy çok zor ya
kimse bize bir şy demedi
günaydın tecrübeli annelerrr...size bişey sormak istiyorum
biz bebek odamızı düzenlemeye başlayacağız artık yataklarda gelmek üzere-gerçi ilk aşamada bizim odamızda olacak ama-büyük bi dolap almayayım,ilk aşamada çok çekmeceli bi şifonyer alsak ya da yaptırsak yeterli olur mu acaba
siz ne yaptınız? nasıl bişey kullanıyosunuz????
maş. inş. böyle devam etsin hep ..
ii cesaret edip çıkartmışsın valla
ben daha bi 15-20 gün çıkartmam iice havalar ısınsın diyorum
o bir refleks ,emme refleksi ,çok normal bi de acıktıklarında yapıyorlar bunu ,benim oğlum da acıkınca deliye dönüyor elini emiyor
anlıyormki çok acıkmış
emzik kullanıyorlarsa hiç çıkarma emziği emdikçe elini emmesi azalacaktır
eşinle beraber kalkın geceleri
ya da bi seans ona bırak sen uyu
benimkiler doğduğundan beri hapşuruyor ama normalmiş o doktora sordum
kızlar fazla giremiyorum artık tek kaldım bebelerime tek başıma bakıyorum gün geçtükçe düzene giriyorlar artık arabalarıyla gezmelere bile gidiyoruz....poyrazım kolikti yavaş yavaş azalıyor...banyo çok iyi gelmeye başladı kriz anında banyo yaptırıyoruz birde iki gün kimyon kullandım oda baya gaz çıkarttı ama fazla kullanamadım doktor allerji yapabilir dedi yüzünde ufak isilikler çıkınca bıraktım...
Ya iste,hadi açken emiyoda tokkende emiyobide emzigi zaten zar zor veriyorum,emzigi almiyo,ama elini emiyo
günaydın tecrübeli annelerrr...size bişey sormak istiyorum
biz bebek odamızı düzenlemeye başlayacağız artık yataklarda gelmek üzere-gerçi ilk aşamada bizim odamızda olacak ama-büyük bi dolap almayayım,ilk aşamada çok çekmeceli bi şifonyer alsak ya da yaptırsak yeterli olur mu acaba
siz ne yaptınız? nasıl bişey kullanıyosunuz????
bir refleks işte o ,emziği almadığı için oluyor çünkü o emme refleksini emzik tatmin ediyor
bebekler biliyorsun her zman aç oldukları için yalanmazlar ,refleksten dolayı yalanır emerler
işte bu da o ,emziği alsa yalanması azalır çünkü emzikle tatmin eder o duyguyu
emziği atsa da ver atsa da ver ,bizim kız da emziği almıyordu ben sabrettim attıkça tıktım ağzına ,şimdi oğlandan çok emzikçi oldu emziksiz uyumuyor nerdeyse ..
bebek oral dönemde ve gayet normal bu yolla hem kendi bedeninin bilincine varıyor hem de emmekten hoşlanıyor benimkiler de ellerini sğrekli ağzına götürüp emiyorlar ya da ellerini seyrediyolar :)Ya iste,hadi açken emiyoda tokkende emiyobide emzigi zaten zar zor veriyorum,emzigi almiyo,ama elini emiyo
O elini seyretmesi var zatenbebek oral dönemde ve gayet normal bu yolla hem kendi bedeninin bilincine varıyor hem de emmekten hoşlanıyor benimkiler de ellerini sğrekli ağzına götürüp emiyorlar ya da ellerini seyrediyolar :)
O elini seyretmesi var zatenama aliskanlik haline gelirse diye dusunuyorum,ya aslinda ben bu kadar takmamda,babam cok huzursuzlaniyo,anlatamiyorum,normal diyorum,bu sefer ilgisiz davraniyomusum gibi oluyo,ona sinir oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?