2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kızlar merhabaaaa
giremiyorum epeydir
sebebi malum
bebekler

kızlar ben çok zorlanıyorum
uykusuzluk beni mahvediyor
aynı anda uyanıp uyumuyorlar
gece önce biri sonra diğerinin karnını doyur,
gazını çıkar, altını değiştir
derken sabaha zombi gibi uyanıyorum

kuzularımın ikisinin de burnu tıkalı
kızımınkinden sümük gelmiyor ama oğlumdan geliyor
o haşurdukça ben seviniyorum çünkü sümük çıkıyor
bugün ara ara bir kaç kez de öksürdü
acaba üşüttüm mü diyorum ama
odamızda termometremiz de var
ısıyı dengede tutmaya çalışıyoruz sürekli

ayyyyyyy çok zor ya
dilleri yok ki dertlerini anlayayım

dediğiniz dalaların ya da vitamilerin hiçbirini kullanmıyoruz biz
kimse bize bir şy demedi

merhaba duygucum,al benden de o kadar:)
ben burnu için otril bebenin burun aspiratörünü ve damla olarakta brunoyu kullanıyorum,kızım rahat ediyor gibi...ama oğlumun baya bi kolik sancıları tutuyor onada sap sımplex i kullanıyorum.
sen kontrole gitmedin mi başkente orda vitamini söylüyorlar zaten.

tuzlu su solüsyonları da işe yarıyor. ben de baby dropsun var. ondan kullnıyorum 2 gündür. burnu hemen açıyor. sümkürdüğünde sümükleri de fırlıyor dışarı :)
üşütmemişlerdir inşallah papatya. ev hep aynı dercedeyse üşütmemişlerdir diye düşünüyorum. sağlık ocağına gitmedin mi? oradan da damla veriyorlar. doktorlar unutmuş da olabilir. hatırlatırsın.
kolik sancısı için de diyecek bir şeyim yok. daha yaşamadık. küçük kızım bu aralar azıcık kabı. ıkınıp duruyor. canı yanıyor belli. ama 2- dakika falan sürüyor. ara ara ağlıyor. ıkınmasın diye gaz ilacı kullanacağım ben de. kabız olunca gaz da çıkartamıyor malum.
geceleri çok rahatız biz. tabi 2 saatte bir kalkıyoru doyurup yatırıyoruz. 35 günlükler ve daha gece ağlamaları, sancıları tutmadı çok şükür. gündüz o kadarrahat geçmiyor gerçekten. gece birini ben doyuruyorum diğerini eşim. doyurup yatırıyoru. yarım saat falan sürüyor. sonra yatıyoruz. 2 saat sonra bir daha kalkıyoru. bazen kaçamak yapıp 3 saatte kaltığımız da oluyor. o zaman alrma değil de bizimkilerin yalanmalarına uyanıyoruz. doydukları gibi de hemen uyuyorlar çok şükr. inşallah huy değiştirmezler.
sizin bebekleriniz de bir düzene girer inşallah.
kolay gelsin sizlere.

tuğba burun tıkanıklığı konusunda sana aynen katılıyorum bende burunları tıkandıkça bruno kullanıyorum,aspiratörled çekiyorum...usg konusundada mesela biz 2.ayı geçince çektirdik,33 haftalık doğdular,dr.da 40 haftayı doldurunca çekilsen dedi,o da hemen hemen 2 ayı buluyodu zaten,çünkü çocukların tam günü dolmadan çekmek yanlış olur gerçektende...demir ilacını biz en başından beri kullanıyoruz,çünkü küçük oğlumun demiri düşük küvezden beri,ama yan etkileri olduğunu duymamıştım......bu arada bugün oğlumun hematoloji sonucunu göstermeye gittim,nötrofil sayısı düşüktü,değerin 1000 üzerinde olması gerekiyomuş,bizimki 810 çıktı,erken doğum olduğu için,bu beklenen bişey,vücut kendini ancak toparlar dedi,ama aylık takip etcez,eğer 500 ün altında olsaydı haftalık takip ederdik dedi:18: allahtan öyle değil,şimdi kuzumdan bir ay sonra yine kan alıncak tabi enfeksiton ateş falan olrsa hemen getir,vakit kaybetmeden antibiyotik baslarız dedi,amaaaa sürekli bu korkuyla yasamak istemiyorum,inş.bağışıklık sistemi bi an önce kuvvetlenir paşamın:18:

paaptyacım seni çok iyi anlıyorum uyku konusunda bende çok çektim,ama çok şükür artık daha iyiyiz,inş.en kısa zamanda düzene girersiniz,ben güye burun tıkanıklığı için ilk günden oda nemlendiricisi aldım,ama burunları yine tıkanıyo,aldığıma pişman oldum,ben yine brunoyla açıyorum,ısıya dikkat ediyosan hasta olmaz inş.diğer odalara geçirirken,banyo yaptırdıktan sonra dikkat ediyosan korkma şu vitamin işni sen bi hatırlat,genelde kullanılıyo hep

kızlar bişey sorcam benim büyük oğlumda şöyle bi alışkanlık başladı,şapır şapır elini emiyoyalnız aç tok fark etmiyo,elinde eldiven varken ,yokken faretmiyo ama bi tatlı oluyo ki ama bu böyle sürsün istemiyorum,sonra bakıyosun,çocuk ilkokula giderken hala parmağını emiyo,çok mu abarttım yaa,daha şimdiden

geçmiş olsun. her ay gitmek gerekir zaten doktora takip için. allah hastanelere düşürmesin ya. haftada bir gitmek mafeder insanı. erken doğdukları içn bağışıklıkları tam oturmadı yerine malum. umarım toparlarlar kendilerini en kısa sürede. anne sütüne çok ihtiyaçları var bunun için.
bizim de kan tahlili sonuçlarımız çıktı. çoğu değer yüksek ya da düşük. yarın kendi doktorumuza göstereceğim. umarım bu farklılıklar önemli bir şey olduğunu göstermez.
genelde anne sütü içtikleri zaman enfeksiyon olmaz bebeklerde. katı gıdaya geçtikleri zaman başlıyor diye biliyorum ateşlenmeler. süt koruyor çünkü.

kızlar fazla giremiyorum artık tek kaldım bebelerime tek başıma bakıyorum gün geçtükçe düzene giriyorlar artık arabalarıyla gezmelere bile gidiyoruz....poyrazım kolikti yavaş yavaş azalıyor...banyo çok iyi gelmeye başladı kriz anında banyo yaptırıyoruz birde iki gün kimyon kullandım oda baya gaz çıkarttı ama fazla kullanamadım doktor allerji yapabilir dedi yüzünde ufak isilikler çıkınca bıraktım...

aşılarımızıda olduk ..bişey sorcam sizler rota aşısını yaptırcakmısınız doktor bize bıraktı ama ben olsam yaptırmam dedi kafam karıştı..herkese uykulu geceler))))

gezmeye tek başına çıkabiliyor musun? sevindim normal hayatına biraz da olsa geri dönemene ve gazsız günlere.
ben o aşıyı yaptıracağım. koruyuculuğu düşük olsa da ishal bebeklerde tehlikeli. ben hala bilmiyorum mesela bebeklerde ishal nasıl olur?

günaydın tecrübeli annelerrr...size bişey sormak istiyorum

biz bebek odamızı düzenlemeye başlayacağız artık yataklarda gelmek üzere-gerçi ilk aşamada bizim odamızda olacak ama-büyük bi dolap almayayım,ilk aşamada çok çekmeceli bi şifonyer alsak ya da yaptırsak yeterli olur mu acaba
siz ne yaptınız? nasıl bişey kullanıyosunuz????

maş. inş. böyle devam etsin hep ..
ii cesaret edip çıkartmışsın valla
ben daha bi 15-20 gün çıkartmam iice havalar ısınsın diyorum

o bir refleks ,emme refleksi ,çok normal bi de acıktıklarında yapıyorlar bunu ,benim oğlum da acıkınca deliye dönüyor elini emiyor
anlıyormki çok acıkmış
emzik kullanıyorlarsa hiç çıkarma emziği emdikçe elini emmesi azalacaktır

eşinle beraber kalkın geceleri
ya da bi seans ona bırak sen uyu
benimkiler doğduğundan beri hapşuruyor ama normalmiş o doktora sordum

valla sadece şifonyer biraz zor yeter ama byük bir şifonyer olursa yetebilir
ben kapılı dolap aldım ,büyük olur diyordum ama ancak yetti valla::
ama kendi odanda ise idarelik birşey al bence sonra kafana göre oda yaparsın olmazsa
benim kapılı dolabım var o kadar şimdilik yetiyor ama büyüdükçe zor yetecek gibi ama yaşına kadar idare edeceğim sonra oda yapacağım ben inş.
-

Ya iste,hadi açken emiyoda tokkende emiyo bide emzigi zaten zar zor veriyorum,emzigi almiyo,ama elini emiyo

Ben daha disari cikarmaya korkuyorum ya.bu gidişle haziranda cikarcam herhalde

Ben rota asisini yaptirdm,hatta 15gun sonra 2.dozunu yaptircam,ins.faydasini goruruz,

Ya iste,hadi açken emiyoda tokkende emiyo bide emzigi zaten zar zor veriyorum,emzigi almiyo,ama elini emiyo

bir refleks işte o ,emziği almadığı için oluyor çünkü o emme refleksini emzik tatmin ediyor
bebekler biliyorsun her zman aç oldukları için yalanmazlar ,refleksten dolayı yalanır emerler
işte bu da o ,emziği alsa yalanması azalır çünkü emzikle tatmin eder o duyguyu
emziği atsa da ver atsa da ver ,bizim kız da emziği almıyordu ben sabrettim attıkça tıktım ağzına ,şimdi oğlandan çok emzikçi oldu emziksiz uyumuyor nerdeyse ..

Benim bi dolabim vardi,icine raf taktirdm,daha kullanisli olsun diye.hatta 2besigimin altindada 8cekmece var,valla ona ragmen ancak yetiyo

Valla emzik icin cok ugrasiyorum ama cok zor oluyo,keske olsa benide kurtarir,kendinide kurtarir

bebek oral dönemde ve gayet normal bu yolla hem kendi bedeninin bilincine varıyor hem de emmekten hoşlanıyor benimkiler de ellerini sğrekli ağzına götürüp emiyorlar ya da ellerini seyrediyolar :)

bebek oral dönemde ve gayet normal bu yolla hem kendi bedeninin bilincine varıyor hem de emmekten hoşlanıyor benimkiler de ellerini sğrekli ağzına götürüp emiyorlar ya da ellerini seyrediyolar :)
O elini seyretmesi var zaten ama aliskanlik haline gelirse diye dusunuyorum,ya aslinda ben bu kadar takmamda,babam cok huzursuzlaniyo,anlatamiyorum,normal diyorum,bu sefer ilgisiz davraniyomusum gibi oluyo,ona sinir oluyorum

O elini seyretmesi var zaten ama aliskanlik haline gelirse diye dusunuyorum,ya aslinda ben bu kadar takmamda,babam cok huzursuzlaniyo,anlatamiyorum,normal diyorum,bu sefer ilgisiz davraniyomusum gibi oluyo,ona sinir oluyorum

hayır oral dönemde olduklarından herşeyi ağızlarıyla keşfediyorlar oyuncaklarını da ağızlarına götürecekler herşeyi bu şekilde keşfedecekler geçici bir dönem 1 yaşına kadar sürecek. alışkanlık haline gelmemesi için aşırı emzirmemek veya memeden kesmemek gerektiğini söylüyor freud amca :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…