2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Kızlar anne sütümü sağarak veriyorum aynı zamanda mamada veriyorum fakat doyma seviyeleri günden güne artıyo ve benim sütüm aynı hızla artmıyo
Bi de mamadan sanırım kakalarını 2gündür zor yapıyorlar ne yapabilirim?

Bende aynı fikirdeyim 1.aylarında Dr a gidince sorucam

"Arzum Bebbe Kulaktan ve Alından Ateş Ölçer" sipariş vereceğim de kullanan arkadaşlar varsa memnun musunuz? Ya da hangi markadan memnunsunuz?

Albilda,bol sivi tuketiyo musun,sut arttirici seyler falan...bide kac gun oldu senin,daha cok olmadi sanirim,ins.artar zamanla,benimde oyle oldu maalesef,tadimlik sut,doyumluk mamayla gidiyoruz maalesef:-( kaka icin biraz daha bekle,ama cok zorluyolarsa,z.yagi süt poposuna,hatta birazda,yediklerine damlat,veya OM-X surup var cok etkili,ama onun icin biraz bekle,devam ederse boyle,evde bulundur,ins.sutun artar,psikolojide etkiliyo,yetmiycek diye dusunme

Bende aynı fikirdeyim 1.aylarında Dr a gidince sorucam

"Arzum Bebbe Kulaktan ve Alından Ateş Ölçer" sipariş vereceğim de kullanan arkadaşlar varsa memnun musunuz? Ya da hangi markadan memnunsunuz?
Bende buyuk oglumu gecen yaz sunnet ettirdim 7 yasinda bize cok tepki gosterdi anesteziyle ameliyathane de olmadina ragmen aklina geldikce kiziyor hala o yuzden bu kez oglumu 40 ı cikinca filan yaptircam

Arzum bebbe gecen sene aldim sesli filan kendisi soyluyor ben memnunum

kızlar bebekleri doyurduktan sonra mide gazlarını rahatlıkla çıkartabiliyor musunuz?
ben çoğu zaman 10-15 dakika uğraşıyorum. olmadı yüzüstü yatırıp öyle uyutuyorum. çocuk rahatsız da oluyor öyle uyumaktan. gazı çıkartmazsam eğer kusuyorlar.
ssizlerde durumlar nasıl? çok canımı sıkmaya başladı bu durum. her türlü şekilde deniyorum gaz çıkarmayı. ama sonuç başarısız. öyle de uyumaya bırakınca uykudayken çocukları 5 dakkada bir kontrole gidiyorum. aklım hep onlarda kalıyor. tek derdim kilo almaları. böyle kusunca kilo alamayacaklar diye endişe duyuyorum.
bir gün gazlarını iyi alıyorum diğer gün hiç alamıyorum. çok sinir bozucu. hani değişen şey ne ki?
bir de dudaklarımda uçuk çıktı. bahsetmiştim. göğüslerimiltihaplandı. çok şişti ve canım çok yanıyor. dün ateşim de yükseldi. nasıl bir ağrı anlatamam. ilaç aldığımda rahatladım. ama gece hep ateş bastı, terleme nöbetleri geçirdim. sırılsıklam oldum. 3 defa üstümü değiştirdim. sabah kalktığımda dudaklarım patlamıştı.
şimdi haberlerde falan da çıktı. uçuk virüsü bebeklere geçiyormuş ve ölüme sebep oluyormuş. uçuk çıkmadan önce bebeklerim olduğunda bir çok kişi tarafından tembihlenmiştim. uçuk çıkarsa sakın öpmeyin diye. herhalde geçene kadar yakın temasta bulunamayacağım bebeklerime.

Şu anda bi öğün mama bi öğün süt gidiyoruz 16 günlükler 3saattebir 75-90cc arası öğünleri benim sütüm bazen 180cc çıkıyor bazen 120cc.
Zeytinyağını yapmaya başladım mamalarına koyuyorum poplarında sürüyorum faydası oldu
Malt içmeye başladım faydası olur inş

Oğlumun hiç çıkarmasan farketmiyor ama kızla uğraşıyoruz

Cok sukur o konuda bari sikintimiz yok,rahat cikiyo gazlari...tugba tek basina herseye yetismeye calistigin icin,hep ust uste geliyo...ayrica yanlis anlama beni ama süt konusunda sana nazar degdi,masallah sutunun iyi oldugunu söylüyosun hep,o yuzden nazar degdigini dusunuyorum...ucuk konusundada korkutup aklina kötu seyler getirme,tabi dikkat et,artik öpme,ins.en kisa zamanda iyilesirsin,bi haftaliginada olsa yanina gelecek kimse yok mu,seni rahatlatir biraz,misafir zor da olsa,sana fayda saglar,hic yoktan...Allah kolaylik versin

yüzüstü yatır ama uyutma öyle bekle hafiften de sırtına gaz çıkarır gibi vur ve sırtını sıvazla , o şekilde rahat çıkartırlar gazlarını
çok kusmuyorsa bişey olmaz
ne kadar kusuyor o önemli
bizim oğlan da yedikten sonra az bişey kusuyor ama kilo alımı gayet iyi
yani az kusmayla kilo etkilenmez ama tüm yediğini kusuyorsa o zaman bilemem
geçmiş olsun uçuk kremi sürdünmü

evet süt artmıyor valla benim de hep aynı bir süredir
artık gittiği yere kadar götüreceksin yapacak birşey yok
kaka için om-x birebir içirdiğin an 5 dakika sonra patlamayla kakasını yapar:))
hatta bizim kızın kakası normaldi bi deneyeyim onda da dedim amanın fazla geldi sanırım bir kaka yaptı anlatamam ,dışarı çıktı üst baş hep kaka oldu

geçmiş olsun
sabret geçer inş. demekten başka bişey diyemiyor insan
belki değişirler zamanla bekle bakalım
RABBİM yardım etsin

Anlattigina gore cok kullanisli ben 1 tane dusunuyorum evde yer yok bi de kizim cok sallanmak istemiyor ama oglim bugun bizi cok zorladi ..gaz sancisindan duramiyor kimden ne duyarsam yapiyorum
boyle bi durumda sallamak kolay bile geliyor...
Ben zaten 2 aya kadar annemin yanina gidecegim ... Eger cok huzursuz olursa almayi dusunuyorum... Bilgi icin cok saol

Korkutmak gibi olmasin ama kirkunda da pek bisey olmuyo sonra 3 ay diyorlar sanirim biz annelerin psikolojisi icin soyleniyor
benimkiler hala gazli hatta daha fazla ins. Seninkiler oyle olmaz
Sadece uyutabilirsem qrtik 3 sayaatn biraz daha fazla uyumaya basladia

Bende cok sicaga alistirmak istemiyorum ama ev merkezi sistem gunde kac defa havalandiriyorum
bu defa da usutmekten koekuyorum
benimkiler disarda hemen usur kesin... Bi de oda cok kuru oluyor surekki buhar makinasi kullaniyorum

Bizimkilerinde gazi kolay cikiyo ama bagirsaga inen nasil oluyo bilmem... Yararlu bakteriler olmayinca mama cok gaz yapiyo.. Kizim biraz rahatladi ama oglum cok perisan o agladikca elumden bisey gelmiyor

bir daha ateşlenmedim çok şükür.antibiyotik etkisini gösterdi. göğsümdeki şişlikler de indi. ama yer yer sertlikler var. sağarken sürekli masaj yapıyorum. çok şükür sütümün miktarında bir azalma yok. ama geceleri 3-4 defa üstümü değiştiriyorum. titreme nöbeti geliyor. sırılsıklam oluyorum. gerçi bu lohusalıktan da olbilir değil mi? ateş basması yani.
ben ikiz annesi olduğum için nazar değdiğini düşünüyorum. çünkü hamilelikte bir insanın başına gelmesi gereken herşey geldi başıma. şimdi de çocuklara tek başıma baktığımı duyan çok şaşırıyor.
ikiz annesi olmak şans bence. o yüzden nazara geliyoruz diye düşünüyorum. çocuklara nazar değmesin yeter ki biz toparlarız. ama sonuçta annelerin daha iyi bakması gerek kendilerine. sonuçta biz iyi olmazsak onların durumu da tehlikeye giriyor.
malesef yanıma gelecek kimse yok. bir de ben insanlara şunu yap bunu yap diyemem. gelecek kişinin de bu konuda tecrübesinin olması gerek. karşıdaki kırılır falan. annem yanımdaydı mesela ona bile diyemedim anne şu yapar mısın diye. karşıdakinin düşünmesi gerek. ben demediğim için ve her işe de yetiştiğim için annem size faydam yok ki dedi ve gitmek istediğini söyledi. hastalanmıştı da. böyle yani.
ama artık kendimi ev işlerinden çekiyorum. haftada bir gün temizlikçi gelecek eve. artık ne iş varsa yapacak. ben sadece bebeklerle ve kendimle ilgileneceğim. kendimi çok boşladım. beter durumdayım. ne saçımı tarıyorum, ne tırnağımı düzeltebiliyorum. kırkımız çıkıyor bir kaç güne. eski halime dönmem lazım.
eski kıyafetlerimi giyemiyorum halen. sadece 1,5 kilo fazlam kaldı. pantolonlar olmaya başladı ama kazak gibi üst giysiler giyerken göğüslerden aşağıya inmiyor. sanırım 1 sene falan böyle sürer bu. alışveriş yapmak gerekecek. şöyle bol tişörtler falan. ilk dışarı çıkmamızda alışveriş yaparım herhalde. eve misafir geliyor ben üstüme giyecek bir şey bulamıyorum. bir tişörtüm var üstüme olan inanır mısınız tüm misafirlerin karşısına o tişörtle çıktım :)
gaz çıkartmazlarsa tüm yediklerini kusuyorlar. az da olsa biraz hırpalayarak gaz çıkartıyorum. o zaman kaln gazı birazcık kusmukla atıyor. keşke hep öyle olsa ama olmuyor. hepsini kustukları çok oldu. valla yüksek yastıkta yatırıyorum gaz çıkartamamdığım zaman. omurgaya zararı var mı bilemem ama şuan en iyi yardımcım yastık. ama bu seferde belleri ağrırmı diye düşünmekteyim.
yüz üstü yatırdığımda da bazen çıkarıyorlar gazlarını. hiç gaz çıkartamazsam ve yüzüstü yatar şekilde uyutursam hiç kusmuyor. 2 saat uyuyor ve tekrar acıkıyor tekrar süt içyorlar.
valla bebeklerle ilgilenmeten daha uçuğumla ilgilenemedim desem bu akşam eşim işten gelirken kreminde alacak. etki ediyor zaten hemen.
Bizimkilerinde gazi kolay cikiyo ama bagirsaga inen nasil oluyo bilmem... Yararlu bakteriler olmayinca mama cok gaz yapiyo.. Kizim biraz rahatladi ama oglum cok perisan o agladikca elumden bisey gelmiyor

dosba mamasına bio gia damla katsan. ben kullanıyorum. kızımda kabızlık var kullandığı kuma ilacından dolayı. ıkınıyordu devamlı. bu sıralar sütüne günde 5 damla katıyorum. daha ratladı. bio gia prebiyorik bir damla.. bakteri kültürü barındırıyor. dene istersen.
ya anlıyorum gerçekten. benim kız biraz ıkınınca ya da kusunca ben çok üzülüyorum. sürekli ağlayan bir çocuğa insan nnasıl üzülür. elden birşey gelmeyince çok zor dayanması. allah sabır versin.

Tugbacim Allah yardimcin olsun kusma olayi zor ben bugun oglana mamayi birsz fazla verdim kustu nasil korktum..bizde de gaz var sab simplex, nurse harveys ve rezene kullaniyorum bi de elma yagi ile masaj yapiyorum daha fazla damla kullanmayayim... Sanki bugun biraz iyiler yemek bile yaptim... Belki size tuhaf gelcek ama Allah kimseye gaz sancisi vermesin...

Kv yolda geliyor... Artik bende kendime bakmak istiyorum... Aksam uyumadan esimle film izlemek disari cikmak istiyorum... Dun markete gittim nasil mutlu oldum anlatamam hahaha...su sancilar gecsin hava guzel olsin bebeklerimle disari cikmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…