- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
Gunaydin kizlar,ya daha cok erken biliyorum,ama az cok dusundugunuz seyler var mi diye soruyorum,kucuk beyleri ne zaman sunnet ettirmeyi dusunuyosunuz,ben emeklemeye,yuzustu donmeye falan baslamadan önce,cabuk iyilesme acisindan,kucukken olsunlar istiyorum,sizler ne dusunuyosunuz
Kızlar anne sütümü sağarak veriyorum aynı zamanda mamada veriyorum fakat doyma seviyeleri günden güne artıyo ve benim sütüm aynı hızla artmıyo
Bi de mamadan sanırım kakalarını 2gündür zor yapıyorlarne yapabilirim?
Bende aynı fikirdeyim 1.aylarında Dr a gidince sorucam
Bende buyuk oglumu gecen yaz sunnet ettirdim 7 yasinda bize cok tepki gosterdi anesteziyle ameliyathane de olmadina ragmen aklina geldikce kiziyor hala o yuzden bu kez oglumu 40 ı cikinca filan yaptircam"Arzum Bebbe Kulaktan ve Alından Ateş Ölçer" sipariş vereceğim de kullanan arkadaşlar varsa memnun musunuz? Ya da hangi markadan memnunsunuz?
Albilda,bol sivi tuketiyo musun,sut arttirici seyler falan...bide kac gun oldu senin,daha cok olmadi sanirim,ins.artar zamanla,benimde oyle oldu maalesef,tadimlik sut,doyumluk mamayla gidiyoruz maalesef:-( kaka icin biraz daha bekle,ama cok zorluyolarsa,z.yagi süt poposuna,hatta birazda,yediklerine damlat,veya OM-X surup var cok etkili,ama onun icin biraz bekle,devam ederse boyle,evde bulundur,ins.sutun artar,psikolojide etkiliyo,yetmiycek diye dusunme
"Arzum Bebbe Kulaktan ve Alından Ateş Ölçer" sipariş vereceğim de kullanan arkadaşlar varsa memnun musunuz? Ya da hangi markadan memnunsunuz?
kızlar bebekleri doyurduktan sonra mide gazlarını rahatlıkla çıkartabiliyor musunuz?
ben çoğu zaman 10-15 dakika uğraşıyorum. olmadı yüzüstü yatırıp öyle uyutuyorum. çocuk rahatsız da oluyor öyle uyumaktan. gazı çıkartmazsam eğer kusuyorlar.
ssizlerde durumlar nasıl? çok canımı sıkmaya başladı bu durum. her türlü şekilde deniyorum gaz çıkarmayı. ama sonuç başarısız. öyle de uyumaya bırakınca uykudayken çocukları 5 dakkada bir kontrole gidiyorum. aklım hep onlarda kalıyor. tek derdim kilo almaları. böyle kusunca kilo alamayacaklar diye endişe duyuyorum.
bir gün gazlarını iyi alıyorum diğer gün hiç alamıyorum. çok sinir bozucu. hani değişen şey ne ki?
bir de dudaklarımda uçuk çıktı. bahsetmiştim. göğüslerimiltihaplandı. çok şişti ve canım çok yanıyor. dün ateşim de yükseldi. nasıl bir ağrı anlatamam. ilaç aldığımda rahatladım. ama gece hep ateş bastı, terleme nöbetleri geçirdim. sırılsıklam oldum. 3 defa üstümü değiştirdim. sabah kalktığımda dudaklarım patlamıştı.
şimdi haberlerde falan da çıktı. uçuk virüsü bebeklere geçiyormuş ve ölüme sebep oluyormuş. uçuk çıkmadan önce bebeklerim olduğunda bir çok kişi tarafından tembihlenmiştim. uçuk çıkarsa sakın öpmeyin diye. herhalde geçene kadar yakın temasta bulunamayacağım bebeklerime.
yüzüstü yatır ama uyutma öyle bekle hafiften de sırtına gaz çıkarır gibi vur ve sırtını sıvazla , o şekilde rahat çıkartırlar gazlarınıkızlar bebekleri doyurduktan sonra mide gazlarını rahatlıkla çıkartabiliyor musunuz?
ben çoğu zaman 10-15 dakika uğraşıyorum. olmadı yüzüstü yatırıp öyle uyutuyorum. çocuk rahatsız da oluyor öyle uyumaktan. gazı çıkartmazsam eğer kusuyorlar.
ssizlerde durumlar nasıl? çok canımı sıkmaya başladı bu durum. her türlü şekilde deniyorum gaz çıkarmayı. ama sonuç başarısız. öyle de uyumaya bırakınca uykudayken çocukları 5 dakkada bir kontrole gidiyorum. aklım hep onlarda kalıyor. tek derdim kilo almaları. böyle kusunca kilo alamayacaklar diye endişe duyuyorum.
bir gün gazlarını iyi alıyorum diğer gün hiç alamıyorum. çok sinir bozucu. hani değişen şey ne ki?
bir de dudaklarımda uçuk çıktı. bahsetmiştim. göğüslerimiltihaplandı. çok şişti ve canım çok yanıyor. dün ateşim de yükseldi. nasıl bir ağrı anlatamam. ilaç aldığımda rahatladım. ama gece hep ateş bastı, terleme nöbetleri geçirdim. sırılsıklam oldum. 3 defa üstümü değiştirdim. sabah kalktığımda dudaklarım patlamıştı.
şimdi haberlerde falan da çıktı. uçuk virüsü bebeklere geçiyormuş ve ölüme sebep oluyormuş. uçuk çıkmadan önce bebeklerim olduğunda bir çok kişi tarafından tembihlenmiştim. uçuk çıkarsa sakın öpmeyin diye. herhalde geçene kadar yakın temasta bulunamayacağım bebeklerime.
evet süt artmıyor valla benim de hep aynı bir süredirKızlar anne sütümü sağarak veriyorum aynı zamanda mamada veriyorum fakat doyma seviyeleri günden güne artıyo ve benim sütüm aynı hızla artmıyo
Bi de mamadan sanırım kakalarını 2gündür zor yapıyorlarne yapabilirim?
kızlar bebeklerimin iksi de hasta oldu
ikisinin de burnu akıyor,
dün hafif hafif de öksürüyorlardı
çok şükür bugün öksürmediler
ara sıra hapşırıyorlar ama onu pek önemsemedim
dün oğlanı doktora götürdüm
çok şükür ciğerlerine inmemiş
ama bunlar yeni doğan dedi
üst solunum yolu enfeksiyonu çok çabuk ilerler dedi
bir bakarsın bugün bir şey yok
yarın hasta olurlar dedi
burunlarını sürekli açık tut dedi
bunun için tek kullanımlık okyanus suyu aldık
otri bebenin burun aspiratörünü aldık
bazen su ile bazen de anne sütü ile burunlarını temizliyorum
çıkan sümüğe inanamazsınız
büyük adamın bile burnunu tıkar valla
onun haricinde bebeklerimin bir günü bir gününü tutmuyor
gaz sancılarımız başladı
bir gün çok rahat ettiriyorlar annelerini
ertesi gün annelerinin pestilini çıkarıyorlar
ama geceleri neredeyse hep ayaktayım
sürekli mızırdırıyorlar
ben de acaba bir şey mi oldu diye sürekli uyanık bekliyorum
yemeleri epey değişti
uyanır uyanmaz 50 cc mama ya da süt içiyorlar
gazlarını çıkarıp, biraz oyalanıyoruz
bir 35-40 cc daha yiyorlar
ama geceleri uykuları çok bölünüyor
en fazla 1,5 saat uyuyor, sonra uyanıyorlar
herkes 40 ı çıksın değişir diyor
neymiş bu kırk valla dört gözle bekliyorum
özellikle geceleri zaman geçmeyecek gibi geliyor ama
teomanın dediği gibi ' vakit bir türlü geçmezken yıllar hayatlar geçiyor'
biz bile 23 günlük olduk
RABBİM yardım etsin ..
evet ben kraft dondy ekstra aldım ,google dan arattırırsan bulursun
tanesini 400 e aldım ben ,ilerde mama sandalyesi de oluyor
ben memnun kaldım ama zaten benimkiler sallanmadan da uyuyorlar sonradan keşfettim
her yerde uyuyor bizimkiler
valla ben hala onda uyutuyorum ,sanırım 5-6 aya kadar da kullanırım sonra da mama sandalyesi ve koltuk olarak kullanırım
yani gün boyu onda oturtabilir vakit geçirtebilirsin
mesela havaar ısınınca ben cam balkonum var oraya atacağım beşikleri akşama kdar orda uyusunlar uyansınlar sallanrak vakit geçirsinler
hem ben de balkonda otururum böylece güzel olur diyorum
sallanmaya alıştırmasan ii olurmuş ama artık geçti
valla sallıyor işte melodileri var ,git bi bak dükkanda nasıl çalıştığına gözün keserse alırsın
ben nasılsa ilerde mama sandalyesi de alınacağı için çok amaçlı olsun istedim aldım şimdilik sorun yok
kızlar bebeklerimin iksi de hasta oldu
ikisinin de burnu akıyor,
dün hafif hafif de öksürüyorlardı
çok şükür bugün öksürmediler
ara sıra hapşırıyorlar ama onu pek önemsemedim
dün oğlanı doktora götürdüm
çok şükür ciğerlerine inmemiş
ama bunlar yeni doğan dedi
üst solunum yolu enfeksiyonu çok çabuk ilerler dedi
bir bakarsın bugün bir şey yok
yarın hasta olurlar dedi
burunlarını sürekli açık tut dedi
bunun için tek kullanımlık okyanus suyu aldık
otri bebenin burun aspiratörünü aldık
bazen su ile bazen de anne sütü ile burunlarını temizliyorum
çıkan sümüğe inanamazsınız
büyük adamın bile burnunu tıkar valla
onun haricinde bebeklerimin bir günü bir gününü tutmuyor
gaz sancılarımız başladı
bir gün çok rahat ettiriyorlar annelerini
ertesi gün annelerinin pestilini çıkarıyorlar
ama geceleri neredeyse hep ayaktayım
sürekli mızırdırıyorlar
ben de acaba bir şey mi oldu diye sürekli uyanık bekliyorum
yemeleri epey değişti
uyanır uyanmaz 50 cc mama ya da süt içiyorlar
gazlarını çıkarıp, biraz oyalanıyoruz
bir 35-40 cc daha yiyorlar
ama geceleri uykuları çok bölünüyor
en fazla 1,5 saat uyuyor, sonra uyanıyorlar
herkes 40 ı çıksın değişir diyor
neymiş bu kırk valla dört gözle bekliyorum
özellikle geceleri zaman geçmeyecek gibi geliyor ama
teomanın dediği gibi ' vakit bir türlü geçmezken yıllar hayatlar geçiyor'
biz bile 23 günlük olduk
süt içmeleri baya iyiymiş. uykularının 1,5 saat olması normal. bizimkiler 2 saat uyuyup büyük bir açlıkla uyanıyorlar. geceleri çok rahat oluyor benim. gece sadece süt içmeye kalkıyoruz. daha gaz sancımız olmadı. gündüz mızmızlandıkları oluyor ama gece doyurmak haricinde yaptığımız birşey yok. gece loş ışıkta uyutuyorsun değil mi? gece sakın normal ışığı yakma. alt değiştirmesini doyurmasını vs hep loş ışıkta yap. bir de geceleri sıcak su torbası koy ayaklarına ve poposuna gelecek şekilde. hafif bir müzik de koy. en azından geceleri rahat edersin diyorum ben. gerçi tüm bebekler aynı değil ama.
nasıl üşüttü ki bebekler. geçmiş olsun. çok mu sıkı giyindiriyorsun evde, terliyorlar mı ki? ben bu zaman kadar terliyorlar mı hiç bakamdım bile. yatktan aldığımda hiç hırka falan giydirmedim.üşürler diye düşünmedim. sadece yatağından başka yere aldığımda ince bir battabiye örtüyorum.uyuturken de 2 kat battaniye örtüyorum. . o da koltuk altlarına kadar. kollar hep açıkta oluyor. ev 24 derece hepçok sıcağa alıştırmak istemedim. şimdilik iyi gidiyoruz. sadece küçüğümde biraz burun tıkanıklığıı var, akıntı değil. o da nefes almasını falan engellemiyor. ama günde 2-3 kez tuzlu su solüsyonlarından sıkıyorum burnuna.
mesela hastanede görüyorum. hastane çok sıcak oluyor hep. millet çocuğu dışarıda soğuktan nasıl koruyorsa hastanenin içinde de aynı davranıyor. zaten yanıyoruz hastanede al o battaniyeleri çocuğun üstünden ya. dışarısı 4-5 derece 3 kat battaniye var, hastane 25 derece yine 3 kat battaniye. açmaya korkuyorlar bebeklerin üstlerini. hastanede bebekleri neden susturamadıkları buradan belli oluyor bence. ben hemen üstündeki battaniyeleri alıyorum çocukların. yanarlar ya, rahatsız olurlar. zatan terlemekten hasta oluyor bebekler.
zaman çok çabuk geçiyor evet. bizde 36 günlük olduk. hiç anlamadım. bir haftalık gibiyiz sanki. o kadar monotona bağladık ki zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. hep 2 saate takılmışız. 2 saatte bir alt al, doyur, gaz çıkar, yatağa koy. 2 saat sonra tekrar. böyle geçiyor işte. doktoruma uyku süreleri ne zaman uzayacak dedim. normalde uamaya başlar ama siz çocuklar en azından 4 kilo olana kadar 2 saati geçirmeyin dedi. ondan sonra 3-4 saat uyuyabilirler dedi. gerçi biz çocukları kendimiz kaldırmıyoruz artık. onlar alarları kurulmuş gibi 2 si de bir kalkıyorlar 2 satte bir. özellikle geceleri çok düzenli kalkıyorlar. gündüz ben araların 20 dakik fark bırakıyorum. yalnız baktığım içn aynı anda uyanmaları zorlar beni. onu da başarıyoruz çok şükür.
geçmiş olsun tekrar. umarım ilerlemez hastalıkları.
Bizimkilerinde gazi kolay cikiyo ama bagirsaga inen nasil oluyo bilmem... Yararlu bakteriler olmayinca mama cok gaz yapiyo.. Kizim biraz rahatladi ama oglum cok perisan o agladikca elumden bisey gelmiyor
bir daha ateşlenmedim çok şükür.antibiyotik etkisini gösterdi. göğsümdeki şişlikler de indi. ama yer yer sertlikler var. sağarken sürekli masaj yapıyorum. çok şükür sütümün miktarında bir azalma yok. ama geceleri 3-4 defa üstümü değiştiriyorum. titreme nöbeti geliyor. sırılsıklam oluyorum. gerçi bu lohusalıktan da olbilir değil mi? ateş basması yani.Cok sukur o konuda bari sikintimiz yok,rahat cikiyo gazlari...tugba tek basina herseye yetismeye calistigin icin,hep ust uste geliyo...ayrica yanlis anlama beni ama süt konusunda sana nazar degdi,masallah sutunun iyi oldugunu söylüyosun hep,o yuzden nazar degdigini dusunuyorum...ucuk konusundada korkutup aklina kötu seyler getirme,tabi dikkat et,artik öpme,ins.en kisa zamanda iyilesirsin,bi haftaliginada olsa yanina gelecek kimse yok mu,seni rahatlatir biraz,misafir zor da olsa,sana fayda saglar,hic yoktan...Allah kolaylik versin
gaz çıkartmazlarsa tüm yediklerini kusuyorlar. az da olsa biraz hırpalayarak gaz çıkartıyorum. o zaman kaln gazı birazcık kusmukla atıyor. keşke hep öyle olsa ama olmuyor. hepsini kustukları çok oldu. valla yüksek yastıkta yatırıyorum gaz çıkartamamdığım zaman. omurgaya zararı var mı bilemem ama şuan en iyi yardımcım yastık. ama bu seferde belleri ağrırmı diye düşünmekteyim.yüzüstü yatır ama uyutma öyle bekle hafiften de sırtına gaz çıkarır gibi vur ve sırtını sıvazla , o şekilde rahat çıkartırlar gazlarını
çok kusmuyorsa bişey olmaz
ne kadar kusuyor o önemli
bizim oğlan da yedikten sonra az bişey kusuyor ama kilo alımı gayet iyi
yani az kusmayla kilo etkilenmez ama tüm yediğini kusuyorsa o zaman bilemem
geçmiş olsun uçuk kremi sürdünmü
Bizimkilerinde gazi kolay cikiyo ama bagirsaga inen nasil oluyo bilmem... Yararlu bakteriler olmayinca mama cok gaz yapiyo.. Kizim biraz rahatladi ama oglum cok perisan o agladikca elumden bisey gelmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?