- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
kızlar bişey sorcam benim büyük oğlumda şöyle bi alışkanlık başladı,şapır şapır elini emiyoyalnız aç tok fark etmiyo,elinde eldiven varken ,yokken faretmiyo ama bi tatlı oluyo ki ama bu böyle sürsün istemiyorum,sonra bakıyosun,çocuk ilkokula giderken hala parmağını emiyo,çok mu abarttım yaa,daha şimdiden
hayır oral dönemde olduklarından herşeyi ağızlarıyla keşfediyorlar oyuncaklarını da ağızlarına götürecekler herşeyi bu şekilde keşfedecekler geçici bir dönem 1 yaşına kadar sürecek. alışkanlık haline gelmemesi için aşırı emzirmemek veya memeden kesmemek gerektiğini söylüyor freud amca :)
Benim bi dolabim vardi,icine raf taktirdm,daha kullanisli olsun diye.hatta 2besigimin altindada 8cekmece var,valla ona ragmen ancak yetiyo
Kızlar birkaç gündür bebeklerimden birinin karnından vıcır vıcır sesler geliyor. Geçen de diğer bebeğimde vardı, dr. gazdır dedi ama ben ishalden şüpheleniyorum. Kakası çok sulu değil ama katı da değil. Sık sık ve az yapıyor. Altını değiştirirken daha yapıveriyor kuzum. Ayy bilmiyorum ki ben de bebeklerde ishal nasıl olur, doktora götürmeli miyim?
Bir de hala gözlerinin içinde sarılık var. Bizim sarılık ölçümü 5. günde yapıldı, dr. o gün en yüksek değere ulaşır dedi. Masalınki sınırda çıkınca ertesi gün gittik tekrar ölçüldü ve düşüşe geçmişti. Dr. artık korkmayın sarılıktan dedi. Ama sizden okuduğum kadarıyla siz hala takibini yaptırıyorsunuz. Sarılık önemli gerçekten, korktum şimdi. Ne yapsam bir daha mı ölçtürsem sarılıklarını?
ben raflı askısız dolap kullanıyorum. evime gömme dolap yaptırmıştım.bir kısmını sadece raf yaptırdım. şu aşamada askılık lazım değil. onu ileride alırız küçük bir dolap. bence şifonyer işini görür. çoraplar, pantolonlar, kazaklar, tişörtler,hırkalar, mendiller, bezler, battaniyeler vs. hepsi ayrı çekmecede düzenli olur. ben raflarda bile sıkıntı çekiyorum. dağılıveriyor hemen. herşey de küçük zaten. bir pantolon alayım derken tüm raf dağılıyor. ikiz annesiyiz dağınıklığı düzeltecek vakit olmuyor. benim dolapları bir görsen. bol çekmeceli olsa her bir şey ayrı yerlerde olur. ben dolap yaptırmasaydım bol çekmeceli bir şifonyer alacaktım. hatta normal yatak odalrı içn olanlardan. ikea da vardı. bir sürü küçük çekmeceli. çok hoşuma gitmişti.günaydın tecrübeli annelerrr...size bişey sormak istiyorum
biz bebek odamızı düzenlemeye başlayacağız artık yataklarda gelmek üzere-gerçi ilk aşamada bizim odamızda olacak ama-büyük bi dolap almayayım,ilk aşamada çok çekmeceli bi şifonyer alsak ya da yaptırsak yeterli olur mu acaba
siz ne yaptınız? nasıl bişey kullanıyosunuz????
Kızlar birkaç gündür bebeklerimden birinin karnından vıcır vıcır sesler geliyor. Geçen de diğer bebeğimde vardı, dr. gazdır dedi ama ben ishalden şüpheleniyorum. Kakası çok sulu değil ama katı da değil. Sık sık ve az yapıyor. Altını değiştirirken daha yapıveriyor kuzum. Ayy bilmiyorum ki ben de bebeklerde ishal nasıl olur, doktora götürmeli miyim?
Bir de hala gözlerinin içinde sarılık var. Bizim sarılık ölçümü 5. günde yapıldı, dr. o gün en yüksek değere ulaşır dedi. Masalınki sınırda çıkınca ertesi gün gittik tekrar ölçüldü ve düşüşe geçmişti. Dr. artık korkmayın sarılıktan dedi. Ama sizden okuduğum kadarıyla siz hala takibini yaptırıyorsunuz. Sarılık önemli gerçekten, korktum şimdi. Ne yapsam bir daha mı ölçtürsem sarılıklarını?
Arkadaşlar bana doktor ikili test yapmadı.Halbuki burdaki arkadaşlara yapılmış.
Acaba 4lü test yapılıyor mu?Yaptıran var mı?
Yaptırdıysanız ya da yaptıracaksanız hangi haftalarda yapılıyor?
Gunaydin kizlar,ya daha cok erken biliyorum,ama az cok dusundugunuz seyler var mi diye soruyorum,kucuk beyleri ne zaman sunnet ettirmeyi dusunuyosunuz,ben emeklemeye,yuzustu donmeye falan baslamadan önce,cabuk iyilesme acisindan,kucukken olsunlar istiyorum,sizler ne dusunuyosunuz
RABBİM yardım etsin ..sunneti bende erken düşünüyorum ama hangi ara yaptırırım bilmiyorum
p.tesi kv geliyor
ondan sonrada 1 aylığına bakıcı buldum gibi...
pazartesi bakıcı ile tanışacağım daha önce ikiz bakmış
sonrada memlekete gideceğim... gerçekten zorlanıyorum çok huzursuz bebeklerim var(
evet ben kraft dondy ekstra aldım ,google dan arattırırsan bulursundelikız yanlış hatırlamıyorsam sen otomatik sallanan beşik almıştın
memnun musun markası neydi ve kaça almıştın??
bir de kaç aya kadar kullanılabilir?? bilgi verirsen sevinirim
benim en önemli problemim son hafta yalnızdım ve sallanmak isteyen bebeklerim vardı
tabii ben hatayı ikisini bi beşikte sallayarak yaptım
kendi beşikleri karyola beşik sallamakta zorlandım ikisini birden sallamam mümkün değil çok ağır geldi
bi de sepet beşiğim var ağlayınca ikisini bir koyup salladım ...eee sonuç bugün eşim yardım ediyor ama ikisi de sürekli sallanmak istiyor yaramazlar bi hafta içinde bolca sallanmaya alıştılar...
çözüm arıyorum kızlar... sizler ne yapıyorsunuz... otomotik sallanan sizce makul mü??? bi fikir verin...
hoş kv sallanmadan büyüyecek diyormuş ama :)) eee bu hafta sürekli dedikodu yaparım artık size :)) yada o benim kurallara uyar :))
kızlar bebeklerimin iksi de hasta oldu
ikisinin de burnu akıyor,
dün hafif hafif de öksürüyorlardı
çok şükür bugün öksürmediler
ara sıra hapşırıyorlar ama onu pek önemsemedim
dün oğlanı doktora götürdüm
çok şükür ciğerlerine inmemiş
ama bunlar yeni doğan dedi
üst solunum yolu enfeksiyonu çok çabuk ilerler dedi
bir bakarsın bugün bir şey yok
yarın hasta olurlar dedi
burunlarını sürekli açık tut dedi
bunun için tek kullanımlık okyanus suyu aldık
otri bebenin burun aspiratörünü aldık
bazen su ile bazen de anne sütü ile burunlarını temizliyorum
çıkan sümüğe inanamazsınız
büyük adamın bile burnunu tıkar valla
onun haricinde bebeklerimin bir günü bir gününü tutmuyor
gaz sancılarımız başladı
bir gün çok rahat ettiriyorlar annelerini
ertesi gün annelerinin pestilini çıkarıyorlar
ama geceleri neredeyse hep ayaktayım
sürekli mızırdırıyorlar
ben de acaba bir şey mi oldu diye sürekli uyanık bekliyorum
yemeleri epey değişti
uyanır uyanmaz 50 cc mama ya da süt içiyorlar
gazlarını çıkarıp, biraz oyalanıyoruz
bir 35-40 cc daha yiyorlar
ama geceleri uykuları çok bölünüyor
en fazla 1,5 saat uyuyor, sonra uyanıyorlar
herkes 40 ı çıksın değişir diyor
neymiş bu kırk valla dört gözle bekliyorum
özellikle geceleri zaman geçmeyecek gibi geliyor ama
teomanın dediği gibi ' vakit bir türlü geçmezken yıllar hayatlar geçiyor'
biz bile 23 günlük olduk
Gunaydin kizlar,ya daha cok erken biliyorum,ama az cok dusundugunuz seyler var mi diye soruyorum,kucuk beyleri ne zaman sunnet ettirmeyi dusunuyosunuz,ben emeklemeye,yuzustu donmeye falan baslamadan önce,cabuk iyilesme acisindan,kucukken olsunlar istiyorum,sizler ne dusunuyosunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?