2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

El emme olayi oğlumda 2. Ayda başladi. 1-2 haftadir kizimda emiyo. İnternetten baktiğim kadariyla bu aylarda normalmiş her zaman açlik belirtisi değilmiş. Ama başkasinin yaninda yapinca çok utaniyorum sanki çocuklari aç birakmişim gibi oluyor. Bide benimkiler emzik almadiği için yapiyorlar diye düşünmüştûm.

Valla freud amcayi,oral dönemi gel de babama anlat hos gerci anlatsamda inanmazki,kizim sen inanma,onlarin hepsi yalan der

Benim bi dolabim vardi,icine raf taktirdm,daha kullanisli olsun diye.hatta 2besigimin altindada 8cekmece var,valla ona ragmen ancak yetiyo

ayy gerçekten mi yaaa,o zaman dolapta büyük olur diyodum ama anca yetecek desenize o halde ben oba göre bişeyler düşüneyim en iyisi çok teşekkür ettimmm

Kızlar birkaç gündür bebeklerimden birinin karnından vıcır vıcır sesler geliyor. Geçen de diğer bebeğimde vardı, dr. gazdır dedi ama ben ishalden şüpheleniyorum. Kakası çok sulu değil ama katı da değil. Sık sık ve az yapıyor. Altını değiştirirken daha yapıveriyor kuzum. Ayy bilmiyorum ki ben de bebeklerde ishal nasıl olur, doktora götürmeli miyim?
Bir de hala gözlerinin içinde sarılık var. Bizim sarılık ölçümü 5. günde yapıldı, dr. o gün en yüksek değere ulaşır dedi. Masalınki sınırda çıkınca ertesi gün gittik tekrar ölçüldü ve düşüşe geçmişti. Dr. artık korkmayın sarılıktan dedi. Ama sizden okuduğum kadarıyla siz hala takibini yaptırıyorsunuz. Sarılık önemli gerçekten, korktum şimdi. Ne yapsam bir daha mı ölçtürsem sarılıklarını?

öncelikle geçmiş olsun ..
ishal bizim kızda da bikaç gündür vardı düzeliyor yavaş yavaş ,sanırım üşüttü
ben paniklemedim bekledim çnkü nasıl ki biz bazen üşütünce ishal olursak ve bi süre sonra geçerse onlar da aynen öyle
takip et uzun sürerse doktora götürürsün ya da doktorunun cebi yokmu cepten ulaş sor
sarılığa gelince bizimki başta yüksekti ondan takip ettirdik
seninki düşükmüş nasılsa o yüzden endişelenme ama rutin kontrolde baktır değerlerine için rahat etsin
sarılıkta çok uyur hiç uyandıramayacak gibiyse ,az yiyorsa o zaman sarılığın artabileceğini düşünebilirsin
bu gibi durumlar yoksa korkma
doktor geçmiş artık sarılık dedi ama oğlanın hala gözlerinin içinde hafiften var

sarılık en son gözden geçermiş o yüzden ben takılmıyorum
kilo alımı iise hareketli ise yemesi güzelse takma zamanla geçer
bizimkilerin 2 ay sürdü ,anne sütü sarılığı denen bişey var uzayan sarılık deniyor
bu çocuklarda olabilen bir durum ve zamanla geçiyor
takibini yaptır ve belirtilere bak ona göre hareket edersin

ben raflı askısız dolap kullanıyorum. evime gömme dolap yaptırmıştım.bir kısmını sadece raf yaptırdım. şu aşamada askılık lazım değil. onu ileride alırız küçük bir dolap. bence şifonyer işini görür. çoraplar, pantolonlar, kazaklar, tişörtler,hırkalar, mendiller, bezler, battaniyeler vs. hepsi ayrı çekmecede düzenli olur. ben raflarda bile sıkıntı çekiyorum. dağılıveriyor hemen. herşey de küçük zaten. bir pantolon alayım derken tüm raf dağılıyor. ikiz annesiyiz dağınıklığı düzeltecek vakit olmuyor. benim dolapları bir görsen. bol çekmeceli olsa her bir şey ayrı yerlerde olur. ben dolap yaptırmasaydım bol çekmeceli bir şifonyer alacaktım. hatta normal yatak odalrı içn olanlardan. ikea da vardı. bir sürü küçük çekmeceli. çok hoşuma gitmişti.

ben de bilmiyorum bebeklerin ishal durumu nasıl anlaşılır. sanırım kakasının rengi değişiyor. bilmiyorum ki. bir sağlık ocağına danışsana. yakında vardır. ara hatta. oradaki hemşireler bilgi verir. bizimsağlık ocağı telefonla bile yardım edyor.
bizim sarılık testimiz bir ay sonra yapıldı. düzştü. zaten sen de ayda bir gitmeyecek misin. o zaman bakılır ama bazı doktorlar gözle de muayene ediyor. bizim doktor ellerine bakıyor özellkle. bizimkilerin de sarılığı devam ediyor. ellerin beyaz olması sarılığın devam ettiğinin göstergesiymiş. 3 ay devam edebilirmi. bizim bir ayımız geçti.
bizim doktorumuz da korkulacak birşey olmadıüını söyledi. düşüşe geçtiyse problem yok bence.

Aslında ishal mi bilmiyorum. Kaka rengi sarı ama aşırı sulu değil. Ne yazıkki bize bilgi verecek bir doktorumuz yok henüz. Doğum doktorundaki şansımı henüz çocuk dr.da yakalayamadık. Doktor araştırıyoruz ama bakalım. Sağlık ocağındakilerde tlf.la bilgi vermezler, gitmem lazım hava yağmurlu. Üşütmekten korkuyorum. Olmadı akşam çocuk hastanesi var, eşim gelince acile götürelim diyorum. Sarılığa gelince Masalın 15 çıktı ilk gün, 17 olsaydı yatış olacaktı. Destanın 10'du. Maslın ertesi gün 13.9 oldu, korkmyın dedi ama benim kuzular hala uyuyorlar öyle. Korkuyorum yinede. Uyanıkken iştahları iyi ki genelde akşam uyanıklar. Ama uyurken zor oluyor beslemek. Ne yapacağımı bilemedim :44:

kızlar bu sabah pompa yaptım. yaparken de canım acıdı biraz. pompanın sonrasında göğsüm şişmeye başladı. ve şiddetli bşr şekile ağrıdı. özellikle sol göğsüm çok fenaydı. sanki sol göğsümün üstüne deriin altına taş koymuşlar gibi sert bir kitle oluştu.
sonradan iki göğsümde sancımaya başladı. bugün kızımı aşıya götürecektim. götürdüm bir de göğsümün durumunu sordum. enfeksiyon kapmış dedi. süt damarları tıkanıyormuş ve içeride süt birikip enfeksiyon yapıyormuş. antibiyorik ve ağrı kesici verdi. neredeyse ağrısından ağlayacaktım. 3 saatte bir aksatmadan masaj yapa yapa sağmak geekiyormuş. ben hep masaj yapa yapa sağıyordum. daha fazla süt çıkıyor gerçkten. sıkıyordum, memenin şeklini değiştiriyordum. ama yine de olacağı varmış. ağrısı çok felaket bir şey. eve geldim. her birini bu sefer ayrı ayrı sağdım. bir elimle sıktım, masj yaptım eciş bücüş bir sağma oldu. özellikle çok acıyan kitleye yaptım masajı. orada birikmi zaten süt. canım çok yandı ama sıka aıka sağdım kitleyi. bir hafta ilaç kullanacağım.
aman ya bir insanın başına her şey mi gelir. ikiz annesiyim diye mi nazara geliyorum ben. hamilelerin başına ne geliyor sa benim başıma da geldi. şimdi de göğüslerde sorun çıktı. o ağrılı pompadan sonra süütüm yine aynı miktarda çıktı çok şükür. azalma yok.
yürürken, kolarımı kaldrırkençok acıyor. o halde kızları kucağıma alıp gaz çıkarmaya çalıştım. ne yapayım. acısına katlandım. katlanmak zorundayım. meme uçlerı kanayabilirmiş. yine de sağmayı kesmemek gerekiyormuş. sağarak geçecekmiş.
kızla rpompanızı aksatmayın ve memen,z, hep aynı pozisyonda sağmayın. sıkın, şeklini değiştirin.

Arkadaşlar bana doktor ikili test yapmadı.Halbuki burdaki arkadaşlara yapılmış.
Acaba 4lü test yapılıyor mu?Yaptıran var mı?
Yaptırdıysanız ya da yaptıracaksanız hangi haftalarda yapılıyor?

Tugba seni cok iyi anliyorum,bende ayni seyi dogumdan 3-4gun sonrd yasamistm,daha tam sütte gelmiyodu,tas gibi olmustu,kolumu kaldiramiyodum,saglik ocagindd hemsire eliyle sikmisti,cok iyi sag,yarim birakma,icerde sut kaldikca tikar demisti,eve gelip aci ceke ceke sagmistim,nsl rahatlamistm,cok kötu biseydi gercekten

Arkadaşlar bana doktor ikili test yapmadı.Halbuki burdaki arkadaşlara yapılmış.
Acaba 4lü test yapılıyor mu?Yaptıran var mı?
Yaptırdıysanız ya da yaptıracaksanız hangi haftalarda yapılıyor?

Benim bildigim burada cogu arkadas yaptirmadi ikili,uclu testi.bence yaptirmayin,yanlis sonuc cikarsa,cok huzursuz olursunuz,4 lu testin haftasini tam hatirlamiyorum ama 20-22.hafta falan heralde,ama hatirlayan arkadaslar aydinlatir seni

Kizlar bugun ilk defa kendim icin dr.a gittim,cocuklardan ancak sira bana geldi,smear icin örnek alindi,o catala oturmak zorunda kaldm,igrenc bisey ya:-( haftaya hem usg gircem,hemde smear sonucunu gostercem,ondan sonra ne diycek bakalim,sira beklerken hamileler vardi,bi an kıdemli gördum kendimi o gunlerim aklima geldi,ama her muayeneye gittigmde onlari gorene kadar korkuyla beklerdm,dusunuyorumda,acaba tekil hamilelik yasayanlardadd böyle kaygilar oluyo mu acaba?

Gunaydin kizlar,ya daha cok erken biliyorum,ama az cok dusundugunuz seyler var mi diye soruyorum,kucuk beyleri ne zaman sunnet ettirmeyi dusunuyosunuz,ben emeklemeye,yuzustu donmeye falan baslamadan önce,cabuk iyilesme acisindan,kucukken olsunlar istiyorum,sizler ne dusunuyosunuz

evet canim Allah izin verirse bende senin gibi dusunuyorum.buyuyup anlamadan bu stresi atlatmak en guzeli.hem bebekken daha cabuk iyilesiyorlarmis:13:

sunneti bende erken düşünüyorum ama hangi ara yaptırırım bilmiyorum
p.tesi kv geliyor
ondan sonrada 1 aylığına bakıcı buldum gibi...
pazartesi bakıcı ile tanışacağım daha önce ikiz bakmış
sonrada memlekete gideceğim... gerçekten zorlanıyorum çok huzursuz bebeklerim var (

delikız yanlış hatırlamıyorsam sen otomatik sallanan beşik almıştın
memnun musun markası neydi ve kaça almıştın??
bir de kaç aya kadar kullanılabilir?? bilgi verirsen sevinirim
benim en önemli problemim son hafta yalnızdım ve sallanmak isteyen bebeklerim vardı
tabii ben hatayı ikisini bi beşikte sallayarak yaptım
kendi beşikleri karyola beşik sallamakta zorlandım ikisini birden sallamam mümkün değil çok ağır geldi
bi de sepet beşiğim var ağlayınca ikisini bir koyup salladım ...eee sonuç bugün eşim yardım ediyor ama ikisi de sürekli sallanmak istiyor yaramazlar bi hafta içinde bolca sallanmaya alıştılar...
çözüm arıyorum kızlar... sizler ne yapıyorsunuz... otomotik sallanan sizce makul mü??? bi fikir verin...
hoş kv sallanmadan büyüyecek diyormuş ama :)) eee bu hafta sürekli dedikodu yaparım artık size :)) yada o benim kurallara uyar :))

RABBİM yardım etsin ..

evet ben kraft dondy ekstra aldım ,google dan arattırırsan bulursun
tanesini 400 e aldım ben ,ilerde mama sandalyesi de oluyor
ben memnun kaldım ama zaten benimkiler sallanmadan da uyuyorlar sonradan keşfettim
her yerde uyuyor bizimkiler
valla ben hala onda uyutuyorum ,sanırım 5-6 aya kadar da kullanırım sonra da mama sandalyesi ve koltuk olarak kullanırım
yani gün boyu onda oturtabilir vakit geçirtebilirsin
mesela havaar ısınınca ben cam balkonum var oraya atacağım beşikleri akşama kdar orda uyusunlar uyansınlar sallanrak vakit geçirsinler
hem ben de balkonda otururum böylece güzel olur diyorum
sallanmaya alıştırmasan ii olurmuş ama artık geçti
valla sallıyor işte melodileri var ,git bi bak dükkanda nasıl çalıştığına gözün keserse alırsın
ben nasılsa ilerde mama sandalyesi de alınacağı için çok amaçlı olsun istedim aldım şimdilik sorun yok

kızlar bebeklerimin iksi de hasta oldu
ikisinin de burnu akıyor,
dün hafif hafif de öksürüyorlardı
çok şükür bugün öksürmediler
ara sıra hapşırıyorlar ama onu pek önemsemedim
dün oğlanı doktora götürdüm
çok şükür ciğerlerine inmemiş
ama bunlar yeni doğan dedi
üst solunum yolu enfeksiyonu çok çabuk ilerler dedi
bir bakarsın bugün bir şey yok
yarın hasta olurlar dedi
burunlarını sürekli açık tut dedi
bunun için tek kullanımlık okyanus suyu aldık
otri bebenin burun aspiratörünü aldık
bazen su ile bazen de anne sütü ile burunlarını temizliyorum
çıkan sümüğe inanamazsınız
büyük adamın bile burnunu tıkar valla

onun haricinde bebeklerimin bir günü bir gününü tutmuyor
gaz sancılarımız başladı
bir gün çok rahat ettiriyorlar annelerini
ertesi gün annelerinin pestilini çıkarıyorlar
ama geceleri neredeyse hep ayaktayım
sürekli mızırdırıyorlar
ben de acaba bir şey mi oldu diye sürekli uyanık bekliyorum

yemeleri epey değişti
uyanır uyanmaz 50 cc mama ya da süt içiyorlar
gazlarını çıkarıp, biraz oyalanıyoruz
bir 35-40 cc daha yiyorlar
ama geceleri uykuları çok bölünüyor
en fazla 1,5 saat uyuyor, sonra uyanıyorlar

herkes 40 ı çıksın değişir diyor
neymiş bu kırk valla dört gözle bekliyorum
özellikle geceleri zaman geçmeyecek gibi geliyor ama
teomanın dediği gibi ' vakit bir türlü geçmezken yıllar hayatlar geçiyor'
biz bile 23 günlük olduk

süt içmeleri baya iyiymiş. uykularının 1,5 saat olması normal. bizimkiler 2 saat uyuyup büyük bir açlıkla uyanıyorlar. geceleri çok rahat oluyor benim. gece sadece süt içmeye kalkıyoruz. daha gaz sancımız olmadı. gündüz mızmızlandıkları oluyor ama gece doyurmak haricinde yaptığımız birşey yok. gece loş ışıkta uyutuyorsun değil mi? gece sakın normal ışığı yakma. alt değiştirmesini doyurmasını vs hep loş ışıkta yap. bir de geceleri sıcak su torbası koy ayaklarına ve poposuna gelecek şekilde. hafif bir müzik de koy. en azından geceleri rahat edersin diyorum ben. gerçi tüm bebekler aynı değil ama.
nasıl üşüttü ki bebekler. geçmiş olsun. çok mu sıkı giyindiriyorsun evde, terliyorlar mı ki? ben bu zaman kadar terliyorlar mı hiç bakamdım bile. yatktan aldığımda hiç hırka falan giydirmedim.üşürler diye düşünmedim. sadece yatağından başka yere aldığımda ince bir battabiye örtüyorum.uyuturken de 2 kat battaniye örtüyorum. . o da koltuk altlarına kadar. kollar hep açıkta oluyor. ev 24 derece hepçok sıcağa alıştırmak istemedim. şimdilik iyi gidiyoruz. sadece küçüğümde biraz burun tıkanıklığıı var, akıntı değil. o da nefes almasını falan engellemiyor. ama günde 2-3 kez tuzlu su solüsyonlarından sıkıyorum burnuna.
mesela hastanede görüyorum. hastane çok sıcak oluyor hep. millet çocuğu dışarıda soğuktan nasıl koruyorsa hastanenin içinde de aynı davranıyor. zaten yanıyoruz hastanede al o battaniyeleri çocuğun üstünden ya. dışarısı 4-5 derece 3 kat battaniye var, hastane 25 derece yine 3 kat battaniye. açmaya korkuyorlar bebeklerin üstlerini. hastanede bebekleri neden susturamadıkları buradan belli oluyor bence. ben hemen üstündeki battaniyeleri alıyorum çocukların. yanarlar ya, rahatsız olurlar. zatan terlemekten hasta oluyor bebekler.
zaman çok çabuk geçiyor evet. bizde 36 günlük olduk. hiç anlamadım. bir haftalık gibiyiz sanki. o kadar monotona bağladık ki zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. hep 2 saate takılmışız. 2 saatte bir alt al, doyur, gaz çıkar, yatağa koy. 2 saat sonra tekrar. böyle geçiyor işte. doktoruma uyku süreleri ne zaman uzayacak dedim. normalde uamaya başlar ama siz çocuklar en azından 4 kilo olana kadar 2 saati geçirmeyin dedi. ondan sonra 3-4 saat uyuyabilirler dedi. gerçi biz çocukları kendimiz kaldırmıyoruz artık. onlar alarları kurulmuş gibi 2 si de bir kalkıyorlar 2 satte bir. özellikle geceleri çok düzenli kalkıyorlar. gündüz ben araların 20 dakik fark bırakıyorum. yalnız baktığım içn aynı anda uyanmaları zorlar beni. onu da başarıyoruz çok şükür.
geçmiş olsun tekrar. umarım ilerlemez hastalıkları.

Son düzenleme:

basak benim doğumda seninle aynı gün (28.11.2012) bende oğlumu nisan ayı içerisinde sünnet ettirmek istiyorum..kime sorduysam herkes hareketlenmeden yaptırın diyor..ayrıca yakında havalarda ısınırsa sıcakta zor olur diye düşünüyorum..ankaradayım ve doktor araştırıyorum..bir arkadaşım 5.5 aylık oğlunu mesa'da sünnet ettirdi çok memnun kaldı ama biraz pahalı malum.1250 tl idi..birde güven hastanesinde rahşan hanım varmış onu çok duydum ama fiyatını bilmiyorum..ayrıca Doç.Dr. Mahmut Ferda ŞENEL diye çocuk ürologu varmış o klipsli yöntemle yapıyormuş ama sanki dikişli yöntem daha iyiymiş öyle diyolar..aslında gazi ünv çocuk cerrahisinide düşünüyorum..tabi bide anestezi mevzusu var genel mi lokal mi??? küçük oluncada insan her yere güvenemiyor..bende araştırma içindeyim..burdan paylaşalım araştırdıklarımızı..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…