2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Bu arada ikizlere ve annelerine cok nazar degiyor buna bende cok inaniyorum

merhaba arkadaşlar,
ben henüz gebeyim Allah ın izniyle bir kız bir oğlan olacak, ama ben bakımları hakkında çok endişeleniyorum
ilk bebeklerim olacak sıfır tecrübe ama Allah dan annem yanımda olacak..
öğrenmem gereken o kadar şey var ki Allah yardımcım olsun :)

sizler de yeni anne oldunuz sanırım, Allah bağışlasın, analı babalı büyütsün hepimizinkileri inşallah

kaçar kilo doğdular? erken doğan oldu mu?
doğduklarında en büyük zorluk nedir? uykusuzluk mu? gaz mı? ateş mi? kilo azlığı mı?

ya ben çok korkuyorum yaaaaa ((((((((((

Kizimin idrar sonucunu aldik cok sukur enfeksiyin cikmamis ama baska bakteri gorulmus dr kesin anne torbayi yanlis baglamis demis yarin testi tekrarlayacaz bi de onlar taksin bakalim

Canim biz prematil ile basladik pre aptamile gectik... Sanirim bu ay aptamil1 e geceriz... Aslinda aptamile cok guvenmiyorum ama dr un soledigini yapitorum simdilik

kızlar benimkilere doğar doğmaz hastanede aptamil 1 verdiler
hatta orda sormayı unutmuşum eve gelince hastaneyi aradık, siz bize hangi mamayı verdiniz diye
onlar da söyleyince devam ettik

bu mama neye göre veriliyor?

kızlar bebeklerimin burnu tıkalı olduğu için korkumdan sabaha kadar başlarında bekledim
hiç uyumadım
berbat bir haldeyim
eşim işten erken geldi, nöbeti devraldı
11.00-1.00 arası uyudum ama
çok gergin ve mutsuzum

inanın çok kötü hissediyorum kendimi
herkesle kavga etmek istiyorum
evdeki her şey batıyor bana
kendimden nefret ettim yaaaa

Benim dr haftasi ve kilosuna gore verdi... Hatta kizim kilo alinca prematille doymadi... Sindirimi daha kolaydi

Benim kizinki de tikali evham uapmamaya calis.. Gergin oldugun icinde kendini suclama gercekten zor bi gorevimiz var herkes ayni sekilde olmuyabiliyo.. Bende gazdan cok cekiyorum zamanla duzelecekler... Mesela benimkiler masallah bugun gayet iyiler gece intikam almazlarsa

Aynen bende dişari çikmak için ölüyorum. Dün markete gitmek gerekiyordu. Eşime yalvardim resmen markete ben gideyim diye ama eşimin gözü çocuklarla yalniz kalmayi kesmedi.

Aynen bende dişari çikmak için ölüyorum. Dün markete gitmek gerekiyordu. Eşime yalvardim resmen markete ben gideyim diye ama eşimin gözü çocuklarla yalniz kalmayi kesmedi.

Benimkide karinlari tok altlari kuru ama uyutmadan gondermedi.... Onda meme yokmus caresizmis

Geçmiş olsun. Uçuk ilacini kullanmadan önce prespectüsü oku emzirmede kullanilip kullanolmadiğina bak. Bide o 1,5 kiloyu versen bile şişlik oluyor. ben 1 ay içinde kilolarimi verdim, kiyafette sorun yaşadim ama alyansim kesinlikle olmuyordu. Anca 2. Aydan sonra alyans geçmeye başladi oda sağ ele. Hala nişanliyim yani.

Kizimin idrar sonucunu aldik cok sukur enfeksiyin cikmamis ama baska bakteri gorulmus dr kesin anne torbayi yanlis baglamis demis yarin testi tekrarlayacaz bi de onlar taksin bakalim
zor bir iş idrar almak. ağlıyor mu torbayı bağlarken? bizimkisi hep kakasını yapıyordu idrar alacağımız zaman. kusma ilacı kızı kabız yaptı. onun sayesinde hafta sonu idrar alabildik. hemen tahlil yaptırdık. bir şey çıkmadı çok şükr.2 haftada bir tekrarlayacağız.
poşeti mecburen popo deliğine yaklaştırıp takıyorsun. yoksa beze akıyor. poposunu yıkadıktan sonra takabilirsin belki.
sende mi yalnız bakıyordun bebeklerine? bana da oluyor bazen. depresyona girdiğim oluyor. ama buraya yazınca, ne bileyim eşimle telde konuşuverince rahatlıyorum.
çocukların derdine çare olamayınca insan çok kötü hissediyor.
burunn açıcı birşeyler yok mu evde. siccnasal diye bir krem var. çok etkili. doktor vermişti. özellikle geceleri yatarken sürülmesi öneriliyor. sabaha kadar etkiliymiş.
ben burunları tamamen tıkalı olsaydı korkmazdım herhalde. daha doğrusu bu konu hakkında fkrim yok. boğulur diye mi başında bekliyorsunuz. ağızlarından nefes almıyorlar mı ki? yani tıkalı olduğunda başında beklemek mi gerekirmiş? doktor mu dedi?

Merhaba benim kızlarım preeklamsiden dolayı 34 haftalık doğdular biri 1720 kg digeri 2220 kg.dogdu.Biri 8 gün digeri 11 gün kuvvede kaldı . Benim icin zor olan uykusuzluk ,uykusuzluk olmazsa bakmak zor degil.tabi bı yardımcıda gerek ,sagolsun kız kardesimle beraber bakıyoruz .
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin,bence korkma hersey olacağına varıyor neticede.

Tugbacim baglaken cok aglamiyor ama idrari temiz alamamisim bugun gidip hemsireye taktiracam bakalim ins. İyi sonuc aliriz... Sen neden 2 haftada idrar vriyotsunuz

evet canım yalnız bakıyorum
ve çok zorlanıyorum, çünkü gece uykuları hiç yok
eşimin baktığı iki saat dışında bugün de hiç uyumadım

burun açıcı solüsyon ve aspiratör aldık
onlar resmen elimiz ayağımız oldu
onlarla açıyoruz

canım bebekler ağızlarından nefes alamıyorlar
sadece burunlarından nefes alıyorlar
doktor söyledi tabiki
morarma olabilir
göğüs hızlı nefes alıp verebilir burun tıkalı olunca
böyle durumlarda acile getirin dediği için başlarında bekliyorum iki gecedir
uykusuzluk beni mahvediyor
diğerlerini bir şekilde halledebiliyorum

Papatya,en zor zamanlardasin,ve yalniz bakarak ustesinden gelen,guclu annelerdensin;-) uykusuzluk cok zor oluyo biliyorum,hamileyken dogum y
apanlari okurdum,cocuklara kizarlardi,bende icimden onlara kizardim,ama buyuk konusmamak lazimmis,uykusuz olunca geriliyo insan iyice,cok sakin bi insan olmama ragmen,ustelik annemle bakmama ragmen,sinirlenip,kizdigm zamanlar bile olmustu maalesef:-( su zor zamanlara sabret,guzel anlar da yavas yavas yaklasiyo,bizler güclu anneleriz,ustesinden gelemeyecek olsaydik,Rabbim bu gorevi vermezdi,demekki daha guclu kadinlariz biz;-) Allah kolaylik versin,yükûnü hafifletsin...

Benim kızlarım 53 gunluk oldular.cok zor bakmak ama Cokda güzel bir duygu ikiz annesi olmak. Allah kolaylık versin hepimize.
maş.

geçmiş olsun
bazen oluyor gerçekten ama ne yapalım sabretmemiz lazım
RABBİM dermansız dert vermesin yeterki
zor ama bir o kadar da güzel
ben de bazen yoruluyorum ama bi gülüşleri yetiyor unutuyorum
sen emziriyorsun da ondan ,e biberon ver eşine işin olunca o baksın olmazmı
Bende cok sicaga alistirmak istemiyorum ama ev merkezi sistem gunde kac defa havalandiriyorum
bu defa da usutmekten koekuyorum
benimkiler disarda hemen usur kesin... Bi de oda cok kuru oluyor surekki buhar makinasi kullaniyorum
ben her gün havalandırıyorum ama bebeleri başka odaya alıyorum öyle havalandırıyorum yoksa hasta olur yavrucaklar
bende de buhar makinesi var

amin canım cümlemizinkini
inşallah işlerin kolaylaştığı zamanları da görürüz hep beraber

hele senin eşin en rahat zamanda gelecek yanınıza
ohhhhh ne güzelll

Bende baska odaya alip havalandiriyorum... Ben sicaktan hastalanacaklar diye korkuyorum... Ama banyo yaptirirken iyi oluyor... Kaloriferler kapaninca banyo icin isitici almam gerekecek yada birunden bulmam lazim ne de olsa kisa gecis donemi icin ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…