- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
Bu arada ikizlere ve annelerine cok nazar degiyor buna bende cok inaniyorum
Mama ne kullanıyorsun cnm
Canim biz prematil ile basladik pre aptamile gectik... Sanirim bu ay aptamil1 e geceriz... Aslinda aptamile cok guvenmiyorum ama dr un soledigini yapitorum simdilik
Benim dr haftasi ve kilosuna gore verdi... Hatta kizim kilo alinca prematille doymadi... Sindirimi daha kolaydi
kızlar benimkilere doğar doğmaz hastanede aptamil 1 verdiler
hatta orda sormayı unutmuşum eve gelince hastaneyi aradık, siz bize hangi mamayı verdiniz diye
onlar da söyleyince devam ettik
bu mama neye göre veriliyor?
Benim kizinki de tikali evham uapmamaya calis.. Gergin oldugun icinde kendini suclama gercekten zor bi gorevimiz var herkes ayni sekilde olmuyabiliyo.. Bende gazdan cok cekiyorum zamanla duzelecekler... Mesela benimkiler masallah bugun gayet iyiler gece intikam almazlarsakızlar bebeklerimin burnu tıkalı olduğu için korkumdan sabaha kadar başlarında bekledim
hiç uyumadım
berbat bir haldeyim
eşim işten erken geldi, nöbeti devraldı
11.00-1.00 arası uyudum ama
çok gergin ve mutsuzum
inanın çok kötü hissediyorum kendimi
herkesle kavga etmek istiyorum
evdeki her şey batıyor bana
kendimden nefret ettim yaaaa
Kv yolda geliyor... Artik bende kendime bakmak istiyorum... Aksam uyumadan esimle film izlemekdisari cikmak istiyorum... Dun markete gittim nasil mutlu oldum anlatamam hahaha...su sancilar gecsin hava guzel olsin bebeklerimle disari cikmak istiyorum
Canim biz prematil ile basladik pre aptamile gectik... Sanirim bu ay aptamil1 e geceriz... Aslinda aptamile cok guvenmiyorum ama dr un soledigini yapitorum simdilik
Aynen bende dişari çikmak için ölüyorum. Dün markete gitmek gerekiyordu. Eşime yalvardim resmen markete ben gideyim diye ama eşimin gözü çocuklarla yalniz kalmayi kesmedi.
bir daha ateşlenmedim çok şükür.antibiyotik etkisini gösterdi. göğsümdeki şişlikler de indi. ama yer yer sertlikler var. sağarken sürekli masaj yapıyorum. çok şükür sütümün miktarında bir azalma yok. ama geceleri 3-4 defa üstümü değiştiriyorum. titreme nöbeti geliyor. sırılsıklam oluyorum. gerçi bu lohusalıktan da olbilir değil mi? ateş basması yani.
ben ikiz annesi olduğum için nazar değdiğini düşünüyorum. çünkü hamilelikte bir insanın başına gelmesi gereken herşey geldi başıma. şimdi de çocuklara tek başıma baktığımı duyan çok şaşırıyor.
ikiz annesi olmak şans bence. o yüzden nazara geliyoruz diye düşünüyorum. çocuklara nazar değmesin yeter ki biz toparlarız. ama sonuçta annelerin daha iyi bakması gerek kendilerine. sonuçta biz iyi olmazsak onların durumu da tehlikeye giriyor.
malesef yanıma gelecek kimse yok. bir de ben insanlara şunu yap bunu yap diyemem. gelecek kişinin de bu konuda tecrübesinin olması gerek. karşıdaki kırılır falan. annem yanımdaydı mesela ona bile diyemedim anne şu yapar mısın diye. karşıdakinin düşünmesi gerek. ben demediğim için ve her işe de yetiştiğim için annem size faydam yok ki dedi ve gitmek istediğini söyledi. hastalanmıştı da. böyle yani.
ama artık kendimi ev işlerinden çekiyorum. haftada bir gün temizlikçi gelecek eve. artık ne iş varsa yapacak. ben sadece bebeklerle ve kendimle ilgileneceğim. kendimi çok boşladım. beter durumdayım. ne saçımı tarıyorum, ne tırnağımı düzeltebiliyorum. kırkımız çıkıyor bir kaç güne. eski halime dönmem lazım.
eski kıyafetlerimi giyemiyorum halen. sadece 1,5 kilo fazlam kaldı. pantolonlar olmaya başladı ama kazak gibi üst giysiler giyerken göğüslerden aşağıya inmiyor. sanırım 1 sene falan böyle sürer bu. alışveriş yapmak gerekecek. şöyle bol tişörtler falan. ilk dışarı çıkmamızda alışveriş yaparım herhalde. eve misafir geliyor ben üstüme giyecek bir şey bulamıyorum. bir tişörtüm var üstüme olan inanır mısınız tüm misafirlerin karşısına o tişörtle çıktım :)
gaz çıkartmazlarsa tüm yediklerini kusuyorlar. az da olsa biraz hırpalayarak gaz çıkartıyorum. o zaman kaln gazı birazcık kusmukla atıyor. keşke hep öyle olsa ama olmuyor. hepsini kustukları çok oldu. valla yüksek yastıkta yatırıyorum gaz çıkartamamdığım zaman. omurgaya zararı var mı bilemem ama şuan en iyi yardımcım yastık. ama bu seferde belleri ağrırmı diye düşünmekteyim.
yüz üstü yatırdığımda da bazen çıkarıyorlar gazlarını. hiç gaz çıkartamazsam ve yüzüstü yatar şekilde uyutursam hiç kusmuyor. 2 saat uyuyor ve tekrar acıkıyor tekrar süt içyorlar.
valla bebeklerle ilgilenmeten daha uçuğumla ilgilenemedim desembu akşam eşim işten gelirken kreminde alacak. etki ediyor zaten hemen.
dosba mamasına bio gia damla katsan. ben kullanıyorum. kızımda kabızlık var kullandığı kuma ilacından dolayı. ıkınıyordu devamlı. bu sıralar sütüne günde 5 damla katıyorum. daha ratladı. bio gia prebiyorik bir damla.. bakteri kültürü barındırıyor. dene istersen.
ya anlıyorum gerçekten. benim kız biraz ıkınınca ya da kusunca ben çok üzülüyorum. sürekli ağlayan bir çocuğa insan nnasıl üzülür. elden birşey gelmeyince çok zor dayanması. allah sabır versin.
zor bir iş idrar almak. ağlıyor mu torbayı bağlarken? bizimkisi hep kakasını yapıyordu idrar alacağımız zaman. kusma ilacı kızı kabız yaptı. onun sayesinde hafta sonu idrar alabildik. hemen tahlil yaptırdık. bir şey çıkmadı çok şükr.2 haftada bir tekrarlayacağız.Kizimin idrar sonucunu aldik cok sukur enfeksiyin cikmamis ama baska bakteri gorulmus dr kesin anne torbayi yanlis baglamis demis yarin testi tekrarlayacaz bi de onlar taksin bakalim
sende mi yalnız bakıyordun bebeklerine? bana da oluyor bazen. depresyona girdiğim oluyor. ama buraya yazınca, ne bileyim eşimle telde konuşuverince rahatlıyorum.kızlar bebeklerimin burnu tıkalı olduğu için korkumdan sabaha kadar başlarında bekledim
hiç uyumadım
berbat bir haldeyim
çok gergin ve mutsuzum
Geçmiş olsun. Uçuk ilacini kullanmadan önce prespectüsü oku emzirmede kullanilip kullanolmadiğina bak. Bide o 1,5 kiloyu versen bile şişlik oluyor. ben 1 ay içinde kilolarimi verdim, kiyafette sorun yaşadim ama alyansim kesinlikle olmuyordu. Anca 2. Aydan sonra alyans geçmeye başladi oda sağ ele. Hala nişanliyim yani.
Merhaba benim kızlarım preeklamsiden dolayı 34 haftalık doğdular biri 1720 kg digeri 2220 kg.dogdu.Biri 8 gün digeri 11 gün kuvvede kaldı . Benim icin zor olan uykusuzluk ,uykusuzluk olmazsa bakmak zor degil.tabi bı yardımcıda gerek ,sagolsun kız kardesimle beraber bakıyoruz .merhaba arkadaşlar,
ben henüz gebeyim Allah ın izniyle bir kız bir oğlan olacak, ama ben bakımları hakkında çok endişeleniyorum
ilk bebeklerim olacak sıfır tecrübeama Allah dan annem yanımda olacak..
öğrenmem gereken o kadar şey var ki Allah yardımcım olsun :)
sizler de yeni anne oldunuz sanırım, Allah bağışlasın, analı babalı büyütsün hepimizinkileri inşallah
kaçar kilo doğdular? erken doğan oldu mu?
doğduklarında en büyük zorluk nedir? uykusuzluk mu? gaz mı? ateş mi? kilo azlığı mı?
ya ben çok korkuyorum yaaaaa((((((((((
sende mi yalnız bakıyordun bebeklerine? bana da oluyor bazen. depresyona girdiğim oluyor. ama buraya yazınca, ne bileyim eşimle telde konuşuverince rahatlıyorum.
çocukların derdine çare olamayınca insan çok kötü hissediyor.
burunn açıcı birşeyler yok mu evde. siccnasal diye bir krem var. çok etkili. doktor vermişti. özellikle geceleri yatarken sürülmesi öneriliyor. sabaha kadar etkiliymiş.
ben burunları tamamen tıkalı olsaydı korkmazdım herhalde. daha doğrusu bu konu hakkında fkrim yok. boğulur diye mi başında bekliyorsunuz. ağızlarından nefes almıyorlar mı ki? yani tıkalı olduğunda başında beklemek mi gerekirmiş? doktor mu dedi?
evet canım yalnız bakıyorum
ve çok zorlanıyorum, çünkü gece uykuları hiç yok
eşimin baktığı iki saat dışında bugün de hiç uyumadım
burun açıcı solüsyon ve aspiratör aldık
onlar resmen elimiz ayağımız oldu
onlarla açıyoruz
canım bebekler ağızlarından nefes alamıyorlar
sadece burunlarından nefes alıyorlar
doktor söyledi tabiki
morarma olabilir
göğüs hızlı nefes alıp verebilir burun tıkalı olunca
böyle durumlarda acile getirin dediği için başlarında bekliyorum iki gecedir
uykusuzluk beni mahvediyor
diğerlerini bir şekilde halledebiliyorum
maş.Benim kızlarım 53 gunluk oldular.cok zor bakmak ama Cokda güzel bir duygu ikiz annesi olmak. Allah kolaylık versin hepimize.
geçmiş olsunKizimin idrar sonucunu aldik cok sukur enfeksiyin cikmamis ama baska bakteri gorulmus dr kesin anne torbayi yanlis baglamis demis yarin testi tekrarlayacaz bi de onlar taksin bakalim
bazen oluyor gerçekten ama ne yapalım sabretmemiz lazımkızlar bebeklerimin burnu tıkalı olduğu için korkumdan sabaha kadar başlarında bekledim
hiç uyumadım
berbat bir haldeyim
çok gergin ve mutsuzum
sen emziriyorsun da ondan ,e biberon ver eşine işin olunca o baksın olmazmıAynen bende dişari çikmak için ölüyorum. Dün markete gitmek gerekiyordu. Eşime yalvardim resmen markete ben gideyim diye ama eşimin gözü çocuklarla yalniz kalmayi kesmedi.
ben her gün havalandırıyorum ama bebeleri başka odaya alıyorum öyle havalandırıyorum yoksa hasta olur yavrucaklarBende cok sicaga alistirmak istemiyorum ama ev merkezi sistem gunde kac defa havalandiriyorum
bu defa da usutmekten koekuyorum
benimkiler disarda hemen usur kesin... Bi de oda cok kuru oluyor surekki buhar makinasi kullaniyorum
Papatya,en zor zamanlardasin,ve yalniz bakarak ustesinden gelen,guclu annelerdensin;-) uykusuzluk cok zor oluyo biliyorum,hamileyken dogum y
apanlari okurdum,cocuklara kizarlardi,bende icimden onlara kizardim,ama buyuk konusmamak lazimmis,uykusuz olunca geriliyo insan iyice,cok sakin bi insan olmama ragmen,ustelik annemle bakmama ragmen,sinirlenip,kizdigm zamanlar bile olmustu maalesef:-( su zor zamanlara sabret,guzel anlar da yavas yavas yaklasiyo,bizler güclu anneleriz,ustesinden gelemeyecek olsaydik,Rabbim bu gorevi vermezdi,demekki daha guclu kadinlariz biz;-) Allah kolaylik versin,yükûnü hafifletsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?