- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
Canim kizimin adi pek bilindik degil bende takip edildigimi dusunuyorumbu nedenle face gurubunuza katilip daha acik yazabilirim sanirim... Gurup kapali dimi ?
benim de yanımda birileri olsa ben de taze sıkılmış vereceğim de tekken olmuyor malesef..biberonla bile zor oluyor da emzirdiğimi düşünemiyorum ..bi de benim bebekler çok yaramaz da değil yani ona rağmen tek başına gerçekten zor ..
Benimkilwr emzik almadiklari gibi biberonda almiyorlar malesef. Taze sıkılmış tüketiyorlar:)) ek gidaya geçince napcaz bilmiyorum.
Ben de bir kaç gündür senin gibiydim. benim küçük kız da kusuyor. hem reflüsü var hem de maelsef gaz derdimiz de başladı. bağırsak gazı mideye baskı yapıyormuş ve yediklerini yukarı itiyormuş. yani kusmasının iki zebbei varmış. dün hep kucağımdaydı. büyük kızında süt içirdikten sonra mide gazını alamazsam hepsini usuyor. bir türlü iyi bir şekilde alamıyorum. 2-3 kere kuvvetli bir şekilde çıkarıyor. ama yatırırsam hemen kusuyor hepsini. onu da dik tutma gerekiyr. 2 gündür çok zordaydım. annemi çağırdım yine. o kadar yorulmuştum ve psikolojim bozulmuştu ki telefonda hüngür hüngür ağladım. geleyim dedi.akşam 11.00-1.00 arası iki saat uyudum
ondan sonra hiç uyutmadılar sağolsunlar
bazen sabrımıın tükendiğini hissediyorum ve
kendimi el kadar bebeklere bağırırken ve kızarken buluyorum
sonradan da vicdan azabı duyuyorum
sabaha kadar oğlum viyakladı, şimdi ise uyuyor
şimdi de viyaklama sırası kızımda
kendisi sol omzumda şu an
size birlikte yazıyoruz
iki gündür banyo yapamıyorum
bebeklerimin ütüsü yapılmayı bekliyor
makinada ise renkliler yıkandı asılmayı bekliyor
bu arada mutfakta da kahvaltı sofrası masada bekliyor
unutmadan makinada da bulaşıklar yıkandı, yerleştirilmeyi bekliyor
benim kadar pasaklısı var mı aranızda
hiç sanmıyorum
özel güçlerim olsun istiyorum
kızlar ben sıyırmak üzereyimmmmmmmmm
Size sormak istedim, bu süt en fazla ne kadar geliyor. Biliyorum kişiden kişiye değişir ama kendi durumumun vehametini ya da idare edilebilirliğini öğrenmek isterimBu arada delikız sodayı denedinmi, ben içtim sanki biraz faydası oldu mu ne :44:
Bir de bebeklerinizin süt miktarlarını hangi hesapla neye göre ve ne kadar arttıyorsunuz bi anlatsanız. Ben bir de 3 saatte bir besliyorum. Sarılık döneminde 2 saatte bir besledim. Sonra devlet hastanesi dr.u özellikle geceleri çok uyandırma uyku da besleyecek dedi diye 3 saate çıkardım. 2 saat mi olmalı?
Ben de bir kaç gündür senin gibiydim. benim küçük kız da kusuyor. hem reflüsü var hem de maelsef gaz derdimiz de başladı. bağırsak gazı mideye baskı yapıyormuş ve yediklerini yukarı itiyormuş. yani kusmasının iki zebbei varmış. dün hep kucağımdaydı. büyük kızında süt içirdikten sonra mide gazını alamazsam hepsini usuyor. bir türlü iyi bir şekilde alamıyorum. 2-3 kere kuvvetli bir şekilde çıkarıyor. ama yatırırsam hemen kusuyor hepsini. onu da dik tutma gerekiyr. 2 gündür çok zordaydım. annemi çağırdım yine. o kadar yorulmuştum ve psikolojim bozulmuştu ki telefonda hüngür hüngür ağladım. geleyim dedi.
evim berbat durumda. yemek bile yapamıyorum kaç gündür. sürekli kusma nöbetindeyim. kusturmamak iç,n elimden geleni yapıyorum ama ben mafoluyorum.
haftada bir temizlikçi gelecek artık evime. annemde bebek bakımında yardımcı olsa yeter. en azından biriyle ilgilensin yeter. ben de artık dışarı çıkmak istiyorum. doğum öncesi ve sonrası neredeyse 3 aydır bir yere gitmedim. yarın kırkımız da çıkıyor. en azında kısa yürüyüşlere çıkmak istiyorum. yoksa bende kafayı y,yeceğim.
bebeklerin ilk 3 ayı gerçekten zormuş. benimkilerin 30. günden sonra kusmuk dertleri çıktı. normalde huzurlulular. ama gerçekten bebeklerin nöbetini tutmak çok zor.
hanımlar doğuma giderken mama, biberon ve sıcak su götürdünüz mü? süt hemen gelmediği için hemşireler izin verdi mi mama vermenize yoksa doktorun tavsiyesini mi beklediniz? ayrıca humana çayı etkili mi süt artmasında? ben almadım mama ve çay. merak ediyorum
tarçın istersen zorda olsa şimdiden biberona alıştır,yoksa ek gıdada zorlancan,şimdi mızırdansalar bile aç kalınca alırlar biberonu
heyyyyyyyyyyy
nerelerdesiniz yaaaaa
girip bakıyorum kimsecikler yok
ne gelen var ne giden
sadece ziyaretçiler
biliyorum facedesiniz ama burayı da unutmayın
benim gibi face kullanmayanlar için
Tugba kac gundur neredesin merak ediyodum,meger sikintili zamanlar geciriyomussun,ama anneni cagirmakla en iyisini yapmissin,bu kadar şeyin ustesinden gelemezdin zaten,yaninda bi ses,bi nefes olmasi iyi olacak,annen hicbir iş yapmasa bile,cocuklardan birinin gazini cikarsa,kucakta pışpışlasa,altini degistirse o bile yeter.uc gun sonra hastayim,yoruldum dese bile duymamazliktan gelbu dönemi butun zorluklariyla tek basina ustlenemezsn,zar zor birileride bu zorluga katlancak,ins.rahat etceksin,kusma icin surekli yastik kullaniyosun dimi,beli agriycak diye dusunme,ben dogduklarindan beri kullaniyorum,surekli kullan yada ictikleri miktari azalt,doymasa bile 5dk.sonra biraz daha yedir,ins.az kaldi rahat etceksn,bence en zor 40gunu gecirdin...
zorlanmak ne kelime
ben mahvoluyorum inanın
kusma bizimkilerde de var
içirdikten sonra gaz alsam da almasam da bazen kusuyorlar
hatta oğlumun burnundan bile geliyor
dün oğlum 60 cc sütü içti ardından da olduğu gibi çıkardı
kustuğuna mı üzüleyim, sütün boşa gittiğine mi üzüleyim bilemedim
kızım da kusma beslenmeden sonra bazen ağzının kenarından akıyor
o zaman anlıyorum ki fazla yemiş
ama oğlum neye göre kusup kusmadığını henüz keşfedemedim
dışarıya çıkmak için ben de hiç bir fırsatı kaçırmıyorum
akşam kayınvalidemler geldi
bebekleri onlara bırakıp attım kendimi dışarı
bu arada dışarı çıkar çıkmaz bebeklerimi özlüyorum, o ayrı
alış veriş merkezine gittik eşimle
çok güzel geldi valla
ben okulda sürekli elbise giyiyorum
indirimden bir şeyler yakalayabilirim belki dedim
roman mağazasına girdim
oradan hep 36 beden elbise alırdım
akşam yine denedim
maalesef olmadı
sırtımdaki fermuarların kavuşmasına en az 4 parmak vardı valla
7 kilo fazlam kaldı ama sanırım şu kemiklerin arasının açılması olayı doğru
çok geniş hissettim kendimi
ama üzerime olan güzel bir elbise buldum ve aldım
bir elbisenin beni böyle mutlu edeceğini ummazdım
eşim de diyor
bu kadar mutlu olacağını bilseydim daha önceden gider alırdık
dışarıda kahve içmek bile büyük bir mutluluk verdi bana
inşallah sen de bir fırsatını bulup kendini sokağa atabilirsin
bu arada bebeklerinin gece uykusuna kocaman bir maşallah arkadaşım
benimkilerin gece uykusu berbat ötesi
umarım en kısa sürede düzelirler
çünkü ben daha 1,5 saat bile deliksiz uyuyamadım
bu zamana kadar herşeyin üstesinden geliyordum ama dediğim gibi hiç bir problemleri yoktu. şu kusma olayı düzenimizi mafetti. ne yapalım. başa gelen çekilir. annem geldi. bebeklerin biriyle ben ilgilenirken diğeriyle o ilgileniyor. artık haftada bir temizlikçi de geliyor. yani günü sadece bebeklere ve yemek yapmaya ayırıyoruz. anneme de fazla yüklenmek istemiyorum. o da rahatsız. geceleri yine eşim ve ben bakıyoruz. gündüz annem sadece yemek yapıyor ve bebeklerin biriyle ilgileniyor. ben süt hazırlama, bebeklerin diğer bakımları kıyafetleri vs ilgileniyorum. moralim düzeldi ama. fena değilim kusmalarla geçen o 3-4 gün çok berbattı. ağlamakla geçti günler. bir de yalnızlık çok zormuş. o mafediyor insanı. hamileylen de hep yalnızdım. lohusalıkta öyle geçti. bu lohusa hormonları çok fena ya. yalnızsan bir de iki gözü iki çeşme oluyor insanın. keşke imkanımız olsa da hep eşim yanımda olsaydı. şöyle 2-3 ay izin alabilseydi. hem madden imkanı yok hem de resmiyeten. en iyi eşimle anlaışıyorum. tüm kararlarımız ortak. bebek bakımında hem fikir olarak harekt ediyoruz. eşimi sürekli uyarmak zorunda kalmıyorum. benim yaptığım her şeyi yapıyor. ama annem ya da bir başkası öyle olamıyor. baştan her şeyi konuşmak gerek. yoksa gözü arkada kalıyor insanın.
dün akşam ben de ilk defa dışarı çıktım. real e girdik. alışveriş yaptık ama aklım hep bebeklerimdeydi. meğer hayatımızın bir parçası olmuşlar bile. suçluluk ble duydum. ama rada soluk almak gerek. aldım mı ? hayır. bedenim oradaydı ama beynim neredeydi bilmiyordum. o psikolojiyi kafamdan atamamıştım.
bugün daha iyiyim. temizlikçim geldi. evi derledi topladı, temizledi. yarın havada çok güzelmiş. ilk defa bebeklerimizle arabalarını da alıp dışarı çıkacağız. umarım güzel bir gezinti olur. bu arad kırkımız da çıktı dün.
kusma olayına gelince, çocukları 2 saatte bir doyuruyorum sırayla. bu doyurma aralığını daha da kısaltmak mümkün değil. heder olurum herhalde. sürekli doyurma peşinde olurum. büyük kızın mide gazı çıkmıyor bir türlü 20-30 dakika çıkarmak için uğraşıyoruz. ço yoruyor hem de kzımın canını da yakıyor. ben doyurma aralığını artırmak istiyorum hatta. doktor 4 kiloya ulaşsın o zaman 3 saate çıkarırsın dedi. gerçi benimkiler 2 saat olunca acıkıyorlar ve inlameye başlıyorlar. nasıl uzatacağım onu da bilimiyorum.
papatya gaz alsan da almasan da kusmasının sebebi bağırsak gazı oluyormuş. dokto dedi. bağırsak gazı mideye baskı yapıyormuş ve mideyi kaldırıp kusmaya sebep oluyormuş. benim küçük kızın normalde reflü ilacını veriyoruz o kusmasını önlüyor ama gün içinde 2 kere falan kusuyor yine de. o da bağırsak gazından oluyormuş.
bu arada doktorumuz bana rektal masaj önerdi. gçsterdi. kızımın poposunu açtık. civalı termeometrenin metal kısmını popo deliğine soktu ve yavaş yavaş dairesel hareketler yaptı. gazdan kıvranan kızım birden huşuya ermiş gibi rahatladı, harektsiz kaldı. bu masaj bağırasakları uyarıp gazın anüse ilerlemesini sağlıyormuş. ve o masajı yaparken de gaz çıkıyormuş hatta kaka da yaptırıyormuş. doktor bu masajı yaparken normalde kabız olan kızım kakasını yapamadı. ben şimdi evde deniyorum günde iki kere. biraz çeviriyorum termometrenin metal ucunu kaksını da yapıyor gazını da çıkarıyor biraz. valla rahatlıyor çocuk. özellikle kabız olduğu için fitil kullanmaya da gerek kalmııyor. bence deneyin derim bebeği çok zorlamadan.
ayaklarını tek elinizle tutun göbeğe doğru bastırın. böylece anüs görünür hake gelecek. o zaman dediğim işlemi yapın.
bizden haberler böyle şimdilik. doktor 3 ay böyle devam edecek dedi. ilk 3 ay sabrınız zorlanacak.. valla gün sayıyorum. bebeklerime kendim bakabiliğim günleri istiyorum.
Ne zaman yalnız bakabilicem bebeklerime
4 kilo olana kadar 2 saatte bir. ama bizimkiler alıştı bile ben kaldırmıyorum 2 saatte bir düznli olarak uyanıyorlar acıkmış bir şekilde. benimkilerin doyma hissi var. hep verdiiim miktarda alıyorlar. ben haftada bir 5-10 ml artırıyorum miktarı. hiç fazlasını istemediler.
yalnızlık gerçekten çok zor
ben bazen o kadar zorlanıyorum ki oturup hüngür hüngür ağlıyorum
sonra bebklerime kızıyorum
sonra bir dakika sonra kendime gelip
hemen görevimin başına dönüp bebeklerimle ilgileniyorum
anlattığın masajı hiç duymadım canım
hatta çok ilginç geldi ama ben korkarım yapamam valla
bu arada gaz için humananın kimyonlu rezene çayı var
ben günde iki kere ondan tüketiyorum
şimdilik işe yaradığını söyleyebilirim
ben ağızdan çıkan gazı çok zorlanmadan çıkarıyorum şimdilik çok şükür
ev işlerinden temizliğin üzerinden kalkmış olması seni rahatlatır
ben bugün kayınvalidem ve kayınpederim bebeklere baktı ben de evimi temizledim
süpürdüm, sildim, lavaboları hallettim,
şimdi de ütü yapmaya çalışacağım
ama bu işlerle meşgul olmak bile beni rahatlattı
kafam dağıldı diyebilirim
akşama da misafirim var
her şeyi hazır aldım, kafam rahat
dün kusmalarını doktorumuza sorduk
bebekler 28 günlük dedik
yedikleri mama ve süt miktarlarını sattleriyle yazmıştım
çok ve sık beslediğimi
bebeklerin bu yüzden kustuğunu öğünleri azaltarak ve meme miktarlarını da azaltarak
bunun üstesinden gelebileceğimizi söyledi
bebeklerimin ortalama 600 cc yemeleri gerektiğini
oysa benimkilerin ortalama 1000cc nin üzerinde yediğini gördük
2,5 saatte bir 50 cc ver
yalancı memeye alıştır dedi
doyma hisleri ilk üç ay olmadığı için
gırtlağına kdar da dolu olsalar yine mama yerler, ve kusarlar dedi
gece denedik, yine her zamanki gibi mızmızlandılar
gündüz deneyelim dedik ama ne mümkün
4 e kadar aç oldukları için uyumadılar ve mızmızlandılar
üstelik doktorun 50cc demesine rağmen ven 70cc verdim
baktım ki olmuyor, açlar
yiyebildikleri kadar yedirdim ve uyudular çok şükür
kararsız kaldım valla ne yapacağımı şaşırdım
bugün 29 günlükler
öğün aralıkları1,5 saat
bunu biz değil bebekler kendileri belirlediler
sizinkiler de durumlar nedir arkadaşlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?