2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Arpa çorba versem içine tuz yağ falan koymayayim mi domates salatalık şimdiye kadar hiç vermedim anneler 6. Ay bitsin sonra ver diyor çorbalari da

Sofra tuzu yasak kuzum zeytin yagı koyabilirsin tereyag da. Sebze corbası serbest 6. Ayda kahvaltı başlıyor rana arkadaşımızla biz öyle yaptık cnm ıspanak kereviz basladık karnıbahar tarhana çorbası verdi o ben bir ay bekledim erken doğdukları için zaten mama ağırlıklı beslenmeli daha küçükler azar azar tattırrıcaksın cnm. Yayla yap nane kat azcık içine un çorbası yap ince bulgurlar pütürlü yutmayı öğrenirler ıspanak yap bir yapraktan.

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Canım mesela ıspanak çorbasinin suyunu mu vereyim
Un çorbası nasıl yapayim canım sebze konusunda hiç bir fikrim yok o yüzden ayrıntılı anlatmanizi rica ediyorum canım ya

Canım mesela ıspanak çorbasinin suyunu mu vereyim
Un çorbası nasıl yapayim canım sebze konusunda hiç bir fikrim yok o yüzden ayrıntılı anlatmanizi rica ediyorum canım ya

Suyun içine at iki yaprak ıspanak hasla içine ince bulgur koy pütürlü yiyebiliyorlarsa yiemiolarsa blendırda cek kuzum. Un çorbasın unu yağda az kavur suyla ac koyulaşınca ocaktan al. Yogurt çorbasıda bi yemek kasıgı yıgurt bi çay kaşıgı un koy karıstır su ekle Ocak'ta pişir içine pirinç bulgur tel şehriye ne istersen koy basit çok

Buğlem'im 👣 Eslem'im

Anne sütü ile doydu benim kızlar. 5,5 ayda yavaş yavaş ek gıdaya başladık. Bir yaşınada kadar anne sütü+ ek gıda.bir yaşından sonra sadece sabahları ve tümüyle ev yemekleri yediler. Sende geçebilirsiniz alerji yapmıyorsa. Alerji yapıyorsa devam sütüyle mecburen.
Benim çocuk gastroentolojisine gittim. Yani selin için. Küçük bebeğim için. Kilosu hala düşük. Inek sütü veya devam sütünü mümkün olduğunca azaltmak gerekiyor. Devam sütü işlenmiş gıda olduğu için tavs,ye edilmiyor. Inek sütü alerjen olduğu için. Süt yerine peynir, yoğurt, kefir verilmesi öneriliyor.
Benimkiler sadece sabaları ilk kalktıkları zaman 200 er ml süt içiyorlar. Normalde 500 ml e denk gelecek şekilde tüketmeleri gerekiyormuş. Ama 500ml süte denk gelecek şekilde süt yerine peynir, kefir, yoğurt verilebilir. Yani süt, peynir, kefir, yoğurt toplamda 500 ml e denk gelecek. önemli olan gerekli kalsiyum ve proteini almak.
Biz sabahları 200 l süt, bol peynir, öğle uykusuna yatmadan kefir içiyoruz. öğlen uykudan uyandıktan sonra yoğurt yiyip o günkü kalsiyum ihtiyacımızı karşılamış oluyoruz.
Bir yaşından sonra normal yemeklere ağırlık vermek gerekiyor. çocuk gastrocusu bu şekilde söyledi ve uymaya çalışıyoruz.

arkadaşlar ilk kahvaltıda neleri nasıl verdiniz bebeklerinize biz 5 ayligiz

ben kahvaltıya 7. Ayda başladım. 2 ay çorba, yopurt, meyve. Bu tanışma aşamasıydı. 7. Ayda et ve kahvaltı eklendi sonra. Bence acele etme kahvaltıya. Kahvaltı sonra aşama.
Vereceksen eğer ben şöyle yaptım. Mamaya labne peynir, tereyağı, bebe bisküvisi, çok ince rendelediğim ceviz, pekmez ekliyordum. Sıvı bir karışım oluyor. Kolay yiyorlar. Zeytini katı yutmaya başladıklarına ufak ufak kesip yedirmiştim.

Ne tür çorbalar yaptın içine tahil kullandınız mi canım

Peki nasıl doyurdun canım

canım anne sütü alıyorlardı
ve hemen hemen her şeyi yiyorlardı

Aaa ölemi yemekle doydular mı ki çok küçükken başlamışın nasıl dayandın o aksiyona cnm ya annelik işte bravo.

Buğlem'im 👣 Eslem'im

doydular canım, yemek işi başlı başına çok yorucu
ama o sevgi sana sürekli yeni şeyler pişirtiyor
ben hala günde iki değişik yemek yedirmeye çalışıyorum

kahvaltı mevzuu konuşulmuş
ben hiç püre vermedim
ilk kahvaltıya kendim evde yaptığım peynir ve yumurta ile başladım
yanına ise pekmez, süt kaymağı, ev zeytini veriyordum
6. aydan sonra başladım kahvaltıya
daha sonraları tahin, değişik peynirler, özellikle kaşar eklendi, sonra omlet, menemen...
her şeyin doğalını vermeye çalıştım, hala da öyle
hazır kahvaltılıklardan da kaçındım
mesela bebek ekmeği hiç vermedim
hep tam buğday ekmeği yedirdim, reçel yerine pekmez verdim, salatalık, domates gibi sebzeleri sadece zamanında verdim gibi...

Canım benimkiler anne sütü almiyor ek gıda yemeğe başlayınca kilo alimlari düştü suan yoğurt meyve ve çorba veriyorum

Arkadaşlar 3 günden beri Jilda gece 6-7 saat hiç mama yemiyor dolayısıyla ağlıyor sabaha kadar ne yapacağım artık 3 gündür hayalet gibi dolanıyorum ortalikta

Arkadaşlar 3 günden beri Jilda gece 6-7 saat hiç mama yemiyor dolayısıyla ağlıyor sabaha kadar ne yapacağım artık 3 gündür hayalet gibi dolanıyorum ortalikta

Canım benimkilerde 6 saat yemedigi oluyor ama aglamiyor Dr uyandirip verme demişti gece 12 de besliyorum sabah 5 e kadar uyanmiyorlar 5 .6 saat banada çok geliyor ama aciksalar uyanirlardi heralde yatmadan 100.110ml mama iciyorlar ama bu ay bizimde kilo alımını az sicaklardan olsa gerek.bu arada ben 3 gündür şeftali kayısı puresi bide üzüm suyu veriyorum 3.4 çay kaşığı oğlum yiyor ama kızım biraz uygrastiracak gibi

Canım bende yoğurt başlamayı düşünüyorum 4 aylık olduk günlük kendinmi mayaliyosun birde içine bişey katiyormusun bebe biskuvisi kat diyorlar bana

Ne tür çorbalar yaptın içine tahil kullandınız mi canım
yeni başlarken en uygun çorbalar
yoğurt çorbası ve ev yapımı tarhana çorbası
ben yoğurt çorbasını bulgur ile yapıyordum, sonraları yama da ekledim
sonraları ise pirinç ekledim

yoğurt çorbasının içine yoğurt, süt, yumurta, tam buğday unu ve bulgur koyuyordum çanım
azcık da tereyağ koyunca

Hayır canım birşey koymuyorum içine bebe bisküvisi vermeyi düşünmüyorum.günlük taze mayaliyorum bizde 4 aylık başladık
bebe bisküvisine ne kadar geç başlarsan o kadar iyi canım
içeriğine bakarsan görürsün, maşallah içinde yok yok
ve şeker çok fazla
ben bir yaşından sonra verdim, onu da çok çok az
hala tam bilmiyorlar desem yeridir

hazır hiçbir ürün tüketmemeye gayret et canım
hele de konservelerden uzak dur
bezelye kullanmak istiyorsan tazesi var marketlerde
hem taze hem daha sağlıklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…