- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.121
Arpa çorba versem içine tuz yağ falan koymayayim mi domates salatalık şimdiye kadar hiç vermedim anneler 6. Ay bitsin sonra ver diyor çorbalari da
Sofra tuzu yasak kuzum zeytin yagı koyabilirsin tereyag da. Sebze corbası serbest 6. Ayda kahvaltı başlıyor rana arkadaşımızla biz öyle yaptık cnm ıspanak kereviz basladık karnıbahar tarhana çorbası verdi o ben bir ay bekledim erken doğdukları için zaten mama ağırlıklı beslenmeli daha küçükler azar azar tattırrıcaksın cnm. Yayla yap nane kat azcık içine un çorbası yap ince bulgurlar pütürlü yutmayı öğrenirler ıspanak yap bir yapraktan.
Buğlem'im 👣 Eslem'im
Canım mesela ıspanak çorbasinin suyunu mu vereyim
Un çorbası nasıl yapayim canım sebze konusunda hiç bir fikrim yok o yüzden ayrıntılı anlatmanizi rica ediyorum canım ya
Papatya senin ikizler 1 yaşındayken mamayı reddettimi cnm ?
Buğlem'im 👣 Eslem'im
canım ben ilk 4 aydan sonra mama vermedim
canım ben ilk 4 aydan sonra mama vermedim
arkadaşlar ilk kahvaltıda neleri nasıl verdiniz bebeklerinize biz 5 ayligiz
ben kahvaltıya 7. Ayda başladım. 2 ay çorba, yopurt, meyve. Bu tanışma aşamasıydı. 7. Ayda et ve kahvaltı eklendi sonra. Bence acele etme kahvaltıya. Kahvaltı sonra aşama.
Vereceksen eğer ben şöyle yaptım. Mamaya labne peynir, tereyağı, bebe bisküvisi, çok ince rendelediğim ceviz, pekmez ekliyordum. Sıvı bir karışım oluyor. Kolay yiyorlar. Zeytini katı yutmaya başladıklarına ufak ufak kesip yedirmiştim.
Peki nasıl doyurdun canım
Aaa ölemi yemekle doydular mı ki çok küçükken başlamışın nasıl dayandın o aksiyona cnm ya annelik işte bravo.
Buğlem'im 👣 Eslem'im
canım anne sütü alıyorlardı
ve hemen hemen her şeyi yiyorlardı
doydular canım, yemek işi başlı başına çok yorucu
ama o sevgi sana sürekli yeni şeyler pişirtiyor
ben hala günde iki değişik yemek yedirmeye çalışıyorum
kahvaltı mevzuu konuşulmuş
ben hiç püre vermedim
ilk kahvaltıya kendim evde yaptığım peynir ve yumurta ile başladım
yanına ise pekmez, süt kaymağı, ev zeytini veriyordum
6. aydan sonra başladım kahvaltıya
daha sonraları tahin, değişik peynirler, özellikle kaşar eklendi, sonra omlet, menemen...
her şeyin doğalını vermeye çalıştım, hala da öyle
hazır kahvaltılıklardan da kaçındım
mesela bebek ekmeği hiç vermedim
hep tam buğday ekmeği yedirdim, reçel yerine pekmez verdim, salatalık, domates gibi sebzeleri sadece zamanında verdim gibi...
Arkadaşlar 3 günden beri Jilda gece 6-7 saat hiç mama yemiyor dolayısıyla ağlıyor sabaha kadar ne yapacağım artık 3 gündür hayalet gibi dolanıyorum ortalikta
Arkadaşlar 3 günden beri Jilda gece 6-7 saat hiç mama yemiyor dolayısıyla ağlıyor sabaha kadar ne yapacağım artık 3 gündür hayalet gibi dolanıyorum ortalikta
Canım bende yoğurt başlamayı düşünüyorum 4 aylık olduk günlük kendinmi mayaliyosun birde içine bişey katiyormusun bebe biskuvisi kat diyorlar bana
yeni başlarken en uygun çorbalarNe tür çorbalar yaptın içine tahil kullandınız mi canım
bebe bisküvisine ne kadar geç başlarsan o kadar iyi canımHayır canım birşey koymuyorum içine bebe bisküvisi vermeyi düşünmüyorum.günlük taze mayaliyorum bizde 4 aylık başladık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?