2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Ne tür çorbalar yaptın içine tahil kullandınız mi canım
sebze çorbasıyla başladım. havuçi patates ve kabağı haşlayıp, blenderdan geçirdim. üzerine zeytinyağı gezdirip verdim. sebze çorbası tatlı bir çorba oluor. bebeklerin reddedeceğini sanmam.
sade tarhanayla da başlayabilirsin. ya da haşlanmış sebzeleri tarhana çorbasının içine atıp bir karışım çorbası yapabilirsin.
ben hiç yoğurt çorbası yapıp içimedim. tok tutar herhalde.sadece pirinç var. hem taneli sonucta. ilk başta bebek yutmak istemeyebilir. sütten direkt taneleri katı yemeklere geçmek istemedim. bir yapmama sebebim ise evde yapıp yediğim bir çorba değil :)
biz sıvılardan katılara yavaş bir geçiş yaptık. onu yaparken bile zorlandık. sadece meyveyi püre verdim. katı besin hakkımı meyvede kullandım. doktor muhakkak posasını da alsın meyve suyunu verme dedi. o da zaten oldukça sıvı ve kaygan oluyor. sebzeleri ilk başta püre şeklinde yedirmedim. çorbası daha kolay, içmesi daha kolay. çocuktan çocuğa değişir. iştahlı olursa ısırdığını koparır. komşumun oğlu var. daha 8-9 aylıkken dişleri bile yoktu. sarmaları damaklarıyla ısırıp direkt yutuyordu. aman allahım hala şaşırırım. maşallah iştahlı çocuk. benimkiler o zaman bir yaşındaydı. sarmanın yaprağını sıyırıp tanelerini çay kaşığının ucuyla verirdim ağızlarına. hala da oyle koca koca ısırıp yemezler. aşama aşama ilerliyoruz hala. çok şükür ilk zamanların zorluğu yok. yemek secmiyorlar. az da olsa yiyorlar. başka bir arkadaşın çocuğu 16 aylık. sadece süt içiyor ve zorlamayla çorba içiyor. başka hiç bir öğün yok. kesinlikle yemiyor.
kızlar, deneye deneye anlayacaksınız. malesef tek bir yol yok
iştahlı olsun ya bebekler. yemeyen çocuk çok zor. hapur hupur yutsun hepsi :)

Canım mesela ıspanak çorbasinin suyunu mu vereyim
Un çorbası nasıl yapayim canım sebze konusunda hiç bir fikrim yok o yüzden ayrıntılı anlatmanizi rica ediyorum canım ya
Ben un çorbası vermeni tavsiye etmem. Hem unun bi faydası yok hemde kavurma işlemi uygulanıyor ki çocuklar için zararlı.

Diş bu kadar etkilermi hayatı yaeymenin iki dişi beraber patladı ege cok huysuz gece 20 kere uyanıyolar.ne gzl düzene girdiler diyodum.bu hep böyle sürmeyecek demi

Slm kızlar bizim ek gıdaya başlama çalışmalarını malesef erteledik kuzularima yoğurt mayalayip verdim cok fena gaz yaptı 3 gündür perisaniz gaz sancimiz azalmisti kuzularima yoğurt ağır geldi bende biraz abarttim 7.8 çay kaşığı verdim.1 ay erteleyim diyorum bugün 4 ayimizi 1 hafta geçtik. Erken mi verdim aceba az az tadimlik vermeye devam mı etsem şeftali de aynı şekilde gaz yapti

Slm tecrubeli anneler size bir konuda danismak istedim. 26+4gunluk hamileyim. Sag ve sol yerlesimli biri kiz biri oglan bebism var. Bu haftanin basindan beri sagdaki kizim ust sag kaburgama dogru agri yapio. Kafasinin ustte oldugunu biliodum. Gobek deligimin hizasinda. Ama bu kadar agrimasi normal mi. Aksamda yer degisti simdi gobek deligim ve cevresi cok acio. Sadece duz yatinca gecio.normal mi kizlar???

Normal canım hatta ileride kaburga agrilarin dahada artacak 30.haftadan sonra benim çok yogundu ağrılar göbek dediğimde de ilk hatalardan itibaren ağrı vardı drum rahim büyüdüğü için bu ağrılar çok normal demişti endişe etme sağlıklı hamilelikler

Slm kızlar bugün Dr kontrolumuz vardı oğlumun gözü 1 haftadır sulanip capaklaniyordu göz yaşı kanalı tıkanmış hergün masaj yap gecmezse 1 yaşında ameliyat olur dedi inş açılır

merhaba , hep takip ediyordum ama yazamamıstım, kızlar benim bebeklerim tam 4 ay oldular ama 2 haftadır cok zor yiyip sut iciyorlar dr herseyleri normal dedi kan tahlili bile yaptık ama derdime care bulamadilar,biraksam zorlamasam 10cc bile icmeyecekler, denemedigim yol yöntem kalmadi ,ne olur bir yardim edin boyle birsey yasayan oldu mu, anne sutu inek sutu yogurt muhallebi bildigim tum mamalar sma humana hipp vs vs denemediğim yol kalmadı yok yok yok vallahi deli olacam lutfn bir bilen yatdim etsin,
sevgiler hepinie

Canım bizde 4 ayligiz zaman zaman bizdede iştah kaybı oluyor ama uzun sürmedi sicaklardan olabilir ben sadece mama veriyorum sutum yok malesef yoğurt ve meyve püresi denedim yediler ama gaz sancıları geçmediği için erteledik aptamil ve bebelac mamaları şekerli bi dene istersen bebekler seviyor hip bitkisel ama tadı çok kötü

Bu arada kiloları nekadar canım bizimkiler in kilo farkı çok kızım 5.5 oğlum 6.5 kilo 34 haftalik dogdular kilo problemin yoksa çok takma geçici bir durumdur ins

canım cvp erdigin icin tesk ler ederim , benimkiler ikisi de 6 sar kilo fark yok,34 hafta dogdular, gecicibir durum bu kadar surer mi tam 2 hafta oldu hic degismedi hasta oldum ben hic iyi degilim vermesem hic yemeyecek gunde 200 icirene kadar cıglık kıyamet kopuyor ben agla bebekler agla mahvolduk bilmem nereye kadar , aptamil bebelac da denedim denemediğim bir sey kalmadı prof gastro cuya bile goturdum bir care olamadılar bilmem ne olacak ne yapam sasırdımkaldım,

Merhaba;

Eviçi kazalardan korkan anneler için; ev içinde çocuk, gitmesini istemediğimiz alanlara yaklaşınca anneye uyarı veren bir teknoloji geliştirilmiş..

çocuğa takılacak bluetoohlu bileklik radyasyon yaymıyor, evde wireless kullanmak gibi basit bir teknoloji...

www.childfreewristband.com/tr

Mail bırakanlara hemen dönüyorlar ve deneme ürününü ücretsiz gönderiyorlar.

Ben mail bıraktım, tavsiye ederim:)

bana mı sordun canım anlamadım ama soyleyim ben, ben sütümü sagıyorum biberonla veriyorum, hic dueme yok hatta oteki de basladı su an ikisi de emmiyor gunde 200 cc yaparsam seviniyorum halim icler acisi ne vakit gecer nasıl biter bu durum anlamadim cok fenayim cok sıkıntadayim dr ler bekleyecekin diyor bekliyorum her seyden herkesten medet umuyorum buradan bile bir umut bir care ariyorum tam 4 ay 1 hafta oldular 700 iciyorlardı birden bu hle geldik

Merhaba hanimlar. Ben oglumdan sonra ikizlere hamileyim simdi de. Cok heyecanli ve bir okadar da tedirginim. Bakalim neler bekliuor bizi.oglumuz da henuz 1.5 yasinda ve ben 20. Haftamin icinseyim.

Merhaba hanimlar. Ben oglumdan sonra ikizlere hamileyim simdi de. Cok heyecanli ve bir okadar da tedirginim. Bakalim neler bekliuor bizi.oglumuz da henuz 1.5 yasinda ve ben 20. Haftamin icinseyim.
merhabalar, hoş geldin
birden kocaman bir aile olacaksınız ne güzel
cinsiyetleri belli oldu mu?
arkadaşım ben seni nereden tanıyorum? mart annelerine mi yazıyordun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…