2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Papatya bu zırt pırt uyanmalar gececek dimitam uykuları düzeldi diyodum 20 gündür sürekli uyanıyolar
Canım sen papatyaya bende sana sorayım malum sen daha kıdemlisin. Pirinç unu ndan muhallebi yap ver iyi kilo aldırır diyorlar ben pirinç unu vermek istemiyorum besleyici değil diye tam yulaf unu ndan yapsam muhallebiyi olurmu aceba amacım mamadan farklı bir tat alsınlar sanki mamadan sıkıldı lar gibi Bugün yogurt verdim 2.3 ÇAY kasigi Yediler

Kızlar birde önüne gelen bebeklerime Ayy çok küçük diyor sinir oluyorum her ikiside 2100 dogmuslardi şimdi kızım 5700 oglum 6700 boyları kizimin 63 oglumun 65cm kızım biraz küçük ama sizce milletin abarttigi kadar varmı Dr kilo alımları iyi diyor sinir oluyorum insanlara onlar minik dedikçe çocuklara ne yedirecegimi şaşırıyorum.

Papatya bu zırt pırt uyanmalar gececek dimitam uykuları düzeldi diyodum 20 gündür sürekli uyanıyolar
canım valla bir dönem çok güzel uyuyorlar sonra bir şeyler oluyor çıldırıyorlar
diş en önemli etken tabi
benimkiler 20 gün falan berbattı
şimdi şükür yine düzeldiler
ama maalesef şu zaman düzelecekler diyemiyorum
nasıl bızdıklar? büyüdüler değil mi? Zaman çok çabuk geçiyor zira seni tanıdığımda hamilelik takviminde 12. haftada olduğun yazıyordu ve karşımda her şeyi merak eden birisi vardı, tek bakabilmek en büyük arzundu, bakabiliyor musun peki?

kızlar inşallah ankara medicanada doğum yapıcam,henüz tarih belli değil,şu anda 30 haftalık hamileyim. Eğer doğumda miniklerim küvezde kalırsa,özel hastaneye para ödüyor muyuz? Tecrübeli anneler cevap verirse çok sevinirim.

Merhaba bende yarın inşallah medicanada dogum yapacağım. Hastaneye sormadım ama araştırdım kadari ile medicanada kuvez için para ödenmiyor. Sarılık için tedavi görürse odeniyormis

Dişler
Dişler tamamlanana kadar dayanacaz galiba8 aylık olduk canım tek bakmıyorum maalesef gece uykuları olsa belki bakardımda uykusuz cok zor yemek temizlik bebekler yetişemedim halam geliyo yardıma.inş en az 2 sene bakarız beraber.

Doğru canım kilo aldırır ama besleyici değil,ne kadarlık oldular.yulaf unundan yapmadımda devam sütü ve pirinçle yada irmikle yapıyorum ben arada.ama yulafında faydalarını duymuştum.

Onu diyenler bu cocukların ikiz oldduğunu ve erken doğduğunu bilmiyo heralde .aldırma benimkilerede öyle diyolardı.ama maşallah ek gıdada iyi yaradı bizimkilere şimdi 1 yaşında bebek kilosunda boyunda ikiside.ayrıca 4 aylıksınız galiba dimi,öyleyse hiçte az değil cok gzl.doktorlar bebeklerin 5. Ayında doğum kilosunun 2 katına ulaşması gerektiğini söylüyo baksana seninkilere maşallah.

4.5 ayligiz canım kızım yeni doğduğunda hastaneden çıktıktan sonra beslenemediginden tekrar yatmisti o yüzden oğlumu yakalayamadi ama aktiviteleri iyi maşallah kafalarını tutuyorlar dönüyorlar hareketliler konuşunca gülerek yada agulayarak tepki veriyorlar kof kiloları olsun da istemiyorum malum çağımızın hastalığı obezite sağlıklı olsunlar da kilo önemli değil diyorum ama etraftaki insanlar moral bozmadan başka bir işe yaramıyor

Aylin canim telefonun acizligine uğramış bulundugum için girmiyorum nete tel tamir edilene kadar sikintidayim yani.
Umarım bebekleriniz iyiler bizimkiler sikintili soğuk almış ikiside yemek yemiyorlar gün içinde meyve ve yoğurt mama yiyiyorlar.kilo alımları durmuş

jelybonsd gün içindeki beslenme takvimini paylaşır misin
Canım sabah kahvaltı veriyorum peynir pekmez bisküvi ile hazırlıyorum haftada 3 gün yunurta sarısı katıyorum,sonaki öğünde mama veriyorum,sonra yoğurt,yoğurtan sonraki öğün çorba(tarhana yada yoğurt corbası)..güne sığdırabilirsem meyve veriyorum bazen vakit kalmıyo:)beslenme araları değişiyo bazen 3 saate bazen 4 saate besleniyolar.gecede yukaflı mama veriyorum

Bu arada kızlar benimkiler daha çok yoğurt corbasını seviyo buğdaylı vermedim hiç iri taneli diye,pirinçle yapıyorum..tarhana eh işte ama mercimek zorla yiyolar bazen kusuyolar.bende daha çok yoğurt corbası veriyorum.yanlışmı yaptığım,diğerlerinede zorla alıştırmalımıyım.

Oyy canım benim geçmiş olsun merak ettim bende uzun süre girmeyince bizim kilerde iyi şükür ağlamalari mız tam gaz devam ek besinleri tattiriyoz az az meyve ve yogurt

Canım uzmanlar çocuğunuz sevmediği yiyecekleri zorla yedirmeyin diyor yeni denediginiz bir tadı beğenmedi ise aradan biraz zman geçince yeniden deneyin zorla yedirmeyin diyor bu konuda Ablam dan Tecrübeli yim çocuğa besleyici diye zorla brokoli kereviz vs yedirmeyin çalıştı çocuğu yemekten soguttu burnunu sıkıp ağzına kaşıkla aktariyordu suan 7 yaşında ve hal yeme problemi var kısa ca doğru yapiyosun yoğurt çorbası ni sevdilerse onu ver

canım sütlü çorba da verebilirsin
zorla bir şeyi bir yere kadar yedirebilirsin, bir süre sonra tükürmeyi ve ağızlarını sevmedikleri şeylere açmamayı öğrenecekler
tarhanayı et suyu ile pişirmeni tavsiye ederim, lezzetini de artırıyor
yoğurt çorbasına iyice haşlamış yarma ve bulgur ekleyebilirsin, besleyiciliği artar , ben pirinçten uzak duruyorum şu gdo muhabbetinden dolayı
8. aylarını geçmişler, sütlü çorba verebilirsin, yine et suyuna yapılmış tel şehriye çorbası sunabilirsin
benimkiler de mercimek çorbasını sevmiyorlar, zorlamıyorum ben
kıymayı kavur dolaba koy canım, kolaylık açısından
her çorbalarının içine bir tatlı kaşığı koy, çünkü artık kıyma ve köfte yiyebilirler yavaş yavaş

Canım sütlü çorba nasıl oluyo yazarmısın sana zahmet.bide kemik suyu kullansammı corbalara yoksa sadece et suyumu

Ben de vermiyorum pirinç unu..besleyici bir değeri yok hem de gdo riski var.. Ben de yarma, buğdayı blendırdan geçirip iri taneli olmadan veriyorum
Canım bize de öyle diyolardı.. Onlar küçük bebeği unutmuşlar, gayet normal büyüme persentillerine bak sen..

kimi bebekler önce gazdan uyumaz, sonra dönmeler yuvarlanmalar başlar. sonra dişler. bir yaşından sonra daha düzeleceğini düşünüyorum. en azından yalnız bakmıyorsun. şanslısın. ama işte gece uykusu gibisi de yok değil mi? kolay gelsin.
Doğru canım kilo aldırır ama besleyici değil,ne kadarlık oldular.yulaf unundan yapmadımda devam sütü ve pirinçle yada irmikle yapıyorum ben arada.ama yulafında faydalarını duymuştum.
muhallebiyi besleyici hale getirebilirsiniz. tereyağ ile yapıp, çok çok ince ceviz , fındık, fıstık ekleyip, pekmezle tatlandırıp, eğer varsa anne sütüyle açabilirsiniz.
ben bir yaşına kadar akşamları yatmadan muhallebi yapıp verdim. kilo aldılar mı? almadılar ama besleyiciliğini düşünmedim bile. zaten sabah kahvaltı yapıyorlar, gündüz sebzeli et sulu çorba içiyorlar, et yiyorlar, 3 çeşit meyve ve yoğurt yiyorlar. muhallebi yardımcı öğün kilo alımı için ve de çocuk eğer gece açıktığı için uyanıyorsa tok tutsun diye. amaç sadece bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…