2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
ben baştan beri 3 saatte bir besliyorum hiç 2 saat denmedi bana hep 3saat dendi öyle besledim bir sorun olmadı ,açlık krizine de girmediler.
ama şimdi gece uykusuna alıştırma dönemindeyim ,gündüz uyumasınlar diye azar azar veriyorum ,oğlan az verince delriyor ,bi içişte 150 yi götürecek nerdeyse doymak bilmiyor kerata
bizimkilere ben 125 cc içirdimmi 3 saat rahat uyuyorlar ben de öğrendim artık o kıstası saat başı 50 cc veriyorum mideleri dolmadığı için uyumuyorlar ya da uyuslar da 1 saati geçmiyor
akşam da veriyorum 125 ya da 150 mışıl mışıl uyuyorlar
mesela 2 saatmi uyutmak istiyrm 100 cc veriyorum 2 saate denk geliyr
artık öğrendim huylarını ona göre ayarlıyorum

şuan bizimkilere verdiğim miktar tam karınlarını doyuran miktar. daha fazlasını veremiyorum. 2 saatte ancak o kaar doyuyorlar. yoksa ben de 3 saate uzatmak istiyorum ama fazlasını içemiyorlar. her hafta içtikleri miktarı artrıyorum ben yine de 2 saate otomatik takılmış durumdalar.

Sabaha kadar uyumadilar kv ve kocis sabaaha kadar uyudular hos esim odasinda yatiyoo ama yine de coook sinirliyim... Cektim ciktim simdi disarda kahvalti yapiyorum... Biraz vicdan yapiyorum ama bebiklerimin karnini doyurup ciktim... Biraz nefes almaya cok ihtiyacim var

hangimizin yok ki dosbacım

harikasın dosba,benim içimden geçende o. herşeyi dondurup 2 saat eski hayatıma dönsem.hava güzel belki bizde çıkarız bugün.
sabaha kadar 3 kez kaka yaptı oğlum .iki zıt huyları olan ikizlere sahibim.oğlumun biri günde 1 kez kaka yapıyor diğeri 5 kez hangisi normal anlamadım.doktor ikiside normal diyor,benmi anormalim anlamadım.sizin bebekler kaçkez kaka yapıyor?merak ediyorum

sen bence alıştırmaya çalışırsan alışırlar bebekler çabuk alışıyor
ama bi süre uğraşman lazım
ilk önce içecekleri kadarını içir sonra 2 saat dolmadan az da olsa bi daha içir bi miktar ,zamanla alışırlar içmeye ,sonra tek öğünde artırılmış verirsin 3 saat acıkmazlar ,acıkırlarsa da oyalarsın bir şekilde 3 saati buldurursun ,zamanla alışırlar bu duruma ,ben öyle yapıyorum alıştırmak istersem .

sanırım bu topik miadını doldurdu
kimse uğramıyor buraya artık
Yok papatyacim aslinda doldurmadi ama,en basindan beri zaten cogunluk dogum yapan arkadaslar pek buraya yazmiyo,doguran kaciyo,yazanlar belli kisilerdi,ben sahsen devam etsin isterim,bebislerimizin buyudugunu gorelim;-)
Sen napiyosun nsl gidiyo,1 ay oldu mu,aşi oldunuz mu,sutun nsl

aslında paylaşımlar çok faydalı oluyor
kendi adıma öyle düşünüyorum
beni ve bebeklerimi neler bekliyor az çok benden önde olan arkadaşlardan öğreniyorum
ama bir kaç gündür kimse uğramıyor buralara

bana gelince bir çok iyiyim, bir çok depresifim
ama idare ediyorum
günlari sayıyorum inanki
bir an önce büyüsünler istiyorum ya

bugün gün boyunca bremen mızıkacıları gibiydiler
biri sustu, diğeri başladı
çıldırmak üzereydim neredeyse
sonra ikisini de banyo yaptırdım, şimdi uyuyorlar
benim de çok uykum var ama birazdan uyanacaklar
onları bekliyorum canım

bugün 31. günümüz bitti
yarın aşılarımızı olmak için sağlık ocağına gideceğiz
bakalım kiloları ne durumda
çok merak ediyorum

süte gelince hiç yetmedi bebeklerime
bundan sonra da yetmeyecek gibi
bir öğün mama bir öğün süt verebilirsem mutlu oluyorum
iki saatte bir 60 cc veriyorum şimdiilik
doktor fazla besliyorsun, miktarı azalt dedi
60 cc ye indirdik şimdilik
sütü artık takmıyorum
elimden gelen her şeyi yaptım ama olmayınca olmuyor demek ki
bünye meselesi
kabullendim yani

Bu arada papatya ankaranin neresindesin merak ettim;-)

canım ben cevizlideredeyim

sen neredesin? nasılsın? paşaların nasıl?

kızlar merhaba...
bende takip ediyorum topiği ama yazmaya pek fırsat bulamadım,e malum gelenler....gidenler...
e bide bende türlü türlü şeyler çıkıyo,doğumdan sonra hayatımda hiç tanışmadığım basur belasıyla mücadeleye başladım o yetmedi bi kaşıntıdır basşladı kırmızı döküntüler dökmeye başladım.sonra minik kızım ishal oldu antibiyotiğe başladık vs vs....
neyseki bebeklerim şimdilik iyiler
burda ne kadar çok ankaralı var bi ara toparlansak bi yerlerde,hem inanıyorum paylaşacak çooooook şey var.

duygucum maşallah sende toparlamışsın,bebikleri götürdün mü hulusi hocaya?

başak valla maşallah sana da sende iyi vakit buluyosun,senin minnoşların uyku sorunu pek yok sanırım....

duygucum maşallah sende toparlamışsın,bebikleri götürdün mü hulusi hocaya?

canım hem sana hem de bebeğine çok geçmiş olsunnn
valla angaralılar toplanalım, süper olur

yok canım kendim gittim de hulisi hocaya
bebekleri henüz götürmedim
bana 45. gün gel rahm,ne bakalım dedi, kısmet olursa o zaman götüreceğiz minikleri

bugün üç saat uyudum sadece
uykusuzluktan gebermek üzereyim
oğlum kalkacak birazdan, sütünü hazırladım bekliyorum
beynim zonkluyor şu an

Papatya ben eryaman - sincan arasi bi yerdeyim,ama eryamana daha yakinim.valla toplansak cok iyi olur,şoyle yazin,cocuklar toparlaninca guzel olur;-) benim pasalar cok sukur buyuyo,artik daha iyiler,ilk uc aylik kabus dönemini hatirlamak bile istemiyorum:-( simdi geceleri daha iyi uyuyolar,en azindan bende uyuyabiliyorum,gunduzleri ilgi istiyolar artik,maalesef kucaga cok alistilar,24 st birileri onlari gezdirse cok mutlu olcaklar 4aylik oldular,ilk 3ay eve misafir kabul etmedik,son 1aydirda arka arkaya misafir agirladik...ilk uc ay cok sik dr.kontrollerimiz ve ultrason,röntgen,kan tahlili gibi hastane isleride cok sıktı ama artik cogunlukta onlarda bitti,su an tek derdim kucuk oglum nazli nazli yiyor,onun hizli kilo almasi ama kabullendm artik,o benim nazli kusum olcak,yavas yavas buyuyecek sut konusunda bende cok ugrastim ama olmayinca olmuyo gercekten,hatta gittikce azaliyo,uzuluyorum,son bi ugrasla ne yapabilirim diye dusunuyorum,hatta bu sayede buradan kizlarada sorayim,arttirmak icin bildiginiz seyler neler:-(

Tabi yine sabahlari 5-6dan sonra yine uyumuyolar,zar zor 5-10dk uyuyolar,biri mizirdaninca oburude hazirda bekliyo sanki,o da basliyo sabahlari uykumun en agir döneminde cok zor geliyo,iyiki annem varmis,ona ragmen bazen kiziyorum cocuklara:-(

Bu arada unuttum,emzik kullaniyo mu seninkiler,yani mamayi azaltmak icin,oyalamak icin mutlaka zorlada olsa alistir,benimkinin biri aliyoda,öbur inat almiyo ama zorluyorum

Sinemcim sizede gecmis olsun,senin gundemde baya yogunmus,benim minnoslari sorma,yukarda anlattigim gibi,yeni yeni duzene giriyoz,o yuzden rahat giriyrm,bide onceden bilg.dan girmeye calisinca,uşenip acmiyodum,ama simdi surekli telfndan giriyorum,mesela şu an ayagimda cocuk salliyom,buraya yaziyom,mama yedirirken bi yandan buraya giriyorum,yemekteyken bi yandan yeyip bi yandan girip oyle firsat buluyorum tabi esim gelince boyle rahat olamam,annem bana bi is birakmiyo sagolsun;-) hatta bilg.dan girince,KK.ne «pembe sayfalar» diyolar ve buranin bana iyi geldigini biliyo annem,biseyi ben yapayim deyince,hadi sen git pembe sayfalra diyo bende eşim gelinceye kadar tadini cıkartiyorum;-)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…