2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Bu arada unuttum,emzik kullaniyo mu seninkiler,yani mamayi azaltmak icin,oyalamak icin mutlaka zorlada olsa alistir,benimkinin biri aliyoda,öbur inat almiyo ama zorluyorum

neden mamayı azaltmak için dedin anlayamadım
evet caanım ikisi de kullanıyor emzik
ama oğlum severek emiyor da kız nazlanarak emiyor

Papatya,hani dr.un mamayi cok veriyosun,azalt demis ya,onun icin dedim,emzik kullanirsan,mamayida biraz azaltabilirsin diye demistim

Tugba nerelerdesin seni daha az gorur olduk,kizlar nsl,bak annende var,artik seni daha sık beklyrz;-)

kızlar iyi çok şükür. evet daha az giiyorum ama işler bitmiyor ki. annem var ama hala yük ben de. hafta sonu dışarı çıktım. ev alışverişi yaptık.misafir geldi vs. bakamadım.sağolsun misafirlerim hep 1-2 saat önceden haber verip geliyorlar. elim ayağıma dolanıyor. daha hiç bir misafirime kendim bir şeyler yapıp ikram etmedi. hep pastaneden bir şeyler aldık ikram ettik. bir de eşimle vakit geçirmeyi çoközledim. bebekler uyuyorken sohbet ediyoruz vs. ama hep bakıyorum buraya da yazamıyorum. eşin gelsin sen de kaybolursun. çok özelmişsindir eminim. bebekler olunca aradaki bağ sanki daha da güçleniyor. hamilelikte ve sonrasında aslında yanımda istediğim tek kişi eşim. imkanım olsada 2-3 ay yanımda olsa işe gitmeden. ama yok malesef imkan.
başak senin durumun daha da zor. sen akşamları bile göremiyorsun. en kısa zamanda yanında olur inşallah. bebeklerinin de bakımı vs düzene girer ve bol bol vakit geçirirsiniz.
bu arada rop muayenemiz var. bebekleri hazırlayayım.
görüşmek üzere.
papatya yalnız kaldın burada. daha sık yazmaya çalışacağım.

Bende 1.5 yil oncesine ladar cevizliderede oturuyordum... Gercekten bi araya gelsek ne guzel olur ... Bana gelince gazli bebeklerle zorlaniyorum napcam bilmiyorum surekli ilgi istiyorlar salliyorum hep baslarindayim... Mayisin basinda memleketime gitmeye karar verdim bi 10 gun kadar yine yalniz kalacagim sonra ramazan bayramina kadar yokum kismetse...

Toplanma fikri bencede güzel. Ankarada baya kalabaliğız.

Tugba kesinlikle haklisin,esim gelince baya bi ortalardan kaybolurum heralde sizleride tahmin ediyorum,haklisiniz,es,cocuk,misafir,evjkolay degil.evet benim icin daha zor,esimin bi an once yanimda olmasini istiyorum,en zor zamanlarimi yalniz gecirdim:-( neyse cogu gitti azı kaldi diyorum artik...

ben de bir an önce büyüsünler istiyorum. şu 3 ay geçsin yeter diyorum. 3 ay elimiz kolumuz bağlı sanki. 3 ay sonunda gaz, kusma dertleri bitecek inşallah. uyku süreleri de artacakmış. öyle teselli buluyorum ben de. gün sayıyorum. 45 günlük olduk. yarıyı tamamladık diyorum. ama bu gaz, kusma olayları 2. ayda tavan yapıyormuş papatya. yani sabırlar zorlanacak gibi daha da.
ben yine de şanslıyım. gaz derdmiz yok. olan bebeklerden çok iyi biliyorum. çok zor.
bizim demiştim kusma derdimiz var. yalnızken çıldıracak gibi oluyordum. sürekli mide gazı çıkartır durumdaydım. çıkartamazsam tüm içtiklerini kusuyorlardı. annem biraz yükümü hafifletti. moralim de düzeldi biracık. lohusalık bitti ama depresyon sürüyor hafif bir şekilde. dün ve bugün dışarı çıktım 1-2 saatliğine. bebeklerimi çok özledim. aklım hep onlardaydı.hiç bir sorunları olmazsa herşey çok mükemmel olacak. derdim dışarı çıkmak alan da değil. gezmek değil. zayen 2 gündür dışarı çıktım ama hiç bir şey anlamdım. aklım evde olunca. şu depresif durumlar düzelse keşke. onun için şu 3 ayın bitmesi bekliyorum. bıktım kusma nöbeti tutmaktan.
bir de malesef kucağa alıştı benimkiler. gazlarını alacağız diye neredeyse yarım saat kucakta tutuyoruz. onların da hoşlarına gidiyor. annem bir de kucakta doyurmaya başladı bu aralar daha az gaz yutuyormuş güya bebekler. yatağa koyduğumuzda mırın kırın ediyorlar. annemi uyardım. kucakta beslemek yok diye. gazını alır almaz da hemen yatağa konacak. annem gittiğinde ben ne yaparım kucağa iyice alışırlarsa. ben hep yattıkları yerden seviyordum. günde bir kaç kez kucağa alıyordum. o da babaları olduğu zaman.
bir de benim büyük kız gece yatağına yatmak istemiyor. bir kaç kes kusacak duruma geldiğinde geceleyin yanımızda yüüstü yatırmıştık. anne baba ve çocuk bir yatakkta yatmıştık br kaç kes. ona da alışır gibi oldu. yanımızda yatmak istiyor. mızmızlanıyor. aslında hiç istemediğim şey ama kusup kendini boğacak diye mecburen ortamıza aldık bir kaç kez. bundan da vazgeçmek gerekecek.
şu 3 ay bir bitsin. çok katı bir düzen kuracağım. her şey saatli olacak. kusma yok, gaz yok, kabızlık yok.o zaman her şeye vakit ayırır güzel güzel geçiniriniz.
papatya neden doktorun fazla içirdiğini söylüyor ki, bebekler içiyorsa problem yok. anlamadım ben bu durumu. bize de doktor istedikleri zaman ver, 2 saati geçirme dedi. içebildiklerini içsinler dedi. çocuklarların midesi alıyorsa içsinler bence. ama bizimki gib çok fazla kusma varsa bilemem. bizimkilerin kusması fazla yemekten değil. sizinkisi de öyle değildir bence.
süt konusuna gelince, yoksa yok papatya. kendini zorlama. olduğu kadar verirsin. sen emziriyor muydun, yoksa sağıp mı veriyordun sütünü?
umarım kilo alımları iyidir. aşılarını da sorunsuz bir şekilde olurlar.

merhaba kızlar

burada herkes yoğun sanırım benim gibi..hepimiz kader arkadaşıyız...15 gündür yanlız baıyorum bizim kuzulara eşim izin almıştı o bitti..allah kuvvet veriyor çok yorucu ama alıştım ..poyrazımın koliğide düzeldi daha düzenli hayata yavaş yavaş geçiyoruz......mayısta annem gelecek...ozaman doyasıya uyumayı düşünüyorum....bir gülücükleri bütün yorgunluğumu unutturuyor..hepinize kolay gesin

kızlar nasılsınız
yorgun ve yoğunsunuz değil mi?
eşim Antalya'ya gitti, kayınvalidem ve kayınpederim bizde kalıyorlar
dün gece sadece süt için kalktım
sağ olsun baktılar torunlarına
öyle güzel uyumuşum ki
günler sonra
bugün de pazara gittim, çok mutlu oldum

kanguru almaya karar verdik
bebeklerimizle gezmek istiyoruz bu güzel havalarda

dün ikinci hepatit aşımızı yaptırdık
ateşimiz çıkmadı
boyumuz kilomuz ölçüldü
almamız gereken kiloyu almışız çok şükür
kıyafetlerimiz küçülmeye başladı, bu da beni çok mutlu etti

arkadaşımın ikiz bebekleri vardı
dün bana ikizlerin kıyafetlerini verdi
yazın kıyafet almama gerek kalmadı
o kadar güzel kıyafetler verdi ki
çok mutlu oldum

chicconun ana kucağını verdi
onu da almamıza gerek kalmadı
süt sağma makinası, biberon ısıtıcısı, sterilazötör verdi
sağ olsun beni çok büyük masraflardan kurtardı

süt sağmak için bekliyorum şimdi de
hepimize kolay gelsin

büyük masraflardan kurtulmuşsunuz. kanguruyu kullan da bana da bir fiir ver papatya. bizimkiler bebek arabasının emniyet kemerini pek sevmediler. bir de ben bebek arabasında kusacaklar ve göremeyip boğulaccaklar diye korkuyorum. kusma sorunu bitene kadar kanguru mu kullansam diyordum. aacaba rahat ederler mi ki kanguru da. sence nasıl?
sevindim dinlenmene. insana ilaç gibi eliyor değil m? benim uykum daha 3 saati geçmedi. ama alıştık o tempoya. ne yapalım.

arkadaşlar merhaba. pzt günü öğrendim ikiz gebeyim. tüp bebek yapırmıştım. 2 embriyo transfer edimişti ama hiç 2sinin birden tutabileceğini düşünmemiştim. bianda ikiz duyunca şok oldum. çok korkuyorum. riskli gebelik benim, hem ikiz hemde endometrioziz hastasıyım. kanım da çok düşük ferrum forta başladım. tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. 48kg ım ben nasıl taşıyacam nsıl doğurcam diye çok tedirginim. nelere dikkat etmem lazım bana biraz yardımcı olun lütfennn

evet canım, ben de çok mutlu oldum, çünkü masraflar alıp başını gitmişti
canım kanguruyu kız kardeşimin bebeğinde kullandık
çok memnun kaldık, önüne koy bebekleri çık sokağa
kusma olayı da kanguruda daha tehlikesiz sanki
bebek dik duruyor çünkü
bir de kangurular da kalite kalite
ben orta kalite bir şey alacağım
o da 8 kiloya kadar taşıyor
pahalılar daha fazla kilo taşıyor ama
daha fazla kiloyu zaten biz de taşıyamayız

Merhaba ,bastan belirteyim ikiz sahibi olmak cok güzel ve cok zor , risk taşımamış olsaydı ne kadar şanslısın diyebilirim ama endometrioziz olman bir yana ikizlere hamile olmak başlı basına riskli gebelik grubuna girer...
Size önerim bulunduğunuz sehirde riskli gebelik konusunda uzman bir Dr. Bulun ve sürekli aynı Dr.gidin doktorunuz size daha iyi bilgi verecektir zaten bu arada gideceğiniz hastanede yeterli sayıda kuvez olmasına dikkat edin derim ben.
Hakkınızda hayırlısını dilerim.

Merhaba arkadaslar ,benim kızlarım 62 günlükler kusmalari hala devam ediyorbir arkasim oğluna aptamil AR diye bı mama kullandığını söyledi kusmayi engelliyormuş.ben denemedim daha ,Dr. a sorucam eger kullan derse kullanıcım.
Bebekleri kusan arkadaslar sizde bı araştırın derim.

Papatyacim dinlenmis olmana cok sevindim,bu arada arkadasin süpermis ya,böyle arkadas dostlar basina bak ne diycem,ankaralilar toplanmayi dusunuyoruz,havalar daha iyi olsun da,haberin olsun tamam mi,sana buradan haber veririz;-)

Bence dr söylemeden mama degistirmemek lazim,ayrica kusma isi genelde oluyo,bizim bebıslerimiz erken doguyo,sindirim sistemleri tam gelismiyo,reflü oluyo ama zamanla duzeliyo merak etmeyin,bence kusma dönemleri gecene kadar,basinin altina ince bi yastik koyun derim

Burcak simdiden hayirli olsun,zorlu ama guzel bi sürec bekliyo seni,korkularla,stresle gecirme hamileligini,olabildigince keyfini cikar,zamanla aklina takilan şeyleri sor,bizde az cok tecrubelerimizi aktarmaya calisalim sana;-) tekrar hayirli olsun

Papatyacim dinlenmis olmana cok sevindim,bu arada arkadasin süpermis ya,böyle arkadas dostlar basina bak ne diycem,ankaralilar toplanmayi dusunuyoruz,havalar daha iyi olsun da,haberin olsun tamam mi,sana buradan haber veririz;-)

evet böyle arkadaş herkesin başına
tamam canım ben de katılırım

Bebeklerim o kadar huzirsuz ki anlatamam acaba nerde hata yapiyorum diyorum dun hic uyumadilat hem gece hem gunduz... Bu gecde kv bakti ben yataginda yattim keske yatmasaydim vucut alisik degil rahata... Boynum tutuldu cok kotuyum sabah bebeklerimi emziremedim kucagima alamiyorum... Kisacasi moral ve fizik olarak cok kotuyum
bakicidan vazgectim annemin yanina gidiyorum
esimi biraktigim icin ve sizlerle tanisamayacagim icin uzuluyorum
Bulusmayi ne zaman planliyorsunuz

Çok tşk. ederim allah bağışlasın sizin çocuklarınızıda... aşırı kansızlık çıktı bende. ferrum forta başlattı doktorum. normale dönermi acaba kanım? sizlerde kansızlık sorunu varmıydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…