2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
canım biz daha mamaya başlamadık. anne sütü yetiyor. ve kilo alımları da iyi. doktor anne sütü içen çocuğ mama başlamak büyük hata olur dedi.
doğru mamaların bir sürü çeşiti var. şimdilik uğraştırıyor ama kusmaların önüne bir nebze de olsa geçtik.anne sütüne gaviscon infant katıyoruz ve öyle veriyoruz.günde 1-2 kez kusuyorlar ama olsun o kadar.

dosba bence de rahat edeceksen ailenin yanına git. moralin düzelr hiç olmazsa. ilk 3 ay çekeceğiz bunları. elden br şey gelmiyor. allah sabır versin sana.

Tugbacim c.tesi 2.ayimiz bitiyo ama hala duzelme yok malesef... Bu ayin sonuna kadar kv kalcak sonraki 3 ay memlekete gitcem haftasonlarida esim gelcek ins.
Ama esimden ayri kalma fikri beni cok uzuyor...burda kalsam ben yapamiyorum cok karisigim kisacasi... Belki huylari degisir bende erken donerim evime...

Kizlar benim bebeklerim mama agirlikli besleniyorlar..acaba ek gidaya 6.ay baslayacaz yoksa 4-5 gibi meyve sularina baslar miyiz?
Bu arada 2.ayda yapilan asilar agri ve huzursuzluk yapiyor mu?
Siz agri kesici kullandiniz mi?

Kanguru kullanan olursa fikirlerinizi bekliyorum...bende almak istiyorum ama kararsizim
cok cazip geliyor aslinda ama tecrubeli birilerinden duymak iyi olur

canım doktor bu gaz, kusma vs. gibi durumların 2. ayda tavan yaptığını söyledi. 3. aydan sonra bir şey kalmaz dedi. sabretmekten başka çare yok. herkes öyle söylüyor. ben de çok moralimi bozuyordum ama şimdi daha rahatım. biz 2. ayın içindeyiz, çocukların iştahı azaldı baya. mide gazı problemimiz var. hala çözemek. çocukları reme dövüyoruz mide gazlarını çıkarsınlar diye. yorucu oluyor. çocuk gazını çıkartamayınca içemiyor da. 80 ml içen kızımın süt miktarı önce 70 e sonra da 60 a düştü. diğerinin 60 tı, 50 ve sonra a 40 a düştü. allahtan kilo alımları devam ediyor ama kilo alım hızları yavaşlayabilir. birinci ayın sonunda ikisi de birer kilo almışlardı. bakalım 2. ayın sonunda ne olacak. umarım birer kiloya yakın alırlar yine.
bu arada benim göğüsler çok fena. 3 haftadır her hafta göğsümden biri şişiyor ve canım çok acıyor. öyle böyle değil. koca bir kitle oluşuyor. sütümü düzenli olarak 3 saatte bir sağıyorum. masaj yapa yapa hemde. ama yine de süt kanalları tıkanıyor. canım acıya acıya uzun süre pompa yapıyorum, 2 güne geçiyor. ateşim de yükseliyor, vücut ağrısı çekiyorum. anlamadım ben durumu. ilk başta antibiyotik kullandım. ama tekrarladı. allahtan süt miktarında azalma yok.

dosbacığım bebeklerin 2. ayı bitiriyor. umarım biraz daha rahatlarlar. bence rahatlayacaklar da. bence nsan bu dönemde en çok eşine ihtiyaç duyuyor. ne bileyim. anneyle de olmuyor pek. sadece eşim olsun istiyorum. ama malesef onlar çalışmak zorundalar. akşam 1 dak. bile geç gelsin istemiyorum. sen 3 ay annende kalacakmışsın. zor olacak. ama bence 3 ayı bulmaz annenlerde kalma süren. bebeklerin bir aya yakın düzelecekler inşallah.
kendimizi şu ilk 3 aya odaklayıp rahatlamaya çalışalım. senin için durum daha zor. sürekli ağlayan çocukla baş etmek çok zor.

Kizlar benim bebeklerim mama agirlikli besleniyorlar..acaba ek gidaya 6.ay baslayacaz yoksa 4-5 gibi meyve sularina baslar miyiz?
bence başlama
bizimkilerin kilosu da gelişimi de diğerleri gibi değil
o yüzden bizim 6.ay diğer bebeklerin 4.ayı gibi
o yüzden bence 6dan önce başlamamak gerek
iice toparlanıp kendilerine gelsinler
yok aşıda bişey yok yapmıyor
ama bebekten bbeğe değişebilir
bizde olmadı
Kanguru kullanan olursa fikirlerinizi bekliyorum...bende almak istiyorum ama kararsizim
cok cazip geliyor aslinda ama tecrubeli birilerinden duymak iyi olur
kanguru çok geçici birşey yaa,ne kadar taşıyabilirsinki bebekleri
zaten bakarken yoruluyorsun bi de onunla taşımak çok zor bence ve çok kısa süreli birşey
ben almadım valla almayı da düşünmüyrum
artık önümüz yaz arabayla gezdiririz kanguruya gerek yok bence

Herkes kirki ciksin dedi bisi olmadi simdide 3 ay olsun diyorlar
neyeeki dr.larda diyo biraz rahatliypr

Cepten zor yaziyorum
tugbacim bende esim ayri cok zorlanacagim 1 dk gec gelse bende huzursuz oluyorum ama o da bende bebekler icin dayanacaz...
Bazen takiliyorum askeligi bedelli yapmasaydin diye...
Cok sukur annemle cok ii anlasiyorum cok anlayislidir benim sikintim babam... Cok aceleci bi insan ins onun duzenini bozmam
babam bana cok duskun bebekler durmuyo diye yine besik alip gpndermis bakalim bu kadar aglayan torunlarinada duskun olcak mi

Delikiz dr.a sormadan baslamam ama yinede anne sutunu yeterince alamamalarindan dolayi insan acaba diyo... Zaten ek gidaya gecen bebekler ilk basta kilo veriyormus
Asida ins benimkilerde rahat olur zaten yeterince huzursuzlar
kanguru olayina gelince ikizlerde cok hosuma gidior... Benim merakim yigilip kaliyorlar mi..yani bebekler icin rahatsiz bi durum mu?
Yoksa cok uzun sure kullanilacak gibi degil... Hatta esime oglani ben tasorim diyorum

Bana kanguruyu bi arkadaşim vermişti eşim takti bir iki kere, rahat diyor ama uzun süre takamazsin. Bide tek başinada takamazsin birinin yardim etmesi lazim. Bence iki çocuğu olana çok kullanişli değil.

Dosbacim daha öncede sormustm ama gormemis olabilirsin,senin pıtırcıkların ismi ne?bu arada facebookta kizlarla grubumuz var,ondan haberin var mi,senide bekleriz musait oldukca;-)

selam kızlar uzun zamandır giremiyorum foruma epey uzak kaldım sizlerden, ben de takip etmek istiyorum face grubunu nasıl katılabilirim aranıza acaba?

Merhaba kızlar
bizde kanguru aldık özellikle market alışverişini eşimle beraber yapabilmek için iki bebek arabası olunca alışveriş arabasını kim alacak o nedenle bir tane aldık deneyelim diye daha kullanmadık kullanınca söylerim ama rahata benziyor..kızlar kolik olaynı aptamil comformille bitirmiş bulunmaktayız...artık poyrazımda gülücükler var...

Benim kanım normaldede dusuktur,hamilelikte zaten duser,heleki iki cocuk tamamen ceker,ben ferrosanol kullandm sabah aksam,yine dusuktu,keciboynuzu pekmezi yedm sabah aksam,son zamanlarda,normal sinira ancak gelebilmisti

Gózun aydin aycem,bide buyuduler artik,onunda etkisi vardir rahatlamalarinda,artik gulucuk sacma vakti geldi;-)

Bende senin gibiyim dosba,yarin dr.a gitcez,sorcam bakalim ek gidaya ne diycek? 2.ve 4.ay asilari ayni,ikisinide yaptirdm,huzursuzluk ve aglama krizi oldu bizde,calpol surup verdm,bu surup her zaman elinin altinda olsun

Dosba,bak 3.ayda duzelcekler ins.sen bilirsin tabi ama,o kadar uzun kalma,ne kadar h.sonuda gelse,esinde cocuklairdan uzak kalmasin,kv kalamiyo mu yada annen bîr ay daha jelemez mi

Yok basakcim annemde kv de artik kalamiyo... Benim gitmem lazim... Bakalum belki dediginiz gibi olur akillanirlar bende erkenden evime donerim... Esimden ayri cok zor... Hic ayrilmadim o da bebeklerezor dayanacak...

Kanguru konusunda aklim karisti pek kullanisli gibi degil sanki.. Zaten bi sure esimde olmayacaksa almamin bi anlami yok :-(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…