- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
canım biz daha mamaya başlamadık. anne sütü yetiyor. ve kilo alımları da iyi. doktor anne sütü içen çocuğ mama başlamak büyük hata olur dedi.Merhaba arkadaslar ,benim kızlarım 62 günlükler kusmalari hala devam ediyorbir arkasim oğluna aptamil AR diye bı mama kullandığını söyledi kusmayi engelliyormuş.ben denemedim daha ,Dr. a sorucam eger kullan derse kullanıcım.
Bebekleri kusan arkadaslar sizde bı araştırın derim.
Bebeklerim o kadar huzirsuz ki anlatamam acaba nerde hata yapiyorum diyorum dun hic uyumadilat hem gece hem gunduz... Bu gecde kv bakti ben yataginda yattim keske yatmasaydim vucut alisik degil rahata... Boynum tutuldu cok kotuyum sabah bebeklerimi emziremedim kucagima alamiyorum... Kisacasi moral ve fizik olarak cok kotuyum
bakicidan vazgectim annemin yanina gidiyorum
esimi biraktigim icin ve sizlerle tanisamayacagim icin uzuluyorum
Bulusmayi ne zaman planliyorsunuz
Tugbacim c.tesi 2.ayimiz bitiyo ama hala duzelme yok malesef... Bu ayin sonuna kadar kv kalcak sonraki 3 ay memlekete gitcem haftasonlarida esim gelcek ins.
Ama esimden ayri kalma fikri beni cok uzuyor...burda kalsam ben yapamiyorum cok karisigim kisacasi... Belki huylari degisir bende erken donerim evime...
bence başlamaKizlar benim bebeklerim mama agirlikli besleniyorlar..acaba ek gidaya 6.ay baslayacaz yoksa 4-5 gibi meyve sularina baslar miyiz?
Bu arada 2.ayda yapilan asilar agri ve huzursuzluk yapiyor mu?
Siz agri kesici kullandiniz mi?
kanguru çok geçici birşey yaa,ne kadar taşıyabilirsinki bebekleriKanguru kullanan olursa fikirlerinizi bekliyorum...bende almak istiyorum ama kararsizim
cok cazip geliyor aslinda ama tecrubeli birilerinden duymak iyi olur
canım doktor bu gaz, kusma vs. gibi durumların 2. ayda tavan yaptığını söyledi. 3. aydan sonra bir şey kalmaz dedi. sabretmekten başka çare yok. herkes öyle söylüyor. ben de çok moralimi bozuyordum ama şimdi daha rahatım. biz 2. ayın içindeyiz, çocukların iştahı azaldı baya. mide gazı problemimiz var. hala çözemek. çocukları reme dövüyoruz mide gazlarını çıkarsınlar diye. yorucu oluyor. çocuk gazını çıkartamayınca içemiyor da. 80 ml içen kızımın süt miktarı önce 70 e sonra da 60 a düştü. diğerinin 60 tı, 50 ve sonra a 40 a düştü. allahtan kilo alımları devam ediyor ama kilo alım hızları yavaşlayabilir. birinci ayın sonunda ikisi de birer kilo almışlardı. bakalım 2. ayın sonunda ne olacak. umarım birer kiloya yakın alırlar yine.
bu arada benim göğüsler çok fena. 3 haftadır her hafta göğsümden biri şişiyor ve canım çok acıyor. öyle böyle değil. koca bir kitle oluşuyor. sütümü düzenli olarak 3 saatte bir sağıyorum. masaj yapa yapa hemde. ama yine de süt kanalları tıkanıyor. canım acıya acıya uzun süre pompa yapıyorum, 2 güne geçiyor. ateşim de yükseliyor, vücut ağrısı çekiyorum. anlamadım ben durumu. ilk başta antibiyotik kullandım. ama tekrarladı. allahtan süt miktarında azalma yok.
dosbacığım bebeklerin 2. ayı bitiriyor. umarım biraz daha rahatlarlar. bence rahatlayacaklar da. bence nsan bu dönemde en çok eşine ihtiyaç duyuyor. ne bileyim. anneyle de olmuyor pek. sadece eşim olsun istiyorum. ama malesef onlar çalışmak zorundalar. akşam 1 dak. bile geç gelsin istemiyorum. sen 3 ay annende kalacakmışsın. zor olacak. ama bence 3 ayı bulmaz annenlerde kalma süren. bebeklerin bir aya yakın düzelecekler inşallah.
kendimizi şu ilk 3 aya odaklayıp rahatlamaya çalışalım. senin için durum daha zor. sürekli ağlayan çocukla baş etmek çok zor.
Delikiz dr.a sormadan baslamam ama yinede anne sutunu yeterince alamamalarindan dolayi insan acaba diyo... Zaten ek gidaya gecen bebekler ilk basta kilo veriyormus
Asida ins benimkilerde rahat olur zaten yeterince huzursuzlar
kanguru olayina gelince ikizlerde cok hosuma gidior... Benim merakim yigilip kaliyorlar mi..yani bebekler icin rahatsiz bi durum mu?
Yoksa cok uzun sure kullanilacak gibi degil... Hatta esime oglani ben tasorim diyorum
Dosbacim daha öncede sormustm ama gormemis olabilirsin,senin pıtırcıkların ismi ne?bu arada facebookta kizlarla grubumuz var,ondan haberin var mi,senide bekleriz musait oldukca;-)
Çok tşk. ederim allah bağışlasın sizin çocuklarınızıda... aşırı kansızlık çıktı bende. ferrum forta başlattı doktorum. normale dönermi acaba kanım? sizlerde kansızlık sorunu varmıydı
Merhaba kızlar
bizde kanguru aldık özellikle market alışverişini eşimle beraber yapabilmek için iki bebek arabası olunca alışveriş arabasını kim alacak o nedenle bir tane aldık deneyelim diye daha kullanmadık kullanınca söylerim ama rahata benziyor..kızlar kolik olaynı aptamil comformille bitirmiş bulunmaktayız...artık poyrazımda gülücükler var...
kızlar bebeklere ne zaman su verilir bilgisi olan var mı
Kizlar benim bebeklerim mama agirlikli besleniyorlar..acaba ek gidaya 6.ay baslayacaz yoksa 4-5 gibi meyve sularina baslar miyiz?
Bu arada 2.ayda yapilan asilar agri ve huzursuzluk yapiyor mu?
Siz agri kesici kullandiniz mi?
Dosba,bak 3.ayda duzelcekler ins.sen bilirsin tabi ama,o kadar uzun kalma,ne kadar h.sonuda gelse,esinde cocuklairdan uzak kalmasin,kv kalamiyo mu yada annen bîr ay daha jelemez miTugbacim c.tesi 2.ayimiz bitiyo ama hala duzelme yok malesef... Bu ayin sonuna kadar kv kalcak sonraki 3 ay memlekete gitcem haftasonlarida esim gelcek ins.
Ama esimden ayri kalma fikri beni cok uzuyor...burda kalsam ben yapamiyorum cok karisigim kisacasi... Belki huylari degisir bende erken donerim evime...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?