- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.441
Canım biraz daha beklemelisin bence çünkü bizde Perşembe yaşımıza gircez inşallah iki oğlum Arasında 15 gün veya 1 ay oluyor gelişimlerinde birinin yaptığını diğeri 15 gün de yapıyor en az. Senin koz birden hareketlenebilir.Kızlar az önce eşimle bu konu yüzünden tartıştık. Ben mi pimpirikliyim omu rahat bilmiyorum.7.ayimizi doldurmamiza rağmen kızım da hiç bir hareket yok sadece sırtüstü nden yüz üstü dönüyor.geri sırt üstü ne bile geçemiyor. Yere yüzüstü koyuyorum önüne sevdiği bir oyuncak koyuyorum uzanıp alamıyor alamayınca ağlıyor. Illa yakınına koyacsksin ozaman alıyor. Tembel mi bir problem mi var anlamadım. Soyleki geçen ay nasılsa bu ayda aynı fiziksel hiç bir gelişim yok.oglum yuvarlaniyor emeklemek üzere kızın bu durumu beni çok uzuyor. Eşim bana kızıyor felaket tellalisin diyor.cocuk nöroloji sine goturmelimiyim sizce bunlar normalmi
Tesekkurler canım ikisini karşılaştırmak istemiyorum sonuçta ikiside farklı birey ama çok üzülüyorum bu duruma.hamileykende kızımın hareketleri hep azdı çok acile gittik hareketini hissetmiyorum diye.kontrole goturdugumuz çocuk dr problem yok erken doğdular diyor.algilama, alma. Tutma, tepki verme bunlar çok iyi ama hareketsiz. Ins . Çabucak hareketlenirCanım biraz daha beklemelisin bence çünkü bizde Perşembe yaşımıza gircez inşallah iki oğlum Arasında 15 gün veya 1 ay oluyor gelişimlerinde birinin yaptığını diğeri 15 gün de yapıyor en az. Senin koz birden hareketlenebilir.
Aynı benim diğer oğlum gibi. Hamilelikten bu yana hareketsiz sessiz sakinTesekkurler canım ikisini karşılaştırmak istemiyorum sonuçta ikiside farklı birey ama çok üzülüyorum bu duruma.hamileykende kızımın hareketleri hep azdı çok acile gittik hareketini hissetmiyorum diye.kontrole goturdugumuz çocuk dr problem yok erken doğdular diyor.algilama, alma. Tutma, tepki verme bunlar çok iyi ama hareketsiz. Ins . Çabucak hareketlenir
Birincisi iki cocugunu asla birbiriyle kiyaslama o yaptı diye digeride yapmak durumunda degil benim oglumda senin ki gibiyd 11. Ayda yurumeye başladı herkez sasti kaldi ama yurutecinde cok faydasini gordum dene derim ve biz 5 aylikken nöroloji yede gittik kizim icin oglanida gösterdim ikisindede birsey yoktu. Bence panik yapıyorsun kac haftalik dogdu seninkiler benimkiler 31 haftalik oldu ve hep 2 ay geriden takip ettik gelisimlerini. Evham yapma odavyapicak ama hazir degil demekkiaylin 37812975 .!.:Kızlar az önce eşimle bu konu yüzünden tartıştık. Ben mi pimpirikliyim omu rahat bilmiyorum.7.ayimizi doldurmamiza rağmen kızım da hiç bir hareket yok sadece sırtüstü nden yüz üstü dönüyor.geri sırt üstü ne bile geçemiyor. Yere yüzüstü koyuyorum önüne sevdiği bir oyuncak koyuyorum uzanıp alamıyor alamayınca ağlıyor. Illa yakınına koyacsksin ozaman alıyor. Tembel mi bir problem mi var anlamadım. Soyleki geçen ay nasılsa bu ayda aynı fiziksel hiç bir gelişim yok.oglum yuvarlaniyor emeklemek üzere kızın bu durumu beni çok uzuyor. Eşim bana kızıyor felaket tellalisin diyor.cocuk nöroloji sine goturmelimiyim sizce bunlar normalmi
Merhaba kızlar bugün okadar duygusalim ki anlatamam dun mertin gozune sihil kremi kacti goz kan canagi oldu doktorunu aradim bol suyla durula dedi o arada da ablam.aradi onun sesini duyunca o anda koyverdim ağlamaya basladim ablamda annemi aramis sabah 5 de annem beni öperek uyandırdı ben geldim kizim diye okadar yorgundum ki bana merhem oldu inşallah yavrularima annemin bana olduğu gibi bir anne olabilirim sizinlede paylasmak istedim hislerimi kendimizi oyle kasiyoruz ki yavruları buyuturkenbiz bizden geciyoruz annem gelince kendimi hatirladim kendimi degerli hissettim nasıl özlemişim bu duyguyu
Kızlar az önce eşimle bu konu yüzünden tartıştık. Ben mi pimpirikliyim omu rahat bilmiyorum.7.ayimizi doldurmamiza rağmen kızım da hiç bir hareket yok sadece sırtüstü nden yüz üstü dönüyor.geri sırt üstü ne bile geçemiyor. Yere yüzüstü koyuyorum önüne sevdiği bir oyuncak koyuyorum uzanıp alamıyor alamayınca ağlıyor. Illa yakınına koyacsksin ozaman alıyor. Tembel mi bir problem mi var anlamadım. Soyleki geçen ay nasılsa bu ayda aynı fiziksel hiç bir gelişim yok.oglum yuvarlaniyor emeklemek üzere kızın bu durumu beni çok uzuyor. Eşim bana kızıyor felaket tellalisin diyor.cocuk nöroloji sine goturmelimiyim sizce bunlar normalmi
beni kızım bir yaşında oturdu mesela. süründü emekledi, sıraladı ama oturmayı çok geciktirdi.Kızlar az önce eşimle bu konu yüzünden tartıştık. Ben mi pimpirikliyim omu rahat bilmiyorum.7.ayimizi doldurmamiza rağmen kızım da hiç bir hareket yok sadece sırtüstü nden yüz üstü dönüyor.geri sırt üstü ne bile geçemiyor. Yere yüzüstü koyuyorum önüne sevdiği bir oyuncak koyuyorum uzanıp alamıyor alamayınca ağlıyor. Illa yakınına koyacsksin ozaman alıyor. Tembel mi bir problem mi var anlamadım. Soyleki geçen ay nasılsa bu ayda aynı fiziksel hiç bir gelişim yok.oglum yuvarlaniyor emeklemek üzere kızın bu durumu beni çok uzuyor. Eşim bana kızıyor felaket tellalisin diyor.cocuk nöroloji sine goturmelimiyim sizce bunlar normalmi
Tesekkurler canım rahatladım azıcık biz 34 haftalik doğdu k biraz tembellik yapıyor kızım sanırım bende aceleci anneyimBirincisi iki cocugunu asla birbiriyle kiyaslama o yaptı diye digeride yapmak durumunda degil benim oglumda senin ki gibiyd 11. Ayda yurumeye başladı herkez sasti kaldi ama yurutecinde cok faydasini gordum dene derim ve biz 5 aylikken nöroloji yede gittik kizim icin oglanida gösterdim ikisindede birsey yoktu. Bence panik yapıyorsun kac haftalik dogdu seninkiler benimkiler 31 haftalik oldu ve hep 2 ay geriden takip ettik gelisimlerini. Evham yapma odavyapicak ama hazir degil demekki
Canım bizim dr hiç pimpirikli değil her gittiğimde bir azar isitiyorum çocuklar sağlıklı abartiyorsunuz diyorbeni kızım bir yaşında oturdu mesela. süründü emekledi, sıraladı ama oturmayı çok geciktirdi.
kardeşimin çocuğu 9 aylık yeni başladı sürünmeye. 8 aylıkken sadece dönüyordu.
her çocuk farklı. bir ay daha bekle. kontrole falan gittiğinde danışırsın doktoruna tabiki de. ama bazı doktorlar senden de pimpirikli oluyor söyleyeyim :)
Caniiim aynı duyguları ben de dün yaşadım. Kuzenimin eşi pazt. Doğum yaptı bebeği 41. Haftada aldılar bebek anne karnında kakasini yapmış ve şuan kuvezde antibiyotik tedavisi görüyor. Akşam miniklerimi uyutup eşime bıraktım gelinimizi ziyarete gittim.butun hazırlıklar yapılmış beşik süslenmiş bebek hastanede öyle çok ağlıyor ki kendimi gördüm sanki teselli etmeye çalıştım ne kadar edebilirsin ki canını orda bırakıp geldi.zor günleri atlattik biz.nekadar sukretsek az.miniklerimiz yanımızda. Aklıma geldikçe ben kuvezde yatan minik kuzular a dua ederim.rabbim hepsine şifa versin. Bir an önce annelerine kavussunlar. Off ne çok yazdım. Aklıma getirdin o günleri. ..kitabin adi
Küçük dogdum ama hikayem büyük
Prematüre bebek hikayeleri
editor nurullah okumus
ben ne hoppala, ne salıncak ne de oyun halısı falan aldım. hiç birini kullanmadım.günaydın kızlar, hepimiz aynı dertlerle boğuşuyoruz,yemiyor,uyumuyor,hareketleri az vs vs vs,
aslında isin özünü de bu sıkıntıların arasında atlıyoruz;
biz cok istedik bu cift bebekleri,dolayısıyla cift sorunları...bunlar için deli olduk ,canımızı dişimize taktık,savastık,maddi manevi yıprandık ama sonunda kazandık:
simdi ise minicik "bu büyük kazanımımızın yanında ,evet minicik"bu dertler için hayatı zehir ediyoruz.
uyumuyorsa,yemiyorsa,diş yüzünden,ateş yüzünden mız mız lıyorsa,dönmüyorsa geçecek arkadaşlar ,geçecek,ötesi yok geçecek ,tarih yazıyoruz,dönüp hatırlayacağız,anne olmayı hakettik diyeceğiz ,gururla anlatıp övüneceğiz.
aslında bu sözlerim kime anlıyorsunuz ,önce kendime,(yemiyor ya benimkiler) sonra ayline (dönemiyor ya oglu gibi) sonra da okuyan tüm ikiz annelerine terapi olsun diye yazdım.
aylincim benimkilerden de biri diğerinden yaklaşık 1 ay sonra yapıyor hareketlerini sakın takılma olur mu ,bak dr dahil herkes normal diyor.
kızlar ben cook pahalı diye(370) tek hoppala aldım ,yok olmadı,size tavsiyem 2 tane alın,cıglık kıyamet kopuyor 2 si de binmek istiyor,ya da tecrübeli annelere soralım,sizler nasıl cozdunuz hoppala aldınız mı aldıysanız kac tane aldınız.
sevgiler benden hepinize kolay gelsin.
Canım seninle benzer sorunları yaşıyoruz inan.ve her seferinde dediğin gibi bu gunler geçecek diye takmaya çalışıyorum. Öyle böyle geciyorda. Canım aldığın hoppala fisher price in hoppala si galiba. Bende almak istedim ama karar veremedim. Iki tane alamam canım ya çok pahalı. Daha mama sandalyesi oto koltuğu var bunları araştırıp alacağız. Siz aldınız mı aldiysan hangi marka aldın canimgünaydın kızlar, hepimiz aynı dertlerle boğuşuyoruz,yemiyor,uyumuyor,hareketleri az vs vs vs,
aslında isin özünü de bu sıkıntıların arasında atlıyoruz;
biz cok istedik bu cift bebekleri,dolayısıyla cift sorunları...bunlar için deli olduk ,canımızı dişimize taktık,savastık,maddi manevi yıprandık ama sonunda kazandık:
simdi ise minicik "bu büyük kazanımımızın yanında ,evet minicik"bu dertler için hayatı zehir ediyoruz.
uyumuyorsa,yemiyorsa,diş yüzünden,ateş yüzünden mız mız lıyorsa,dönmüyorsa geçecek arkadaşlar ,geçecek,ötesi yok geçecek ,tarih yazıyoruz,dönüp hatırlayacağız,anne olmayı hakettik diyeceğiz ,gururla anlatıp övüneceğiz.
aslında bu sözlerim kime anlıyorsunuz ,önce kendime,(yemiyor ya benimkiler) sonra ayline (dönemiyor ya oglu gibi) sonra da okuyan tüm ikiz annelerine terapi olsun diye yazdım.
aylincim benimkilerden de biri diğerinden yaklaşık 1 ay sonra yapıyor hareketlerini sakın takılma olur mu ,bak dr dahil herkes normal diyor.
kızlar ben cook pahalı diye(370) tek hoppala aldım ,yok olmadı,size tavsiyem 2 tane alın,cıglık kıyamet kopuyor 2 si de binmek istiyor,ya da tecrübeli annelere soralım,sizler nasıl cozdunuz hoppala aldınız mı aldıysanız kac tane aldınız.
sevgiler benden hepinize kolay gelsin.
öyle olacak, bir bakmışsın birbirlerinin elini tutup tıpış tıpış yürüyecekler. onlar büyüdükçe özgürleşeceğiz ve daha çok eğleneceğiz. daha ne hareketlerini göreceğiz. inşallah zaman su gibi akıp geçer.Tugbagoksin ve papatya canlarım size hayranım. Fırsat buldukça geçmişi okuyorum çok güzel tecrübeler paylaşımlar yapmışsınız. Bizede tecrübe oluyor.bizim geçtiğimiz aşamalardan geçmişiniz. Bir bakiyorsun bizde ellerinden tutup dışarı parka çıkıyoruz. Benim tembel kızım ayaklanirsa tabi.ben 9 aylık yurumusum. Annesine hiç çekme mis. Bugün yere yüz üstü yatırdı eşim. Emzigini biraz ileri koydu almaya çalış sın diye. Baktı kızda tık yok biraz ayagindan itti.bizimki ne yapsa begenirsin emzigi eli ile almak yerine direk ağzı ile almaya çalıştı. Gülmekten yerlere yattik. Tembel bu kız tembel prenses
Benim mama sandalyemde oto Koltuğumda kraft cnm mama sandalyesinjn markasi cok onemli ddegil ama oto koltugunu kesinlikle tavsiye ederim cok rahat ben yaslarina kadar tek mama sandalyesi ile idare ettim dahacsonrada chicconun sandalye uzerine portatif olanlarindan aldim 80 liraya ondansa cok memnunum portatif katla koy bir posete istedigin yere götür yurutec harib ikitane hicbirsey almadim mama sandalyesi iki olmak zorunda zaten cunku bizimle sofraya oturuyorlar hala zamanla heraey duzene giriyor merak etmeyinCanım seninle benzer sorunları yaşıyoruz inan.ve her seferinde dediğin gibi bu gunler geçecek diye takmaya çalışıyorum. Öyle böyle geciyorda. Canım aldığın hoppala fisher price in hoppala si galiba. Bende almak istedim ama karar veremedim. Iki tane alamam canım ya çok pahalı. Daha mama sandalyesi oto koltuğu var bunları araştırıp alacağız. Siz aldınız mı aldiysan hangi marka aldın canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?