- 7 Aralık 2014
- 5
- 0
- 1
- 47
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.481
komşulara gidiyorum çok sık olmasa da. ben misafir ağırlamayı tercih ederim ama hamileliğimden bu yana uzak düştük herkese. arkadaşlarla özellikle. yalnız hissediyorum kendimi. herkes gel diyor ama benim evşmde daha rahat olabileceğimi kimse anlamıyor.biz bugün misafirlikteydik, beş yaş civarı 3 çocuk vardı,
bizimkileri almadılar tabi aralarına
bir de 1 yaşında bir çocuk vardı
bizimkiler de onunla oynamadı
yine kendi başarına takıldılar ama üzmediler beni canlarım
artık misafirliğe gidebiliyoruz, çok mutlu oldum
zira bir 2 yldır neredeyse kimseye gitmiyoorduk
rahatsız ederiz, rahat edemeyiz diye
maşallah iyi büyümüşler. selin 16 aylıkken yürüdü, diğeri 14 aylıkken. zamanınız var daha. 18. aya kadar bekliyor doktorlar.Merhaba cnm benim kızlarda 16 aylık oldular düzeltilmiş 14,5 aylıklar biri 2,5 aydır yürüyor ama digeri emekliyor sıralıyor. çocuk nörolojisine götürüyorum 7 aydır gözetim altında en son geçen hafta gittik kasları gevsek biraz ama yürür dedi. yaşına adar hiç oturamıyordu bile bunada şükür diyoruz. tek elden tutunca dengesini kurup yürümeye başladı. 18 aylık yürür belki geçebilir dedi dr hayırlısı saglıklı olması önemli bizim için. eger kızınız saglıklı ise hazır oldugu zaman yürüyecektir. diger kızım 8 aylıktan beri tek el tutunca yürüyordu ama tek basına korkuyordu yasınla birlikte yürüdü onlarda elbet yenecek korkusunu üzülme diyecegim ama elde olmayacagı için dua etmekten baska çaremiz yok ... güzel haberlerinizi okurum inş ...
artık aktif olmıyorum arkadaşlar sizleride çok merak ediyorum gün içinde oyun uyku yemek derken vaktin nasıl geçtigini anlayamıyorum.. buğlemle eslem çok iyiler maşllah herşeyi yiyorlar artık ne yemek yapsam diye kara kara düşünür oldum .. bir gün yediklerini ikinci gün yemek istemiyorlar her gün farklı yemek ve ögün hazırlamak zorunda kalıyorum :) 11 kg 83 cm oldular tosunlarım. hepiniz allaha emanet olun :*
Eki Görüntüle 1327815
en büyük yardımcın emzik olur. yalnız olduğum için kucağıma pek almıyordum. yattıkları yerden uzanıp seviyordum, ilgileniyordum ikisiyle birden. zaten uyandıklarında sütleri de hazır olurdu. bazen birlikte ağladıklarında birini kucağıma alıp diğerini bağdaş kurup iki dizimin arasına alır hafiften sallardım, pışpışlardım. karnını ovardım. yada bu şekildeyken yüzüstü yatırır sırtını ovardım.Slm kizlar. Ikizlerime genellikle yalniz bakiorm ve tahmin edersiniz cok zor. Ozellikle ikizlerim ayni anda uyandiklarinda onlari oyalamak cok zor oluor. Yarin 40 imiz cikior. Sizce onlari oyalamak icin ne yapabilirm. Bi arkadas elektrikli besikten bahsetmisti ama benimkiler sallanmayi bilmior almam ne kadar dogru olur bilemedim. Onerilerinizi bekliorm.herkese kolay gelsinnn....
Tugba mrb en son gecen yil yazismistik nasilsin çocuklar nasil ben 2014 annesiyim 9 aylik olduk cok zor bi 9 ay gecirdik daha dis yok bundan sonrasida bukadar zor mu tugbaaaantugbagember: 403860 .!.:papaptya nın dedikleri doğru arkadaşlar. yorgunluk bitmiyor. eğlenceli yorgunluklar oluyor bir yaşından sonra bunlar.
bir buçuk yaşından sonra nasıl zeka küpüne dönüştüklerini anlıyorsunuz ve bu sizi mutlu ediyor
benimkiler son bir kaç gündür kendi kendilerine oynuyor. giriyorlar bir odaya bıcır bıcır konuşup bir şeyler yapıyorlar.
oyun hamuru, boyama gibi etkinliklere geçtik.
veee tek başıma parka bile çıktım geçenlerde. markete gitmeye başladık.
daha da iyi olacak.
zaman çabuk geçecek.
bu arada papatya, kendine haksızlık etme artık. beceremedim falan. koşullarımız aynı değildi.
senin için güzel yanı şu oldu: çocukların babanne ve dedeyle büyüdüler. bu güzel bir şey. torunların babanne, annane, dede ilikşkileri farklıdır. olumlu yansıdığını düşünüyorum her iki tarafa da.
sen artık kendi evine geçtin değil mi bu arada?
bana kalırsa kucaktan düştüklerinde yani yürümeye başladıklarında daha kolay.o zaman da her yeri karıştırıyorlar vs. derdi oluyor. ama evde kazaya sebep olacak şeyleri ortadan kaldırdım. özgür alanlar yarattım onnlara. mesela kitaplığın en alt iki rafı, yatak odamdaki komidinler, mutfakta bir dolap gözü onların özgürlük alanlarıydı. bunun faydasını gördüm. koltuk falan bilmediler. hep yerde rahat rahat süründüler, emeklediler, istediklerini yaladılar, emdiler (terlik vs. hariç :) ) bu konuda çok titiz davrandığımı söyleyemem. yoksa işim çok zorlaşırdı. evi çok kirletiyorlar. ev işlerinden çok sıkıldım, yoruldum. en kötüsü mutfaktan çıkamamak. bu rutine alışamadım hala.Tugba mrb en son gecen yil yazismistik nasilsin çocuklar nasil ben 2014 annesiyim 9 aylik olduk cok zor bi 9 ay gecirdik daha dis yok bundan sonrasida bukadar zor mu tugbaaaa
Tugba mrb en son gecen yil yazismistik nasilsin çocuklar nasil ben 2014 annesiyim 9 aylik olduk cok zor bi 9 ay gecirdik daha dis yok bundan sonrasida bukadar zor mu tugbaaaa
ikiz anaları benim ayın 20sinde 13 aylık olacak iki erkek oğlum var. henüz biri anne gel gel falan diyor ama diğeri sadece mama diyor konuşmamaları normal mi? nasıl konuşmalarını sağlıyacağım?
Televizyon izlemiyorlar aslında. Kapalı değil ama bilemedim. Oyuncakları hep Eğitici ve Türkçe Konuşuyor. Beklicez artık. Bazen kendi kendine söyleniyor ama bakalım.Bir Arkadaşımın 16aylık konuşmayan bir oğlu var Dr tv yi yasaklamış.kendileri bile izlemiyor.
Bir de konuşan oyuncaklar var ya işe yarayabilir.benim Kızımın fisher price konuşan köpekçiği vardı hala susmuyor.
4 yaşına kadar konuşamayan var. erken telaşlanmışsın. birden açılıyor geç konuşmaya başlayanlar. tv ile alakası olduğunu sanmıyorum. eğer çocukla ilgilenmeyip sadece tv izlettiriliyorsa çocukla daha az iletişim kuruluyorsa etksi vardır. ama sizin öyle değil sanırım.Televizyon izlemiyorlar aslında. Kapalı değil ama bilemedim. Oyuncakları hep Eğitici ve Türkçe Konuşuyor. Beklicez artık. Bazen kendi kendine söyleniyor ama bakalım.
Bol bol soru soruyorum Çınar cevap veriyor anne nerde dediğimde evde diyor. Ama yağız sadece dinliyor başka şeylere yöneliyor. BekliceZ artık. Saolun. Cevaplarınız için. Sevgiler4 yaşına kadar konuşamayan var. erken telaşlanmışsın. birden açılıyor geç konuşmaya başlayanlar. tv ile alakası olduğunu sanmıyorum. eğer çocukla ilgilenmeyip sadece tv izlettiriliyorsa çocukla daha az iletişim kuruluyorsa etksi vardır. ama sizin öyle değil sanırım.
olur zamanla yeterki iletişim kurun, konuşturun, soru sorun sık sık. cevap vermeye yönlendirin.
kolay gelsin
Arkadaslar slm okula basladigim icin forumu pek takip edemiyorum arasira okuyup cikiyirum.10. Ayin icindeyiz benim kizlar aksam 6 -7 gibi birseyler yiyip biraz uyuyorlar bi yarim saat falan sonra uyaniyorlar 9.5 gibi yine mamayi 120 cc yiyip uyuyorlar ama sadece mama yiyiyorlar sabah 8-9 a kadar sadece mama ama mamayida gece uyuduktan sonra 90 anca yiyiyorlar toplamda.yani aksam 6 sabah 8 arasi sadece mama yiyiyorlar.sizinkiler nasil veye nasildi
Cnm benimkilerde aynı. Skşam 7 den sonra bişey yemiyolar. Oğlumun bi tanesş biberon alıyor 120 cc içiyor. Beni emip yatıyolar. Biberon almayan oğluma uykusunda biberon veriyorum. Sabaha kadar da çokpapatya tugba sezer sirine sdf cevap lutfen
Canım bizimkilerde ayni akşam 7 gibi 100 120 ml mama iciyorlar birde gece 12 de uykunun arasında mama sabah 7 e kadar bişey yok. Gün içinde biberon maması vermiyorum. Kahvaltı çorba sebze veya meyve püresi yoğurt dönüşümlü veriyoruz emekliyorlarmi kızların canımpapatya tugba sezer sirine sdf cevap lutfen
papatya tugba sezer sirine sdf cevap lutfen
Canım çok bakamıyorum kusuruma bakmayın. Anlatım cnm .. ilk basta uyuyana kadar yanlarında durdum hep 1 ay bir süre öyle uyudular yanlarında olunca çok aglamıyorlar agladıklarında su verdim emzilkerini verdim oyuncak koydum sevdim uyuyor numarası yaptım. zamanla alıştılar şükür. çok aglarlarsa eger vazgeçme sakın süper dadıyı izlemeni tavsiye ederim bana çok yardımcı oldu o program.Sezer günaydın, sen seninkiler 10 aylıkken ayağında sallamayı bırakmıştın, ağlattın, birşeyler yaptın, beşiklerinde kendileri uyumaya alışmıştı diye haturlıyorum... Nasıl yapmıştın bir daha anlatırmısın cnm??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?