2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Slm kizlar. Ikizlerime genellikle yalniz bakiorm ve tahmin edersiniz cok zor. Ozellikle ikizlerim ayni anda uyandiklarinda onlari oyalamak cok zor oluor. Yarin 40 imiz cikior. Sizce onlari oyalamak icin ne yapabilirm. Bi arkadas elektrikli besikten bahsetmisti ama benimkiler sallanmayi bilmior almam ne kadar dogru olur bilemedim. Onerilerinizi bekliorm.herkese kolay gelsinnn....

komşulara gidiyorum çok sık olmasa da. ben misafir ağırlamayı tercih ederim ama hamileliğimden bu yana uzak düştük herkese. arkadaşlarla özellikle. yalnız hissediyorum kendimi. herkes gel diyor ama benim evşmde daha rahat olabileceğimi kimse anlamıyor.
maşallah iyi büyümüşler. selin 16 aylıkken yürüdü, diğeri 14 aylıkken. zamanınız var daha. 18. aya kadar bekliyor doktorlar.
yorgunluk hepimizde var. bu sıralar hele artık çöktüğümü hissediyorum.
en büyük yardımcın emzik olur. yalnız olduğum için kucağıma pek almıyordum. yattıkları yerden uzanıp seviyordum, ilgileniyordum ikisiyle birden. zaten uyandıklarında sütleri de hazır olurdu. bazen birlikte ağladıklarında birini kucağıma alıp diğerini bağdaş kurup iki dizimin arasına alır hafiften sallardım, pışpışlardım. karnını ovardım. yada bu şekildeyken yüzüstü yatırır sırtını ovardım.
allah kolaylıklar versin. allah bağışlasın.

Tugba mrb en son gecen yil yazismistik nasilsin çocuklar nasil ben 2014 annesiyim 9 aylik olduk cok zor bi 9 ay gecirdik daha dis yok bundan sonrasida bukadar zor mu tugbaaaa

Arkadaslar slm okula basladigim icin forumu pek takip edemiyorum arasira okuyup cikiyirum.10. Ayin icindeyiz benim kizlar aksam 6 -7 gibi birseyler yiyip biraz uyuyorlar bi yarim saat falan sonra uyaniyorlar 9.5 gibi yine mamayi 120 cc yiyip uyuyorlar ama sadece mama yiyiyorlar sabah 8-9 a kadar sadece mama ama mamayida gece uyuduktan sonra 90 anca yiyiyorlar toplamda.yani aksam 6 sabah 8 arasi sadece mama yiyiyorlar.sizinkiler nasil veye nasildi

Tugba mrb en son gecen yil yazismistik nasilsin çocuklar nasil ben 2014 annesiyim 9 aylik olduk cok zor bi 9 ay gecirdik daha dis yok bundan sonrasida bukadar zor mu tugbaaaa
bana kalırsa kucaktan düştüklerinde yani yürümeye başladıklarında daha kolay.o zaman da her yeri karıştırıyorlar vs. derdi oluyor. ama evde kazaya sebep olacak şeyleri ortadan kaldırdım. özgür alanlar yarattım onnlara. mesela kitaplığın en alt iki rafı, yatak odamdaki komidinler, mutfakta bir dolap gözü onların özgürlük alanlarıydı. bunun faydasını gördüm. koltuk falan bilmediler. hep yerde rahat rahat süründüler, emeklediler, istediklerini yaladılar, emdiler (terlik vs. hariç :) ) bu konuda çok titiz davrandığımı söyleyemem. yoksa işim çok zorlaşırdı. evi çok kirletiyorlar. ev işlerinden çok sıkıldım, yoruldum. en kötüsü mutfaktan çıkamamak. bu rutine alışamadım hala.
daha yorulduğun kesin eskiye göre. ama ilk zamanlardaki gibi moral bozucu değil o kadar. dünyaya anlaşılır tepkiler vermeye başladıklarında, ilk kelimelerini söylemeye başladığında daha keyifli kuşkusuz. dün hava güzeldi. pazara gittik. biz alışveriş yaparken bir uyudu diğeri simit ve muzla kendi kendine karnını doyurdu. sonra parka gittik. inanamıyorum hala. çay bahçesi ve park birbiri içinde. onlar salıncakta sallanırken eşimle çay içtik. bugünlere gelmeyi çok istemiştim. ilk biz parka gidelim. oturalım onların oynamasını izleyelim. ve olmaya başladı işte. güvercinlere simit attık. köpeklerin oynaşmalarını dikkatle izledik. allahım ne olur devam etsin :)
biz 8. ayda diş çıkarmaya başlamıştık. çıkar canım merak etme. hepsi bir değilki.
zaman çabuk geçsin. her şeyimiz daha da kolaylaşsın inşallah.

ikiz anaları benim ayın 20sinde 13 aylık olacak iki erkek oğlum var. henüz biri anne gel gel falan diyor ama diğeri sadece mama diyor konuşmamaları normal mi? nasıl konuşmalarını sağlıyacağım?

Ben seni Hatırlıyorum hamileyken takip ediyordum.erken doğum yapmıştın galiba.maşallah bebeklerini büyütmüşsün.benimkiler haftaya 5 aylık olacaklar.
Sallamaktan bi hal oldum.bi birini bi birini...
Hop sonra öteki tekrar uyanır tekrar tekrar...
Uyku eğitimi vereceğim Yanımda biri olursa karar verdim bir ay sonra falan..
Umarım her günümüz güzel geçer

ikiz anaları benim ayın 20sinde 13 aylık olacak iki erkek oğlum var. henüz biri anne gel gel falan diyor ama diğeri sadece mama diyor konuşmamaları normal mi? nasıl konuşmalarını sağlıyacağım?

Bir Arkadaşımın 16aylık konuşmayan bir oğlu var Dr tv yi yasaklamış.kendileri bile izlemiyor.
Bir de konuşan oyuncaklar var ya işe yarayabilir.benim Kızımın fisher price konuşan köpekçiği vardı hala susmuyor.

Televizyon izlemiyorlar aslında. Kapalı değil ama bilemedim. Oyuncakları hep Eğitici ve Türkçe Konuşuyor. Beklicez artık. Bazen kendi kendine söyleniyor ama bakalım.

Televizyon izlemiyorlar aslında. Kapalı değil ama bilemedim. Oyuncakları hep Eğitici ve Türkçe Konuşuyor. Beklicez artık. Bazen kendi kendine söyleniyor ama bakalım.
4 yaşına kadar konuşamayan var. erken telaşlanmışsın. birden açılıyor geç konuşmaya başlayanlar. tv ile alakası olduğunu sanmıyorum. eğer çocukla ilgilenmeyip sadece tv izlettiriliyorsa çocukla daha az iletişim kuruluyorsa etksi vardır. ama sizin öyle değil sanırım.
olur zamanla yeterki iletişim kurun, konuşturun, soru sorun sık sık. cevap vermeye yönlendirin.
kolay gelsin

Bol bol soru soruyorum Çınar cevap veriyor anne nerde dediğimde evde diyor. Ama yağız sadece dinliyor başka şeylere yöneliyor. BekliceZ artık. Saolun. Cevaplarınız için. Sevgiler

Sezer günaydın, sen seninkiler 10 aylıkken ayağında sallamayı bırakmıştın, ağlattın, birşeyler yaptın, beşiklerinde kendileri uyumaya alışmıştı diye haturlıyorum... Nasıl yapmıştın bir daha anlatırmısın cnm??

papatya tugba sezer sirine sdf cevap lutfen

Canım bizimkilerde ayni akşam 7 gibi 100 120 ml mama iciyorlar birde gece 12 de uykunun arasında mama sabah 7 e kadar bişey yok. Gün içinde biberon maması vermiyorum. Kahvaltı çorba sebze veya meyve püresi yoğurt dönüşümlü veriyoruz emekliyorlarmi kızların canım

Canim benimkileri kotu alistirdik ne yerlerse yesinler mama yemeden uyumuyorlar gunduzde.
Benimkiler 9.5 aylik oldular emejliyorlar ama son iki aydir iki elle surunerek emekliyirlar

Aynı canm sabah kalkınca 150 cc mama kahvaltı uyku 1,5 - 2 saat kalkıyorlar yine mama 150 cc yemek meyve akşam yemegi sonra mama ve uyku 8,5 - 9 gbi sabaha kadar birşey yok . 10 aylıkken genelde hep mama ile besleniyorlardı çok az yemek yiorlardı cnm yasından sonra düzgün yemek yemeye başladılar..

Canım çok bakamıyorum kusuruma bakmayın. Anlatım cnm .. ilk basta uyuyana kadar yanlarında durdum hep 1 ay bir süre öyle uyudular yanlarında olunca çok aglamıyorlar agladıklarında su verdim emzilkerini verdim oyuncak koydum sevdim uyuyor numarası yaptım. zamanla alıştılar şükür. çok aglarlarsa eger vazgeçme sakın süper dadıyı izlemeni tavsiye ederim bana çok yardımcı oldu o program.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…