2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Azar azar diger gidalardan ver biraz ozlesinler bakalim . Ben yemek yemeyi sevdirmeye ugrastim cunki benimki kabizdi zeytinyagindan ve suruplardan tiksinmisti yememesinin sebebi oydu bence.zorlamayi birak hem sen cok uzuluyorsun hem onlar ne yiyorlarsa onu ver birak bir sure aglatma.

canım benim eger aynı saat yatırıp kararlı olursan mecbur kalıyorlar uyumaya ama yanlarından çıkma onlarla dur uyuyana kadar gecede öyle loş bir lamba tak onlar uyuyana kadar dur alışınca seni istemicekler bile ben kitap okumadım daha doğrusu istemediler ben okudukça daha çok agladılar megersem sessizlik istiyorlarmış ninnide sevmezlerdi xaten telefondaki program çökünce bilgisayardan açmam gerekli oldu onuda gündüz yapamıyorum kızlar üstüne oturuyor laptopun akşamlarıda mutfak işlerim oluyor ütü çamaşır az bir dizi izlim diyorum saat bu saat olmus valla ama aklım hep sizde diger arkadaşlarda benimle aynı galba bebeklerimiz çocuk oldu bizde hal kalmadı

Sağol sezercim cvpladığın için. Ağlatmaya dayanamıyorum. Ama böyle gitmiycek. 11 aylıklar. Gittikçe daha kötü olacak biliyorum. O yüzden nutradan ve senden aldığın gazla başlıycam hftaya pzt. Gündüzden başlıycam. Traycy hogg yöntemi deniycem bakalım. İkizlerde nasıl olcak bilmiyorum ama yatır kaldır yöntemi.

Herkese merhabalar arkadaşlar.
Daha önceleri bir ikir kere daha yazmıştım tecrübelerimden. Yazdıklarınızı okudum. Hemen hemen aynı yollardan gectim. Şuan ikizlerim 2.5 yaşındalar ama gerçekten çok zor zamanlardı. Zorlu bir hamilelik çocuklarımın uzun süren kuvöz günleri. Oğlumun 1 yıl içinde olduğu 3 ameliyatı gerçekten çok zor günlerdi. Psikolojik yardımda aldım. Ama çok şükür zorlu günler geçti gitti, sizlerinde geçecek. Maddi manevi çok zor ikiz büyütmek. 6 ay annem hiç bırakmadı. Sonraki 8 ay gelme günlerini azar azar eksilti. 1.5 yaşlarından beri yanlızım. Yani sallanmayı bıraktığımızdan beri. İkizleri sallamak daha zor aynı anda kalkıyorlar, kıskanıyorlar birbirlerini, birini ayağıma diğerinide onun ayağına dayayayarak salladığım çok oldu. Bu konuda ülkemizde uyku koçları var ama ikiz ailelerine lüks gerçekten. Bez, ıslak mendil nerede daha ucuz toptancıdanmı alsam hesabı yaparken, çocuklarıma sallanmadan uyuma alışkanlığını öğretmesi için 600 lira vermek zor geldi açıkçası. Bende iyi uykular tatlı rüyalar isimli kitap aldım. Gerçekten çok motive etti. 15 gün dayanılmaz zordu. Oğlum aşırı düşkündü sallanmaya 2.5 saat ağladığı zamanlarda oldu. Gece beslenmesiyle aynı zamanda kestim sallamayı zaten kitapı okursanız çok güzel yönlendiriyor. Ne zaman hangi gün nasıl bırakılması gerektiği. Velhasıl atlattık çok şükür. 6 aydır sallanmıyorlar. Ama oğlumun aklına ara ara geliyor :) Hayatım kolaylaştı. Onlar uyumadan çıkamıyorum odadan. Kitapı okurken çocuklarınızın kişiliklerinide öne alarak uygulayın. Kimi çocuk pes ederken kimi çocuk direniyor. Bu kadar oldu ya çok şükür. Bu alışkanlığımız otursun. Gün gelir yatırır çıkarım. Son tavsiyem ne kadar erken başlarsanız okadar iyi. Sadece başladığız hafta hasta, huysuz ve ya diş sıkıntısı olmadığına özen gösterin.

Herkese kolay gelsin :=)

merhaba arkadaşlar bende 2013 ikiz annesiyim çocuklarım 15 aylık oldular artık internete girebilmeye vaktim var sizlerin tecrübelerini okuyorum hepimizin Allah yardımcısı olsun
iki erkek büyütmeye çalışıyorum biri 11 kg biri 7.5 kg ikiz gibi değil de kardeş gibi duruyorlar ikiz deyince herkes şaşırıyor
ben anne olmanın sorumluluğunu yeni yeni hissediyorum bizi örnek almaya başlamalarını gördükten sonra...kendimde değiştirmem gereken şeyleri farkediyorum mesela tv izlemeyi azaltmak, ağzımdan çıkan argo kelimeleri sıfırlamak ,onlara güzel şeyler öğretmek daha birçok şey ...gerçekten evlat yetiştirmek ne büyük bir sorumlulukmuş
benimkiler henüz konuşmuyor anlamsız sesler çıkarıyorlar büyük yürüyor küçük çabalıyor ama daha yürüyemiyor azı dişleri çıkıyor akşamları sallanmadan uyuyorlar gündüz tek olduğum için sallıyorum sevimli dostlar ve bazı İngilizce şarkılar dinlemeyi çok seviyorlar onu da günde yarım saat izletiyorum ayrı odalarda yatıyorlar küçük oğlum mart ayında ameliyatla sünnet olacak doğuştan sünnetli doğdu düzeltilmesi gerekiyormuş onun tedirginliğini yaşıyorum bizden haberler bu kadar
sizlere sorum aynı odada yatırmalı mıyım
bir de televizyon konuşmayı gerçekten geciktiriyor mu akşam haberler yorumlar derken tv açık dikkatlerini çekmiyor ama farkında olmadan etkileniyorlar mı bana anne demelerini o kadar çok istiyorum ki
herkese sevgiler

ben ek gıdaya 4 aylıkken başlamıştım önce yoğurt verdim sonra muhallebi daha sonra da çorbaya geçtim çorbaya geçtiğimde meyveleri de tattırmaya başladım kahvaltı sofrasında yumurta sarısı ve pekmez sevdiler çok az yiyorlar başta
ilk çorbam kemik suylu sebze çorbasıydı
6 aylıkken kahvaltı çorba ve meyve yiyorlardı muhallebiden hoşlanmadılar bıraktım
sana da bol iştahlı çocuklar diliyorum

Merhaba. Benimde 14 aylık biri kız biri erkek ikizlerim var. ben doğduklarından itibaren aynı odada yatırdım. Niye bilmem böylesi bana daha kolay geldi. beraber uyudu beraber yemek yediler. Televizyonun konuşmayı geciktirdiğini bende duydum. Ama bence konuşmayı hızlandıran şey sürekli onlarla iletişim halinde olmak . Sürekli konuşup kitap vs. okumak.

merhaba kızlar nasılsınız ..........................?
buğlem koşuyor artık evde ama eslem hala yürümeye niyetli degil 17.5 aylık olduk konuşmamızda ilerliyor yavas yavas.. buğem 1,2,3,4 sayıyor bazen bih ii üç döyt die bizi taklit ediyor kız demeye çalışıyor bazen takılıyor üç üç die evde deli gbi koşoyur eslem işe garip sarkılar söylüyor lay lay loy loy dada ev bir konser alanı bizde eslem ise dizlerinin üstünde yürüo valla deli ediyor bizi parmagımdan tutunca yürüyor hatta beni o çekiyor hızlı yürü diye ama yürümek istemiyor harelde ilgi çekmeye çalışıyor diyorum avutuyorda olabilirim kendimi.. 3 ay önceki nörolojik muayenede dr yürür dedi ama denge problemini çözemedik nisanda tekrar gidicez düzeltilmiş 18, aylarında.... mamaya devam ediyoruz hala bazen 2 bazen 3 kez 200 cc içiriyorum diger ögünlerde kahvaltı meyve yogurt corba yemek hersyi yiyorlar. eslemin köpek dişleri patladı 4 tane birden uyku problemi var öğlen hiç uyumak istemiyor bazen yarım saat uyuyup uyanıor. buğlem uyuyor onda sıkıntı yok zaten koşturmadan yorgun düşüyor ...
tv konusuna gelince ben izletiyorum baby tv açık oluyor bizde başka kanal açmıyoruz.. ben izletiyorum izlemeyi bende seviyorum 18 adet 2-3 dk kıssadan hisse filmleri var belki izlemişsinizdir biz izleyip sayı sayıyoruz bende eslik ediyorum sarkılara sayılara doğrumu yanlışmı onu zamanla görücez sizlerle
küpler diiziyor eslem beni çağırıo gel die yıkıyorum o tekrar yapıyor ledo takıyor buglem ben acıyorum artık görevler degişti tersi oldu buğleme ismini söyledigim seyi bulup getirmesini istiyorum bazen umursamıyor ama yinede alıp getirio pamugum. kızlar bir sarılmaları var bana hayat duruyor sanki öyle candan sarılma yok sımsıkı kokumu çekiyorlar inann zorlar ama çok güzeller bea....
tablett kullanmayı ögrenmişler nasılsa aslında teknolojik aletleri vermiyoruz kırarlar die ama gecen gün ellerine almışlar sanırsın hep kullanıyor açmayı tıklamayı oynamayı ekranı kaydırma felan agzımız açık kaldı bir de bateri vardı açmışlar kahkaha atıyolar tıkladıkca enteresan kızlar ...
bizde bu kadar işte umarım sizlerde çok iyisinizdir uyku egitimine baslayanlar basarmıstır yemek yemeyenler artık yiyordur güzel annelerim mutlu pamukları mutludur.. yeni gelen arkadaşlar hoş geldiniz

Arkadaslar slm dr artik mamayi birakabilecegimi soyledi nasil olacak bu is
cnm ne yaptın mama olayını keçi sütü ii geldimi ? bize gelmedi süt ii 15 gün ishal cektik tıbbi mama ilaçlar ve bagırsak düzenleyici tozlar kullanmıstık ikisi birden oldu .... sizde durumlar nasıl ???

canım durumlar nasıl ? alıştılar mı ? sizlerden çok uzak kaldım inanın her akşam diyorum girim bakım ya sızıyorum yada mutfak ütü işlere dalıyorum ... ama aklım sizde

merhaba cnm hoş geldin ...
hersey zamanla yoluna girer üzme kendini sana sasıranlarıda kınadım valla ikiz olmak aynı olmak demek degilki inan cnm hepsi aynı aynı kiloda olsada o daha tombul felan diyorlar aynı kilo diyorsun o sanki daha büyük ilk omu dogdu evet digerini 2 ay içimde tuttum ben ondan böyleler :d
ikizle kendileri anlaştıgı için sesiz bizden onu bekliolar anla beni çok sey isteme hareketleri ve anlatmak istediklerini anlyorsan dert etme yazın dışarı çıkma kesif derken birden bakmıssın konuşmuslar benimkilerde konuşmuyor epitopu 10.15 kelime oda her zaman degil bazen gün içinde hiç konuşmuyorlar bile sus pus dalgın tavırlar sanırsın koca insan dertli ben tv nin etken oldugunu düşünmüyorum ki ben büyüklerin yanında büyüdüm 8 aylık konusup 10 aylık yürümüşüm annem anlatıyor emeklemeyi bilmezmisim beceremezmisim hatta ama laf bi ton bende afedersiniz ama dengesizlik bende var
çok yazdım yine uzuan zaman sonra girince parmaklarımın cenesi düştü

Sezercim sağol sorduğun için ben de deneyimlerimi yazmak istedim; uyku eğitiminin 7. Günündeyim, ilk gündüz uykusuyla başladım aynı odada sabah saat 10 uykuları için güzelce emzirdim, sersemlediler beşiklerine koydum, başladılar ağlamaya..45.dak da garip şekillerde uyuya kaldılar. İlk iki gün gündüz ve gece uykularına dalarken 45-50 dk ağladılar. Ben sandalyede beşiğe yakın olarak oturdum. Fakat gece biri ağlarken diğeri uyanmasın diye beşiğin birini salona almak zorunda kaldım. Sonuç olarak şu an gündüz ve gece uykularına emdikten sonra sersemken ama uyumamışlen koyuyorum ağlamadan sırtlarına pışpışlayınca uyuyorlar. Gece iki kere filan uyanıyorlar. Aynı anda uyanmazlarsa sıkıntı yok, yine biraz ninni ve temasla uyuyorlar fakat birini pışpışladken öbürü uyanıp ağlarsa yandım... Birbirlerini duyup gaza gelip ağlamaya başlıyorlar. Bazen yine bir saat ağladıkları oluyor. Ama sabrediyorum kala yapmamışlarsa kucağıma almıyorum emzirmiyorum. Bazen birini baba ilgileniyor. Kızlar önemli olan sabredip geri dönmemek. Pes etmeyi düşündüğüm çok oldu. Tek beni durduran eğer pes edersen boşuna ağlatmış olucam dedim. Şimdi 11,5 aylıklar. İnşallah böyle devam eder. Bir yıldır ilk defa 2-3 hatta 4 saat aralıksız uyuyabiliyorum. İnanılmaz birşey. Bu aralar sabah altıda uyanmaya başladılar bir de onu atlatırsak bu iş tamam diycem. Sabır sabır...)

cnm ne yaptın mama olayını keçi sütü ii geldimi ? bize gelmedi süt ii 15 gün ishal cektik tıbbi mama ilaçlar ve bagırsak düzenleyici tozlar kullanmıstık ikisi birden oldu .... sizde durumlar nasıl ???

Rabbim eslemini ve buglemini sana bagislasin ins.
İnek sutunu sulandirip sulandirip veriyorum canim simdilik bir sikinti gorunmuyor sanki biz henuz dis cikarmadik ona sikiliyorum biraz 3 mart dogumluyuz

kızlar benim çocuklarım 14 aylıklar ve herşeye küsüyorlar. İstedikleri şey olmayınca ya da biraz sesimizi yükseltince küsüp bir köşeye siniyorlar. Bu aylarda sizde de böylemiydi? Merak ediyorum.

kızlar benim çocuklarım 14 aylıklar ve herşeye küsüyorlar. İstedikleri şey olmayınca ya da biraz sesimizi yükseltince küsüp bir köşeye siniyorlar. Bu aylarda sizde de böylemiydi? Merak ediyorum.

benimkiler 23 aylık ve hala küsmenin ne demek olduğunu bilmiyorlar

Süpersiniz cnm sizi tebrik ediyorummaşllah size hep böyle gider inş senin için daha çok sevindim dinlenebilmen kendini toplaman için zaman olmus uyumasan bile bir kahve içmen yeterli olur cnm. Beşikleri ayırmak kolaylık olduysa çözüm güzel canm ama alışıyorlar onada benimkiler umursamıyor birbirini nedense :) şu an bizim odadalar soguk diye aldım gece kalkıp bize bakıyorlar uyuyoruz kıvlıp devam ediyolar sabah yarım saat daha fazla uyumama yardımcı oluo valla çokta ii oluo :) esinide tebrik ederim cnm onlar bizim en ii destekcimz bazen bizi deli etselerde :)
Biz yorgun olunca istemeden sert davranabililiyoruz insan evladına yapmak hiç istemez heleki bagırmak ama o an çıkıyor agzımızdan. Ben çok sinirlenince saymaya başlıoyorum buğlemde heralde beni taklit ediyo annem farketmiş deli gibi saymaya başlıyorum yazarken bile kendime gülüyorum onlar üzülmesin diye deli anne görünümündeyim :) heleki annem için acınası haldeyim. Çok güzel kilo vermiştim yine almısım ona takıldım spor yapıom evde biri kafama oturuo biri karnıma birde zıplıolar üstünde komediyiz.
Hiç kabız olmazlardı iki oldu kabız oluyorlar ekmek yemeye bayılıolar heralde ondan tam bugday ama fazlası böyle yapıyor galba ekmegi kestim bakalım düzelicekmi :)
Bizde böyle canım arkadasım çok ama çok öpüyorum sizi allaha emanet olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…