- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.521
Emerek uykuya dalıyorlar ama çoğunlukla ayakta sallıyorum. Gece de aynı. Şimdi planım öğleyin aynı saatte beşiklerine koyucam bırakıcam ağlasınlar. Canım çıktı emzirip sallamaktan. Kimseyle uyumuyorlar illaki emecekler
Sağol sezercim cvpladığın için. Ağlatmaya dayanamıyorum. Ama böyle gitmiycek. 11 aylıklar. Gittikçe daha kötü olacak biliyorum. O yüzden nutradan ve senden aldığın gazla başlıycam hftaya pzt. Gündüzden başlıycam. Traycy hogg yöntemi deniycem bakalım. İkizlerde nasıl olcak bilmiyorum ama yatır kaldır yöntemi.canım benim eger aynı saat yatırıp kararlı olursan mecbur kalıyorlar uyumaya ama yanlarından çıkma onlarla dur uyuyana kadar gecede öyle loş bir lamba tak onlar uyuyana kadar dur alışınca seni istemicekler bileben kitap okumadım daha doğrusu istemediler ben okudukça daha çok agladılar megersem sessizlik istiyorlarmış ninnide sevmezlerdi xaten telefondaki program çökünce bilgisayardan açmam gerekli oldu onuda gündüz yapamıyorum kızlar üstüne oturuyor laptopun akşamlarıda mutfak işlerim oluyor ütü çamaşır az bir dizi izlim diyorum saat bu saat olmus valla ama aklım hep sizde diger arkadaşlarda benimle aynı galba bebeklerimiz çocuk oldu bizde hal kalmadı
Slm canım peki ne vereceksin yerine ben 1 yaşına kadar verilmeli diye biliyordumArkadaslar slm dr artik mamayi birakabilecegimi soyledi nasil olacak bu is
Slm canım peki ne vereceksin yerine ben 1 yaşına kadar verilmeli diye biliyordum
Merhaba. Benimde 14 aylık biri kız biri erkek ikizlerim var. ben doğduklarından itibaren aynı odada yatırdım. Niye bilmem böylesi bana daha kolay geldi. beraber uyudu beraber yemek yediler. Televizyonun konuşmayı geciktirdiğini bende duydum. Ama bence konuşmayı hızlandıran şey sürekli onlarla iletişim halinde olmak . Sürekli konuşup kitap vs. okumak.merhaba arkadaşlar bende 2013 ikiz annesiyim çocuklarım 15 aylık oldular artık internete girebilmeye vaktim var sizlerin tecrübelerini okuyorum hepimizin Allah yardımcısı olsun
iki erkek büyütmeye çalışıyorum biri 11 kg biri 7.5 kg ikiz gibi değil de kardeş gibi duruyorlar ikiz deyince herkes şaşırıyor
ben anne olmanın sorumluluğunu yeni yeni hissediyorum bizi örnek almaya başlamalarını gördükten sonra...kendimde değiştirmem gereken şeyleri farkediyorum mesela tv izlemeyi azaltmak, ağzımdan çıkan argo kelimeleri sıfırlamak ,onlara güzel şeyler öğretmek daha birçok şey ...gerçekten evlat yetiştirmek ne büyük bir sorumlulukmuş
benimkiler henüz konuşmuyor anlamsız sesler çıkarıyorlar büyük yürüyor küçük çabalıyor ama daha yürüyemiyor azı dişleri çıkıyor akşamları sallanmadan uyuyorlar gündüz tek olduğum için sallıyorum sevimli dostlar ve bazı İngilizce şarkılar dinlemeyi çok seviyorlar onu da günde yarım saat izletiyorum ayrı odalarda yatıyorlar küçük oğlum mart ayında ameliyatla sünnet olacak doğuştan sünnetli doğdu düzeltilmesi gerekiyormuş onun tedirginliğini yaşıyorum bizden haberler bu kadar
sizlere sorum aynı odada yatırmalı mıyım
bir de televizyon konuşmayı gerçekten geciktiriyor mu akşam haberler yorumlar derken tv açık dikkatlerini çekmiyor ama farkında olmadan etkileniyorlar mı bana anne demelerini o kadar çok istiyorum ki
herkese sevgiler
cnm ne yaptın mama olayını keçi sütü ii geldimi ? bize gelmedi süt ii 15 gün ishal cektik tıbbi mama ilaçlar ve bagırsak düzenleyici tozlar kullanmıstık ikisi birden oldu .... sizde durumlar nasıl ???Arkadaslar slm dr artik mamayi birakabilecegimi soyledi nasil olacak bu is
Sağol sezercim cvpladığın için. Ağlatmaya dayanamıyorum. Ama böyle gitmiycek. 11 aylıklar. Gittikçe daha kötü olacak biliyorum. O yüzden nutradan ve senden aldığın gazla başlıycam hftaya pzt. Gündüzden başlıycam. Traycy hogg yöntemi deniycem bakalım. İkizlerde nasıl olcak bilmiyorum ama yatır kaldır yöntemi.
merhaba cnm hoş geldin ...merhaba arkadaşlar bende 2013 ikiz annesiyim çocuklarım 15 aylık oldular artık internete girebilmeye vaktim var sizlerin tecrübelerini okuyorum hepimizin Allah yardımcısı olsun
iki erkek büyütmeye çalışıyorum biri 11 kg biri 7.5 kg ikiz gibi değil de kardeş gibi duruyorlar ikiz deyince herkes şaşırıyor
ben anne olmanın sorumluluğunu yeni yeni hissediyorum bizi örnek almaya başlamalarını gördükten sonra...kendimde değiştirmem gereken şeyleri farkediyorum mesela tv izlemeyi azaltmak, ağzımdan çıkan argo kelimeleri sıfırlamak ,onlara güzel şeyler öğretmek daha birçok şey ...gerçekten evlat yetiştirmek ne büyük bir sorumlulukmuş
benimkiler henüz konuşmuyor anlamsız sesler çıkarıyorlar büyük yürüyor küçük çabalıyor ama daha yürüyemiyor azı dişleri çıkıyor akşamları sallanmadan uyuyorlar gündüz tek olduğum için sallıyorum sevimli dostlar ve bazı İngilizce şarkılar dinlemeyi çok seviyorlar onu da günde yarım saat izletiyorum ayrı odalarda yatıyorlar küçük oğlum mart ayında ameliyatla sünnet olacak doğuştan sünnetli doğdu düzeltilmesi gerekiyormuş onun tedirginliğini yaşıyorum bizden haberler bu kadar
sizlere sorum aynı odada yatırmalı mıyım
bir de televizyon konuşmayı gerçekten geciktiriyor mu akşam haberler yorumlar derken tv açık dikkatlerini çekmiyor ama farkında olmadan etkileniyorlar mı bana anne demelerini o kadar çok istiyorum ki
herkese sevgiler
cnm ne yaptın mama olayını keçi sütü ii geldimi ? bize gelmedi süt ii 15 gün ishal cektik tıbbi mama ilaçlar ve bagırsak düzenleyici tozlar kullanmıstık ikisi birden oldu .... sizde durumlar nasıl ???
kızlar benim çocuklarım 14 aylıklar ve herşeye küsüyorlar. İstedikleri şey olmayınca ya da biraz sesimizi yükseltince küsüp bir köşeye siniyorlar. Bu aylarda sizde de böylemiydi? Merak ediyorum.
Sezercim sağol sorduğun için ben de deneyimlerimi yazmak istedim; uyku eğitiminin 7. Günündeyim, ilk gündüz uykusuyla başladım aynı odada sabah saat 10 uykuları için güzelce emzirdim, sersemlediler beşiklerine koydum, başladılar ağlamaya..45.dak da garip şekillerde uyuya kaldılar. İlk iki gün gündüz ve gece uykularına dalarken 45-50 dk ağladılar. Ben sandalyede beşiğe yakın olarak oturdum. Fakat gece biri ağlarken diğeri uyanmasın diye beşiğin birini salona almak zorunda kaldım. Sonuç olarak şu an gündüz ve gece uykularına emdikten sonra sersemken ama uyumamışlen koyuyorum ağlamadan sırtlarına pışpışlayınca uyuyorlar. Gece iki kere filan uyanıyorlar. Aynı anda uyanmazlarsa sıkıntı yok, yine biraz ninni ve temasla uyuyorlar fakat birini pışpışladken öbürü uyanıp ağlarsa yandım... Birbirlerini duyup gaza gelip ağlamaya başlıyorlar. Bazen yine bir saat ağladıkları oluyor. Ama sabrediyorum kala yapmamışlarsa kucağıma almıyorum emzirmiyorum. Bazen birini baba ilgileniyor. Kızlar önemli olan sabredip geri dönmemek. Pes etmeyi düşündüğüm çok oldu. Tek beni durduran eğer pes edersen boşuna ağlatmış olucam dedim. Şimdi 11,5 aylıklar. İnşallah böyle devam eder. Bir yıldır ilk defa 2-3 hatta 4 saat aralıksız uyuyabiliyorum. İnanılmaz birşey. Bu aralar sabah altıda uyanmaya başladılar bir de onu atlatırsak bu iş tamam diycem. Sabır sabır...)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?