2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
papatya tugba sezer sirine sdf cevap lutfen
cevap yazmıştım ama yayınlanmamış. bir sorun oldu galiba. neyse.
canım çocuk gece uyuyorsa açlık konusunda hiç bir sıkıntısı yok demektir. sen uyuyor mu uyumuyor mu ona bak. çocuk tok olmazsa gece uykusuna dalmaz zaten. doktorlar gece beslenmesini kesmemizi öneriyorlar. karanlıkta ve deliksiz bir uyku uyumaları gerek büyümeleri için. gece içtiği süt miktarı önemli değil. alışkanlıktan uyanıyordur eğer uyayanıyorlarsa da. emsin, istediği kadar içsin. uyusun yeterki. gündüz yeteri kadar süt ve mama içiyordur zaten değil mi? sen gelişimi için mi az buluyorsun içtiği sütü?
benimkiler de gece uyandıklarında en fazla 80ml civarı içiyorlardır en fazla.
13 aylıkken uyku eğitimi verdim zaten. o zamandan beri süte falan kalmıyoruz. zaten kendileri de süt içmiyorlardı. 2 çekip bırakıyorlardı. nedensiz uyanıyorlardı. sonra son verdik buna da.

Canim benim sikintim gece sik uynmalarini yememeleeine bagliyorum o yuzden bazen 5- 6 defa uyandiklari oluyor
Yoksa gun icinde yemekleri azda olsa yiyiyorlar mamada iciyorlar ama gece cok sikintiliyiz.mamaya feci sekilde baglilar gunduz her uykudan once mutlaka icmeden uyumazlar.
Ayrica uyku egitimi versigini soylemissin biraz acarmisin ayrintisini canim

Sezercim sağol cevabın için. Ben de uygulayacağım. Dr da bana beşiklerinin arasına otur. Sakın dokunma bakma kucağına alma müzik dinle veya kitap oku 2-3 günde alışırlar dedi. Ben ikisini de yatak odama alıcam. İki odalı evimiz, diğer oda müsait değil. Mecbur odama alıcam. Gündüz eğitime başlıycam. Benimkiler hala günde 3 uyku uyuyorlar

Emerek uykuya dalıyorlar ama çoğunlukla ayakta sallıyorum. Gece de aynı. Şimdi planım öğleyin aynı saatte beşiklerine koyucam bırakıcam ağlasınlar. Canım çıktı emzirip sallamaktan. Kimseyle uyumuyorlar illaki emecekler

canım ben yazmıyorum çünkü uyku eğitimi vermedim ben
belki de biz kalabalık olduğumuz için evde hep onların isteklerin uyduk
şu an ben bir yere oturuyorum, emzirir vaziyette tutuyorum ve hemen uyuyorlar
bu konuda çok üzmediler beni
kızımın uykuya dalması 2 dk, oğlumunki de 10 dk civarında
gecemizde iyi çok şükür
çok elzem zamanlar dışında
artık uyuyabiliyorum, dinlenebiliyorum,
mükemmel bir uyku değil bu dediğim ama eskilere göre çok çok iyi
çünkü anne diye bir iki kere bağırıyorlar, yanlarına gidip buradayım falan diyorum,
bazen bizim yatağımıza geliyorlar
eşim görev için falan gittiğinde üçümüz beraber yatıyoruz, o zaman hiç uyanmıyorlar geceleri
sabah uyanmaları da 8 sonrası oluyor, bazen 9 u buluyorlar
niye yazıyorum bunları, inanılmaz gibi geliyor ama bu günler gelecek kızlar
az daha sabır

Papatya ruya gibi bi uyku bu zamanların bize gelecegine inanamıyorum kac ayliksiniz?

Aynen ben de inanamıyorum. Şu an o kadar çaresizşm ki. Geceleri uyuyamıyorum gündüz de yorgunluk.. Bir çare söyleyin ne olur. Emzik almıyorlar, doyurucu mama veriyorum işe yaramıyor en fazla bir saat idare ediyor. Biberon biri alıyor biri almıyor o da işe yaramıyor. Ağlatmaya nasıl kıyacam bilmiyorum çaresizim çaresiz şarkısını burdan armağan ediyorum kızlar

kızlar uyku eğitimi çocuğun ağlamasına katlanmak, kararlı ve sabırlı olmak. yataklarında da yatmıyorlardı. yer yatağında yatıyorlardı. biri uyandığında diğeri de uyanıyordu. yata odamızda başa bir yer yatağı da vardı bunun için. çok şükür uyuyorduk yine de ama neden doğru düzgün olmasınki.
yataklarına koydum. öptüm kokladım. anlattım. biraz yanlarında durdum. şimdi gidiyorum, mutfakta mama yapıyorum, siz cici cici uyuyacasınız dedim. çıktım. ama kapıyı kapatmadım. evde gürültülü bir şekilde iş yaptım. onları bırakıp gitmediğimi anlasınlar diye. 5-10 dakikada bir ellerini, yüzlerini silmeye öpmeye gittim. okşadım ve yine çıktım
kızlarımın biri hiç ağlamadı bile ilginç yanı. diğeri 70 dakika ağladı yoruldu ve uyudu. ilk seansımız öğleden önceki uykumuzdu. öğleden sonraki uykularında 20 dakika ağladı. gece yatırdığımda 5 dakika. ertesi gün 2 dakika ve 2. günü akşamı sadece odadan çıkana kadar ağladı. 4. günde çıtını çıkarmadan yatağa koyar koymaz uyku oduna geçtiler ve uyudular.
gece ise sadece ilk ağlamalarında yanlarına gittim. öptüm kokladım bir daha gelmeyeceğim dedim. sonraki uyanmalarında gitmedim. 2 dakika ağladılar. 2. gün gece 10 sn. falan ağladılar. 3. günden sonra sabaha kadar deliksiz uyudular.
kızlar kararlı olduktan sonra başarırsınız. çocuğun çaresizlik öğrendiğini, psikolojisinin bozulduğuna inanmıyorum.
çocuğa her şeyi öğrettiğimiz gibi uyumasını da öğretmek gerekiyormuş. bunun taş kalplilikle, iyi anne kötü anne olmayla alakası yok. kendinizi suçlu hissetmeyin.
ha ne olur, çocuk inatçı çıkmıştır çok çok ağlamıştır. daha 2. 3. denemede keserseniz çocuğa yazık olur. boşu boşuna ağlatmış olursunuz. kararlı olmanız gerek. anninin dnlemiş olması mutlu olması çok önemli. anne evin direği ebnce bebekler büyürken.
2. yaş sendromu yaşıyoruz şimdi de. sahiplenmeler, kıskanmalar, tutturmalar başladı. tutturma olayı fena bir şey. her dediğiini yapmam mümkün değil. laftan iyiliktenn anlamıyor. kendini yerden yere atıpağlıyor. ağlıyor ağlıyor susuyor. evin kuralları olduğunu ancak bu şekilde anlıyor bazen.kurallar olmazsa nasıl bir düzen kurarım. onlar da anlıyor sonra. o kurala seve seve uyuyorlar. böyle davranarak canını yaktığını düşünmüyorum çocukların. eğitimin denen şeyin bir yolu da bu.
benim fikrim bu.
kolay gelsin herkese.

ağlamalar, sızlamalar, kafalarını yerlere vurmalar, istedikleri olsun diye diretmeler biz de de var canım,
ağlayarak yaptırmak istiyorlar
eren kafasını yere vuruyordu, koştum aldım vurma diye
baktım bir dahaki sefere yine yaptı, yapma dedikçe bu sefer de duvara vurmaya başladı
şimdi yapınca umursamıyorum, o ortamda yokmuş gibi davranıyorum, biraz biraz unutmaya başladı
kızım daha uysal
oğlum kızıma zarar veriyor
diyelim ki aynı oyuncağı paylaşamadılar, hemen zeynebin yüzünü tırmalıyor ve benim ver diyor
kızım artık mücadele bile etmiyor, çünkü oğlumun fiziksel üstünlüğü de var
çok çabalıyoruz bu durumun ortadan kalkması için, şu anda bizi en çok yoran olay bu desem yeridir
trombolinde zıplamaya bayılıyorlar, oyun alanlarındaki oyuncaklardan acayip keyif alıyorlar
sürekli oyun alanlarına gidiyoruz, oyalansınlar diye
orada sürekli birbirlerini takip ediyorlar
birbirlerini asla gözden kaybetmek istemiyorlar, biri uzaklaşsın diğeri hemen çağırıyor
gel gitme kardeşim diyorlar
kardeşten farklı bir bağları var, birbirleri olmadan yapamıyorlar
rabbim ayırmasın hiçbirini birbirinden
amin
birine kızarsam ikisi birden bana çemkiriyorlar :)))
şunun şurasında iki yaşı bitirmemize ne kaldı ki değil mi?

merhaba kızlar,

hepinizin yeni yılı kutlu olsun yeni yılda uyumayanlar uyusun yemeyenler cok yesin.

benim derdim uyumak uyumamak değil kızlar,ben bittim ben öldüm yaşamak istemiyorum ben ,kendimi fırlatıp atmak kaçmak yok olmak istiyorum benim canıma yetti. kimseler proflar derdime derman olamadı .yemeyen bebeklerim halen yemiyor bir kaşık yutturracam diye tam 1 saat uğraşıyorum onu da ittiriyor ağlıyor kıyamet kopuyor,bu güne kadar tam bir ölçü mama bitirdiğini görmedim, bebeği yiyen anneler,cok şanslısınız keşke sizin yerinizde olsam neler hissediyorsunuz nasıl bir lütuf yaşıyorsunuz ...ben sadece bir kaşık yutacağı için o kaşığa tereyağı bal ,süt reçeli anız gibi yüksek kalorili mam lar dolduruyorum ,elmaymış ,çorbaymış bunlar bana kalorisiz geldiği için hazırlamıyorum bile...okuyanlar bilir neler yaptım neler 48 saat aç kaldılar gene de çaresi yok...allahım canımı almadan bitmeyecek bu günler ne çilem varmış inanın yaşamak istemiyorum ben.

Canimm hala aynı misiniz kilo alımları nasıl kan değerleri falan normal mi benim kızım da hatirlarsan istashsizdi sanırım sen çok daha zor durumdasin

benim arkadaşım da aynı durumda seninle. tek bir erkek bebeği var. 21 aylık olmalı. hala da tek içtiği süt diyebilirim. kilolasu normal seyrediyor. çocuğa su yarıyor. annasi suyla büyüyor diyor. sadece çorba içiyor desem yeridir gün içinde. süt içimini de azaltmış. sabah sütünün içinde sadece bebe bisküvisine izin veriyor. biebronla içiyor. kahvaltısı sadece bu. öğlen bin bir zorlukla içirilen bir çorbası var, zor olsa da içiyor. akşam yemeği yemiyor. süt ile idare ediyor. annesi her ihtimale karşı meyve püresi hazırlıyor. belki bir iki kaşık yiyor. gün içinde yedikleri bu adar desem inanır mısın?
yemeyen çocuk çok zor. ve arkadaşımın da psikolojisi etkilenmiş durumda.
allah sabır versin. çok zor. kilolarını yazar mısın?

sevgili aylin ve tugba, destek olduğunuz için teşekkür ederim, yaptırmadığım tahlil tetkik kalmadı, herşey normal sağlıklılar çok şükür, dr lerin dediği yapacak bir şey yok bekleyeceksin sabır geçecek...ama tugba nın dediği gibi 21. aya kadar sürer mi, ben 11 12 ay düzelir umut ediyorum korktum şimdi..benimkileri en son 1 ay önce tarttırdım dr gelmeyin artık sağlıklılar dedi bu ayın 23 ünde çağırdı en son kiloları 7 ve 7 300 dü.sadece suyu görünce saldırıyorlar deli gibi su içiyorlar onun dışında durumumuz çok zor.

ben ikiz isteyen tüm annelere sesleniyorum!!

gelin benimle beraber 24 saat geçirin bakalım halen isteyecek misiniz?

yemin ediyorum içimde yaşama umudu sevinci kalmadı ,bu süreç sonsuza dek sürecek ve günler milim bile ilerleyip geçmeyecek, ben yarınımı bile göremiyorum büyüyeceğine geçeceğine inancım sıfır.

seni anlıyorum. arkadaşım tedavi ile hamile kaldı. 5 yıl çocuk hasreti çekti. şimdi 2. yi göze alamıyor. anneliği her duygusunu tattırdı bana diyor. çektiği sıkıntılar yüzünden söylüyor bunu. iyi tahmin ediyorum durumunu. kabullenmekten başka çare yok sanırım. kabullenmek de zor. çocuğun kilo almasını bırak organ gelişimini etkileyecek diye üzülüyorsundur en çok. yedirememekle hata yaptığını düşünüyorsundur belki de.

sabah kahvaltımız sıkıntılı oluyor son zamanlarda. çok strese giriyorum. moralim sıfır oluyor sabahları. her öğün böyle olsa ben de çıldırır gibi olurdum. bağırdığım, kızdığım çok oluyor. sabahları yumurta ve peynirleri yedirmek için takla atıyorum. benim çocuklarım da çok çok iştahlı sayılmaz. onlara haksızlık ettiğim düşünüyorum zorladığımda. kendime de haksızlık ediyorum. hem onları zorluyorum yemeleri için hem de kendi kendime stres yaratıyorum. yerse yesin. boşver diyorum. ama öyle de olmuyor. bu kadar dikkat etmeme rağmen kilo almıyor. oyun vs yaparsam dikkatini başka tarafa verirse koydğum yemeği bitirebiliyoruz. onların gönlüne bakarsam durum daha vahim olacak gibi.
benim sıkıntım şu: kızımın biri yemek yemesine rağmen 23 aylık ve 76cm ve 8 kilo
her testimiz yapıldı. diyetisyen kontrolünde yiyoruz bir aydır.

Karkuzusu, post: 38342801, member: 368654"]Ben seni Hatırlıyorum hamileyken takip ediyordum.erken doğum yapmıştın galiba.maşallah bebeklerini büyütmüşsün.benimkiler haftaya 5 aylık olacaklar.
Sallamaktan bi hal oldum.bi birini bi birini...
Hop sonra öteki tekrar uyanır tekrar tekrar...
Uyku eğitimi vereceğim Yanımda biri olursa karar verdim bir ay sonra falan..
Umarım her günümüz güzel geçer[/QUOTE]
Evet cnm 31 haftada doğum yaptim herşey zor geciyo iste senin kuzulaeda büyümüş maşallah uyku zaten bi problem bizdede

Canım onlara sen lazımsın. Kendini topla umudum kalmdı ne demek. Açlık merkeziyle ilgili bir sorun olabilir mi? Hani hiç uyumayan çocukların beyindeki uyku merkezlerinde bir sıkıntı olması gibi.

Nutra, uyku eğitimiyle ilgili söylediklerin için sağol. Dün denedim sadece 10 dk ağlamalarına dayanabildim. Napıcam bilemiyorum((

Canim ben de senin gibiydim oglumun bir tanesi hicbisey yemek istemiyordu surekli oyunla yiyordu hir sure sonra hicbisey yememeye basladi. Cok zor bi durum hergun agliyordum yemek saati geliyor diye korkuyordum. Oglumda kasiga ve mama sandalyesine karsi korku olustu eyvah yine bana mama yedirecek diyordu sanki .bir sure hicbiseye zorlamadim tv onunde reklamlarda vermeye calistim o da ise yaramadi sadece biberon mamasi verdim arada sirada kardesine yedirirken o na da uzattim ama yemedi.sonra mamadan bikti sanirim mamada icmemeye basladi aktardan soguk pres keciboynuzu ozu aldim sabahlari bir cay kasigi verdim onun etkisi mi bilmiyorum simdi biraz yemeye basladi yani en azinda agzini aciyor istiyor bazen. Yine oyunla yiyoruz ama aglamiyor bu sefer. 11 _12 aylikken basladi istahsizliga simdi 14 aylik seninkiler ne kadarlik bilmiyorum insallah donemsel biseydir. Cocuklarim huysuzlardi aglarlardi ama en kotusu istahsiz bebek uykusuzkuga bile raziyim tek onlar guzel yesinler en zoru yemeyen bebek gercekten.allahim sana ve bize sabir kolaylık versin. Mama iciyorlarsa sadece mama ver sonra az

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…