- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.501
cevap yazmıştım ama yayınlanmamış. bir sorun oldu galiba. neyse.papatya tugba sezer sirine sdf cevap lutfen
cevap yazmıştım ama yayınlanmamış. bir sorun oldu galiba. neyse.
canım çocuk gece uyuyorsa açlık konusunda hiç bir sıkıntısı yok demektir. sen uyuyor mu uyumuyor mu ona bak. çocuk tok olmazsa gece uykusuna dalmaz ozaten. doktorlar gece beslenmesini kesmemizi öneriyorlar. karanlıkta ve deliksiz bir uyku uyumaları gerek büyümeleri için. gece içtiği süt miktarı önemli değil. alışkanlıktan uyanıyordur eğer uyayanıyorlarsa da. emsin, istediği kadar içsin. uyusun yeterki. gündüz yeteri kadar süt ve mama içiyordur zaten değil mi? sen gelişimi için mi az buluyorsun içtiği sütü?
benimkiler de gece uyandıklarında en fazla 80ml civarı içiyorlardır en fazla.
13 aylıkken uyku eğitimi verdim zaten. o zamandan beri süte falan kalmıyoruz. zaten kendileri de süt içmiyorlardı. 2 çekip bırakıyorlardı. nedensiz uyanıyorlardı. sonra son verdik buna da.
Papatya ruya gibi bi uyku bu zamanların bize gelecegine inanamıyorum kac ayliksiniz?canım ben yazmıyorum çünkü uyku eğitimi vermedim ben
belki de biz kalabalık olduğumuz için evde hep onların isteklerin uyduk
şu an ben bir yere oturuyorum, emzirir vaziyette tutuyorum ve hemen uyuyorlar
bu konuda çok üzmediler beni
kızımın uykuya dalması 2 dk, oğlumunki de 10 dk civarında
gecemizde iyi çok şükür
çok elzem zamanlar dışında
artık uyuyabiliyorum, dinlenebiliyorum,
mükemmel bir uyku değil bu dediğim ama eskilere göre çok çok iyi
çünkü anne diye bir iki kere bağırıyorlar, yanlarına gidip buradayım falan diyorum,
bazen bizim yatağımıza geliyorlar
eşim görev için falan gittiğinde üçümüz beraber yatıyoruz, o zaman hiç uyanmıyorlar geceleri
sabah uyanmaları da 8 sonrası oluyor, bazen 9 u buluyorlar
niye yazıyorum bunları, inanılmaz gibi geliyor ama bu günler gelecek kızlar
az daha sabır
Canimm hala aynı misiniz kilo alımları nasıl kan değerleri falan normal mi benim kızım da hatirlarsan istashsizdi sanırım sen çok daha zor durumdasinmerhaba kızlar,
hepinizin yeni yılı kutlu olsun yeni yılda uyumayanlar uyusun yemeyenler cok yesin.
benim derdim uyumak uyumamak değil kızlar,ben bittim ben öldüm yaşamak istemiyorum ben ,kendimi fırlatıp atmak kaçmak yok olmak istiyorum benim canıma yetti. kimseler proflar derdime derman olamadı .yemeyen bebeklerim halen yemiyor bir kaşık yutturracam diye tam 1 saat uğraşıyorum onu da ittiriyor ağlıyor kıyamet kopuyor,bu güne kadar tam bir ölçü mama bitirdiğini görmedim, bebeği yiyen anneler,cok şanslısınız keşke sizin yerinizde olsam neler hissediyorsunuz nasıl bir lütuf yaşıyorsunuz ...ben sadece bir kaşık yutacağı için o kaşığa tereyağı bal ,süt reçeli anız gibi yüksek kalorili mam lar dolduruyorum ,elmaymış ,çorbaymış bunlar bana kalorisiz geldiği için hazırlamıyorum bile...okuyanlar bilir neler yaptım neler 48 saat aç kaldılar gene de çaresi yok...allahım canımı almadan bitmeyecek bu günler ne çilem varmış inanın yaşamak istemiyorum ben.
benim arkadaşım da aynı durumda seninle. tek bir erkek bebeği var. 21 aylık olmalı. hala da tek içtiği süt diyebilirim. kilolasu normal seyrediyor. çocuğa su yarıyor. annasi suyla büyüyor diyor. sadece çorba içiyor desem yeridir gün içinde. süt içimini de azaltmış. sabah sütünün içinde sadece bebe bisküvisine izin veriyor. biebronla içiyor. kahvaltısı sadece bu. öğlen bin bir zorlukla içirilen bir çorbası var, zor olsa da içiyor. akşam yemeği yemiyor. süt ile idare ediyor. annesi her ihtimale karşı meyve püresi hazırlıyor. belki bir iki kaşık yiyor. gün içinde yedikleri bu adar desem inanır mısın?merhaba kızlar,
hepinizin yeni yılı kutlu olsun yeni yılda uyumayanlar uyusun yemeyenler cok yesin.
benim derdim uyumak uyumamak değil kızlar,ben bittim ben öldüm yaşamak istemiyorum ben ,kendimi fırlatıp atmak kaçmak yok olmak istiyorum benim canıma yetti. kimseler proflar derdime derman olamadı .yemeyen bebeklerim halen yemiyor bir kaşık yutturracam diye tam 1 saat uğraşıyorum onu da ittiriyor ağlıyor kıyamet kopuyor,bu güne kadar tam bir ölçü mama bitirdiğini görmedim, bebeği yiyen anneler,cok şanslısınız keşke sizin yerinizde olsam neler hissediyorsunuz nasıl bir lütuf yaşıyorsunuz ...ben sadece bir kaşık yutacağı için o kaşığa tereyağı bal ,süt reçeli anız gibi yüksek kalorili mam lar dolduruyorum ,elmaymış ,çorbaymış bunlar bana kalorisiz geldiği için hazırlamıyorum bile...okuyanlar bilir neler yaptım neler 48 saat aç kaldılar gene de çaresi yok...allahım canımı almadan bitmeyecek bu günler ne çilem varmış inanın yaşamak istemiyorum ben.
seni anlıyorum. arkadaşım tedavi ile hamile kaldı. 5 yıl çocuk hasreti çekti. şimdi 2. yi göze alamıyor. anneliği her duygusunu tattırdı bana diyor. çektiği sıkıntılar yüzünden söylüyor bunu. iyi tahmin ediyorum durumunu. kabullenmekten başka çare yok sanırım. kabullenmek de zor. çocuğun kilo almasını bırak organ gelişimini etkileyecek diye üzülüyorsundur en çok. yedirememekle hata yaptığını düşünüyorsundur belki de.sevgili aylin ve tugba, destek olduğunuz için teşekkür ederim, yaptırmadığım tahlil tetkik kalmadı, herşey normal sağlıklılar çok şükür, dr lerin dediği yapacak bir şey yok bekleyeceksin sabır geçecek...ama tugba nın dediği gibi 21. aya kadar sürer mi, ben 11 12 ay düzelir umut ediyorum korktum şimdi..benimkileri en son 1 ay önce tarttırdım dr gelmeyin artık sağlıklılar dedi bu ayın 23 ünde çağırdı en son kiloları 7 ve 7 300 dü.sadece suyu görünce saldırıyorlar deli gibi su içiyorlar onun dışında durumumuz çok zor.
ben ikiz isteyen tüm annelere sesleniyorum!!
gelin benimle beraber 24 saat geçirin bakalım halen isteyecek misiniz?
yemin ediyorum içimde yaşama umudu sevinci kalmadı ,bu süreç sonsuza dek sürecek ve günler milim bile ilerleyip geçmeyecek, ben yarınımı bile göremiyorum büyüyeceğine geçeceğine inancım sıfır.
Canım onlara sen lazımsın. Kendini topla umudum kalmdı ne demek. Açlık merkeziyle ilgili bir sorun olabilir mi? Hani hiç uyumayan çocukların beyindeki uyku merkezlerinde bir sıkıntı olması gibi.sevgili aylin ve tugba, destek olduğunuz için teşekkür ederim, yaptırmadığım tahlil tetkik kalmadı, herşey normal sağlıklılar çok şükür, dr lerin dediği yapacak bir şey yok bekleyeceksin sabır geçecek...ama tugba nın dediği gibi 21. aya kadar sürer mi, ben 11 12 ay düzelir umut ediyorum korktum şimdi..benimkileri en son 1 ay önce tarttırdım dr gelmeyin artık sağlıklılar dedi bu ayın 23 ünde çağırdı en son kiloları 7 ve 7 300 dü.sadece suyu görünce saldırıyorlar deli gibi su içiyorlar onun dışında durumumuz çok zor.
yemin ediyorum içimde yaşama umudu sevinci kalmadı ,bu süreç sonsuza dek sürecek ve günler milim bile ilerleyip geçmeyecek, ben yarınımı bile göremiyorum büyüyeceğine geçeceğine inancım sıfır.
Canim ben de senin gibiydim oglumun bir tanesi hicbisey yemek istemiyordu surekli oyunla yiyordu hir sure sonra hicbisey yememeye basladi. Cok zor bi durum hergun agliyordum yemek saati geliyor diye korkuyordum. Oglumda kasiga ve mama sandalyesine karsi korku olustu eyvah yine bana mama yedirecek diyordu sanki .bir sure hicbiseye zorlamadim tv onunde reklamlarda vermeye calistim o da ise yaramadi sadece biberon mamasi verdim arada sirada kardesine yedirirken o na da uzattim ama yemedi.sonra mamadan bikti sanirim mamada icmemeye basladi aktardan soguk pres keciboynuzu ozu aldim sabahlari bir cay kasigi verdim onun etkisi mi bilmiyorum simdi biraz yemeye basladi yani en azinda agzini aciyor istiyor bazen. Yine oyunla yiyoruz ama aglamiyor bu sefer. 11 _12 aylikken basladi istahsizliga simdi 14 aylik seninkiler ne kadarlik bilmiyorum insallah donemsel biseydir. Cocuklarim huysuzlardi aglarlardi ama en kotusu istahsiz bebek uykusuzkuga bile raziyim tek onlar guzel yesinler en zoru yemeyen bebek gercekten.allahim sana ve bize sabir kolaylık versin. Mama iciyorlarsa sadece mama ver sonra azsevgili aylin ve tugba, destek olduğunuz için teşekkür ederim, yaptırmadığım tahlil tetkik kalmadı, herşey normal sağlıklılar çok şükür, dr lerin dediği yapacak bir şey yok bekleyeceksin sabır geçecek...ama tugba nın dediği gibi 21. aya kadar sürer mi, ben 11 12 ay düzelir umut ediyorum korktum şimdi..benimkileri en son 1 ay önce tarttırdım dr gelmeyin artık sağlıklılar dedi bu ayın 23 ünde çağırdı en son kiloları 7 ve 7 300 dü.sadece suyu görünce saldırıyorlar deli gibi su içiyorlar onun dışında durumumuz çok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?