- 30 Ağustos 2014
- 58
- 35
- 48
- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #5.541
Rabbim eslemini ve buglemini sana bagislasin ins.
İnek sutunu sulandirip sulandirip veriyorum canim simdilik bir sikinti gorunmuyor sanki biz henuz dis cikarmadik ona sikiliyorum biraz 3 mart dogumluyuz
kızlar benim çocuklarım 14 aylıklar ve herşeye küsüyorlar. İstedikleri şey olmayınca ya da biraz sesimizi yükseltince küsüp bir köşeye siniyorlar. Bu aylarda sizde de böylemiydi? Merak ediyorum.
benimkiler 23 aylık ve hala küsmenin ne demek olduğunu bilmiyorlar.
Benim çocuklar baya baya küsmeye başladılar. Bir kaç haftadır böyle. Oğlum küsünce vestiyerin yanında bir boşluk var ya gidip oraya oturuyor ya da kanepelerin arkasına saklanıyor. Kızımda küsünce bize arkasını dönüyor suratını asıyor. Gözünün ucuyla da bakıyor gelen var mı diye. Bilmiyorum doğrumu yapıyoruz küstükleri zaman fazla tepki vermiyoruz pekişmesin diye. Zaten bir iki dk. sonra yanımıza geliyorlar.Küsme yok bizdede canm ben kızınca ellrini biri yüzüne kapar tepki verir bana kızma diye göz yası yok ama aglıyormus gbi yapar. Alıngan yapıdalar galba alışkanlık yapmasına izin verme derim o anda konusman işe yarayabilir anlamasalarda. Ben deniyorum kısa cümlelerle net olarak. Hayır düşersin. Hayırı çok kullanıyorum ve doğrumu bilmiyorum ama en azından bagırmaktan iyidir diyorum. siz nelere kızıyorsunuz nelere dikkat etmelerini istiyorsunuz bilmiyorum ama esimle belirledik biz buna izin verelim buna kızalım oda bende aynı seylere tepki veriyoruz. Dışarıdan gelen misafirlerde aynı şekilde tepki veriyor.
Küsüp sinmeleri bir nebze aglamalarından iyidir cnm aglayan bebekle ugraşmak zor oluo eslem atlattı o evreyi buğlemde sıra onunda saglıkla atlatmasını bekliyoruz. Elinden oyuncagını düşürüo ona bile aglıo ellerini kapatıp yüzüne :) ona onun hatası oldugunu anlatmaya çalışıyorum sakinlesip gülüyoruz sonra ama o aglama sesi beynimi tırmalıyor artık bir iki üç dört. ...... :))) inş düzelir gelişmeleri bekliyorum merakla cnm.
Saol bitanem benim aminnnn. Allah meleklerimizi korusun saglıklı uzun ve bizli ömürler versin inş. Cnm diş ne kadar geç çıkarsa ii diyolar ama genetik diş çıkarma anne babaya göreymiş. Söyle dim benim esim 13 aylık diş çıkarmış 20 aylık yürümüş gel görki dişlerini haftalarca fırcalamasın bembeyaz ve çürük hiç yok maşllah ben bi gün fırcalamayım sararır 5.5 aylık çıkarmısım ve 9 dolgum var :) kızların biri 6.5 digeri 7.5 aylık çıkardı eslem köpekleri bitirdi daha 17.5 aylıklar diş fırçalatıorum çürümesin die. Elbet çıkacak allahın izni ile ama geç çıkan diş daha saglam oluyor gördüğüm kadarı ile endişelenme bence cnm.
sevindim. daha iyiye gidecek inşallah. bence ikisini bir aynı odada uyutsaydın. bi defa daha aynı süreçten geçeceksin o zaman aynı odaya alıştırmak için. gece iki üç kere yanlarına gitmediğinde artık sabaha kadar uyuduklarını göreceksin. birbirlerinin sesine alışsınlar. bence farklı odaya alma ilerleyen süreçte. buna da şükür değil mi? bir de sabaha kadar uyuduklarını görsen daha harika olacak.Sezercim sağol sorduğun için ben de deneyimlerimi yazmak istedim; uyku eğitiminin 7. Günündeyim, ilk gündüz uykusuyla başladım aynı odada sabah saat 10 uykuları için güzelce emzirdim, sersemlediler beşiklerine koydum, başladılar ağlamaya..45.dak da garip şekillerde uyuya kaldılar. İlk iki gün gündüz ve gece uykularına dalarken 45-50 dk ağladılar. Ben sandalyede beşiğe yakın olarak oturdum. Fakat gece biri ağlarken diğeri uyanmasın diye beşiğin birini salona almak zorunda kaldım. Sonuç olarak şu an gündüz ve gece uykularına emdikten sonra sersemken ama uyumamışlen koyuyorum ağlamadan sırtlarına pışpışlayınca uyuyorlar. Gece iki kere filan uyanıyorlar. Aynı anda uyanmazlarsa sıkıntı yok, yine biraz ninni ve temasla uyuyorlar fakat birini pışpışladken öbürü uyanıp ağlarsa yandım... Birbirlerini duyup gaza gelip ağlamaya başlıyorlar. Bazen yine bir saat ağladıkları oluyor. Ama sabrediyorum kala yapmamışlarsa kucağıma almıyorum emzirmiyorum. Bazen birini baba ilgileniyor. Kızlar önemli olan sabredip geri dönmemek. Pes etmeyi düşündüğüm çok oldu. Tek beni durduran eğer pes edersen boşuna ağlatmış olucam dedim. Şimdi 11,5 aylıklar. İnşallah böyle devam eder. Bir yıldır ilk defa 2-3 hatta 4 saat aralıksız uyuyabiliyorum. İnanılmaz birşey. Bu aralar sabah altıda uyanmaya başladılar bir de onu atlatırsak bu iş tamam diycem. Sabır sabır...)
küsme yok biz de. ama bence zamanla geçer. dönemsel oluor çocukların her davranışı. bu konuda ne yapalır bilmiyorum ama sanırım ben de görmezden gelirdim. kendilerince dikkat çekmenin yöntemini arıyorlar. kimi dediği olmayınca kendini yerden yere atıyor kimi küsüyor. her iki davranışı gösteren çocukların ilgisini hemen başka bir şeye, oyuna çekmek gerek diye biliyorum. ama inat edip küsmeye, tuttutmaya, kendini yerlere atmaya devam ediyorsa görmezden gelmek gerekirmiş.kızlar benim çocuklarım 14 aylıklar ve herşeye küsüyorlar. İstedikleri şey olmayınca ya da biraz sesimizi yükseltince küsüp bir köşeye siniyorlar. Bu aylarda sizde de böylemiydi? Merak ediyorum.
merhaba.merhaba herkese, bende 2014 ikiz annesiyim epey bir tecrübe edindik bizde eşimle acı tatlı, şimdi erkek ikizlerim 11,5 aylık oldu. paylaşımlar çok faydalı görünüyor, sorusu olanlara katkıda bulunabilirim ve bende sizin tecrübelerinizden faydalanabilirim diye düşünüyorum. fikir alıışverişnde bulunmak banada iyi gelecek. topik bayağı ilerlemiş keşke başlarda yakalayabilseydim.
ben bu ayımıza kadar oyuncakları hep tek tek aldım pek sorun yaşamadık ama bundan sonra olacağa benziyor, siz ne yapıyorsunuz her oyuncaktan 2 şer mi alıyorsunuz?
Süpersiniz cnm sizi tebrik ediyorummaşllah size hep böyle gider inş senin için daha çok sevindim dinlenebilmen kendini toplaman için zaman olmus uyumasan bile bir kahve içmen yeterli olur cnm. Beşikleri ayırmak kolaylık olduysa çözüm güzel canm ama alışıyorlar onada benimkiler umursamıyor birbirini nedense :) şu an bizim odadalar soguk diye aldım gece kalkıp bize bakıyorlar uyuyoruz kıvlıp devam ediyolar sabah yarım saat daha fazla uyumama yardımcı oluo valla çokta ii oluo :) esinide tebrik ederim cnm onlar bizim en ii destekcimz bazen bizi deli etselerde :)
Biz yorgun olunca istemeden sert davranabililiyoruz insan evladına yapmak hiç istemez heleki bagırmak ama o an çıkıyor agzımızdan. Ben çok sinirlenince saymaya başlıoyorum buğlemde heralde beni taklit ediyo annem farketmiş deli gibi saymaya başlıyorum yazarken bile kendime gülüyorum onlar üzülmesin diye deli anne görünümündeyim :) heleki annem için acınası haldeyim. Çok güzel kilo vermiştim yine almısım ona takıldım spor yapıom evde biri kafama oturuo biri karnıma birde zıplıolar üstünde komediyiz.
Hiç kabız olmazlardı iki oldu kabız oluyorlar ekmek yemeye bayılıolar heralde ondan tam bugday ama fazlası böyle yapıyor galba ekmegi kestim bakalım düzelicekmi :)
Bizde böyle canım arkadasım çok ama çok öpüyorum sizi allaha emanet olun.
sevindim. daha iyiye gidecek inşallah. bence ikisini bir aynı odada uyutsaydın. bi defa daha aynı süreçten geçeceksin o zaman aynı odaya alıştırmak için. gece iki üç kere yanlarına gitmediğinde artık sabaha kadar uyuduklarını göreceksin. birbirlerinin sesine alışsınlar. bence farklı odaya alma ilerleyen süreçte. buna da şükür değil mi? bir de sabaha kadar uyuduklarını görsen daha harika olacak.
kolay gelsin.
Sezer, nutra çok teşekkürler sorum şu olacak, gece 2-3 defa uyanmaya başladılar ve birbirlerini farklı odalarda olsalar bile uyandırıyorlar sonra uyuyan da başlıyor ağlamaya eşim emzir diyor ben bazen emziriyorum bir saati geçmişse ağlamaları, bazen eşim kucağına alıyor.. Geriye dönmekten korkuyorum sık uyanmaya ve birbirlerini uyandırmAya başladıkar. Aynı odaya alsam mı? Ağlaya ağlaya Alışırlar mı birbirlerinin sesine? Bir de pışpışlamAm ve ninni söylemem bazen bir saati buluyor..tam uyutuyorum bu sefer öbürü uyanıyor ona da bi saat pışpış ninni.. 2-3 saatim beşik yanında geçiyor yine uyuyamıyorum. Aynı odaya taşıyom diyorum, biri uyanınca diğeri de uyansın, teması da tamamen keseyim ninniyi de.. Yine ağlayarak uyusunlar.. Alışırlar ona da bir kaç gün.. Ne dersiniZ? Acil cevap lütfen...;((((arkadaşlar kardeşimin düğünü için şehir dışına uçakla gitmeliyim eşim gelemiyor
biliyorsunuz uçakta bebek için bir kişi daha lazım yavrularımın birini götürüp diğerini bırakmak zorundayım
sizce beş gün ayrı kalsam çocuğum etkilenir mi babasına çok düşkün ama içim sızlıyor
Kızlar ayakkabı konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var. Yaz için çocuklara ayakkabı almayı düşünüyoruz hangi marka ve model önerirsiniz. Tecrübelerinize göre. Şimdiki ayakkabıları hediye gelmişti ve pek rahat değiller herhalde, dışarda yürürken korkarak yürüyorlar. birde ayakları şimdi 21 numara bir iki numara büyük olması sorun olur mu? En azından kışa kadar giysinler.
Cirt cirtli bir ayakkabi ise bir numara buyuk alabilirsiniz. Bilektenn sikinca bir numara buyuk sorun yapmaz. Ama 2 numara buyuk alirsan sorun yapabilirKızlar ayakkabı konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var. Yaz için çocuklara ayakkabı almayı düşünüyoruz hangi marka ve model önerirsiniz. Tecrübelerinize göre. Şimdiki ayakkabıları hediye gelmişti ve pek rahat değiller herhalde, dışarda yürürken korkarak yürüyorlar. birde ayakları şimdi 21 numara bir iki numara büyük olması sorun olur mu? En azından kışa kadar giysinler.
Peki önerebileceğin bir marka var mı?Cirt cirtli bir ayakkabi ise bir numara buyuk alabilirsiniz. Bilektenn sikinca bir numara buyuk sorun yapmaz. Ama 2 numara buyuk alirsan sorun yapabilir
Kızlar ayakkabı konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var. Yaz için çocuklara ayakkabı almayı düşünüyoruz hangi marka ve model önerirsiniz. Tecrübelerinize göre. Şimdiki ayakkabıları hediye gelmişti ve pek rahat değiller herhalde, dışarda yürürken korkarak yürüyorlar. birde ayakları şimdi 21 numara bir iki numara büyük olması sorun olur mu? En azından kışa kadar giysinler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?