2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

canım ben hamileyken de hiç ilaç kullanmadım
bana bebekler üşüttükleri zaman kakaları yeşil olur dediler de
o yüzden dedim
evim sıcak değil, hatta serin bile sayılır
çünkü sıcağa alıştırmak istemiyorum

canım musteladan herkes çok memnun birde sudokrem tavsiye edebilirim..mucize bir krem yetişkinlerde kullanıyor bebeklerde..ben biraz kızarsa sürüyorum bebişlere hemen etki ediyor....

Kızlar selam....

Fırsat bulup ancak girebildim..annem geldi 2 gün önce nasıl rahatladım anlatamam.dün eşim ve anneme çocukları bırakıp çarşıya gezmeye gittim ama bebişlerimi nasıl özledim anlatamam..hiç tat alamadım..

Bizim poyrazımızın gazı hafifledi..her mamasına rezene koyuyoruz......arada yine yokluyor bebeğimi ama yıkıyoruz o anda rahatlıyor..poyraz gülmeye başladı yavrum rahatlayınca....bu arada çocuk gelişim uzmanına götürdük çok iyi buldu çocukları..poyrazın bazen ağlama krizleri olduğunu söyledik bize yüzüstü yatırmamızı sırtına kalp ritmi gibi vurmamızı ve biraz uzakta elektrik süpürgesi yada saç kurutma mak. Açmamızı söyledi bu anne karnında olduğunu hissettirirmiş....
Kızlar yorgunluktan sütün azalıyor çoğaltmak için her türlü şeyi deniyorum ama çoğalcak eminim...işte benden böyle fırsat buldukça girmeye çalışcam...

canım musteladan herkes çok memnun birde sudokrem tavsiye edebilirim..mucize bir krem yetişkinlerde kullanıyor bebeklerde..ben biraz kızarsa sürüyorum bebişlere hemen etki ediyor....

sudokremi ben de şiddetle tavsiye ederim mucize gibiydi buyuk kızıma kullanırken mothercareden almıştım ben de şimdi her yerde satılıyor herhalde. bir de doktorumuz özellikle kız bebeklerde hametan, bepantene kullanmamamı söyledi genital yapışıklık yapabiliyormuş. mutlaka denemişsindir ama hemen hemen her alt açmada popoyu yıkamak ve zeytinyağı ile yağlamak en güzeli bence.

Papatyacığım sen bilirsin ama vitaminlerini ihmal etme bebişlerinin. Geçen kontrolde doktorumuz "Devit i veriyorsun değil mi, aman ihmal etme o çok önemli" demişti. Benim bebekler anne sütüne ağırlık verdiğimde koyu yeşil kaka, mamaya ağırlık verdiğimde de açık yeşil kaka yapıyorlar. Bizimkiler karınları tok, altları temiz, gazları çıkmış olduğu halde ağlıyorlarsa sıcak su torbalarıyla rahatlatmaya çalışıyoruz, gayet iyi geliyor. Kızında onu da deneyebilirsin.

Merhaba guzel ikiz anneleri...:)bu topice kuzulari aldigim gun yazicaktim ama size sormam gereken hic anlayamadigim bi konu var bu yuzden erken davrandim:)
Bu biberon isini anlamadim ben kizlar...dr.brawnun biberonunu alicam ona karar verdim ama dar agiz, genis agiz, premature dogal akis gibi secenekleri var:))komik gelecek size belki ama ben genis agiz dar agiz mevzusunu anlayamadim.:)burda bi tane chicco magazasi var.esimi gonderdim, magazada kalmamis cam biberon , bi tane varms o da dogal akis...ormak istedigim, siz hangisinden kullandiniz.hangi secenek daha uygun, elbette herkesin bebegi farkli ama fikir edinmek istedim.benimkiler biraz zayif gorunuyolar kontrollerde.tum hazirliklarim nerdeyse tamam bu biberon isinin icinden cikamadim.tavisyelerinizi dikkate alarak e~bebekten siparis edicem:)

Canım biberon ağızlarının özellikleri var. Ben prematüre olandan kullanıyorum şimdilik. Çocuk emmezse içinden süt akmıyor, yani sütün gelmesi için bebeğin biberon emziğini emmesi gerekiyor. Kolaya kaçamıyor bebek, emme refleksi güçleniyor böylece. Bebişlerin benimkiler gibi küçük olursa ilk etapta bunu öneririm. Ya da geniş ağızlı biberon alıp, iki tane de ayrı prematüre biberon emziği alıp değiştirerek de kullanabilirsin, zamanı gelince geniş ağızlı emziği takarsın.

canım pişik olayı bizde de vardı. kendim sudokrem, wee nin pişik kremi, zetinyağı her şeyi denemiştim. ama olmadı. doktor çok kötü olmuş pişiği dedi. hametan, troysid ve unibaby nin %40 çinkolu pişik kremini yani üçünü bir arada kullanıyoruz. 3 günde geçiverdi pişikleri. baya kötüydü. bence dene derim. 3 b,r arada etki etti. şimdi hametan ve troydi i bırakacağım, unibaby nin pişik kremine devam edeceğim.

slm kizlar
okuyorum ama yazmaya firsat bulamiyorum
annemin yanina geldim... benum bebiklerum kalabalik seviyor bunu amladim... cok sukur hersey yolunda sadece gunduz uyumayi bilmiyorlar sadece... yarin sanirin yalniz bakacam...insan kendi bebeklerinden korkar mi ben gercekten coj zorlaniyorum anneme yada kv ye birakiyorym onlar benim kadar soylenmiyor... yada bana oyle geliyor..
hala sical cay icecek vaktim olmuyor... oglan aglio yinr yazarim

kalabalığı her bebek seviyor. misafir gelince çıtları çıkmıyor. uykudan kaklmıyorlar bir türlü :)
bende de var o korku. yakında annem gidiyor. bir daha gelemez. artık bebeklerle başımın çaresine bakmam lazım.
geçsin şu 3 ay. gerçi herkes bir ay rahat edersin sonra da dişi başlar diyor. bakalım o süreçte neler bekleyecek bizi.

ben 3 aylikken disim cikmis 9 aylik yurumusum ins bana cekmezler
kizlat devit 3 kacinci aya kadar kullanilacak dr.umuza sormayi unutmusum... oglusuma demire basladik... tadi kotu diyorlar

benimkiler yine cumartesi ve pazar çıldırdılar
size yemin ediyorum iki gün boyunca
gündüz 12 gibi başlayıp akşam 8 e kadar ağladılar
bir yerden sonra bende film koptu
bebekleri karşıma koydum
öylece bakıyorum
annem delirdiğimi sandı
ben de ağlama limitlerine bakıyorum dedim
çünkü bir insanın ağlama limiti vardır
inanın benimkilerde yok
çocukları çatlatacaksın dedi bana kızdı
annemle de tartıştık sonra
ama sağ olsun evimi baştan aşağı temizledi
sonra akşam 8 de arabayla gezdik anca uydular
gece de hiç uyuyamadan pazara başladık
ve aynı korkunç senaryoyu yaşadım gün boyu
annem yanımdaydı ama yetemedik
ve gün akşam 8.30 da araba gezintisiyle sonlandı
uyumayı unuttuklarını düşünüyorum
ben de iki günde toplam 5 saat anca uyuyabilmişimdir
tüm gün neredeyse ben de ağladım
bebekleri eşime bırakıp saat 4 e kadar uyudum bu gece
ve şimdi yine uyanıklar
bir birini alıyorum bir diğerini
ve asıl kabus
bugün yalnızım
allahım yardımcım olsun

Ben sadwce d vit 3 kullaniyorum. Sen de kullan bence bunlar kış çocuğu güneş alamadilar. D vitamininin tek kaynaği guneş o da sütteki kalsiyumun emilimi için gerekli. Kilo farkina gelince benimkilaerin arasinda da 1,5 kg fark var. Ama küçük normal sinirlarda olduğu sürece sorun yok. Benimde oğlum çok edepsizdi. Śimdi pek sakin bu seferde o sakinliği beni korkutuyor. Sen de inşallah sıkıntılı gunleri tez zamanda atlatirsin

ben 3 aylikken disim cikmis 9 aylik yurumusum ins bana cekmezler
kizlat devit 3 kacinci aya kadar kullanilacak dr.umuza sormayi unutmusum... oglusuma demire basladik... tadi kotu diyorlar
bir yaşına kadar kullanılıyor. sağlık ocağından öyle söylediler. tadı kötüdeğil bence. karamel tadı var. benim kız tükürmüyor. ardından rezene çayını içiriyorum, gönderiyorum mideye :)

bebek arabasında uyuyyorlarsa, sakinleşiyorlarsa o zaman sık sık dışarı çık. hava nasıldır bilemem bulunduğun yerde. çok zor bir durum. sürekli ağlıyorlarsa ve susturamıyorsan izlemekten başka çare yok. yapacak bir şey yok. ne yapacaksın ki susmuyorlarsa. canım rezene çayı denemiş miydin? humananın kimyonlu rezene çayını içirmiş miydi? bir de annem hep anason çayından bahsediyor. bizde ağlama durumları olmadığı için hiç denemedim. sen de bir araştır. anason sakinleştiriyormuş. yanlış bir şey söylemek istemem. ama denemekte fayda var. uyuyabiliyormuş en azından. şimdi google dan araştırdım. anason kullanan var bebeklerine. humananın da varmış anason çayı. belki uyutur en azından bebeklerini.
çok zordasın, şu zaman bir geçse.

Allah yardımcın olsun canım, kaç aylık oldu bebişlerin? İnşallah bu sıkıntılı günlerin yakında sona erer hayırlısıyla. İlginç olan ise bizim ömrümüzden ömür gittiği halde ileride bebişlerimiz bunların hiçbirini hatırlamayacak olması. Aslında güzel bir şey bu. Uyuturken sallıyor musun bebişlerini, alıştırmamak en iyisi ama arabayla gezmekten daha kolay olur belki.

Son düzenleme:

kızım normal sınırlar içinde ilerliyor çok şükür
inşallah canım

rezene çayını hem ben içiyorum hem onlara içiriyorum ama ne fayda
kendi arabalarında değil canım otomobilde susuyorlar
hatta hemen uyuyorlar
tek isteğim zamanın bir an önce geçmesi ve büyümeleri

hafta sonu ankarada hava harikaydı ama
bahar gelmiş benim neyime
dışarı çıkamayıp güzel havayı değerlendiremedikten sonra

gerçekten abartmıyorum benimkiler çok huysuz ve edepsizler
tek duam düzene girmeleri

bugün tam iki aylık oldular
canım oğlum sallanmaktan hiç hoşlanmıyor
hatta sallarsam ağlıyor
ama kızım kucakta uyumayı seviyor

Son düzenleme:
sinem nerelerdesin?
hiç uğramıyorsun buralara
yavrularına kim bakıyor?
hayat nasıl gidiyor?
benim serzenişlerimi duyuyorsundur buradan
çok zorlanıyorum hem de çokkk
neredeyse ağlamadığım gün yok hatta
ağlamalarım bebekleriminkiyle yarışacak boyutta

Son düzenleme:

duygucum ya Allah kolaylık versin,sen doktora sordun mu hiç neden bu kadar ağlıyorlar,orta kulak iltihabı falan olmasın ya da gaz sancılarından dolayı mı böyle ağlıyorlar.benim oğlanda bi dönem gece basıyodu yaygarayı ama gaz olayını çözünce düzene girdi artık.ben artık gaz ilacı falan vermiyorum sadece masaj yardımıyla gazlarını çıkartıyorum rahat ediyorlar.

bak ben hafta içi yanıma yarım gün bi yardımcı aldım iki ay olacak,benim ne annem ne de k.validem yanımda kalamıyor.cmtsi leri tek başıma bakıyorum hep,Canım ya yoluna girecek inşallah senin miniklerde sabret canım ya...
bu arada senin iznin ne zaman bitiyor,rapor alabilecek misin hulusi hocadan?ben yarın görüşmeye gidicem çünkü iznim bitiyor((
umarım bi sorun olmaz.

birde süt izni hakkında bilgin var mı biz iki bebek üzerinden mi hesaplama yapacağız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…