2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
uykunun yemeyle direk alakası var
traccy hogg abla da öyle diyor ve hatta onun sisteminde uyku öğünü olayı var
bebeğin midesi iice dolunca uykusu geliyor
nasılki biz de aşırı yemek yediğimizde ağırlık çöker hazmedemeyiz uykumuz gelir bebekler de aynen öyle
uyutmak istiyorsan normal yediğinden fazla yedireceksin hemen uykusu bastırıyor
ben denedim bizimkilerde öyle oluyor
uyku düzenlerini sen oluşturacaksın onların oluşturmasını bekleme
az da uyusalar bir düzenleri olsun baktın uyumuyorlar mesela 100 mü içiyorlar içir 5dakika sonra bi 25 daha içir ,yani içtiklerinden mutlaka fazla olsun bi süre sonra uykuları bastırır
rotayı yaptırdık bir sorun yaşamadık çok şükür
fiyatı 145 tl idi ..
bak om-x şurup denedinmi kakaya birebir ve uyku da yapıyor ,mesela tüm gün 4 kere falan diyor ama ben 1 kere biraz fazlaca veriyordum hem kakasını yapıyor hem uyumasına yardım ediyordu
gece uyutmadan önce dene bence

delikız daha önce de buna benzer bir şey yazmıştın
denedim
mesela 50cc içiyorsa 70 içirdim, fazla uyusun diye
ama fazla içtiğini hemen kusuyor
kaç kere denedim
zorladığım zaman ikisi de kusuyor

Beninkiler fazlasini asla kabul etmiyo... 3 saatte acikan kuzular simdi 2 saatte uyanir acikir oldular masallah kilo alimlari cok iyi dr. Daha fazla verme dedi... Arada kiz biraz daha fazla istiyo hemen veriyorym

Asiya gelince rota yaptiracam 3 ve 5. Ayimizda
oglum bu ay ki asilardan etkilendi kizim zaten huysuz
c.tesi gidiyorum yarin alisveris yapcam... Kv bakcak kiyafet konusunda zor durumdayim eski halimden daha zayifim cok sukur

Papatyacim gececek tum huysuzluklarin... Az kaldi cnk bebislerin daha iyi olcak ins.
Benim oglan cooook sukur dizeldi ama kizdan cok cekiyorum
kizimda duzelirse donerim evime yoksa ogluma yazik olcak kiz huysuzlukla butun ilgiyi topluyor

Bu arada bebekler tepki vermeye baslayinca hersey daha zevkli oluyor
artik gulucuk atiyo kuzularim laf bekliyorlar... Uyaninca keyifli saatlerimiz oluyor
Artiik yatagin basindaki donence pyuncaga tepki verip takip ediyor ve heyecanlaniyorlat... Bende onlari gorunce heyecanlaniyorum

benimkiler dün çıldırdılar
doğal olarak ben de
akşam 8 e kadar ancak 2 saat uyudular
tüm gün çığlık çığlığa bağırdılar
karınları tok, gazları yok, altları temiz
ama nafileeeee
onlar ağladı ben ağladım
çünkü çaresiz kaldım
ikisinin de ağlamaktan sesleri kısıldı
artık durumlarına içim parçalandı
son çare banyo yaptırayım uyurlar dedim ama inanın o bile çare etmedi
bugün sabah da durum aynıydı
eşim işe gitmişti
onu aradım
artık dayanamıyorum dedim ağlayarak
biz bu çocukları beraber yaptık ama
normal hayatına devam edemeyen ben
kiloları üzerinde kalıp vücudu bozulan ben
daha çok uykusuz kalan ve yıpranan ben
dedim ve kapattım telefonu
hemen gelmiş, izin almış
ama o gelene kadar uyuttum bebekleri
çok şükür bugün uyuyorlar
tüm bunları yaşarken kv. de yanımdaydı ama
inanın çare olamadık
iki kişi onlara yetemedik

ay çok geçmiş olsun yaa neden böyleler doktor ne diyor kolik mi var acaba
buzuki orhanı dinlettinmi hiç
RABBİM yardımcın olsun
umarım çabucak geçer bu durum

Allah yardımcın olsun papatyacığım, bebekler huzursuzsa her şey çok zor oluyor gerçekten. Yediğin şeylere bol bol kimyon kat, kimyon bebeklerin gazına iyi gelirmiş. Bir de humana çayın kimyonlusu var, onu denedin mi hiç? Belki faydası olur. Rabbim bebeklerine ve sana iyilikler versin.

sağ ol canım ya, kimyon yiye yiye kimyondan tiksindim canım
o kimyonlu rezene çayından her gün içiyorum canım
içmesem ne olurdum düşünemiyorum inanki

inşallah seninkiler usludur ve gazsızdır
çünkü gaz felaket bir şey

ben şunun için dedim. şimdi 2 saatte bir 50 ml veriyorum mesela. şimdi uyku süreleri uarsa mesela 3 saatte bir veriyorsam günlük toplam tüketim miktarı azzalacak. 2 saatte 50 verdiğimde 600 ml, 3 saatte verdiğimde 400 ml süt içmiş oluyorlar. ben 3 saat uyutuyorum bazen ama yine az içiyorlar. yani 2 saatte bir içtikleri miktarı içiyorlar. o zaman günlük tüketim azalıyor. günlük tüketimin daha da artması gerek ama biz 3 haftadır yerimizde sayıyoruz. çok şükür bir günde içmeleri gereken miktarı içiyorlar. ama son 3 gündür zor yakalıyoruz. elimizde biberon. saatleri de şaşırdık. küçük kıza 10-20 ml içiyor. gündüz normal bir insan gibi hiç uyumuyor. fırsattan istifade içirmeye çalışıyorum. gazı var ama yavrum sürekli çırpınıyor, yüksek sesle ıkınıyor ama hiç ağlamıyor. bu açıdan şanslıyım. ama acı çekiyor kuzum. ve çok az süt içiyor. 10 ar 20 şer içiyor. büyüğüm de içerken hava yutmaktan içemiyor. en çok ondan muzdaribim zaten. bir saat gaz çıkartmaya çalışıyoruz. heder oldu çocuk.
o yüzden bir kere de fazla süt içmeleri gerek ki fazlaca da uyusunlar. onu demek istedim ben.
rota aşımızı yaptıracağız pazartesi günü.
benim kızların arasındaki kilo farkı arttı. bir kilo var seninkiler gibi.
canım bu sorunlar 3 ay sürermiş. 2. ayda tavan yaparmış. 2. aydan sonra hafifleyerek bitecek inşallah. ben de senin gibiyim. küçüğüm de öle ağlama problemi yok ama büyüğüm mide gazını çıkaramayınca ağlıyor ya da kusuyor. kilo alamayacaklar diye üzülüyorum ve psikolojim bozuluyor. kendi yorgunluğumu d hesaba katmıyorum hiç. o önemli değil. o kadar emek edip uğraşıp kusturunca insanın morali bozuluyor.
ben daha şanslıım senden. en azından 4,5 saat uyuyorum geceleri. bölük pörçük.
3 aya az kaldı diye telkin ediyorum kendimi ne yapayım.
annemi bugün uğurladım. bir hafta yalnızım. haftaya eşim eğitime gidiyor. bir hafta olmayacak. annem o zaman gelecek tekrar.
kolay gelsin hepimize

dosbacığım, seninkiler kaç günlük oldu? ne zaman gülemeye başlayacakalr merak ediyorum. bir de bende dönence vs hiç yok. erken diye düşündüm. sence almalımıyım? benimkiler konuşunca dinliyor. hatta küçük kızım ilk defa konuşunca onunla aguladı. onlar tepk vermeye başlayınca daha keyifli oluyor gerçekten. inşallah benimkiler de en kısa zamanda gülücük atarlar, daha fazla agularlar.

tubacim benimkiler 70 gunluk oldular... 2 haftadir tepkileri bilincli diyebilirim..donenceyi de dr.da kesfettik... kizim asi yapilana kadar duvardaki oyuncaklatdan gozunu hic ayormadi esimde hemen besiklerine aldi..
gercektende tepki verip guluyorlar eee bizde dort kose oluyoruz
bu arada benimkilerin arasida tam 1 kilo oldu ama cok sukur boylari arssindaki fark azaldi

Çok üzûldüm anlattiklarina. Ama kesinlikle haklisin babalar eski düzenine dönüyor biz kaliyoruz. İnşallah çabuk atlatirsiniz sıkıntili dönemi.

Sevgili ikiz anneleri son yazılarınızı okudum ve kendimi gördüm sizlerde. Ne olur az daha sabır. Gerçekten en zor süreçtesiniz. Bütün taşlar oturacak hem alışmış hem öğrenmiş olacaksınız ama ilk 6 ay en zor kısmı. uykusuzluklar, kolikler, biri uyur biri uyanır, ağlama krizleri, annelerdeki lohusalık yaşayamama durumu. Benim ikizlerim 2 yaşındalar ve sizleri okudukça gözyaşlarımı tutamadım. İki sene önce tek başıma çektiğim o günler geldi aklıma. Eşim işe giderdi 6 yaşındaki kızımla bebeklerle tek kalırdık. herşey çok zor hayat işkence gibi gelir bazen ama inanın hepsi geçiyor. bi gün bi bakıyorsunuz iki bacağınıza annne diye yapışan iki sevimli surat iki çift gülen göz. Her dönemim zorluğu ayrı elbette ama bence en zoru ilk dört ay. hele ki ilk annelik deneyimi için ikiz anneliği huni sebebi. Dualarım sizlerle. Neolur bu günlerin geçeceğini ve herşeyin çok daha güzel olacağını unutmayın. Hepinize çok selam iletityorum. Allahım yardımcınız olsun. Sevgiler iki yürekli anneler...

akaozay dileklerin umutlarin cok iyi geldi... ne guzel bi ikiz annesinden bunlari duymak... cok zor olmasa bugun esimi yuvami birakip memleketime gitmezdim... ama onlar icin herseye degiyor
butun esyalarimi topladim ins arabaya sigacak... kalanlari esim arkadan getirecek ... simdilik hoscakalin

Genelde uslular ama ara ara gaz sancıları yaşıyor yavrular, o zaman çok üzülüyorum. Normalde bakmak yorucu olsa da gözüme gelmiyor ama sıkıntıları varsa psikolojik açıdan yıpranıyorum. Kızım kakasını yapamıyor dünden beri kendini kasıp duruyordu, nihayet az önce yapabildi. Aman Allah' ım, ne kadar mutlu oldum anlatamam.

dosbacığım sen de kuzuların da Allah' a emanet olun. İnşallah her şey en kısa zamanda yoluna girer de yuvanızda tekrar birlikte olursunuz eşin ve çocuklarınla.

akaozay paylaşımın için teşekkürler, yazdıkların içimizi açtı gerçekten. Allah sana ve yavrularına iyilikler versin.

iki gündür ses soluk yok burada. ben de sık giremiyorum. girsem de yazmaya vakit olmuyor. yalnızım, tek bakıyorum bebeklere.
biraz daha iyi olmaya çalışıyorum psikolojik açıdan. benimkiler bir çok bebeğe göre uslu en azından. sadece ben bunaldım. umarım geçecek bu depresif dönem.
yarın 2. ay kontrolümüz var. kilo alımlarımız iyi. eve tartı almıştık. kendimiz tartıyoruz. bebişlerimizin biri 2 ayda 2200 gr civarı diğeri 1900 civaı kilo almış. kalça usg çekilecek.
bebeklerin gaz durumları hala aynı. 2 ay 5 günlük olduk. 3 ayın dolmasına az kaldı inşallah.

tugba bisey sorcam,tabi herkesin bi bildigi var ama,hani şu kadar cc ictiler falan diye hala hesap yapiyosun ya,bunu takip etmek zor oluyodur,zaten teksin,bence hesapla ugraşma,açsa zaten belli eder verirsin,gunluk alması gereken icin zorlasan bile bu sefer kusar,zaten kilo alımları iyi,gunluk hesapla ugraşıp kendinide onlarıda yorma,açsa içer,toksa kusar,acaba diyorum,seninkılerin kusma nedeni gunluk limiti tamamliycam diye zorlamandan olabilir mi?
sen o 1kg a takılıyosan,bizimkileri hic soylemeyim,1400gram farkla dogdular,su an 2900 gram var,napiyim,uzulsem noluyo,kafaya taktikca degisen bisey olmuyo,Allah saglik versin diyorum...

bu arada dönence tavsiye ederim,bende 2aylikken almistim,pek ilgilenmiyolardi,ama kisa sure sonra farkettiler,odalarını renkli figürlerle süsledim,kafalarını her cevirdikleri yerde bi renk vardı ve dikkatlerini cekiyodu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…