2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

aralarındaki kilo farkını hiç takmıyorum. sonuçta sağlıklılar. benimkilerin kilo alımı iyi maşallah. zaten zorlamıyorum çok içsinler diye. kendileri içiyor zaten. sadece bir haftadır sekteye uğruyordu. bir hafta sonunda tarttık. maşallah iyi kilo almışlar. o yüzden üzerine çok düşmemeye başladım. kusmaları da çok doyurmamdan değil. birinin gazı çıkmadığından, diğerinin reflüsünden. reflüden kusmuyor artık küçüğüm. sütüne ilaç katıyoru. büyüğümüzün de gazı çıkartmazsan az bile içse hepsini kusuyor. ama allah beni gördü sanırım 2 gündür sanki düzelme var. 2-3 defa da gazı çıkıyor çok zorlanmadan. düzeliyor herhalde. kızım süt içtikten sonra hep huzursuz oluyordu. şimdi güzel güzel uyuyor maşallah. atlatıyoruz herhalde bu sorunu da.moralim daha iyi 2 gündür.
bugün doktor kontrolümüz vardı. doktor bebeklerin günlük 70 ml süt içtiğinde kilo vermeye başlayacağını, 150 ml içtiğinde kilosunun sabit kalacağını, 150 ml üzerinde ise kilo alımı olacağını söyledi. yani günde 150 ml üzeri içitiğinde kilo alımı oluyor. biz zaten 400ml civarı içiyoruz. kilo alımı az olmuş çok olmuş önemli değil artık. sadece en ideali kilo*150 ml süt.
artık daha rahatım yani. normal bebekler oldular.
kontrolümüz de iyi geçti. benimkilerde baya pişik vardı. 2 krem birden verdi doktor. troysid ve hametan. bir de pişik kremi olarak uni baby i kullan dedi. uni baby nin %50 çinkolu kremi.
kalça usg miz yapılacak ve de rota aşımız. tabi karma aşılar da var.bu hafta yoğun geçecek. doktor karma aşıya gitmeden ateş düşürücü ftil at çocuklara dedi. ateşten sonra da gece kullanırsın dedi.
umarım şu aşıları da sorunsuz atlatırız.

bizim bu ay 3 asimiz yapildi rato 1 ay sonra... calpol verdi ates huysuzluk olursa diye... cok sukur kullanmadim gerek olmadi ama oglym 1 hafta cok istahsizdi yani telas etme...
mamaya gelince dr sindiremez 3 saatten once verme dedi ama benimkiler son zamanda 2 satte cok acikmaya basladi... mamayi artirdim icmediler ama kv her cocuk farklidir diyo ve veriyo
bazen buyukleri dinlemek iyi oluyo bebeklerim cok daha rahatladi
gaz sancilarimiz cok azaldi ama hala uykumuz duzeldi diyemem

her şey doktorların dediği gibi seyretmiyor. nasıl 3 saatten önce sindiremez? ben hep 2 saatte bir besledim benimkileri. bir saat sonra gayet rahatlıyor, 2 saat sonra da acıkıyorlar.
büyük kızımda demir ilacına başladık. kabız ve gaz sancısı yapar dedi doktor. çok sıkıntınız olursa bırakın demiri. bir ay sonra başlarsınız dedi. büyük kızımın daha hiç bağısak gazı olmadı. inşallah başlamaz.
geceleri artık 3 saatte bir uyanıyorlar. gece uykuları çok iyi çok şükür. gece 12 den sabah 8 e kadar 2 kere kalkmış oluyoru. doyurup yatırıyoruz. gece düzeni erçekten önemli. umarım herkesinki de böyle olur. benimkiler doğduğundan beri gece uykuları vardı hep, çok şükür. sadece 2 saatte bir kalkıyorduk, bizi yoruyordu. gece ağlamaları olmuyordu.
kalça usg miz vardı bugün. temiz çıktı. başka da bir muayenemiz kalmadı çok şükür.

Tuğba kalça usg nizin temiz çıkmasına sevindim. Perşembe de bizim böbrek ve kalça usgmiz var ve kardiyoloji randevumuz... Darısı başımıza inşallah.
Kızlar Zeynep kakasını yapamıyor, acı çekiyor. Bu durumu yaşayanlar bunun için uyguladığınız yöntemler neler, paylaşırsanız sevinirim.

gece uykumuz cok sukur iyi sayilir ama gunduzleri hala tam bi felaket

yazdıklarınızı imrenerek ve iç geçirerek okuyorum
kızlar çok şanslısınız
maşallah sizeeee
ben bugün saat 6 ya kadar hiç uyumadım
uyumuyorlar,uyuyamıyorlarrrrrrr
artık tırlattım ben
uykusuzluktan çekilmez oldum
düzeleceklerine dair inancım kalmadı inanın ki

umarım tüm kontroller temiz çıkar seninkilerinin de.
ben facebook a da yazmıştım. rektumu uyarıyorum. kakasını yapıveriyor. ya da bazen fitil atıyorum. 2 dakika sonra çocuk fitille birlikte kakasını atıyor. yani fitil de o bölgeyi uyarıyor. aynı şey. erimesine gerek kalmıyor.
2. aydan sonra azalmaya başladı bizim sorunlar. gerçekten öyle oldu. gün saymaktan başka çare kalmıyor geriye.
seni çok iyi anlıyorum. benimkiler bazen yarım saat ağlıyorlar birlikte. o zaman ne yapacağımı şaşırıyorum. sanki çocukları dövüyormuşsun gibi canları yanıyormuş gibi ağlıyorlar. insan ne yapacağını şaşırıyor. seni ve dosbayı düşünemiyorum bile. bak onunkiler 70 günü geçti düzelmeye başlamışlar. inşallah seninkiler de düzelecek.
doğum sonrası ilk 3 ay çok yıpratıcı gerçketen. anne çok yıpranıyor. ben de çok yıpransım sizin kadar olmasa da. ama yaşanması gerekiyor işte, yaşıyoruz elden bir şey gelmiyor. annenin psikolojisinin çok güçlü olması gerek. ama şu hormonlar alt üst ediyor psikolojimizi. ilk 3 ay da kaybettiğimiz morali, sabrı vs inşallah geri kazanacağız, inşallah bu günleri unutturacakalr bize.
bazı şeyler yaşanmadan anlaşılmıyor gerçekten. söylerlerdi, lohusa depresyonu diye bir şey var diye. hafife alırdım hiç de hafife alınacak bir şey değilmiş. çok zormuş gerçekten.

Son düzenleme:
papatyacim herkes ayni zorlukta buyutmuyor gercekten
Allah yardimcin olsun nem gunduz oluyorum ama gece rahat sayilirim tabii en az 2 kere kalkiyorum ve.sabah 6 dan sonra gun basliyor
eskiye bakarak cok sukur ...
insallah seninkilerde en kisa zamanda duzelir
bende gunduz uyutmayi cok istiyorum

annenlerde daha rahat mısın dosba? nasıl gidiyor, evini özlüyor musun?

tugbacim once kv ye geldim evim gibi hic degil
saolsunlar park yatak aldilar hemen ama kendi duzenim yok
kv de artik eskisi gibi ilgili degil haliyle kendi isleri var ama annemde daha rahat ederim ins.
kendime ait odam ve dolabim olcak
anneme babama nazim gececek biliyorum
AMA hic bisey esim gibi evim gibi olamaz ... yuvami cok ozledim ama bugun cocuklarim cok huysuzdu... su an moralim cok bozuk... bunlar ne zaman duzelecek ve ben ne zaman evime gidecegim
keyfim yok kisacasi...

kızlar az önce duşta neler düşündüğümü paylaşmak istiyorum sizlerle

eskiden;
markalı bir saat,
kaliteli bir elbise,
iyi bir saat, deri çanta, 2 günlük küçük tatiller
gümüş takılar
eşle veya arkadaşlarla yenen yemekler
güzel bir parfüm
beni çok mutlu ederdi

şimdi ise;
uykumu alarak uyanabilme hayali
temiz bir ev
ütülenmiş bebek kıyafetleri
pişmiş bir yemek
kulağın seste olmadan yapılan bir duş
sıcak bir çay
kusmuk, ter kokmayan pijamalar
beni çok mutlu ediyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

bebekler hayatlarımızı nasıl da değiştirdi değil mi? eski günler çok uzakta kalıyor gerçekten. her şeyin eskiye daha yakın olması için bebeklerin en az 2 yaşına gelmesi gerek.
bazı şeyler yaşanmadan anlaşılmıyormuş gerçekten. bunu bana hamilelik ve annelik öğretti. önceden kadınlar kendilerine doğumdan sonra neden bakmazlar, kendilerini salarlar derdim. mümkün değil ki eskisi kadar bakımlı olmak. dediğin gibi kusmuk ve ter kokuyoruz gün boyu. saçı başı hiç hesaba katmıyorum bile. ve şunu anladım mutlaka yeni doğum yapmış kadının yanına yardımına koşacak biri mutlaka şart. önceden bunu bilemezdim kolay gibi gelirdi. öyle değilmiş. insanların duyarlılığına ihtiyacı var yeni doğum yapan kadınların.
annem bir hafta sonra gidecek. şimdi kara kara düşünüyorum ne yaapcağım diye. inşallah problemlerimiz biraz daha azalır. ve eski hayatımıza geriye dönüş yapmaya başlarız yavaş yavaş.

kızlar benim kızım tam bir deli
çılgınlar gibi bağırıyor
bir türlü susturamıyorum
ağladığı zaman meme almıyor
biberon almıyor
sallanmayı kabul etmiyor
bağırıyor bağırıyor bağırıyor
bir türlü sakinleşmiyor
sadece kayınvalidemde susuyor
onu annesi sanıyor zillim
o ağladığı zaman onu bir odaya kapatıp
üzerine de kapıyı çekmek istiyorum
çok sinirleniyorum ama
tabiki dayanamıyorum, kıyamıyorum
o kadar bağırmaya sesi de kısılmıyor yaaa

oğlum biraz ağlasın
hemen sesi kısılıyor
eşim o zaman oğlumun sesini kötü şarap içenlerin sesine benzetiyor

oğlum kısmen düzeldi
ama arsız kızım da en ufak düzelme emaresi yok

kızlar benim bebeklerimin arasında 20 gr vardı doğduklarında
şimdi nerede ise bir kilo var
oğlum çünkü kızımın nerede ise iki katını yiyor
kızım daha fazla ağlayıp, daha fazla uyanık kalıp
daha fazla kusuyor
kızım benim gibi minyon olacak herhalde

kızımın pişiğinin artık kronikleştiğini düşünüyorum
çünkü geçiyor tekrarlıyor
geçiyor tekrarlıyor

ben esmerim, eşim kumral
kızım ise neredeyse kar beyaz
piyasadaki en iyi bezi kullanıyorum
bepanthol pişik kremini kullanıyorum
gün içinde mutlaka en az 3 kere popo yıkayıp havalandırıyorum ama
pişiğin önüne geçemiyoruz

doktor pişik için trosyd diye bir krem verdi
piyasada bundan etkilisi yok dedi
ama kızıma fayda etmedi
eczaneye gittim o da bana
fito diye bir krem verdi
pişiği geçirdi ama bir süre sonra tekrarladı
bugün eczaneye tekrar gittim
en etkili olanları kullanmışsınız
daha etkilisi yok diyip krem vermedi
doktora götürmemi söyledi

bu arada belki prima Premium care kızıma iyi gelmemiştir diyip
huggies denemeye karar verdim ama
o da fayda etmedi

bugün gittim chicconun pişik kremini aldım
kıvamı oldukça koyu
ümidim var bakalım hayırlısı
bu da tutmazsa
mustela alacağım
göle yoğurt mayalıyorum
ya tutarsa diye
piyasada ne kadar marka varsa deneye deneye bulacağım kızıma iyi geleni

benimkilerin arasındaki fark da bir kilo oldu. çok normal. çoğumuzda böyle. kızın çok enerji harcıyor bu haliyle. ne zor ya. en azından oğlunda düzelme var. hepimiz sabır testinden geçiyoruz. bu bizde psikolojik olarak bazı hasarlar bırakacak. inşallah ilerleyen zamanlarda onların gülücükleri bu hasarları tamir edecek.

bu arada bebeklerime ne doktorumuzun verdiği multi vitamini kullanıyorum
ne de sağlık ocağının verdiği d vitaminini
hiçbirini kullanmayı da düşünmüyorum
biz bunlarla mı büyüdük diyorum kendi kendime

biz bu arada kanguru kullanıyoruz
harika bir şey
onlarla kendimi çok özel hissediyorum

çocukları sürekli çıkarıyorum dışarı
ev gezmelerine gidiyoruz
biraz üşütüyorlar ama
ne yapalım böyle böyle alışacaklar
kakalarının yeşil olmasından anlıyorum bunu da
ama dışarı çıkınca da ben insan olduğumu hatırlıyorum

biz bugün 57 günlük olduk
doğumdan sonra
benden 17 gün kan geldi
sonra kahverengi lekelenme tarzında devam etti
45. gün kan geldi tekrar
dedim herhalde adet oldum ama
devamı gelmedi
tam ağdaya gidip doktora gitmeyi düşünüyordum
dün yine kan geldi
ama bugün gelip giden yok
anlamadım bu işi

vitaminleri bebeklerin ağzına damlatma. sütüne kat. ağza damlatmak sorun oluyor. bence d3 ü kullan. anne sütünde kalsiyum eksikliği olabilir. zaten bu verielnler tedbiren veriliyor. kullan derim. hamileyken de bir sürü şey kullandık. annelerimiz kullanmış mıydı ki? hayır. ama tedbiri bırakmadık yine de.
bende de kanama durumu aynı oldum. ama 40 günde kesildi diyebilirim. bir ara tamamen durdu ve sonra kan geldi. ben de acaba adet oldum mu demiştim.
kanguru rahat evet. bugün biz de annemle dışarı çıktık. uyuyorlar kanguruda. bence bebeklerin ağladığında evde de kullan. bu arada başka işlerini de görürsün.
neden üşütsünler ki dışarı çıktıkları için. benimkilerin de kakaları zaman zaman yeşil oluyor. bence bu normal. korkma dışarı çıkmaktan üşütecekler diye. hep evde oturacak değiliz ya. evin normalde çok mu sıcak oluyor ki dışarıda üşütsünler hemen?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…