2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
bebeklerim yine bana kabusu yaşatmaya devam ediyorlar
bir büyüsünler, laftan bi anlasalar
onlara neler neler yapacağım
özellikle kızımın o çığlıklarını sonlandırmk için

bebeklerime rota aşısı yaptırmadım
yaptırmayacağım da
doktoruma sordum: siz bebeğinize yaptırdınız mı diye
bağışıklık sistemini güçlendirmek adına ben yaptırmadım dedi
her mikroba karşı bebekleri aşılayamayız dedi
50 mikrop vardır bebekleri ishal yapan
bu aşı 20 tanesinden koruyor dedi
kararımız bu yönde arkadaşlar

arkadaşlar şimdi biz kayınvalidemde kalıoruz ya
bir şeye çok şaşırdım
komşularının görgülerine
mahallemize torun gelmiş diye
birisi iki tane çeyrek altın getirdi
birisi panço dan kıyafet
bir diğeri ise chicco dan kıyafet almış
çok şaşırdım
yeri geliyor komşunun yaptığını insanın akrabaları bile yapmayabiliyor
kıyafetlerin hepsini değiştirdim
gittim 12-15 ay kıyafetleri ile değiştirdim
bebekler doğmadan o kadar çok yeni doğan kıyafeti almışım ki bir hevesle

bir de oğlum kızımdan daha iri
kıyafet olarak da hep önden gidiyor
artık hep beyaz, sarı, krem gibi renkler alıyorum
ikisi de rahatça kullansın diye
pembe ve maviyi çıkarttım hayatımızdan

bebeklerime her gün iki çay kaşığı su veriyorum
sadece anne sütü alsalar vermeyeceğim ama
mama da yedikleri için veriyorum
çok rahat içiyorlar

bu arada geçen gün elma yalattım ikisi de tatalı yalandı
dün de şeftali yalattım, oğlum bayıldı ama kızım suratını ekşitti

ek gıda için fazla beklemeyeceğim
4 ay bitince başlayacağım ben

sizlerle aramızda fazla gün farkı yok
merak ettiklerim var arkadaşlar

ben bebeklerimin ne kadar yediklerini hiç hesaplamadım
ne kadar içmek sterse paşa gönülleri o kadar içiyorlar

geceleri uyandıklarında 60-70 cc içiyorlar ve uyuyorlar
gün içinde ise tek seferde 60-70 içtikleri gibi zamana yayarak uyanık kaldıkları zaman diliminde 120-140 cc ye kadar içebiliyorlar
sizinkiler ne kadar içiyor?

mama veriyormusunuz bilmiyorum ama veriyorsanız günde kaç kere mama veriyorsunuz?

tek seferde fazla içmedikleri için gece uzun uyumadıklarını düşünüyorum
çünkü en fazla geceleri iki saat uyuyorlar

kızlar dün anneler günü münasebetiyle annemlere gittik ama
tüm günümüzü burnmuzdan getirdiler
inanın 8 saaat ağladılar
*( ne umursamaz kadın demeyin arkadaşlar
doktora götürdüm
çok şükür sağlıklılar ama bazı çocuk ağlar dedi doktor amcamız *)
arabaya biner binmez uyudular
kayınvalidemlere geldik
öyle derin uyuyorlar ki anlatamam
bir süre sonra acıktılar
gözlerini bile açmadan mamalarını yiyip uyumaya devam ettiler
gece ikide uyandılar ama ayıkmadılar
mamarını içip uyumaya devam ettiler
gece dörtte tekrar uyandılar
altlarını aldım, mamalarını yedirdim,yatırdım ama
çığlık çığlığa bağırmaya başladılar
eşimle bier tane aldık ama
bana mısın demiyorlar
sadece bağırıyorlar
bir süre sonra sinirleri yıpranmış ve bedeni yorulmuş biri olarak
ağlamaya başladım
çünkü dayanamadım artık
seslerine kayınvalidemle kayınpederim geldi
ağlamama dayanamadılar
siz gidin yatın biz bakarız dediler
gittim yattım
eşim saati 7.30 a kurdu
işe giderken ben de uyanırım dedim
eşim saati kapatmış
9.30 a kadar uyumuşuz
anca kendimize geldik valla
bugün düne göre daha iyiler çok şükür
birazdan banyo yaptıracağız
rahatlar ve iyi uyurlar inşallah

bu arada ben bir gün durup diğer gün yıkıyorum
siz ne sıklıkla yıkıyorsunuz bebeklerinizi?

kızlar, dün doktor kontrolümüz vardı. doğumdan itibaren muayene olduğumuz doktor haastaneden ayrılmış. hastanedeki diğer çocuk doktoruna gözüktük. 3. ay kontrolleri yapıldı. ben hala sadece anne sütüyle besliyorum benimkileri. dokto bir ay sonra ek gıdaya başlayalım dedi. kaşık mama ile başlarız hem de sen daha rahatlamış olursun dedi. şaşırdım. ilk altı ay anne sütü ile besleriz diye düşünmüştüm. sütüm yetiyor ve kilo alımları da iyi. anlamadım ben bu ilk altı ay sadece anne sütü muhabbetini ya. nedir bu doktorların fikir ayrılığı?
iyi bir karar bence unisex renkler kullanman. sırayla giyecekler desene. benimkiler de sırayla giyiyor. aralarında bir kilo fark var.
doktorun ne dedi ek gıda için? konusu geçti mi daha doğrusu?

ilk zamanlar iki günde bir yıkıyordum. kış idi banyoyu ayrıca ısıtıyorduk. baktık ki çok yorucu oldu bizim için üç günde bire çıkardık. şimdi ise havalar iyiye gidiyor. yine iki günde bir yaptırırız. banyoyu ısıtmaya falan gerek yok nasıl olsa.

merhaba arkadaşlar ara ara girebiliyorum..benimkiler tam 4 aylık oldular gaz problemimmiz bitti şükür artık rahat çıkarıyor ama poyrazım uykuya dalamadığında çığlık çığlığagözünden yaş akmıyor bağırıyor sadece....ayaklarını basıyor adım atıyor poyraz ama uraz ayaklarını basmıyor biraz tembel çok üzülüyorum...ikiz olunca birinin yaptığını diğerininde yapmasını istiyoruz...yarın kontrolümüz var...işte böyle

tugbacim ben sadece anne sutu ile beslesem kesinlikle 6 aydan once ek gidaya baslamazdim... istetsen baska bi dr ile gorus
ben ha mama vermisim ha ek gidaya baslamisim... sutum cok az :-(

papatya canim ben gece bebeklerin altini almiyorum
bi hemsire tavsiye etti
gece alirsan alisir ve kaka yaparlar ama almazsan sadece cis yapar dedi... sabah namazinda degistiriyirum sadece... prima kuru tutuyor... boylelikle uykulari cok bolunmuyor
bi de geceleri kucagima almdan besliyorum... yattiklari yerin basini yukseltiyorum ve ogle iciriyorum
bunlar benim yontemlerim bole yapinca sabah 6 ya kadar idare ediyoruz
bu arada arada kv ye birak ben oyle yapiyorum
vucudumdan cok ruhum dinleniyor

ben ilk basta ne kadar iciyorlar diye yaziyordum simdi hic bakmiyorum
ilk basta hep 3 saatte besliyordum ama benim kuzulara zamanla cok uzu. geldi simdi 2 saatte bi besliyorum yaklasik 1 aydir hep 90 iciyorlar oglum aptamil kizin sma yiyor
her mamadan once emziriyorum sagmiyorum
son gunlerde oglum beni birakmaya calisiyor bende mucadele ediyorum simdilik geceleri emiyor sadece... boyle giderse onun icin sagmak zorunda kalcam
gece beslenmemiz degisiyor tabii... yatmadan once 120 iciriyorum 3-4 saat uyuyorlar sonra genelde 3 saatte uyaniyorlar ve 90 iciyorlar
arada birakiyorlar hic takilmiyorum sanirim o zamanda sutum iyi oluyor
ilk ay cok az kilo almislardi simdi 1 kili aliyorlar her ay coj sukur

mama verdigim icin artik su veriyordum dr.a sordum mamayla beslendigi icin yazda geliyor ver dedi... oglum pek sevmese de su veriyorum

rota asini yaptirdim... hasta olcaklarsa da olurlar ama bazen dr.un dedigini icim rahat etsin diye yapiyorum

Ben 28 haftalık ikiz hamileym ikiside erkek olacak. Çevremde yardım edick kimse yok eşim annmler le küs oldug icin annem evime gelemiyor. Şimdilik bi skntm yok ama doğumdan sonra ben tek başıma bakicam allahın izniyle üstesinden gelmeye calisicam ama sizlere Sormak istedim ben 20 yaşındayım ilk dogduklarinda falan nasıl bi bakım gerekiyor. Evde neler bulundurmaliyim. Yani ilk doğduğunda ne olacak yapmam gerekenler neler gerçekten rabbime her dakka dua ediyorum bana bebeklerime bakma gücü bilgisi versin diye. Herkes bakamassi n nasıl bakcan diyo bende bakarım allahın izniyle diyorum lütfen cevap yazın.

Duygucum ben gündüz anne sütü veriyorum,gece mama veriyorum.öyle tek tek hesaplama yapmıyorum ama benimkiler tek seferde 100 cc nin altında pek içmiyorlar,gece de böyle yapıyorum normalde gece uykuları var ama haftada bir falan sekteye uğradığı oluyor ama genelde geceleri çok sıkıntı çıkarmıyorlar.gece 2 kere mama veriyorum sonra uyanırlarsa memede besliyorum.öğlen 12 den sonra ise sağdığım sütü veriyorum.anne sütünü bazen 100 bazen 120 cc içiyorlar ama ben ikibuçuk üç saatte bir besliyorum.tabi bazen dört beşa saat uyudulklarıda oluyor,hergün farklı oluyor mesela bu pazar ailece 13.00 a kadar uyumuşuz ama bu gece de iki saatte bir uyandılar ( bende gece altlarını değiştirmiyorum sabah 6 gibi değiştiriyorum.bende rota aşısını yaptırmadım,valla sizin komşulara maşallah diyelim,

Bu arada benim oğlumda daha iri bende artık daha büyük kıyafetler alıyorum.

Allah yardimcin olsun
burda yalniz bakan annelerimiz cogunlukta diyebilirriz... onemli olan bebeklerinin.durumu
bazi bebekler cpk uslu oluyor ve gercektende bakiliyo... ama benim bebeklerim ise hala yalniz bakilamiyor..uyku duzeni oturmadi
bakima gelince ic gudusel olarak ve okuyarak bi cok seyi halledebilirsin..takildigin yerlerde tel ile anne sorabilirsin bizde burdayiz
simdiden kolay gelsin
uslu bebeklerin .olsun.diye cok dua et

sinem masallah bebeklerine
kilolari nasil... benimkiler anne sutunu az aliyor haliyla uzuluyorum
ben hep aptamil yedirdim ama kizim birden sisti... yanaklari kocaman oldu yaramazin.. aptamil fos sisiriyor dediler sma ya gectim ama bu defa da oglum gaz ve kabiz sorunu oldu
kiz sma oglan aptamil yiyor....
kizimin o sis hali kalmadi gibi

Tesrkkur ederim Eve neler almam gerekiyor en çok ihtiyacı olan şeyler neler doğmadan eksikleri almak istiyorum. Evde bulunması gereken şeyler

gece uykumuz fena degil ama gunduz tam bi isgence hala... su an oglumu bacakta salliyorum 5 besikle 2 cocuk buyutemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…