2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
süt konusunda ben de çok muzdaribim hemde sizden daha farklı bi yöntem kullanıyorum
dr.umuz anne sütü konusunda çok hassas olduğu için mamayı şırınga ile veriyorum
biberon ile seni emmeyi bıralkır dedi... bende şırınga ile besliyorum ve annem eşim bu işi beceremeği için gece gündüz bu işi ben yapıyorum
anne sütünü de sağmıyorum 45 dk. her biri beni emiyor gündüz bütün işleri annem yaptığı için şimdilik sorun yok
ama geceleri resmen emzirmek çok zor oluyor
neyse ki son günlerde bi yöntem geliştirdim
gece 12 de mama veriyorum 3 de uyanıyorlar emziriyorum 4:30 oluyor
saat 6 gibi tekrar kalkıyorum annem birinin altını alıyor ben diğerine mama veriyorum
yani zorlanıyorum
benim sütüme gelince tabii ki de yetmiyor ama artacak diye kendimi inandırıyorum
akşamları annem ve eşim bakıyor 9-11 arası uyuyorum
kısacası annem gidince napcam hiç bi bilgim yok

biberon ile emmeyi bırakmaz neden bıraksın arada biberon arada meme verirsen bırakmaz
bu doktorlar da bi alem yani ben de öyle yapıyorum arada veriyorum
işte bu durum seni çok yorar ve sütünü de etkiler
bi yandan meme vereyim derken süte etki edecek yorgunluğa düşüyorsun
doktorlar bunu düşünmüyorlar söylemek kolay geliyor onlara
tabiki emzirmek en iisi ama biz ikiz annesiyiz onu da unutuyorlar
annen gidince bir seansı eşine vereceksin mama verecek mecbur biberonla
sen de uyuyacaksın o seansta böylece dinleneceksin başka yolu yok
ben sütümü sağıp bırakıyorum eşime uyuyorum 3-4 saat o da bana yetiyor

biberona annem gidene kadar geçmem ... şırıngaya alıştım artık
dinlenebiliyorum çok şükür
hatta bugün bu soğukta dışarı bile çıktım çok iyi geldi...
emzirmek bana çok hoş geliyor sağma işini yapmaktansa emzireyim diyorum
zaten benim sorunum sütüm ( anne sütünü biberona koysam sorun etmem ama o kadar olmuyor mecburen mama veriyorum
vicdanımı rahatlatmak için biberonla vermiyorum
hadi beni emmezse o kadar biberonluk süt yok (

Emzirmeyle devam etmek istiyorsan şiringa biberondan daha iyi bir seçim. Çünkü biberonda akiş için bebek çok çaba gostermiyor ve çene kaslari cok calismiyor. Ama şiringada akiş hizini sen ayarliyorsun. Bende ilk üç gün şiringa kullandim. Şimdi sadece emiyorlar. Sütü artirmak icinda hipp natal cay kullaniyorum. Kefir komposto ve sutlu corba iciyorum. Birde tahin sutu artiriyor diye tahin pekmez ve tahin helvasi yiyorum.

umarim benimde artar
bende incir kompostusu humana cay bol su hurma tahin helvasi
Yiyorum
insallah artacak

merhaba arkadaşlar

bebişlerden fırsat bulup giremiyorum halden anlarsınız annem var şuan yanımda 1 martta oda gidiyor bakalım kalcaz başbaşa...35 günlük olduk ama benim bebişlerde gaz sorunu var bir türlü gideremiyoruz özellikle poyrazımda çocuğun karnı davul gibi..infacol ve metsil kullandım ama banamısın demedi..yağlar sürdük yok çare olmadı başka çözümü olan varsa benimle paylaşırsa sevinirim..onlar sancılandıkça üzülüyorum..hem mama hem emziriyorum....ağlıyor benimki görüşmek üzere..herkese bebişlere sağlıklı günler..

sab simplex diye bir ilacı çok öneriyorlar bir araştır istersen
geçmiş olsun

canım benimkiler 1.5-2 saat ancak uyuyor, ilk başlarda çok iyiydiler 3 saat deliksiz uyuyorlardı, şimdi hemen uyanıyorlar, ikisinin işini bitirmem 1.5 saat alıyor uykusuzluktan ölüyorum tabiri caizse,eşim mama seansında biberon veriyor ama ben yinede uyuyamıyorum o sırada, benimkilerde biberonu çok yavaş içiyor, kız 30 cc yi 30 dk. ancak bitiriyor
aman Allah nazardan saklasın kuzuları, tatlım ya sen hangi süt sağma mak. kullanıyorsun? Eşim hastanedeyken bulamamış wee'nin manuel olanını almış, bende benimkiler sağılmış sütü içmiyor diye başkasına da ihtiyaç duymadım, şimdi birkaç gündür sağıp mama gibi ısıtıp veriyorum içiyorlar, ben manuelde çok yoruluyorum, siz hangisinden memnunsanız ondan isteyeyim gelsin, ben yorumları okuyorum her kafadan bir ses çıkmış, aklım karıştı valla, kimi avent diyor,kimi lansinoh, siz ne diyorsunuz?
canım ben ilk doğum yaptığımda karnımda bir tane daha var gibiydi, doğumun ilk haftası aldığım 20 kilonun 14ü gitti altısı kaldı, oda ödem büyük ihtimal, hala ellerim ayaklarım çok şiş, doktorum 1-2 ayda ancak gideceğini söylemişti, ama çok şükür eski kıyafetlerime giriyorum, az bir göbek var yandan bakınca, oda delikızın dediği gibi ayva göbeği ama oda rahim kendini topladıkça gider sanırım, ben korseyi sordum doktor avsiye etmiyoruz dedi, ben 2. haftada şu yün korseler varya onda takmaya başladım, çok sıkı değil, atletin üzerine takıyorum hem karnımı belimi sıcak tutuyor hemde çocukları kaldırırken ameliyat yerimin çok zorlanmasını engelliyor
tatlım benimkiler hem emiyor hem biberon alıyor, korkma unutmazlar, benimde sanki fazla sütüm yok gibi ama sağmaya başladığımdan beri arttı sanki, bebekler hepsini ememediklerinden göğüste süt kalıyor ve vucüt nasılsa var diye süt üretmiyor, göğüsteki sütün tamamı boşalınca göğüs hemen süt üretmeye başlıyor, bir dene bence, mama yerine sağdığınsütten verirsin, ben mama sayısını sağarak azalttım, mama sırasında biberonla anne sütü veriyorum artık

tatlım rezene çayı içir hem sende iç, benim kuzularda 2-3 gündür çişlerini yapamıyorlar, ıkınmaktan kıpkırmızı oluyor bağırıyorlar, bende onlara doğal kuru kayısıyı kaynatıp suyunu çay kaşığıyla verdim, sonra rahatlayıp yaptılar, ilaçlara fazla inanmıyorum ben, içinde kimyasallar var, en azından Allahın verdiği doğal şeyler daha faydalı diye düşünüyorum, sabah aç karnına birkaç kaşık daha verdim, bu arada karınlarının üzerlerine yatır tatlım, sırtlarını o şekilde ovala, onunda çok faydasını görürsün, birde şu kimyon çayı diyorlar ya onu bi dene istersen

sağolasın
ben spectra 3 diye bir marka aldım
ben de zamanında çok araştırdım medela filan alacaktım ama iiki almamışım
acele olunca daha ii oluyor sanırım
eşim medikalden tavsiye üzerine almıştı çok da memnunum
elektirkli ve tekli benimki
iki göğsü 15 dakikada sağıyorum
ama belki bana özel olabilir herkeste aynı etkiyi gösterirmi bilemiyorum sonra size karşı mahcup olmak istemem :18:
ben de sağıp cezvede su ısıtıp cezvenin içine koyuyorum
sonra elime döküyrum elimi yakmıyorsa veriyorum içiyorlar

Sab simplex ilaci var canim gaz icin o beninkilere cok iyi gelmisti onu kullan birde karninin üstüne yatir

kızlar sizler emzirme yastığı aldınız mı,kullanıyomusunuz.çok bilmiş bir akraba var yok arkadaşı kullanmış ikisini aynı anda emzirmiş falan filan...benim için sizlerin görüşleri çok önemli sizler ne düşünüyosunuz,alsak mı acaba

Ben almadm,ama kendi adima zor olacagini dusunuyorum,bebekler cok kucuk oldugu icin,yastikta ayni anda zor olur diye dusunuyorum,emmeleri,huylari ayni olmuyo,bence dogumdan sonra ihtiyaca gore almak lazim,hatta cocuklar,kendini baya toparladiktan sonra...

Sut konusunda ben elimden geleni yaptim ama olmayinca olmuyo gercekten,artik hic takmiyorum,cogunluk mama olmak uzere zamanlada emziriyorum sut oldukca,gun icinde emiyolar ama mama agirlikta tabi.napiyim benim adim hıdır elimden gelen budur

Kizlar bende simdi hastaneden geliyorum,dun paşalarima kafa ultrasonu cektirmistm,bugun sonucunu almaya geldm,cok sukur sıkıntı yokmus,bi hastane faslini daha atlattik,bi sonraki 4martta kalca ultrasonumuz var,bide mart ayi icine kardiyoloji kontrol muayenesi alcam bakalim...

Aycem bizim doktorumuz gaz icin kesin olarak hicbir cozum yok demisti,ama cocuklarin o haline dayanamiyoruz tabi:-( heleki erkek cocuklarda daha cok olurmus diyolar,bende COLİNOX diye bi damla aldm,kucuk bisey ve 35 lira,etkili oldu,pahali ve kucucuk oluncd surekli kullanmiyorum acikcasi ama gunde bi kez kullaniyorum,faydasini gordum,o da aklinda bulunsun;-)

gözünaydın umarım hep böyle devam eder ,sağlıkla sıhhatle inş.

Masaallah bebislerine,gerci simdi dusundumde,sana cok dedim ama,onun ustune 3st uyuyolarmis,benimki mesela 80iciyo,sonra icmiyo,itiyo,yada uyuyakaliyo,ama hic 3 saat uykusu yok,saat basi uyaniyo,bu sefer her uyandiginda,50-60 derken parca parca yine cok iciyolar aslinda,ama benimde en buyuk sikintim o oluyo o zaman,parca parca uyku ve beslenme :-(

Sagol delikiz.amin ins... Ya ben hastaneden gelene kadar kuzularimi ozledim yaaa,ben nsl işe birakip gitceeém,yarin bir gun :-(

sen o zaman düzeni kur belirli saatlerde kaldır yatır , eğer ağlarlarsa bi şekilde oyalamaya çalış ,o sütü 3 saatte bir ver yani ,3 saat geçmedikçe verme ,bir iki ağlarlar ama sonra o saate alışırlar hep 3 saatte bir uyanırlar..dene bence bişey kaybetmezsin:))
bende de bazen arada uyanıyorlar oyalıyorum asla saatlerini geçirmiyorum hep 3 saatte bir veriyorum sütümü ..
yoksa o şekilde çok yorulursunki yoruluyormuşsun ve bu direk sütü etkiliyor ne zaman kesintisiz uyursan o zaman sütün artıyor aklında olsun
sorma yaa nasıl işe gideceğiz bilmiyorum valla ben izindi rapordu 7-8 aya kadar uzatacağım inş. bi şekilde

Hosgeldn tugbacim,merak etme sutun artar ins..o sari sut nasil kiymetli oluyo dimi damla damla bende korsem kullanmadim,doguma 63 le girdm,dogumdan sonra 54tum,gobek falan kalmadi,nsl mutlu olmustm sonra bi istahim acildi,bide sut olur diye herseyi yedirdiler tekrar 5 kilo aldm,bide gobek,tabi süt var mi o da yok yani yediklerime gore cok degil.korseyide korktum kullanmadm,amaaan bekar kiz degiliz ya,2 cocuklu olduk artik,o kadarcik gobekte olsun yani dimi;-)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…