- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
süt konusunda ben de çok muzdaribim hemde sizden daha farklı bi yöntem kullanıyorum
dr.umuz anne sütü konusunda çok hassas olduğu için mamayı şırınga ile veriyorum
biberon ile seni emmeyi bıralkır dedi... bende şırınga ile besliyorum ve annem eşim bu işi beceremeği için gece gündüz bu işi ben yapıyorum
anne sütünü de sağmıyorum 45 dk. her biri beni emiyor gündüz bütün işleri annem yaptığı için şimdilik sorun yok
ama geceleri resmen emzirmek çok zor oluyor
neyse ki son günlerde bi yöntem geliştirdim
gece 12 de mama veriyorum 3 de uyanıyorlar emziriyorum 4:30 oluyor
saat 6 gibi tekrar kalkıyorum annem birinin altını alıyor ben diğerine mama veriyorum
yani zorlanıyorum
benim sütüme gelince tabii ki de yetmiyor ama artacak diye kendimi inandırıyorum
akşamları annem ve eşim bakıyor 9-11 arası uyuyorum
kısacası annem gidince napcam hiç bi bilgim yok
biberon ile emmeyi bırakmaz neden bıraksın arada biberon arada meme verirsen bırakmaz
bu doktorlar da bi alem yani ben de öyle yapıyorum arada veriyorum
işte bu durum seni çok yorar ve sütünü de etkiler
bi yandan meme vereyim derken süte etki edecek yorgunluğa düşüyorsun
doktorlar bunu düşünmüyorlar söylemek kolay geliyor onlara
tabiki emzirmek en iisi ama biz ikiz annesiyiz onu da unutuyorlar
annen gidince bir seansı eşine vereceksin mama verecek mecbur biberonla
sen de uyuyacaksın o seansta böylece dinleneceksin başka yolu yok
ben sütümü sağıp bırakıyorum eşime uyuyorum 3-4 saat o da bana yetiyor
biberona annem gidene kadar geçmem ... şırıngaya alıştım artık
dinlenebiliyorum çok şükür
hatta bugün bu soğukta dışarı bile çıktım çok iyi geldi...
emzirmek bana çok hoş geliyor sağma işini yapmaktansa emzireyim diyorum
zaten benim sorunum sütüm( anne sütünü biberona koysam sorun etmem ama o kadar olmuyor mecburen mama veriyorum
vicdanımı rahatlatmak için biberonla vermiyorum
hadi beni emmezse o kadar biberonluk süt yok(
umarim benimde artarEmzirmeyle devam etmek istiyorsan şiringa biberondan daha iyi bir seçim. Çünkü biberonda akiş için bebek çok çaba gostermiyor ve çene kaslari cok calismiyor. Ama şiringada akiş hizini sen ayarliyorsun. Bende ilk üç gün şiringa kullandim. Şimdi sadece emiyorlar. Sütü artirmak icinda hipp natal cay kullaniyorum. Kefir komposto ve sutlu corba iciyorum. Birde tahin sutu artiriyor diye tahin pekmez ve tahin helvasi yiyorum.
merhaba arkadaşlar
bebişlerden fırsat bulup giremiyorum halden anlarsınız annem var şuan yanımda 1 martta oda gidiyor bakalım kalcaz başbaşa...35 günlük olduk ama benim bebişlerde gaz sorunu var bir türlü gideremiyoruz özellikle poyrazımda çocuğun karnı davul gibi..infacol ve metsil kullandım ama banamısın demedi..yağlar sürdük yok çare olmadı başka çözümü olan varsa benimle paylaşırsa sevinirim..onlar sancılandıkça üzülüyorum..hem mama hem emziriyorum....ağlıyor benimki görüşmek üzere..herkese bebişlere sağlıklı günler..
canım benimkiler 1.5-2 saat ancak uyuyor, ilk başlarda çok iyiydiler 3 saat deliksiz uyuyorlardı, şimdi hemen uyanıyorlar, ikisinin işini bitirmem 1.5 saat alıyor uykusuzluktan ölüyorum tabiri caizse,eşim mama seansında biberon veriyor ama ben yinede uyuyamıyorum o sırada, benimkilerde biberonu çok yavaş içiyor, kız 30 cc yi 30 dk. ancak bitiriyorValla delikizin bebislerine masallah,bende sasirdm,tek seferde mi o 125cc acaba? Benimkiler kac gunluk oldu,daha biri 80,digeri 50 iciyo,baska bi topikte birisinin 4aylik bebegi var,o demisti 125cc yi 1.5 saatte iciriyorum,cok yavas iciyo,yoruyo beni diye...o yuzden sasirdm,cok geldi bana,bu arada gece uykulari nasil?
aman Allah nazardan saklasın kuzuları, tatlım ya sen hangi süt sağma mak. kullanıyorsun? Eşim hastanedeyken bulamamış wee'nin manuel olanını almış, bende benimkiler sağılmış sütü içmiyor diye başkasına da ihtiyaç duymadım, şimdi birkaç gündür sağıp mama gibi ısıtıp veriyorum içiyorlar, ben manuelde çok yoruluyorum, siz hangisinden memnunsanız ondan isteyeyim gelsin, ben yorumları okuyorum her kafadan bir ses çıkmış, aklım karıştı valla, kimi avent diyor,kimi lansinoh, siz ne diyorsunuz?evet tek seferde içtikleri miktar bu
ne yapayım içiyorlar valla oburlar
ilk başta 30-40 içiyorlardı günden güne artırdılar
3 saatte bir içtikleri süt miktarı bu ,kız daha obur bazen 150 ye bile çıkıyor
benimkiler 15 dakikada içiyorlar bu miktarı ,emzirsem memede bu miktarı 2 saatte ancak içerler
zaten 20 günde oğlan 850 kız 700 gram almış boşuna değil yani o kadar içerlerse
ama oğlan bu ara sanırım grip boğazı acıyor 75 içiyor ama ona da şükür
ne bileyim valla bize az gibi bile geliyor
ama benimkiler 40 günlük oldular
bebekler doymazsa ağlar zaten siz artırmayın onlar otomatik artırıyorlar
bi de bizimkiler bu miktarı içip 3 saat rahat uyuyorlar
canım ben ilk doğum yaptığımda karnımda bir tane daha var gibiydi, doğumun ilk haftası aldığım 20 kilonun 14ü gitti altısı kaldı, oda ödem büyük ihtimal, hala ellerim ayaklarım çok şiş, doktorum 1-2 ayda ancak gideceğini söylemişti, ama çok şükür eski kıyafetlerime giriyorum, az bir göbek var yandan bakınca, oda delikızın dediği gibi ayva göbeği ama oda rahim kendini topladıkça gider sanırım, ben korseyi sordum doktor avsiye etmiyoruz dedi, ben 2. haftada şu yün korseler varya onda takmaya başladım, çok sıkı değil, atletin üzerine takıyorum hem karnımı belimi sıcak tutuyor hemde çocukları kaldırırken ameliyat yerimin çok zorlanmasını engelliyormerhaba kızlar. aranıza geldim ben de nihayet. bakıyorum süt muhabbeti yapmışsınız baya. 3. günüm. hala sarı geliyor sütüm. ve oldukça az. günden güne artıyor azar azar.
bugün taburcu olurken korse kullanabilirsin dedi. sizler hemen kullanmaya başladınız mı? bir de ben hayatımda korse kullanmadım da nasıl bir şey bilmiyorum. sıkar mı ki? rahatsız edici mi?
3 günde 7 kilo kaybım var. 63 e düştüm. göbek gittikçe kilom da azalır sanırım. okudum sizler eski formlarınıza geri dönmüşsünüz.
tatlım benimkiler hem emiyor hem biberon alıyor, korkma unutmazlar, benimde sanki fazla sütüm yok gibi ama sağmaya başladığımdan beri arttı sanki, bebekler hepsini ememediklerinden göğüste süt kalıyor ve vucüt nasılsa var diye süt üretmiyor, göğüsteki sütün tamamı boşalınca göğüs hemen süt üretmeye başlıyor, bir dene bence, mama yerine sağdığınsütten verirsin, ben mama sayısını sağarak azalttım, mama sırasında biberonla anne sütü veriyorum artıksüt konusunda ben de çok muzdaribim hemde sizden daha farklı bi yöntem kullanıyorum
biberon ile seni emmeyi bıralkır dedi... bende şırınga ile besliyorum ve annem eşim bu işi beceremeği için gece gündüz bu işi ben yapıyorum
anne sütünü de sağmıyorum 45 dk. her biri beni emiyor gündüz bütün işleri annem yaptığı için şimdilik sorun yok
saat 6 gibi tekrar kalkıyorum annem birinin altını alıyor ben diğerine mama veriyorum
yani zorlanıyorum
benim sütüme gelince tabii ki de yetmiyor ama artacak diye kendimi inandırıyorum
merhaba arkadaşlar
bebişlerden fırsat bulup giremiyorum halden anlarsınız annem var şuan yanımda 1 martta oda gidiyor bakalım kalcaz başbaşa...35 günlük olduk ama benim bebişlerde gaz sorunu var bir türlü gideremiyoruz özellikle poyrazımda çocuğun karnı davul gibi..infacol ve metsil kullandım ama banamısın demedi..yağlar sürdük yok çare olmadı başka çözümü olan varsa benimle paylaşırsa sevinirim..onlar sancılandıkça üzülüyorum..hem mama hem emziriyorum....ağlıyor benimki görüşmek üzere..herkese bebişlere sağlıklı günler..
aman Allah nazardan saklasın kuzuları, tatlım ya sen hangi süt sağma mak. kullanıyorsun? Eşim hastanedeyken bulamamış wee'nin manuel olanını almış, bende benimkiler sağılmış sütü içmiyor diye başkasına da ihtiyaç duymadım, şimdi birkaç gündür sağıp mama gibi ısıtıp veriyorum içiyorlar, ben manuelde çok yoruluyorum, siz hangisinden memnunsanız ondan isteyeyim gelsin, ben yorumları okuyorum her kafadan bir ses çıkmış, aklım karıştı valla, kimi avent diyor,kimi lansinoh, siz ne diyorsunuz?
merhaba arkadaşlar
kızlar sizler emzirme yastığı aldınız mı,kullanıyomusunuz.çok bilmiş bir akraba var yok arkadaşı kullanmış ikisini aynı anda emzirmiş falan filan...benim için sizlerin görüşleri çok önemli sizler ne düşünüyosunuz,alsak mı acaba
Sut konusunda ben elimden geleni yaptim ama olmayinca olmuyo gercekten,artik hic takmiyorum,cogunluk mama olmak uzere zamanlada emziriyorum sut oldukca,gun icinde emiyolar ama mama agirlikta tabi.napiyim benim adim hıdır elimden gelen budursüt konusunda ben de çok muzdaribim hemde sizden daha farklı bi yöntem kullanıyorum
yani zorlanıyorum
Aycem bizim doktorumuz gaz icin kesin olarak hicbir cozum yok demisti,ama cocuklarin o haline dayanamiyoruz tabi:-( heleki erkek cocuklarda daha cok olurmus diyolar,bende COLİNOX diye bi damla aldm,kucuk bisey ve 35 lira,etkili oldu,pahali ve kucucuk oluncd surekli kullanmiyorum acikcasimerhaba arkadaşlar
Kizlar bende simdi hastaneden geliyorum,dun paşalarima kafa ultrasonu cektirmistm,bugun sonucunu almaya geldm,cok sukur sıkıntı yokmus,bi hastane faslini daha atlattik,bi sonraki 4martta kalca ultrasonumuz var,bide mart ayi icine kardiyoloji kontrol muayenesi alcam bakalim...
gözünaydın umarım hep böyle devam eder ,sağlıkla sıhhatle inş.
evet tek seferde içtikleri miktar bu
ne yapayım içiyorlar valla oburlar
ilk başta 30-40 içiyorlardı günden güne artırdılar
3 saatte bir içtikleri süt miktarı bu ,kız daha obur bazen 150 ye bile çıkıyor
benimkiler 15 dakikada içiyorlar bu miktarı ,emzirsem memede bu miktarı 2 saatte ancak içerler
zaten 20 günde oğlan 850 kız 700 gram almış boşuna değil yani o kadar içerlerse
ama oğlan bu ara sanırım grip boğazı acıyor 75 içiyor ama ona da şükür
ne bileyim valla bize az gibi bile geliyor
ama benimkiler 40 günlük oldular
bebekler doymazsa ağlar zaten siz artırmayın onlar otomatik artırıyorlar
bi de bizimkiler bu miktarı içip 3 saat rahat uyuyorlar
Masaallah bebislerine,gerci simdi dusundumde,sana cok dedim ama,onun ustune 3st uyuyolarmis,benimki mesela 80iciyo,sonra icmiyo,itiyo,yada uyuyakaliyo,ama hic 3 saat uykusu yok,saat basi uyaniyo,bu sefer her uyandiginda,50-60 derken parca parca yine cok iciyolar aslinda,ama benimde en buyuk sikintim o oluyo o zaman,parca parca uyku ve beslenme :-(
Sagol delikiz.amin ins... Ya ben hastaneden gelene kadar kuzularimi ozledim yaaa,ben nsl işe birakip gitceeém,yarin bir gun :-(
mer
haba kızlar. aranıza geldim ben de nihayet. bakıyorum süt muhabbeti yapmışsınız baya. 3. günüm. hala sarı geliyor sütüm. ve oldukça az. günden güne artıyor azar azar.
bugün taburcu olurken korse kullanabilirsin dedi. sizler hemen kullanmaya başladınız mı? bir de ben hayatımda korse kullanmadım da nasıl bir şey bilmiyorum. sıkar mı ki? rahatsız edici mi?
3 günde 7 kilo kaybım var. 63 e düştüm. göbek gittikçe kilom da azalır sanırım. okudum sizler eski formlarınıza geri dönmüşsünüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?