- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
Ben 28 haftalık ikiz hamileym ikiside erkek olacak. Çevremde yardım edick kimse yok eşim annmler le küs oldug icin annem evime gelemiyor. Şimdilik bi skntm yok ama doğumdan sonra ben tek başıma bakicam allahın izniyle üstesinden gelmeye calisicam ama sizlere Sormak istedim ben 20 yaşındayım ilk dogduklarinda falan nasıl bi bakım gerekiyor. Evde neler bulundurmaliyim. Yani ilk doğduğunda ne olacak yapmam gerekenler neler gerçekten rabbime her dakka dua ediyorum bana bebeklerime bakma gücü bilgisi versin diye. Herkes bakamassi n nasıl bakcan diyo bende bakarım allahın izniyle diyorum lütfen cevap yazın.
ben yalnız bakıyorum canım. annem ara ara geldi gitti. ama desteği yardımı çok oldu. bebeklerin gazsız ise, sürekli kusmuyorlarsa ve psikolojine güveniyorsan yalnız bakabilirsin. benim bebeklerim gerçekten uslular. öyle ağlamaları yok. ama çok kusuyorlardı. zaten çok küçük doğdular. kusupta kilo alamayacaklar diye kendimi yedim bitirdim adeta. canım lohusa depresyonu diye bir şey var gerçekten. insanın hayatı yatak odasıyla salon arasında geçiyor. 2 saatte bir hep aynı döngüyü yaşıyorsun. besle alt temzle uyut. şimdi sana çok kolay gelebilir ama insan çok bunalıyor. birden değişiveriyor hayat. ben hala çıkamadım o psikolojiden. ama daha iyiyim. duygusallık çok yüksek seviyede oluyor. anne çok yıpranıyor. bir de bebeklerde gaz,, ağlama nöbetleri, kusma olayları varsa çıldırır insan.
bebeklerin çok normal olsa da bence kendini yıpratmana değmez. muhakkak yardım al birilerinden. bebeklere bakmak kolay gelebilir ama psikolojin zor kaldıracak bu değişimi. o yüzden sana gün içinde yapılacak 2 saatlik yardıma bile muhtaçsın bence. bebekler için değil bu, kendin için. annenin de bakıma ihtiyacı var. süt veriyor en önemlisi. süt üretimi en ufak şeyden etkileniyor. annenin sağlıklı olması gerekiyor ki bebekler de sağlıklı olsun.
bence eşin ve annenin arasını yapabiliyorsan şimdiden yap. bu sayfalarda yazılanları okudun mu? okuduysan anlamışsındır biraz ne demek stediğimi. hamilelikte ve sonrasında öenmli olna eşin ve annen değil. sen ve bebeklerin önemli olan. ikiz hamileliğin zorluğunu ve bakımının özen, dikkat istediğini biliyorlarsa en azından seni bebekleri biraz olsun önemsiyorlarsa her şeyi unutup sana yardımcı olmalıdırlar. eşin istezse şimdiden barışmayı, doğumdan sonraki o halini görünce çaresiz kalacak o da. bence hiç sıkıntı çekme. 28. haftadan sonra senin kendini yormaman gerekli. o zamandan itibaren bakıma ihtiacın var zaten.
bence sen önce sana yardımcı olacak birilerini bul, en büyük ihtiyaç o.
sorunsuz bir doğum diliyorum..
Yazdiklariniz icin teşekkür ederim ama eşim ve ailemin barışması gerçekten imkansız gibi bişey hatta imkansız bende çok isterdim ama olmcanı biliyorum. Hamileligim boyunca bir allahın kulu yardım etmedi allaha şükür kendim şimdilik iyim biraz daralmalar var. Herkes onlardan bi yardım isticem diye korkuyo laf sokuyorlar. Kimseden bişey beklemiyorum kendim intersetten araştırmaya çalışıyorum nasıl daha iyi bakabilirim neler gerekiyor falan filan.BEBEKLERIm sagliklica dogsun onlara yeterli sekilde bakabiliyim diye dua ediyorum hiç kimseye endiselendigimi bile söyleyemiyorum eşime bile. Oda çünkü hemen eve annesini getrmeyi dick onun annesiylede sorunlu ayrıldık çekmediğim kalmadı.:'( rabbim bu bebekleri bana verdiyse bakma gucunude verir inşallah. Anlatılacak çok şey var ama buraya şunları yazarken bile çekiyorum
:-(
bebeklerin seni zorluyo ama sanslisin hayatim tadini iyi cikar.kızlar dün anneler günü münasebetiyle annemlere gittik ama
tüm günümüzü burnmuzdan getirdiler
inanın 8 saaat ağladılar
*( ne umursamaz kadın demeyin arkadaşlar
doktora götürdüm
çok şükür sağlıklılar ama bazı çocuk ağlar dedi doktor amcamız *)
arabaya biner binmez uyudular
kayınvalidemlere geldik
öyle derin uyuyorlar ki anlatamam
bir süre sonra acıktılar
gözlerini bile açmadan mamalarını yiyip uyumaya devam ettiler
gece ikide uyandılar ama ayıkmadılar
mamarını içip uyumaya devam ettiler
gece dörtte tekrar uyandılar
altlarını aldım, mamalarını yedirdim,yatırdım ama
çığlık çığlığa bağırmaya başladılar
eşimle bier tane aldık ama
bana mısın demiyorlar
sadece bağırıyorlar
bir süre sonra sinirleri yıpranmış ve bedeni yorulmuş biri olarak
ağlamaya başladım
çünkü dayanamadım artık
seslerine kayınvalidemle kayınpederim geldi
ağlamama dayanamadılar
siz gidin yatın biz bakarız dediler
gittim yattım
eşim saati 7.30 a kurdu
işe giderken ben de uyanırım dedim
eşim saati kapatmış
9.30 a kadar uyumuşuz
anca kendimize geldik valla
bugün düne göre daha iyiler çok şükür
birazdan banyo yaptıracağız
rahatlar ve iyi uyurlar inşallah
bu arada ben bir gün durup diğer gün yıkıyorum
siz ne sıklıkla yıkıyorsunuz bebeklerinizi?
kimse ugramiyor artik sanirim :-(
beyazinci hosgeldin aramiza
bebislerin nasil kac kilo dpgdular
sen nasilsin anlat bakalim taze anne
İlk günler çok yorucu oluyor sonra bi duzene girersin ins
sütün ins yeterli olur olmazsa da çok üzülme elden çok bişey gelmiyor bol bol su iç
çok kolaylik diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?