2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
evde olmasi gerekenlere ihtiyac listeleri var bakabilirsin
ben otomatik sallanan besiklere bi bak derim ... sut sagma makinasi gerekli olabilir... emzirme yastigi tavsiye ederim... bol bol penye battaniye al ... belki premature kiyafetler gerekebilir... ilk zamanlar icin zibini cok alabilirsin
alinacak cok sey var daha da agirlasmadan alisverisini bitirmelisin

imkansiz diye bisey yok
yalniz bakanlar sana yardimci olur
ama papatya ve ben yapamadik tabii bu bizim beceriksizligimizle alakali degil bebeklerin gazsiz ve uslu olursa biraz yorulsanda bakilir
kendini ilk 40 gun cok zor diye hazirla... en azindan bende oyle oldu

ben yalnız bakıyorum canım. annem ara ara geldi gitti. ama desteği yardımı çok oldu. bebeklerin gazsız ise, sürekli kusmuyorlarsa ve psikolojine güveniyorsan yalnız bakabilirsin. benim bebeklerim gerçekten uslular. öyle ağlamaları yok. ama çok kusuyorlardı. zaten çok küçük doğdular. kusupta kilo alamayacaklar diye kendimi yedim bitirdim adeta. canım lohusa depresyonu diye bir şey var gerçekten. insanın hayatı yatak odasıyla salon arasında geçiyor. 2 saatte bir hep aynı döngüyü yaşıyorsun. besle alt temzle uyut. şimdi sana çok kolay gelebilir ama insan çok bunalıyor. birden değişiveriyor hayat. ben hala çıkamadım o psikolojiden. ama daha iyiyim. duygusallık çok yüksek seviyede oluyor. anne çok yıpranıyor. bir de bebeklerde gaz,, ağlama nöbetleri, kusma olayları varsa çıldırır insan.
bebeklerin çok normal olsa da bence kendini yıpratmana değmez. muhakkak yardım al birilerinden. bebeklere bakmak kolay gelebilir ama psikolojin zor kaldıracak bu değişimi. o yüzden sana gün içinde yapılacak 2 saatlik yardıma bile muhtaçsın bence. bebekler için değil bu, kendin için. annenin de bakıma ihtiyacı var. süt veriyor en önemlisi. süt üretimi en ufak şeyden etkileniyor. annenin sağlıklı olması gerekiyor ki bebekler de sağlıklı olsun.
bence eşin ve annenin arasını yapabiliyorsan şimdiden yap. bu sayfalarda yazılanları okudun mu? okuduysan anlamışsındır biraz ne demek stediğimi. hamilelikte ve sonrasında öenmli olna eşin ve annen değil. sen ve bebeklerin önemli olan. ikiz hamileliğin zorluğunu ve bakımının özen, dikkat istediğini biliyorlarsa en azından seni bebekleri biraz olsun önemsiyorlarsa her şeyi unutup sana yardımcı olmalıdırlar. eşin istezse şimdiden barışmayı, doğumdan sonraki o halini görünce çaresiz kalacak o da. bence hiç sıkıntı çekme. 28. haftadan sonra senin kendini yormaman gerekli. o zamandan itibaren bakıma ihtiacın var zaten.
bence sen önce sana yardımcı olacak birilerini bul, en büyük ihtiyaç o.
sorunsuz bir doğum diliyorum..

Yazdiklariniz icin teşekkür ederim ama eşim ve ailemin barışması gerçekten imkansız gibi bişey hatta imkansız bende çok isterdim ama olmcanı biliyorum. Hamileligim boyunca bir allahın kulu yardım etmedi allaha şükür kendim şimdilik iyim biraz daralmalar var. Herkes onlardan bi yardım isticem diye korkuyo laf sokuyorlar. Kimseden bişey beklemiyorum kendim intersetten araştırmaya çalışıyorum nasıl daha iyi bakabilirim neler gerekiyor falan filan.BEBEKLERIm sagliklica dogsun onlara yeterli sekilde bakabiliyim diye dua ediyorum hiç kimseye endiselendigimi bile söyleyemiyorum eşime bile. Oda çünkü hemen eve annesini getrmeyi dick onun annesiylede sorunlu ayrıldık çekmediğim kalmadı.:'( rabbim bu bebekleri bana verdiyse bakma gucunude verir inşallah. Anlatılacak çok şey var ama buraya şunları yazarken bile çekiyorum
:-(

o zaman allah güç kuvvet versin. hepimizin sabıra ihtiyacımız var.
çoğumuz sütümüzü sağp veriyoru. o yüzden pompa şart. tabi biberon da alman gerekecek. yedekleri olsun biberonların.
biberonları da steril etmen gerekecek. sterilizatör lazım. kaynatmaya vaktin olmaz. sterilizatör işi kolaylaştırıyor.
bol bol mendilin olsun. bende 30 tane var. ancak 4 gün gidiyor. yıkayıp kullanıyorum. daha fazla gerekir bence. hepsi kirleniyor hemen. yıkamaya vakit bulamıyorum bazen. evde tülbentin bulunsun. lazım oluyor her şey için.
anne sütü artırıcı çay, humana stil tee işe yarıyor. bir de sütün gazlı olmasın diye yine humananın kimyonlu rezene çayı var. ondan da tüketirsen doğumdan sonra bebeğindeki gaz problemi azalabilir. ben kullanıyorum. az da olsa işe yarıyor.
evimde sürekli bebeklerin bez, ıslak mendil, bbieron vs. yani her türlü ve her an kullanacağım eşyalarının üzerinde bulunduğu iki tane hareketli orta sehpa var. iyiki almışım o sehpları. herşey üzerinde duruyorum ve her yöne çekip hareket ettiriyorym. herşey daha düzenli oluyor öylece.
göğüs pedi kullanıyorum. işe yarıyor. 4 paket almıştım bitti bile 3 ayda.

aklıma şimdilik bu kadar geldi.

AZonce kolay dogum icin yazi ararken sunu buldum
Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur. Aklima sen geldin. Okut yada oku rabbim kolaylik versin.

doktorumu degiştirmek istiyorum özel muayenanesine gidiyordum anlaştıgı hastaneye gitmedim diye benimle ilgilenmeyi kesti dogum üsretinide fais bir fiyat cıkardı küvezde durursa 10.000 tl bulur dedi gözlerim yerinden cıkıcak gibi oldu .. istanbul avrupa yakasında oturuyorum.. evlatlarımı dogurabilecegim iyi bir hastane önerebilirmisiniz rica etsem.. şimdiden teşekkür ederim sizlere..

bebeklerin seni zorluyo ama sanslisin hayatim tadini iyi cikar.
bak kayinvalidenle kayinpederin neguzel yardimci olmuslar size.(masallah)
anladim kadariyla bisorunun yok onlarla.
biliyomusun cok imreniyorum sana buyuzden :))

2013 ikiz anne adayları sayfasından 2013 ikiz anneleri bilgi paylaşımı sayfasına transferim cumartesi günü gerçkleşti. Artık fırsat buldukça burdayım..

basakcim sanirim ramazab bayraminda donecegim
esim izin aldi 2 hafta beraberiz cok sukur
bebeklerimde duzeliyor gibi... yada ben alistim
oglum bi haftadir huysuz dr.a gittik bugun sunnet ettirmeyi dusunuyoz bu hafta yaptiracaz sanirim
bizden bu kadar
siz nasilsoniz
senin bidiklar buyudu masallah

beyazinci hosgeldin aramiza
bebislerin nasil kac kilo dpgdular
sen nasilsin anlat bakalim taze anne

Saol dosba 2500 2700 doğdular 100 gram vererek çıktık hStaneden. Yarın konrol var bKalım nSıllar. Emzirmeye çalışıyoeum sık sık sk sütüm olsn diye. Uykusuzluk yorgunluk var. Yeterkı onlar ıyı olsun

İlk günler çok yorucu oluyor sonra bi duzene girersin ins
sütün ins yeterli olur olmazsa da çok üzülme elden çok bişey gelmiyor bol bol su iç
çok kolaylik diliyorum

İlk günler çok yorucu oluyor sonra bi duzene girersin ins
sütün ins yeterli olur olmazsa da çok üzülme elden çok bişey gelmiyor bol bol su iç
çok kolaylik diliyorum

Saol dosba rabbım hepımıze yardım etsin. Gercekten kkı bebekle uğraşmak zor. Şimdi düşğnüyorumda tek bebek ne kolaymış

beyazinci tebrik ederim. allah hepimize kolaylıklar versin. bebekler her ne kadar uslu olurlarsa olsunlar bir kere hayatımız birden değişiveriyor. o hayata adapte olmak çok zor. bende durum böyle açıkcası.
evet burası sessizleşti. her gün girip bakıyorum. yazacak bir şey bulamaıyorum.
dosba, papatya, iyisinizdir inşallah. umarım en kısa sürede evinize dönersiniz ikinizde.
bende durumlar iyi. cocukların çok şükür bir sorunaları yok. sadece az süt içiyorlar. verebildiğim kadar süt vermeye çalışıyorum. büyük kızımın uyku süresi attı çok şükür. 4 saat uyuyor. küçük kızımın normlade gündüz uykusu pek yoktu. ama o da bu sıralar uyumaya başladı 4 saat uyumasa da. çok daha rahatım. ama yine de can sıkıcı dört duvar arasında.
3 ayımız dolalı bir hafta oldu. doktor 4. ayda ek gıdaya başlayacağız dedi. bakalım neler yaşayacağız o süreçte de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…