2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Tuğba bildiğim kadarıyla senin sutun yetiyordu neden ek gidaya erken geçiyorsunuz ki... Ek gıda dönemi biraz zor olabuliyimus bende 4.5 aylıkken başlayacağım ins
hala uyku düzenimiz yok eve şimdilik cesaretimi yok
bugün oğlani dr.a götürüp sünnet randevusu alcam kismetse
herkes face de sanırım arada buraya da ugraslar

sütüm yetiyor evet. 3. ay kontorolümüzde doktor 4. ayda kaşık mamalarıyla ek gıdaya başlarız dedi. ben de bunu duymayı düşünmüyordum. şaşırdım açıkcası. 4. ayda detaylı konuşurum diye bir şey de sormadım. normalde çevremde çok var 4. ayda başlayan ek gıdaya. çok nadir görüyorum ilk 5 ay sadece anne sütüyle besleyen bebeklerini. aslınd bu safer başka bir doktora gittik mecburen. kendi doktorumuz hastaneden ayrılmış. aynı hastanede başka bir çocuk doktoruna göründük. kendi doktorumuz çalışmıyor şimdi. keşke ona sorma imkanımız olsaydı.
Pazartesi oglusum sünnet olcak heyecan yaptım ...
kendi evinde yaaprsın kutlamasını, mevlüdünü falan. çok erken erkek adam olacak ha bebeişin :)

kızlar bende durumlar aynı
hala bir düzenimiz yok
olacağına inancım da yok
bu gece 7 kere kalktık, gerisini siz düşünün artık

yemeleri ve kilo alımları iyi maşallah
geçen hafta başka bir doktora götürdüm bebeklerimi
o da çok sağlıklılar hiçbir şeyleri yok dedi

kabullenmekten başka çaremiz yok
kayınvalide, kayınpeder, kaynım ve ben inanın anca yetiyoruz
ilk defa iki gün önce 4 er saat uyudular
ailecek inanamadık
gece uykusuna 8 gibi yatıyorlar
ben de bazen 9 da yatıyorum
dört buçuk beş gibi uyanıyorlar, saat sekize kadar uyanıklar
geç yatırdım, saat 10 gibi uyuttum ama yine aynı saatte uyandılar
ben de erken uyutup biraz dinleniyorum

dün okula gittim, okulu da, öğrencilerimi de hiç özlememişim
okulum okulluktan çıkmış
serbest kıyafet uygulaması yürürlüğe konmuş
öğrenciden başka her şeye benzemişler
yataktan kalkıp gelmiş gibiler
müdürüm seneye kaç saat istersen o kadar ders alırsın dedi
3 gün gelirsin okula dedi
bu beni mutlu etti

kızlar benim sütüm arttı gibi
3 satte bir 150 cc sağabiliyorum
kafaya takmayı bıraktım, humana still tea yı bıraktım daha doğrusu şu süt yapar dedikleri her şeyi bıraktım
kendiliğinden arttı
geceleri sadece süt verebiliyorum çok şükür

Tugbacccim sünnet kutlamasıni seneye düşünüyoruz kismetse bu sene bu halde yapamam seneye de aile içinde yemek mevlut bi de güzel kiyafet ohh miss yeter

Papatyacim sutunun artmasina sevinfim ben sagmiyorum ama benimki de artti sanirim daha cok mama kaliyor biberonda...
Benimde oglun huysuzluga badladi hergun yeni bisey ogreniyorum...
Sunnet olayininda aradan cikmasi iyi oacak insallah tek basima zorlanirdim

Dosbacım, bizde 1 hafta sonra 6 aylık oluyoruz, çok şükür darısı başınıza, delikanlı oldu bizimkiler:) sende hala face e gelceksin aşkolsun:) benim delikanlıları görürdün orada şimdilik yoğurt, kaşık maması, sebze püresi yiyoruz püskürte püskürte :)çok zor inan ki, biberonla beslemek daha kolaymış, binbir maymunlukla yedirmeye çalışıyoruz:)
Sütüm maalesef iyice azaldı
Yavaş yavaş oturtuyorum artık, dönmeye çalışıyolar, sürekli kendilerini kaldırmaya çalışıyolar, sinirleniyolar,kucakta çok mutlular :)
Bende eşim gelince hemen sünnet yaptırmak istiyodum, ama dr.umuz bi 9 -10 aylık olsunlar dedi, ama bayram sonradı kesin yaptırırım inşaallah
Şimdiden sünnetiniz hayırlı uğurlu olsun

Papatya bizimkilerinde uykuları bu aralar sapıttı, yani çocuklar sürekli huy değiştiriyo,inşaallah seninkilerde zaman alcak, düzelcek, sonra aşı olcak yine uyku düzeni bozulcak, diş çıkarcak yine öyle olcak, aslında ızun bî süre bu düzene alışmalıyız
Bende okula gittim çok mutlu oldum diyceksin sanmıştım, iyi gelmedi mi yani
Evliilik yıldönümünüz kutlu olsun, nice uzun yıllar eşinle ve çocuklarınla mutlu huzurlu yaşayın inşaallah
Sütünün artmasına sevindim maşaallah, benim olmadı maalesef hala dıyduğumu deniyorum ama gitgide azalıyo, nasip artık

Basakcim cepten neti sevmiyorum face de hizli da yazamiyorum acikcasi... Ancak eve gecince gelebilirim aaraniza
ayy masallah ne guzel buyumusler ben bu hallerine de cok mutlu iluyorum en azindan geceleri artik daha rahatim...
Gunduzleri de uyanimca artik aglamiyorlar... Biraz oynuyoruz egleniyoruz ama hala uyumakta cok zorlaniyorlar... Bu sikintiyi da atlatacaz ins.
Kasik olayi bencede zordur... Bakalim benim bidiklar napcak
sunneti istitodum ama biraz erken oldu... Kismet insallah hayirli olur darisi size olsun

Evet cepten zor oluyo ama bilg.açmayada ben şeniyorum:) bekliyoruz en kısa zamanda, evine dön artık yok iyi olmuş sünnet, küçüklen bi an önce iyileşsin, aradan çıksın
Bizimkilerde gündüz bazen oldukları yerde sızıyolar, ama çoğunlukta ayakta bi iki dakika sallayınca küt gidiyolar:)

Ben ayakta sallamaktan biktim... Besigi hic labul etmiyorlar dr. Hala gazlari var dedi bana sorarsan eskisine gore cok iyiler sadece uyumayi bilmiyoruz
oglum cok hareketli insallah sunnette zorlanmayiz
masallah seninkiler kolay uyuyormus
evet en zoru sabah 6 uyanmalari ve en az 2 saat uyumamalari...
Hepinize hayranim... Ben hala yalniz baknaya korkiyorum

kızlar bebişleri nasıl besliyorsunuz? bana hastanede şöyle dendi : 1. göğsünü 10 dk emzir, sonra 2. göğsünde 10 dk emzir. bu arada gaz çıkar. biraz oyna bakınsın. sonra mamayı ver gaz çıkar. ben de böyle yapmaya çalışıyorum ama bazen emmek zor geliyor ve çok bağırıyor direk mamaya geçiyorum. ne kadar süt aldığını görmediğim için mamalarını az az hazırlıyorum. bu konuda zorlanıyorum fikirlerinize ihtiyacım var. ayrıca yanımda kayınvalidem var o da mama hazırlıyor ya da eşim herkes kafasına göre takılıyor. bir aylık olunca pre aptamilden aptamil 1 e geçeceğiz. mamaları dolaba mı koyuyorsunuz yoksa oda sıcaklığı iyi mi? bu arada doyduklarında ( tam olarak ) güzel uyuyorlar. kusuyorlar diye hep başlarında bekliyoruz nöbetleşe. zor oluyor tabiki. ben eşimle nöbet tutmak istiyorum kv uykum yok diyor yatmıyor baya gergin günler geçiriyoruz. sanırım her evde yaşanıyor bu durumlar. kırkımız çıksın diye dört gözle bekliyorum gezeriz diye. ayrıca yarın hepatit 2. aşımız var ateş yapar mı bu aşı?
çok soru sordum ama sizler çok tecrübelisiniz. yardımlarınızı bekliyorum.....

Bana da doktor 10-15 dk emzir sonra biberonla besle dedi. Başlarda emziriyordum ama şimdi kızım sıkılıyor, oğlum zaten hiç istemiyor. Ben de sütümü de sağarak biberonla veriyorum. Sütüm bol sa 1 mama 1 süt gidiyorum. Azsa 2 mama 1 süt, bu şekilde ayarlıyorum.Hepatit-B 2. doz ateş yapmıyor ama ondan sonraki aşı yapıyormuş, ateş yapan aşıyı yaptırmaya gelmeden yarım saat önce calpol ağrı kesici ver bebeğe dedi sağlık ocağındaki ebe. Bugün işitme testine gittik, oradaki doktor asla yatırarak içirmeyin mamayı bebeğin kafasını yükseltin dedi, orta kulak iltihabına neden oluyormuş, zaten ben de başından beri öyle içiriyordum. Gazını çıkarmadan yatırma, bilmiyorum tabi ama gazın basıncıyla kusuyor olabilirler. Yedirdikten sonra bir müddet yan yatırabilirsin kuzucuklarını, hatta bunun için yan yatış yastıkları satılıyor. Bebek kussa bile boğulmasını önlüyormuş.

son sorum bebekler neden kusar? bunun için ne yapabilirim? çok üzülüyorum onlar kusunca.

nadidenusu, kusma konusunda oldukça tecrübeliyim. iki bebeğim de kusuyordu. birinin reflüsü olduğundan diğerinin malesef tüm uğraşlara rağman mide gazını çıkaramadığımızdan kusuyorlardı. reflü şundan kaynklanıyor. yeni doğanlarda yemek borusuyla mide arasındaki kapakçık gelişmediği için bebeğin yediği yukarı kaçıyor ve de kusuyor. biz bunun içn gavicon infant kullandık. ben hep sütümü sağarak veriyorum. süte gaviscon infant katıyoruz. bu ilaç sütün midede daha yoğun, kıvamlı olmasını sağlıyor ve mideden yukarı çıkarmıyor sütü. bu şekilde kusmayı önlüyor. biz çok rahatladık valla. her içtiini kusuyordu. süt içiriordu bir saat dik tutuordum, yüzüstü yatırıyordum. nasıl yoruluyordum. ama bu ialç bizi kurtardı gerçekten
büyük kızızımnda mide gazı çıkmıyordu. süt içerken çok hava yutuyordu. yarım saat uğraştığımı bilirim. pes ederdim. pes edince de kusadı. çok çektim ondan da. gazını çıkarmaya çalış. bebeğin sütünü mamamsını içsin. önce 1-2 dakika yatır. midenin alt bölümündeki gaz yer değiştisin daha yukarı çıksın. sonra al sol omzununa ve sırtının sol üst bölümüne vur ve çıkar. sever gibi değil döver gibi vur demişti doktorum. eğer yine de çıkaramaıyorsan gazını yüzüstü uyut doyurduktan sonra. 45 dakikada yediğini sindirir. sonra çevirirsin.
ya çok zor işin. 10 dak bir göğsünde emzir sonra diğer göğsünde ve sonra mama ver. nasıl başa çıkacaksın. tek bebek olsa hadi neyse. iki bebekler bu şekilde başa çıkamazsın bence. bence sağarak vermek en kolayı. ben de bir aralar emzireyim dedim. mantıklı gelmedi bana da emzirmek ama belki büyük kızımın mide gazı daha az olur dedim. yarım saat çıkarmakla uğraşmam ya da kusturmam dedim. ama onlar da emmek istemediler biberona alışmışken. ikiz anneleri için sağarak vermek daha pratik sanki. aklını çelmeyeyim ama bir zaman sonra çok yorulacaksın. kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…