2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

canım yıldönümüz kutlu olsun. allah ayırmasın.
uyku düzeni oluşacak inşallah en yakın zamanda. en azından şimdilerde yalnız değilsin. halini eskisiyle kıyaslarsan rahatlarsın belki biraz.
3. aydan sonra büyük kızım 4 saat uyumaya başladı. karnını iyice doyurursa 4 saat uyuyor. umarım en yakın zamanda o günleri görürsün.
okul müdürn sana gerekli kolaylığı sağlayacakmış. ne güzel. daha az yorulursun. bebeklerinin kilosu da iyi maşallah.
bak bir de aklıma ne geldi. hani sen bebeklerin kakası yeşil olunca üşüttüklerini anlıyorum demiştin. doktora gittiğimizde benim kızın kakasını gördü ve kakası yeşil, bu iyi beslendiğini gösterir dedi. kakası yeşil olduğunda üşüttü diye kendini üzme. kolay gelsin.

nadidee senı o kadar merak edıyodum kı,ne yaptın ne ettın dıye..ben yazamadım kendımden cok haber veremedım hastaneden cıktık zor gunler gecırdık..sordugun seylerın aynısını bu aralar ben yasıyorum.kucuk kızım gazını bır turlu cıkaramıyor, sekılden sekıle gırıyor.kaka yapması da dıgerıne gore daha az...o kadar sıkıyor kı kendını gecelerı cok huzursuz..tıslayıp duruyor, cok agalayamıyor sesı fazla da cıkmıyor garıbım cok rahatsız...(
mıde damlası pek ıse yaramıyor zınc osmalak da fayda etmedı.ne yapıcam kızlar bılemedım..ben hıc emzıremıyorum.bıze nasıl besleyecegımız de soylemedıler.burdakı doktorlara on kere sordum sonra azarı ısıttım.cok soru sordugum ıcın kızıyorlar allahın cezaları..!!!!!

acı elma yagı denesem olur mu?bızımkıler 25 gunluk bugun...

emzırmeyı denedım 10 dk tuttum mememde uyuya kaldı.ne kadar ıcıyor goremıyorum halıyle...yarım saat sonra bı daha acıkıyorlar mecburen mama vereıyoruz.sbı duzen oturtamadıgım ıcın bı öğün bıberonla süt bi öğün mamayı denedım.ıyı oldu fakat bu sefer de sut ıcme mıktarını artırdılar.bı seferde dsagdıgım sut ıkısıne yetmıyor sımdı, sureklı mama verıyor.prematıl((

ya bu sutum gelmıyor benım ne yapsam ne etsemm bılemıyor..bana bı care..hurma, ıncır, su hosaf..herseyı denedım.cocuklar mama ıle buyuyecek ama benımkıler baya baya mama ıstıyorlar.bı de prematılı hemsıreler hazırlarken kaynamıs suyu soguk suyla ılıtıp toz mama bıraz erıyene kadar verıyorlar.toz mama yeterınce erımelı ve ıcınde hıc tanecık kalmayana kadar mı calkalanmalı?anlatabıldım mı bılmıyorumi, acemılık ıste bıberonun ıcınde tortu kalıyor da, acaba yanlıs mı yapıorum:26:

bız de poazartesı ası yaptıtıcaz hepatıt...sonra göz ve norolojı muayenemız var..norolojı muayenesı yaptrdınız mı kızlarr?kacıncı haftada yaptırdınız?

sagdıgım sütü dolabın alt tarafında saklıyorum.verecegım zaman sütü bıberonun ıcıne koyup, bıraz sıcak suyun ıcıne oturtuyorum.o sekılde ılıtıp verıyorum cocuklara.dogru mudur kızalr???? mıkrop uretecek yanlıs bısey yapmaktan korkuyorum o yuzden bu kadar ırdelıyorum..(

bı de ben pematıl hazırlarken su sekılde yapıyorum:
temız su kaynatıp sogumaya bırakıyorum.bazen 2 saatte bazen 3 saatte acıkıyorlar.bellı olmuyor.o zamana kadar su ıyıce soguyor.acıktıkları zaman yıne ayn sekılde suyu, bıberona döküp bıraz ılısın dıye sıcak suyun ıcıne oturtuyorum, ıcıne toz mamayı koyup calkalaıyorum..bu sekıl dogru muİ?

kızlar cok basıt gorunebılır bu da sorulur mu demeyın nolurr:)) telas ve tecrubesızlık cok kotu bebklerım de cok kucuk, en dogurusunu yapmak ıstıyorum:44:

doğru şekilde ısıtıyorsun tabi. hepmiz aynı şekilde yapıyoruz. mama kullanmadık biz hiç ama anne sütünü benmari usulü ısıtıyorum. direkt cezveye koyacak değiliz. mikrop üremez hemen öyle. sonuçta bberonun ağzı açık değil. mikrop üremesi için 5-6 saat geçmesi gerek.
eğer mama tortusu kalırsa biberonun deliğini tıkar. bebek emmeye çalışır ama boşa. yanş yorulur bebeğin. iyice çalkalamak gerekir o yüzden.
canım çoğu kişinin sütü yetmiyor. yapacak birşey yok her şeyi yaptıysan.
benim küçük kız da gazını çıkaramıyordu.kimyonlu rezene çayı içirmeye başladım. hem kendim içitim hem de kıza içirmeye başladım. çocuk rahat rahat gaz çıkarıyor kabızz olmasına rağmen. dene derim humananın kimyonlu rezene çayını.
mide gazını çıkarmada da sorun yaşıyorsanız nadidenursuya bir kaç tavsiye vermiştim. oku istersen. bir kaç pratik noktası var. kolay gelsin.

Canım o şekilde beslemen çok zor ili bebekle, dr. A bskma kendi taktiğini sen belirle, ama ikiz anneleri için en kolayı biberon.eğer kv gidincede yalnız bakacaksan ikisi aynı anda acıkınca napcaksın,bizlet için zaman çok önemli, herşeyin en pratiğini kolayını bulman lazım, ben annemle bakmama rağmen, çoğunlukta su içmeye, lavaboya girmeye fırdatım olmuyo, ona göre kendin planını yap,

Kusma bizdede iki ay devam etti, ama ben yastık kullandım mecburen, ne zamana kadar başlarını bekleyeceksin,iki dakika içeri gitsem, ağızdan burundan gelmiş, çocukta korkuyla çırpınıyo olurdu, tuğba nedenini gayet güzel anlatmış zaten, yastığı tavdiye ederim

Milasis soruların hiçde basit değil, hepimizin başından geçti bunlar, 10çocuk büyütmedikki, bizde defalarca sorduk birbirimizr rahat ol
Mama hazırlama, süt ıltma taktiklerin hepsi doğru, ama ben o mama suyunu genelde sıcak tutmaya çalışıyorum, soğumuşsa, azıcık su kaynatıp, içilme ayarı kadar döküyorum soğumuş suyun üstüne, banada öyledi kolay geliyo, kışın kaloriferin üstündeydi, soğumuyodu, işim kolaydı, uazon zorlaştı, mesela termos biberonda alabilirsin, ondada sıcak su bekletebilirsin, gerçi onu mutlaka al derim, yarın hast. Kontrole gitceksin, dışarı çıkacaksın falan derken termos biberon iyi oluyo

Dosbacım, yalnız bakanlara bende hayranım ama ben 6 aydır annemle bskıyorum, yalnız bana görede çok zor

dosbacım bugün sizin için büyük gün,
delikanlı oğlun erkekliğe ilk adımını atacak
hayırlı olsun

ben de cuma günü doktor kontrolümüze gittiğimizde
sünnet olayını soracağım
bakalım ne diyecek doktorumuz?

Son düzenleme:
benim oğlum da sallanmaktan nefret ediyor
hala nasıl uyuyaacağını öğrenemedim oğlumun
bazen kafasını okşayarak uyutuyorum
bazen kucağımda uyutuyorum
ama sallanarak asla uyumuyor

kızım ise sallanmayı seviyor ama şu battaniye içinde iki kişinin sallamasını veya aykta sallanmayı değil
ondan korkuyor, gözlerini açıp, tutunma ihtiyacı hissediyor
kızıma da hamak beşiklerden aldık
düşse de bir şey olmaz, yere çok yakın
malum düşürmekten çok korkuyorum
onu sevdi çok şükür
gündüzleri onda uyutuyorum

kızıma doğum kilosuna bakarak aptamil1 vermişlerdi
iki çocuk doktoru da kilosuna bunu uyacağını söyledi
dayanamadım geçen hafta doktora götürdüm
çünkü bebeğim çılgınlar gibi bağırıyordu
doktor muayene etti, çok sağlıklı
hiçbir şeyi yok dedi
mama yaramamış bu çocuğa dedi
preaptamil kullanalım dedi
huzursuzluğu mamayı sindirememesinden dedi
benim oğlumla kızımın arasında 20 gr vardı oysaki
oğluna yaramış, kızına yaramamış mama dedi
mama bağırsağa indiği anda acı vermeye başlıyor bebeğe dedi
çok üzüldüm ve o iki doktoru parçalamak istedim o an
bir de geçen haftaki kandilde bebeklerimin uslanması için dua ettim Allah'a
bazılarına komik gelebilir ama
dayanılacak gibi değildi huysuzlukları
mamadan mı yoksa allaha yalvarmamdan mı bilinmez kızım ağlamalarını bıraktı
yine uykusu çok kötü ama
uyanık kaldığı zaman diliminde ağlamıyor
etrafı seyrediyor
gülücük atıyor
çok şükür rahatladık o anlamda

Canım sütü senin yaptığın gibi ısıtıyorum. Mama suyunu da kaynatıyorum eğer soğumuşsa ya gerektiği kadar içme sıcaklığında ısıtıyorum tekrar çok ısınmışsa üstüne kaynamış soğumuş sudan döküp sıcaklığı uygun hale getiriyorum.

Papatya bebişinin ağlamamasına çok sevindim. Maşallah ona, umarım hep böyle gider. Biz de mama değiştirdik, hazım sorunu yaşıyoruz bu ara, sıkıntılıyız maalesef...

papatya güzel haberler aldık çok şükür senden. gör bak kızının uykusu da düzelecek yakında. çünkü 3. aydan sonra uykuda büyümeye başlayacaklar. kendilerini uzun uykulara verecekler. güzel haberlern devamını bekliyoruz. kolay gelsin.

ateş ölçerimizi aldık arkadaşlar
kız kardeşim de bunu kullanıyordu bebeğine
memnun kaldığımız için biz de aynısından aldık
işte bundan
Braun Thermoscan Ateş Ölçer 4520 - e-bebek.com

doktorumuz bize ensağlıklı ateş ölçme yönteminin popodan olduğunu söylemişti. şüphe ettiğim zaman dijital termometreyle popodan ölçüorum ben. aynı zamanda senin söylediğin termometreden bizde de var, kendi ateşimizi ölçüyoruz onunla :)

Papatya iyi olmanıza sevindim, bence kızın senin maddi manevi yaptıklarınla düzelmiş, manevi olarak dua etmişsin Allaha, o da seni duymuş, maddi olarakta , iyi bi dr.a yönlendirmiş seni, dr. Da çaresini bulmuş bak çok şükür

Papataya ve basak tesekkur ederim guzel dielekelriniz icin
evet bugun oglum erkek oldu cok sukur... İlerleyen gunlerde sunneti tavsiye edip etmedigimi anlatirim
ama cok sukur kesme durumunda sikinti yok.... Sadece biraz zor uyuttum bu geceden korkmuyor degilim ins silinti olmaz

Papatyacim.kizina cpk.sevindim benim kizamda birden uslandi... Ama hala uyku sorunumuz var dr.um 4. Ay bitince o da duzelecek demisti bende bekliyorum
insallah en yakin zamanda uyku duzenimiz oturur

Hayırlı olsun dosba, inşallah rahat atlatırsınız.

Merhaba arkadaşlar
Hepinize bebeklerinizi kolaylıkla büyütmenizi temenni ediyorum. Allah yardımcınız olsun
Ben size rop tedavisini sormak istiyorum. Dün yaptırdık temiz çıktı fakat kızımın gözleri acaip kanlandi. Yaptıran arkadaşlar Bu durum normal mi endişelenmem gerekir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…