- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.061
ek gıdaya ben de geçeceğim yavaş yavaş
merak ettiğim şu canım
ek gıda aldıklarında tok kaldıkları süre uzuyor mu
ek gıdayı bir öğün olarak mı veriyorsun
ek gıdadan ne kadar süre sonra acıkıyorlar
veeeeeeeeee
neler yediriyorsun
bu arada ben de bugün çok mutluyum
çünkü bu gece sadece 4 kere kalktılar
ve kendi kendime nazar değdirmekten korktuğum için sürekli şükrediyorum
sadece 4 kere
Merhaba kizlar aylardir hic ugrayamadim araniza,benim bebelerin hic gunduz uykusu yok,hep ilgi istiyorlar eee oyle olunca da tuvalete bile gitmek bazen luks oluyorhepiniz iyisiniz bakiyorum da,Allah bu yazdiklariniz disinda dert vermesin insallah. Biz tam 5aylik olduk ama hala duzenimiz yok. Gece 1-2saat arayla uyaniyoruz. Gunduz uykumuz yok ama yinede mutluyuz
Canim aynisi bendede var,oglum kikir kikir guluyor etrafin ilgisini cekiyor kizim sakin sessiz sadece gulumsuyor. Annemler bile hep oglani kucaklarina aliyorlar. Kizim hep yatiyor ben almazsam kimse almiyor. Doktorumuz kiz kismi biraz daha buyuyunce cilveyle kendini sevdirir diyor. Bakalim ne olacak.
Kizlarrada benim bebekler emmeyi 3aylikken biraktilar. Sutum yetmedigi icin mama ve sagdigim sutle ifare ediyordum. Sut sagmaktan gogus uclarim kopacak hale geldi. Ve de git gide azaldi. Bebelerimi emzirmeye calisiyorum memeyi gorunce basbas bagiriyorlar. Basta cok uzuluyordum ama artik yapacak birsey yok anladim. Bu ay ek besinlere basladik ve yavas yavas sut aagmaktan vazgeciyorum. Mamayla devam edecegim artik. Sizde durumlar ne. Sutunuz hala ayni coklukta geliyor mu? Yemedigim icmedigim sey kalmadi ama benim sut hic artmadi, sutten kismetsizim sanirim
çok sıcak suya yaptıysanız topak olmuştur yoksa tıkanmaz ayrıca tadını sevmediyse mama değiştirisin.deneyerk bulucan
Nurhan bende seni merak ediyordum. En son zor şeyler yaşadigindan bahsetmiştin. Rahat olmana sevindim. Benim Kayram da öyle çok dikkat çekiyo ama sağolsun benimkiler kizi da ihmal etmiyo. Öyle öyle kizda açildi.hatta oğlani geçiyo bazen. Sen de kizinla ilgilen. Kimse yokken ikisiylede ilgilen. İşimiz zor. Allah yardimcimiz olsun.
sağlıklı doğumlar diliyorum öncelikle. bebekler doğduğunda sütün yoksa eğer mecburen mamayla beslenecekler. benim sütüm bir haftada geldi. tabi erken doğum ve sezaryen olduğu için. ama sen sonuna kadar durursun, normal doğum falan yaparsın belki hemen sütün gelir ve emzirirsin. sütün yoksa mamayla beslenecekler.Merhaba ikiz anneleri. 35 haftalık ikiZlerime hamileyim ikiside erkek.
Baştan tek bakicam. Aslında dolu merak ettiğim şey Var.
Bi tanesi mamaya doğar dogmaz mi başlanıyor. Bazıları doğar dogmaz veriyormuş
Napmam lazım. Bide biberon kullanmak işini kolaylaştırır diyolar. Ama biberon kullanincada memeyi
Almaz bida diye yazan larda var. Ama ikiz anneleri olarak sizler ne diyorsunuz.
Lütfen cevaplarinizi bekliyorum.
merhaba bayanlar...
günler nasıl geçiyor hiç anlamıyorum. gecemiz gündüzümüze karıştı. emzirme hep problem kv emseler iyi olur diyip duruyor sanki ben emzirmek istemiyorum.memeyi görünce çığırıyorlar resmen. eşim demiş kv ye sen stres yaptığın için gelmiyor süt demiş bozulmuş ama napıyım. görümcem 3 yılı geçik emzirdi hergün arıyor emzir diyor. süt var da ben vermiyorum.
kanamam hala kesilmedi dra sordum ultrasonda baktı devam etçek kanama var dedi kolaylaştırıcı bir ilaç verdi.
göz kontrolümüz devam edecek 3 hafta sonra tekrar gideceğiz.
2. ay aşısı için ebe aradı kesinlikle ateş düşürücü verme dedi ama ben verdim :)
bağışıklığı güçlensin diye verme demiş. o gün sabah öğle akşam verdim akşamüstü biraz çıkmaya başladı hemen aldık parka gittik orda serin serin uyudular.
yarın da inşl denize gideceğiz. kv ye kalsa hiçbiryere çıkarmayalım götürmeyelim kat kat giydirelim ama allahtan eşim kızıyor. karışma diyor. yoksa pişecek çocuklar çünkü bizim evimiz çok sıcak.inanmazsınız belki gündüz 30 derece.bu yüzden vücut ısıları hep yüksek.sıcaktan uyuymıyorlar. uyandılar yine......
mama süte göre daha çok gaz yapıyor diye biliyorum. ben hiç mamaya başlamadım. hep anne sütü verdim. canım bebekler toksa zaten içmezler, reddederler. seninkiler aç ki istiyor. benimkilere hayatta tok olduklarında biberona ağızlarını sürmüyorlar. seninkiler 2 aylık falandı değil mi? benimkiler 2 aylıkken ellerini ağızlarını götürmeyi bilmiyorlardı. o yüzden 2 aylık bebek açken elini ağzına götürmez. ben emzik emmelerinden anlıyorum. çok kuvvetli emiyorlar açsalar. bence emme refkesinden kaynaklanıyordur seninkilerin meme arayışı. emziğe alıştırsan rahat edersin belki. ben beimkileri ilk 3 ay 2 saatte bir besledim kilo alsınlar diye. 3. aydan sonra büyük kız 4 saatte bir küçük kız 3 saatte bir içmeye başladı. eğer saatte bir süt verdiğinde içiyorlarsa o zaman doymuyorlardır. dediğim gibi aç değilse içmez. içse de kusar.
benim denemediğim biberon kalmadı neredeyse. aventin 3 numaralı başlığını kullanıyoruz. küçük kızın sütüne gaviscon ilça katıyoruz kusauyor diye. diğer tüm biberonlar tıkandı bu yüzden. aventin 3 numaralı ucu iyi akıtıyor. 3 kadameli akışı var. memnunuz. tavsye ederim. tıkanınca deli olur bebeklerin. anlıyoruz. biberonunu değiştir derim. başka markaların biberon uçları bibirlerine olmuyor malesef. toptan değiştireceksinn.
ben hep sütlerini önceden hazırlıyorum. içme saatlerine 1 saat kala hazır oluyor. ısıtıyorum, bir saate buz gibi olmuyor. içmek isteyince hazır oluyor. bir de emziğe alıştırırsan oyalar onları sütlerini hazırlarken. bu açıdan çok rahat emzik.
gaza yazın sıcak su uygulaması yapamazsın. zaten hava çok sıcak. acı elma yağını tavsiye ederim. kimyonlu rezene çayıda içiriyor
muydun?
kolaylıklar diliyorum. allah sabır versin hepimize
kızlar ben eylülde okula başlayınca kv kalacak bizimle sürekli. eşim onun yanına yardımcı birini tutmayı düşünüyor. annem gelemez çünkü babam çalışmıyor ve babannem dedeme bakıyorlar. bu durum beni üzüyor çünkü annem hiç yanımda olmadı. sadece doğumda ve bebekler kuvezden çıkınca geldi. eşim ve kv ye karşı mahcup durumdayım hep ona yüklendim.
çalıştığım yer ilçede 3 saat yol gidiyorum. eşim gerekirse evi taşırız ben gider gelirim diyor. burda da yeni ev aldık kiraya veririz diyor ama ben oraya taşınmak istemiyorum. bu sene 3. sınıfları okutacağım bu yüzden süt izni nasıl kullanabilirim? branş öğrt girmicek derse. müdürüm de yardımcı olacak gibi biri değil.
aranızda bu durum hakkında bilgisi olan var mı? benim bildiğim okula süt iznimi şu saatler arasında kullanmak istiyorum diye dilekçe vermeliyim. tabi o boş derslerde sınıf ne olacak bilmiyorum. ayrıca ilk 6 ay 3 saat 2. 6 ay 1 buçuk saat değil mi?
milasis senin branşın neydi?
benim minikler doymak bilmiyor çok yiyip kusuyor sonra yine istiyor. tekrar kusuyor. ne zaman öğrenecekler doyduklarını bakalım.
ayrıca sanırım artık uyanık kalma süreleri uzuyor ya da bana mı öyle geliyor. az önce yine uyumadılar huzursuzlandılar. balkonda uyuttuk yeni aldım içeri. yatmadan bir bakayım dedim. çok şey paylaşmak istiyorum ama fırsat olmuyor.
iyi geceler hepinize....inşl daha az uyanırlar.
Merhaba ikiz anneleri. 35 haftalık ikiZlerime hamileyim ikiside erkek.
Baştan tek bakicam. Aslında dolu merak ettiğim şey Var.
Bi tanesi mamaya doğar dogmaz mi başlanıyor. Bazıları doğar dogmaz veriyormuş
Napmam lazım. Bide biberon kullanmak işini kolaylaştırır diyolar. Ama biberon kullanincada memeyi
Almaz bida diye yazan larda var. Ama ikiz anneleri olarak sizler ne diyorsunuz.
Lütfen cevaplarinizi bekliyorum.
canım çoook sıcakAnkara o kadar sıcak ki çıldırmak üzereyim
kızlar ben o kadar bunaldım ki kendi isteğimle işe başladım
iyi de geldi bana
aslında fazla bir kilom da yok ama
eski kıyafetlerimin hiçbirisi olmuyor
50 ile hamile kaldım
şu ana 55 kiloyum ama
resmen bedenim genişlemiş
enime genişlemişim
gömleklerimin düğmeleri kopacak gibi ilikleniyor
sanırım o 5 kiloyu da versem eskisi gibi incecik çıtı pıtı olmayacağım
bir de size çok saçma gelebilir ama benim ayak numaram büyüdü
35 giyiyordum
şimdi 36 olmuş ayaklarım
yepyeni bir sürü ayakkabı şu ana ayağımı sıkıyor
ne yapacağım hiç bilemiyorum
dışarı çıktık iyi geldi ama hala eşim sallıyor :)) açık havada uyudular şimdi uyumak bilmiyorlar...
sevmedikleri yoğurt olayını içine muz katarak çözdüm sanırım ....
cuma günü yardımcım başlıyor son 4 gün diye bakıyorum olaya...
ramazandan sonra ne olur bilmiyorum
bedenim çoook yorgun yakında ruhumda yorulacak diye korkuyorum
eeee ne kaldı şurda 2 yaşlarına
canım benimkiler gün sokaktalar
kayınvalidemlerin evi müstakil
bu bir haftadır
sabah 8 de çıkıyorlar açık havaya akşam uyuyunca giriyorlar eve
biraz sakinleştiler biliyor musun
açık hava çarpıyor benimkileri
benim ruhum da yorgun
kendimi bırakmamaya çalışıyorum
bırakırsam tam dağılacağım çünkü
senin ek gıda olayını yakından takip ediyorum canım
paylaşımlarını bekliyorum
oooo sen iki yaşı mı bekliyorsun
ben yürümelerini bekliyorum
benim şafak daha yakın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?