2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

yok canım tok kalma süreleri uzamıyor sadece yarım saat daha güzel oynuyorlar
yani çok ümitlenme hayal kırıklığına uğrarsın bende daha uzun uyuyacaklar yada daha geç mama vercem sanmıştım ama öyle olmuyor çünkü doyasıya yedirmiyorsun
doktorum ek gıdaya geçmeden önce uzun uzun liste verdi
ama ben sana kısaca özetleyim ilk hafta şöyle bi yol izliyosun
1.gün elma suyu (cam rendeden geçir tülbent ile süz) ilk gün 2-3 çorba kaşığı kadar
2.gün havuç suyu
3.gün yoğurt
4. gün yoğurt ve muz (ben daha muz vermedim kabız olmayacağından emin olursan vereceksin)
5.gün sebze püresi(çorbası) yapılışı 1 patates 1 havuç küp küp doğra haşla blendır et içine 1 çay kaşığı zeytinyağ ekle .... zamanla kabak bezelye vb. sebzleri ekleyebilirsin
sonraki aylarda (6veya 7. ayda proteine başlanıyor)
peynir ekleyebilirsin menüye ama ben daha başlamadım

liste çok uzun ama ilk böyle başlanıyor bendekine göre... bende bunları evire çevire veriyorum
birde aptamilin kaşık mamasını veriyorum pirinçlisini :)) bana öyle bi anlattılar ki yedir akşam 5-6 saat uyu dediler hahahaha benimkiler 2 saat sonra viyakladı
tabii yoğurda falan 1 tatlı kaşığı başlayıp yemek kaşığı sonrada miktarı artır
günlük yoğurt yapıyorum
günlük çorba
malum iş daha çoğalıyor... ben sanıyordum ki ek gıdayı verince uzun uzun uyuyacaklar
tabii ben son 1 haftadır miktarı artırdım ama yine de yarım saat sonra acıkıyorlar

şimdi sabahları 10 da yoğurt
1 de meyve suyu veya çorba
saat 7 gibi de kaşık mama veriyorum
tabii bunları verince daha keyifli vakit geçiriyoruz
ek gıda da hemen uyum sağlamıyorlar zorlama derim...
kızım dombik olmasına rağmen çok seçiyor
tuz ve şeker olmadığı için damak zevkine uymuyor sanırım
ilk gün sebze çorbasını hiiiç sevmedi zorlamadım
2.gün yedi..
ilk zaman yoğurdu kolay yiyodu şimdi daha keyifsiz
oğlum ise çabuk doyuyor zorlamıyorum
çooook kolaylıklar diliyorum

Nurhan bende seni merak ediyordum. En son zor şeyler yaşadigindan bahsetmiştin. Rahat olmana sevindim. Benim Kayram da öyle çok dikkat çekiyo ama sağolsun benimkiler kizi da ihmal etmiyo. Öyle öyle kizda açildi.hatta oğlani geçiyo bazen. Sen de kizinla ilgilen. Kimse yokken ikisiylede ilgilen. İşimiz zor. Allah yardimcimiz olsun.

çok sıcak suya yaptıysanız topak olmuştur yoksa tıkanmaz ayrıca tadını sevmediyse mama değiştirisin.deneyerk bulucan

canım benim bebeklerim 7 aylık oldu biz 4 ay kullandık 6. aydan sonra oğlumada kızımın mamasından SMA vermeye başladım.artık kabızlık sorunumuz yok çok şükür.. ben hangi mama olursa olsun 40 derece suyla yaparım elimde yüzey ölçer derece var ona göre su ısısını ayarlar öyle mamayı dökerim..yüksek ısıda proteinlerin yapısı bozulduğu için mamayı yüksek sıcaklıkta suyla yapmak doğru değil zaten..mamayı kullandınızmı bilmiyorum ama topak olması suyun sıcaklığıyla alakalı değil..mama partiküllü bi mama o yüzden biberonu tıkıyor..

merhaba bayanlar...
günler nasıl geçiyor hiç anlamıyorum. gecemiz gündüzümüze karıştı. emzirme hep problem kv emseler iyi olur diyip duruyor sanki ben emzirmek istemiyorum.memeyi görünce çığırıyorlar resmen. eşim demiş kv ye sen stres yaptığın için gelmiyor süt demiş bozulmuş ama napıyım. görümcem 3 yılı geçik emzirdi hergün arıyor emzir diyor. süt var da ben vermiyorum.

kanamam hala kesilmedi dra sordum ultrasonda baktı devam etçek kanama var dedi kolaylaştırıcı bir ilaç verdi.
göz kontrolümüz devam edecek 3 hafta sonra tekrar gideceğiz.
2. ay aşısı için ebe aradı kesinlikle ateş düşürücü verme dedi ama ben verdim :)
bağışıklığı güçlensin diye verme demiş. o gün sabah öğle akşam verdim akşamüstü biraz çıkmaya başladı hemen aldık parka gittik orda serin serin uyudular.
yarın da inşl denize gideceğiz. kv ye kalsa hiçbiryere çıkarmayalım götürmeyelim kat kat giydirelim ama allahtan eşim kızıyor. karışma diyor. yoksa pişecek çocuklar çünkü bizim evimiz çok sıcak.inanmazsınız belki gündüz 30 derece.bu yüzden vücut ısıları hep yüksek.sıcaktan uyuymıyorlar. uyandılar yine......

Merhaba ikiz anneleri. 35 haftalık ikiZlerime hamileyim ikiside erkek.
Baştan tek bakicam. Aslında dolu merak ettiğim şey Var.
Bi tanesi mamaya doğar dogmaz mi başlanıyor. Bazıları doğar dogmaz veriyormuş
Napmam lazım. Bide biberon kullanmak işini kolaylaştırır diyolar. Ama biberon kullanincada memeyi
Almaz bida diye yazan larda var. Ama ikiz anneleri olarak sizler ne diyorsunuz.
Lütfen cevaplarinizi bekliyorum.

Oyle canim valla. Artik birbirlerini de kiskanmaya basladilar. Hangisini sevsem otekinin yuzu asiliyor. Biraz daha buyudulermi ne yapcaz bilmiyorum

selam kızlar ikiz bebeklere hem özenmişimdir hemde biraz gözümü korkutmuştur sizler olayın birinci tanıgı olarak nasıl bi duygu

sağlıklı doğumlar diliyorum öncelikle. bebekler doğduğunda sütün yoksa eğer mecburen mamayla beslenecekler. benim sütüm bir haftada geldi. tabi erken doğum ve sezaryen olduğu için. ama sen sonuna kadar durursun, normal doğum falan yaparsın belki hemen sütün gelir ve emzirirsin. sütün yoksa mamayla beslenecekler.
ben hep biberonlar verdim. ilk başlarda günde 2-3 kez de mememi veriyordum anne bebek bağı oluşması için. yoksa o kadar küçük doğdular ki benimkiler mememden sütü çekemediler hiç. mecburen sağıp verdim. ve de öyle de devam etti. memeden çekemeyip de doymayan bebek yarım saat sonra bir daha ister memeyi. yarım saat sonra bir daha. ağlaması da cabası. bir de 2 bebek bizimkiler. o zaman neredeyse 24 saat memeler açıkta bir yerde oturmak lazım. işin günü sadece emzirmek olacak. tabi bu ilk başlarda böyle. zamanla güç emip karınlarını doyuracaklardır ama bu sefer meme alışknalık yapıyor bebeklerde. ten teması isteyecek ve her ağladığında memeni vereceksin. sütünü emse de emmese de meme de durmak hoşlarına gidecektir. yani tüm işin gücün emzirmek oluyor. biberonun faydası şu hemen karnını doyuruyor bebek. eğer yanında yardımcı olacak biri varsa sütünü sağ, dışarı çık, hastaneye git ne bileyim bir hava al. bebkelri yardımcı olan kişi doyurabilir. emzirdiğin zaman sen nereye bebekler oraya. tek bebek olsa al her yere git. ama iki bebek olunca hiç bir yere gidemezsin. nerede hangi birini emzireceksin? hee sütün yetmez mam takviysi yaparsın o zaman dışarıda mamayla beslersin. şu da var bazı anneler emziriyor ama çocuk doymuyor ağlıyor üstüne mama veriyorlar. yani hem emziriyorlarhemde doymadığı için bebekler biberonla mama veriyorlar. o iş tek bebek içn yarım saat demek. 2 satte bir acıktıklarını düşün. zor yani. dbiberonun bir zor yanı iş yükü fazla. 15-20 dakika sağ, stü sakla, tüm sağma aparatlarını bieronlarını steril et ve sütü içir. bunlara harcayacağın zamanı emzirmeye de harcıyorsun ama daha kolay en azından. yardımcı varsa yanında işin daha da kolay.
diyeceğim o ki denersin. bebeklerin emzirdiğinde tek seferde memeden sütü boşaltayorsa karnını douyruyorsa kısa bir sürede emzirirsin. ama az az emip sıkı sık meme istiyorsa o zaman işin çok zor. bu durumda sağ derim sütünü.

ateş düşürücü vermenin bağışıklıkla bir alakası yok. ateş düşürücü aşıyla verilen mikrobu öldürmüyor ki, vücut ısısını düşürüyor. bu millet sağlık eğitimini bu kadar mı farklı alıyorlar anlamadım gitti. neredeyse her kafadan bir ses çıkıyor bizim de aklımızı bulandırıyorlar.
ben benimkileri hiç bunaltmıyorum. yaz ortasındayız, ne giydirmesi.benimkiler gündüz gece hep aynı giyiniyorlar. sıfır kollu zıbın. gözüm hep termometrede. ona göre giydiriyorum ve soyuyorum.
denizde bol bol keyif yapın. biz de gideceğiz ama gideceğimiz yerler hep halk plajı. rahat edemeyiz. bir otelşn vs havuzuna gideriz. konfor şart. bebeklerle gideceğz sonuçta. gideceğimiz yerde ihtiyaçlarımızı görmeliyiz. iyi eğlenceler.

kızlar ben eylülde okula başlayınca kv kalacak bizimle sürekli. eşim onun yanına yardımcı birini tutmayı düşünüyor. annem gelemez çünkü babam çalışmıyor ve babannem dedeme bakıyorlar. bu durum beni üzüyor çünkü annem hiç yanımda olmadı. sadece doğumda ve bebekler kuvezden çıkınca geldi. eşim ve kv ye karşı mahcup durumdayım hep ona yüklendim.
çalıştığım yer ilçede 3 saat yol gidiyorum. eşim gerekirse evi taşırız ben gider gelirim diyor. burda da yeni ev aldık kiraya veririz diyor ama ben oraya taşınmak istemiyorum. bu sene 3. sınıfları okutacağım bu yüzden süt izni nasıl kullanabilirim? branş öğrt girmicek derse. müdürüm de yardımcı olacak gibi biri değil.
aranızda bu durum hakkında bilgisi olan var mı? benim bildiğim okula süt iznimi şu saatler arasında kullanmak istiyorum diye dilekçe vermeliyim. tabi o boş derslerde sınıf ne olacak bilmiyorum. ayrıca ilk 6 ay 3 saat 2. 6 ay 1 buçuk saat değil mi?
milasis senin branşın neydi?
benim minikler doymak bilmiyor çok yiyip kusuyor sonra yine istiyor. tekrar kusuyor. ne zaman öğrenecekler doyduklarını bakalım.
ayrıca sanırım artık uyanık kalma süreleri uzuyor ya da bana mı öyle geliyor. az önce yine uyumadılar huzursuzlandılar. balkonda uyuttuk yeni aldım içeri. yatmadan bir bakayım dedim. çok şey paylaşmak istiyorum ama fırsat olmuyor.
iyi geceler hepinize....inşl daha az uyanırlar.

küvözden cıktıkları günden berı böyleler, ellerını hatta yumruklarınıızlarını agızlarının ıcıne sokup emıyorlar doktor da demıstı bu kadarcıkken ellerını emmeyı bılmezler demıstı ama emıyorlar hatta agız mendıllerını acken agızlarına bıle sokuyorlar ama dedıgın gıbı refleks olmalı cunku bunu hep yapıyorlar.evet bız ıkı ayımızı dolduruyoruz pazartesı, buyuk kızım dünden berı 3-4 saatte bır yemek ıstıyor, cok hızlı degısım gösterıyorlar.emzıge alıstıramadım bır turlu sanırım almayacaklar.bebedor, nuk, chıcco, avent sılıkon ya da kaucuk aldım , olmadı, agzına verınce kusacak gıbı yapıyorlar aglıyorlar(
süt işini ben taze yapayım dıye son ana bırakıyordum, ben ılıtana kadar basıyorlar yaygarayı haklı olarak.ozellıkle gecelerı cok zor oluyor, ben de dedıgın yapayım artık.aynı seyı mamaya da uygulayabılır mıyım onu bılmıyorum...mama vermedıgın ıcın cok sanslısın, maşallah sana ac ve tatlı elma yagın aldım.bızımkılerde nasıl bır gaz var anlayamadım.cıkardıkları halde rahatsızlar ve sureklı ıkınır durumdalar.kıpkırmızı oluyorlar bagıra cagıra cıkarmaya calısıyorlar.ve ben neredeyse gaz yapacak hıc bırsey tüketmıyorum.su pis gaz bı bıtseydı hayırlısıyla..dün fitil koydum kızıma, koyar koymaz fıtıl erımesını beklemeden kakasını yaptı.yavrumun ıcınden cıkan onca seyı gördukten sonra ınanasım gelmedı kucucuk karnınnda nasıl beklettıgı...(
allah hepımıze kolaylıklar versın...

ben de eylulde baslayacagım.ne yapıcam hıc bılmıyorum.annem tek bakamz yanına yardımcı tutucam.1 ay kalır gıder kayınvalıde gelır.o da yanına kımseyı ıstemez, tek basına nasıl yapacak bılmıyorum...süt ıznı hakkında hıc bılgım yok, sagolsun oyle bır okulum var kı, mudur yok, yardımcı yerıne bakıyor, ayda uc kere degısıyor.kımsenın bırbırınden haberı yok.süt ıznını bıle bılmezeler.ben branscıyım , farklı mı kı uygulama?bılgı alırsam yazarım buraya da...ben 15 saat ders alıp haftanın ıkı-üc gunu gıtmek ıstıyorum.tabıkı kabul edılırse

bence tek bakma ısını bır daha gözden gecır.bır dqaha düşün...
bıberon vermelısın kesınlıkle...ıkısı aglayınca ne yapıcaksın?hıc bellı olmuyor.bızımkıler kuvozde kaldılar.emme refleksı olusunca elıme verdıler.onlar orda bberon vermıs zaten.bıkac gun hıc emzırmedım sureklı bıberon verdım.benımkıler cok kucuk dogdular.emmeye hallerı yoktu zaten...bıberon cok buyuk kolaylık.

kızlar ben o kadar bunaldım ki kendi isteğimle işe başladım
iyi de geldi bana
aslında fazla bir kilom da yok ama
eski kıyafetlerimin hiçbirisi olmuyor
50 ile hamile kaldım
şu ana 55 kiloyum ama
resmen bedenim genişlemiş
enime genişlemişim
gömleklerimin düğmeleri kopacak gibi ilikleniyor
sanırım o 5 kiloyu da versem eskisi gibi incecik çıtı pıtı olmayacağım
bir de size çok saçma gelebilir ama benim ayak numaram büyüdü
35 giyiyordum
şimdi 36 olmuş ayaklarım
yepyeni bir sürü ayakkabı şu ana ayağımı sıkıyor
ne yapacağım hiç bilemiyorum

Ankara o kadar sıcak ki çıldırmak üzereyim
canım çoook sıcak
kime sorduysam sakın klima alma dedi..
evimin içinde güneş almayan nokta yok (
çıtlı bodylerle yatıyolar

evet ayak numarası büyürmüş
benimde öyle oldu gibi ama şimdi normale döndü... ödem falan oluyor sanırım
kilo konusuna gelince göğüslerin sütten dolayı doludur
hoş ben bıraktım ama hala eskisine tam olarak dönmedi
1 yıl bedenimize ve ruhumuza izin verelim...
işe başlamak iyi geldiyse ne güzel ... sonuçta normal hayata dönmen kadar normal bişey olamaz

dışarı çıktık iyi geldi ama hala eşim sallıyor :)) açık havada uyudular şimdi uyumak bilmiyorlar...
sevmedikleri yoğurt olayını içine muz katarak çözdüm sanırım ....
cuma günü yardımcım başlıyor son 4 gün diye bakıyorum olaya...
ramazandan sonra ne olur bilmiyorum
bedenim çoook yorgun yakında ruhumda yorulacak diye korkuyorum
eeee ne kaldı şurda 2 yaşlarına

canım benimkiler gün sokaktalar
kayınvalidemlerin evi müstakil
bu bir haftadır
sabah 8 de çıkıyorlar açık havaya akşam uyuyunca giriyorlar eve
biraz sakinleştiler biliyor musun
açık hava çarpıyor benimkileri
benim ruhum da yorgun
kendimi bırakmamaya çalışıyorum
bırakırsam tam dağılacağım çünkü
senin ek gıda olayını yakından takip ediyorum canım
paylaşımlarını bekliyorum

oooo sen iki yaşı mı bekliyorsun
ben yürümelerini bekliyorum
benim şafak daha yakın

bende site içindeyim akşam üzeri çıkarıyorum 1 saat ama çok fazla çocuk başlarına geliyor
bugün komşularla çıkcam bakalım nasıl olcak sanki ankara biraz rüzgarlı
valla ilk yürüme içinde çok yorucu diyolar ama hedefi küçültmek iyidir

kızlar netten mama alıyor musunuz?? güvenilir geliyor mu size??
ben memlekette aptamili 35den alıyordum ankarada 45 çoğu yerde
ve eczaneden alıyordum
dün migros ve makro markette 45 görünce netten mi alsam diye düşündüm
ne de olsa ayda 6ile 8 arasında 900grlık mama alıyorum ,kararsız kaldım yoksa o eczaneyi arayıp kargolattırayım mı kendime ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…