2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
papatyaaaa dayan az kaldi duzelecekler....
hem unutma duzelseler bile bitmek bilmeyen bi enerji istiyo bu is
hergun yogurt corba ve meyve suyu haziyorum
ev temizligi yemek bulasik camasir ve utu hepsi bende...
inanki aksam nasil yattimi hatirlamiyorum sonra 6 sene onsuz gunlerimi dusunup bugunlerime sukrediyorum
biliyorum coook zor seninkiler... emin ol birazcik daha zaman.... umitsiz olma
oncr basak sonra benimkiler sira seninkilerde

haaa duzeldi dediysem inanma sabahtan bu saate kadar inan bi nevresimi degistiremedim..tam 4 kez yatak odasina gittim sonunda pes ettim
simdi bebis salliyom cepten nete giriyom hic tv izlemeyen ben tv izliyom bebek sallarken .... hatta dun kafayi yememek icin kendime maske yaptim
belki sana abarti grlebilir ama evden hic cilmiypm psikolojim bozulmasin diye kendimle ilgileniyorum 15 dk falan... iyi geliyor
bende senin gibiydim asla hayata doneyecegim saniyordum...cok mu dondum hayir ama kabul ettim seneye yaza kadar cok bisey beklemiyorum... sadece kuzularim buyusun mutlu bebek olsunlar yeter
onlarla oyun oynamayi dene... benimkiler ilk basta anlamiyorlardi simdi katilmaya tepki vermeye basladilar
ne bileyim iste belkide bos bos kpnusuyorum belki bi faydasi olur diye
yoksa en ii sen anlarsin onlarin dilinden...
sevgiyle kal

Canim benimkiler ayakta surekli sallarsan uyuyorlar durdun mu uyaniyorlar. İkisini birlikte sallayamayacagim icin bitane hamak salincak aldim biri onda biri ayakta zaman geciriyoruz. Ha sallarken oglum yirtiniyor uyumamak icin o ayri. Ek gidaya gectik canim ama kizim yiyor ama oglum hep tukuruyor. İsrarla vermeye calisiyorum agzini simsiki kapatip acmiyor. Ne olaca boyle bilmiyorum

kızlar merhaba hergün yazmak istiyorum ama olmuyor malesef
çamaşır bulaşık ütü temizlik derken inanın siz süt sağanlar nasıl yapıyor imreniyorum

kv var ama onu çok yormuyorum gece bile eşimle halletmeye çalışıyorum.
2. ay aşımızı yaptırdık çok şükür biraz huzursuzluk oldu ama sıkıntı yaratmadı.
miniğim ağlıyor... hoşçakalın...

ntugba allah senden razı olsun gercekte paylaşımların cok iyi gelıyor bana.benım gıttıgım doktorlar nıye boyle ben anlayamadım.kendı cocukları olsa dayanırlar mı göz göre göre bu çıleye onu da bılmıyorum...bız doktor fıtıl vermeyınce , kendımız gıdıp eczaneden fıtıl aldık.seın dedıgın fıtılmıs sımdı baktım:) cok buyuk geldıgı ıcın gözümüze annem ınce uzun bır parca kestı fıtılden o sekılde vermıstı gecen...sımdı bugun aksama kadar beklıycem eger yapmazsa verıcem fıtıl bır daha cunku cok huzursuz kızım
bır de sormak ıstedıgım, bızımkıler ıkı saatte bır beslenıyorlardı ama sımdı doymuyorlar sankı.süt ve mama mıktarını artırdım ama onu da yemıyorlar...1,5 saatte bır versem yıyorlar...bazen saat bası ıstedıklerı oluyor anlayamadım.sımdı bebegın ac olup olmadıgını meme aranmasından anlayabılırsın demıstı bana.eger ellerını agzına ıstahla sokup bagıra cagıra aglarsa ve ıkı saat gecmısse cok rahat ac oldugu ıcın agladıgını anlıyorum.ama son gunlerde bunlar sureklı aglıyorlar.ben gazdan mı aclıktan mı doymadı ondan mı aglıyor anlayamadım...kucagıma alınca sureklı tenıme degıp meme arıyorlar.tok olduklarını dusunsem de , yenı doyurmus olsam da sureklı meme aranıyorlar.sımdı sızce neden bu?? doktora sorsam bın laf işitirim.dün aşı olduktan sonra, pazartesı 3 aşı bırden olacakmıs, zaten burası sıcak, ateslerı cıkarsa calpol içirip geleyım mı, asıdan sonra mı vereyım dedım de, adam bana " kım dıyor bunları yaaa nerden uyduruyorsunuz " dıye bön bön baktı....ebe söylemıstı halbukı, burdan da okuyorum zaten...nesı yanlıstı kı bunun? sankı bana lütfedıyormus gıbı surup yazdı gönderdi bın bır edayla....vallahı tecrubesızlık kötü şey ıste, burası olmasaydı ne yapardım bılmıyorum:26:

dün vermeye basladım mamayı ama asıdan mı yoksa gazdan kabızlıktan mı bılmıyorum, ok huysuzlandılar...gece zar zor uyudular.ıkındılar mızırdandılar agladılar..sabahı zor ettım.yalnız tadını sevmedıler galıba.iştahla 60 ml ıcen cocuk 30-40 anca içti.delıgını tıkadı bıberondan zor gecıyor yoruldu ondan mı yarım bıraktılar bılmıyorum.bır de sıcaklık ayarlamasını ben ne sıcak ne soguk bır sekılde yapıordum oncekı mamada ama sımdı bu comformılde su ılıkken erımıyor mama...baya sıcak suyla yapsam ılıtsam erıtsem olmaz mı kı?hep tanecıkler kaldı..bır de onu hazırlayana kadar kıyametı koparıyorlar...benım bıberonum dr.browndu..ona avent uyar mı ki...gıdıp alıcam bugun denıycem cunku bu sekılde olmuyor

kızlar bu gaz kolık kabızlık konuları ne zaman bıtıyor? pis gaz yaaa, nerden cıkmıs bu gaz , eskı bebklerın gazları mı yoktu , kolık falan ne bunlar perısan oldu bebekler...annem bızım zamanımızda yedırıp ıcırıp yatırıyorduk, kolık falan duymadık kızım bız dıyor .

Aynı durum bendede var canı bı oğlum çok hareketlı bakışları bıle farklı diğer oğlum daha sakın dediğin gibi ilkıyke daha çok seviliyor diye çok üzülüyorum. Eşime ayrımcılık yapmadiye kızıyorum hep uyArıyorumm

Arkadaslar bizde dun 2.ay asilarimizi olduk.aksam ateslendi bebeklerim.geceden beride huzursuzlar.mamalarini icmiyorlar.oguruyorlar.ne kadar surerki bu durum?

evet mamanın tadı kötü biraz..çok iyi erise bile mama lifli bir mama partiküller tıkıyor ucu..mecburen deliği büyük bir biberon ucu olmalı..aventinki bu Philips Avent %0 BPA Biberon Emziği Akış Ayarlı 2`li - e-bebek.com

birde nuk un damaklı cam biberonunun deliği büyük ondada kolay akar...

Canim sevdi demekki cok iyi.bizede gaz icin ilk olarak conformil verdi dr.fakat benim bebeklerim sevmediler.iki yudum alip birakiyorlardi.baktik yemiyorlar degistirdik.
Bende doguma yakin senin gibi olmustum.kocaman bi karnim vardi catlamistim 2tane bebege nasil bakacaktim filan derken aglama krizlerine giriyordum.teyzemin kizi depresyon icin 818 defa selamun gavlemmirrabbirrahim okunuyormus dedi.doguma gidecegim sabah okudum.bebeklerim gazli surekli kucak isteyen aglayan bebekler fakat Rabbim bi guc verdi bi genislik verdi o panik hali aldi benden cok sukur.bu ayetin sifasi diye dusunuyorum.hicmi lohusa psikolojisini yasamadim aglama krizleri gecirmedim,gecirdim tabi ama bebeklerim yada 6 aylik gibi olan karnim yuzunden degil,anlayissiz insanlar yuzunden.
İns.okuyup sifa bulursun canim...

Ben birde acayip çatladım hamileyken krem filan kullanmama rağmen kiloyu veririm de beni ençok çatlaklar endişelendiriyor

Canim bende hic catlak olmamasini umarak gunde 3 4 kez gece bile kalkip kremlendigim oldu yinede catladim.asiri degil ama bu kadar ustune dusunce hic olmaz saniyordum.catlagin tedavisi yok sanirimdogru canim emziriyorsunya cabucak verirsin kilolari.bende sutten umidimi tamamen kesersem diyet yaparim artik...

mama süte göre daha çok gaz yapıyor diye biliyorum. ben hiç mamaya başlamadım. hep anne sütü verdim. canım bebekler toksa zaten içmezler, reddederler. seninkiler aç ki istiyor. benimkilere hayatta tok olduklarında biberona ağızlarını sürmüyorlar. seninkiler 2 aylık falandı değil mi? benimkiler 2 aylıkken ellerini ağızlarını götürmeyi bilmiyorlardı. o yüzden 2 aylık bebek açken elini ağzına götürmez. ben emzik emmelerinden anlıyorum. çok kuvvetli emiyorlar açsalar. bence emme refkesinden kaynaklanıyordur seninkilerin meme arayışı. emziğe alıştırsan rahat edersin belki. ben beimkileri ilk 3 ay 2 saatte bir besledim kilo alsınlar diye. 3. aydan sonra büyük kız 4 saatte bir küçük kız 3 saatte bir içmeye başladı. eğer saatte bir süt verdiğinde içiyorlarsa o zaman doymuyorlardır. dediğim gibi aç değilse içmez. içse de kusar.
benim denemediğim biberon kalmadı neredeyse. aventin 3 numaralı başlığını kullanıyoruz. küçük kızın sütüne gaviscon ilça katıyoruz kusauyor diye. diğer tüm biberonlar tıkandı bu yüzden. aventin 3 numaralı ucu iyi akıtıyor. 3 kadameli akışı var. memnunuz. tavsye ederim. tıkanınca deli olur bebeklerin. anlıyoruz. biberonunu değiştir derim. başka markaların biberon uçları bibirlerine olmuyor malesef. toptan değiştireceksinn.
ben hep sütlerini önceden hazırlıyorum. içme saatlerine 1 saat kala hazır oluyor. ısıtıyorum, bir saate buz gibi olmuyor. içmek isteyince hazır oluyor. bir de emziğe alıştırırsan oyalar onları sütlerini hazırlarken. bu açıdan çok rahat emzik.
gaza yazın sıcak su uygulaması yapamazsın. zaten hava çok sıcak. acı elma yağını tavsiye ederim. kimyonlu rezene çayıda içiriyor
muydun?
kolaylıklar diliyorum. allah sabır versin hepimize

alıntıyı doğru düzgün yapamamışım. tekrarlıyorum.
3 çocuk doktoruna götürdük şimdiye kadar benim kızları. 3 ü de kulladıkları ilaçlar hakkında çok çok farklı şeyler söylediler. bebeklerimi ilk baştan takip eden doktoruma güveniyorum. o da bir anne ve halden anlayan ve de ikiz bebeklerin bakımının zor olduğunu düşünen ve ona göre tavsiyeler veren bir doktor. tek bebek bakmadığımın ve zor bir süreç olduğunun farkında. öyle ezbere konuşmuyor ve de şefkatli davranıyor. duyarsız değil.
fitili 2 ye bölerek kullanabilirsin evet. ama buzdolabında tutki erimesin, bölerken dağılmasın.ama o büyüklük rahatsız etmez bebeğini. ben öyle kullandım. fitili 2 ye bölme olayını doktorum çok onaylamamıştı. başka doktorun tavsiyesiyle öyle yapmıştım bir kaç kere. sebebi şu. fitilin içindeki ilaç fitilin her bir yanına eşit dağılmazmış. ikiye bölsek fitilin her iki yarımında ilaç eşit oranda olmazmış. bu y
zden bazen ikiye bölnmüş fitil işe yaramazmış. başka bir doktor bana 3 e böl demişti. onun üzerine danıştım kendi doktorumuza. o bölme, ilaç fitile eşit oranda dağılmıyor dedi. ya zateon popdan geçemeyecek kadar büyük olamazki. sonuçta bebek oldukları göze alınarak yapılıyor bu fitil. benim kabız olan kız ftili atar atmaz kakasını yapıyordu çoğu kez. bu şu demek oluyor. fitile gerek yok, rektumu uyarmak gerek. ben de uyarma yöntemiyle kakasını yaptırmaya başladım bu sefer, fitili bıaktım. şimdi de kızım 3 günde bir kendisi yapmaya başladı. çok şükür zorlanmıyor, ıkınmıyor. düzene giriyor sindirim sistemi yavaş yavaş.
ateş düşürücü konusuna gelince, bebeklerin çok huysuzda, mızmızsa risk alma derim, şurup içir ya da paranax fitil at bence. dediğim gibi kullandığız ilaçlar zehir değilll. sıkıntısını çeken anlar. iki bebek baktığımızı unutuyor doktorlar. bazen esnek davranmak gerek.

mama süte göre daha çok gaz yapıyor diye biliyorum. ben hiç mamaya başlamadım. hep anne sütü verdim. canım bebekler toksa zaten içmezler, reddederler. seninkiler aç ki istiyor. benimkilere hayatta tok olduklarında biberona ağızlarını sürmüyorlar. seninkiler 2 aylık falandı değil mi? benimkiler 2 aylıkken ellerini ağızlarını götürmeyi bilmiyorlardı. o yüzden 2 aylık bebek açken elini ağzına götürmez. ben emzik emmelerinden anlıyorum. çok kuvvetli emiyorlar açsalar. bence emme refkesinden kaynaklanıyordur seninkilerin meme arayışı. emziğe alıştırsan rahat edersin belki. ben beimkileri ilk 3 ay 2 saatte bir besledim kilo alsınlar diye. 3. aydan sonra büyük kız 4 saatte bir küçük kız 3 saatte bir içmeye başladı. eğer saatte bir süt verdiğinde içiyorlarsa o zaman doymuyorlardır. dediğim gibi aç değilse içmez. içse de kusar.
benim denemediğim biberon kalmadı neredeyse. aventin 3 numaralı başlığını kullanıyoruz. küçük kızın sütüne gaviscon ilça katıyoruz kusauyor diye. diğer tüm biberonlar tıkandı bu yüzden. aventin 3 numaralı ucu iyi akıtıyor. 3 kadameli akışı var. memnunuz. tavsye ederim. tıkanınca deli olur bebeklerin. anlıyoruz. biberonunu değiştir derim. başka markaların biberon uçları bibirlerine olmuyor malesef. toptan değiştireceksinn.
ben hep sütlerini önceden hazırlıyorum. içme saatlerine 1 saat kala hazır oluyor. ısıtıyorum, bir saate buz gibi olmuyor. içmek isteyince hazır oluyor. bir de emziğe alıştırırsan oyalar onları sütlerini hazırlarken. bu açıdan çok rahat emzik.
gaza yazın sıcak su uygulaması yapamazsın. zaten hava çok sıcak. acı elma yağını tavsiye ederim. kimyonlu rezene çayıda içiriyor
muydun?
kolaylıklar diliyorum. allah sabır versin hepimize

benimkilerin beslenme aralıkları hiç açılmadı maalesef
bu yüzden de gece sık uyandıklarını düşünüyorum
siz diyorsunuz ya
3 ya da 4 saatte bir besliyorum diye
bu saat dilimleri bana hayal
gündüz de 2 saatte bir besleniyorlar

bana da hayal geliyordu. hatta geceleri en az 6 saat uyumaya başladılar. sana da yakın bugünler inşallah. geceleri sen mi bakıyorsun hala. işe başlamışsın ya zor oluyordur.

bana da hayal geliyordu. hatta geceleri en az 6 saat uyumaya başladılar. sana da yakın bugünler inşallah. geceleri sen mi bakıyorsun hala. işe başlamışsın ya zor oluyordur.

ya canım senle aramızda öyle çok fark da yok
ama seninkilerim maşallahı var
benimkiler maksimum iki saat uyuyor
evet canım ben bakıyorum
sıkıştığım an eşim yardım ediyor

işe başlamak beni mutlu etti

bende gündüz 2 saatte bi besliyorum fazla veriyorum içmiyorlar ama 2 saatte ağlamaya başlıyorlar
gecede tam 3 saatte kalkıyorlar ama bazen bu 4 saat olabiliyor
ek gıdaya geçtim şimdi çok daha fazla yoruluyorum ,
ek gıda şimdilik tadımlık olduğu için mamayıda veriyorum
bugünlerde benimde oğlum çok yaramaz olmaya başladı
hep kızımdan korkan ben şimdi de oğlumla uğraşıyorum
sürekli oyun istiyo yada salla beni diyo (

hepinize günaydıııınnnn
bugün hastayım her yerim ağrıyor... inanın haftasonu hastalandım diye seviniyorum
pazartesine iyileşmem lazım diyorum eşim gülüyor

ek gıdaya ben de geçeceğim yavaş yavaş
merak ettiğim şu canım
ek gıda aldıklarında tok kaldıkları süre uzuyor mu
ek gıdayı bir öğün olarak mı veriyorsun
ek gıdadan ne kadar süre sonra acıkıyorlar
veeeeeeeeee
neler yediriyorsun

bu arada ben de bugün çok mutluyum
çünkü bu gece sadece 4 kere kalktılar
ve kendi kendime nazar değdirmekten korktuğum için sürekli şükrediyorum
sadece 4 kere

hanımlar merhabalar ben Allah nasip ederse ikiz annesi olacağım,daha çok yeni 11 haftalığız sizin tecrübelerinizden bilgi almak istiyorum.şu günlerde çok tedirginim önceleri açık renkli şimdi ise kahverengi lekelenmelerim oluyor sizler böyle şeyler yaşadınız mı,doktorumuzla görüştük korkmayın dedi ama elimde değil ....bebeklerinizi güle gülel büyütün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…