- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.041
canim bende birakmak zorunda kaldim sut tamamen bitti bende cok uzuldum ama elden bisey gelmiyo...
gunduz benimkilerde hic uyumuyo desem yeridir uyumak icin cok agliolar yarim saat uyuyup kalkiyolar... uyutmak icin harcadigim emege zamana uzuluyprum...sonrada yeterki o kadarcik bile uyusunlar diyorum
ek gidaya bende basladim yorucu bi donem
Allah hepimize guc kuvvet versin
benim doktorum kaka yapmadığı her 24 saatte bir fitil- gliserin kansuk- kullanabilirsin demişti. ilk zamanlar öyle yaptım. daha sonra uyarma yöntemiyle kakasını yatıdım. ama her gün tabi. sonra sonra kızım 3 günde bir hiç zorlanmadan rahatsız olmadan kendi kendine yapmaya başladı.
fitil zararsız aslında. ne bileyim ya doktorlar arasındaki bu farkı anlayamadım. çok ıkınmak ve ağlamak bebeklerde göbek fıtığına sebep oluyor. bence çok zorlama kızını. en az 2 günde bir fitil kullan derim. doktorlara kolay geliyor 5 gün kaka beklemek.
bizimkilerde sorun çıkmadı aşı konusunda. ateş düşürücü fitil atıp gitmiştim ben kızlarıma. ateşleri çıkmadıd çok şükür. bence kızların çok ağlıyora eve salıncak kur, kucakta sallayıp yorulma bence.
benim bebeklerim 7 aylıklar ve biz oğlumda kabızlıktan çok çektik..taki comformil alana kadar. çocuğum fitilsiz asla yapamıyodu fitil vermek istemiyodum ama başka çarem kalmıyodu. comformile başladığımızın ertesi günü kendiliğinden yaptı ve biz çok mutlu olduk sonrada hergün düzenli bişekilde ıkınmadan kakasını yapmaya başladı. comformil evet biberonu tıkıyor..biz aventin akış ayarlı biberon ucunu almıştık..onun ucunda delik yok yarık var ve geçiş daha kolay..diğer biberon uçlarıyla veremezsin sürekli tıkar,mama gitmez bebek sinirlenir..
oğlum hep ilgiyi üzerine topluyor
algısı daha açık kızıma göre
gülücükleri sesli
sürekli mırıldanıyor
ve herkes tepki verdiği için daha çok onunla ilgileniyor
bu durum da beni üzüyor
kızımın pasif olmasını istemiyorum
ben de sürekli kızımla ilgileniyorum
bu sefer de oğlumla ben fazla ilgilenemiyorum
ve bu durum benim sinirlerimi yıpratıyor
için için kızım daha az seviliyor diye üzülüyorum
dün vermeye basladım mamayı ama asıdan mı yoksa gazdan kabızlıktan mı bılmıyorum, ok huysuzlandılar...gece zar zor uyudular.ıkındılar mızırdandılar agladılar..sabahı zor ettım.yalnız tadını sevmedıler galıba.iştahla 60 ml ıcen cocuk 30-40 anca içti.delıgını tıkadı bıberondan zor gecıyor yoruldu ondan mı yarım bıraktılar bılmıyorum.bır de sıcaklık ayarlamasını ben ne sıcak ne soguk bır sekılde yapıordum oncekı mamada ama sımdı bu comformılde su ılıkken erımıyor mama...baya sıcak suyla yapsam ılıtsam erıtsem olmaz mı kı?hep tanecıkler kaldı..bır de onu hazırlayana kadar kıyametı koparıyorlar...benım bıberonum dr.browndu..ona avent uyar mı ki...gıdıp alıcam bugun denıycem cunku bu sekılde olmuyor
kızlar bu gaz kolık kabızlık konuları ne zaman bıtıyor? pis gaz yaaa, nerden cıkmıs bu gaz , eskı bebklerın gazları mı yoktu , kolık falan ne bunlar perısan oldu bebekler...annem bızım zamanımızda yedırıp ıcırıp yatırıyorduk, kolık falan duymadık kızım bız dıyor .
evet mamanın tadı kötü biraz..çok iyi erise bile mama lifli bir mama partiküller tıkıyor ucu..mecburen deliği büyük bir biberon ucu olmalı..aventinki bu Philips Avent %0 BPA Biberon Emziği Akış Ayarlı 2`li - e-bebek.com
birde nuk un damaklı cam biberonunun deliği büyük ondada kolay akar...
promil demişim aptamil conformil verdi doktor bize. ama sanki oglum doymuyor bu mamayla ya. daha çok yemeye başladı. ben başta sma kullandım ardından similac a geçtim. doktora similac kullanıyorum deyince, similac en iyi mamadır aptamil onun yanından bile geçemez dedi similac en az gaz yapan mamadır dedi ama sizin oglunuza gaz yapmış kabız yapmış dedi aptamili verdi. şimdi biraz huzurlu görünüyor bakalım inşallah düzelir. rezene de veriyorum ama sanki oglan da bir degişiklik yok gibi :)
ben mamayı o kadar çok takıyorum ki. artık annemin dilinde tüy bitti dünyanın sonu mu nesini kafana takıyorsun demekten. depresyonumu atlatamadım hala. dün bebek arabamızla dışarı çıkalım bir test edelim dedik. annemlerle birlikte çıktık oglum çok huysuzlandı çıktıgımdan hiç birşey anlamadım. eve geldim hüngür hüngür agladım. hayatım tepe taklak oldu,insanlara bakıyorum oturuyorlar sohbet ediyorlar ben çocuk bakıyorum. ne zaman çıkıcam bu psikolojiden, niye böyle düşünüyürum ben...
Ben birde acayip çatladım hamileyken krem filan kullanmama rağmen kiloyu veririm de beni ençok çatlaklar endişelendiriyor
ntugba allah senden razı olsun gercekte paylaşımların cok iyi gelıyor bana.benım gıttıgım doktorlar nıye boyle ben anlayamadım.kendı cocukları olsa dayanırlar mı göz göre göre bu çıleye onu da bılmıyorum...bız doktor fıtıl vermeyınce , kendımız gıdıp eczaneden fıtıl aldık.seın dedıgın fıtılmıs sımdı baktım:) cok buyuk geldıgı ıcın gözümüze annem ınce uzun bır parca kestı fıtılden o sekılde vermıstı gecen...sımdı bugun aksama kadar beklıycem eger yapmazsa verıcem fıtıl bır daha cunku cok huzursuz kızım
bır de sormak ıstedıgım, bızımkıler ıkı saatte bır beslenıyorlardı ama sımdı doymuyorlar sankı.süt ve mama mıktarını artırdım ama onu da yemıyorlar...1,5 saatte bır versem yıyorlar...bazen saat bası ıstedıklerı oluyor anlayamadım.sımdı bebegın ac olup olmadıgını meme aranmasından anlayabılırsın demıstı bana.eger ellerını agzına ıstahla sokup bagıra cagıra aglarsa ve ıkı saat gecmısse cok rahat ac oldugu ıcın agladıgını anlıyorum.ama son gunlerde bunlar sureklı aglıyorlar.ben gazdan mı aclıktan mı doymadı ondan mı aglıyor anlayamadım...kucagıma alınca sureklı tenıme degıp meme arıyorlar.tok olduklarını dusunsem de , yenı doyurmus olsam da sureklı meme aranıyorlar.sımdı sızce neden bu?? doktora sorsam bın laf işitirim.dün aşı olduktan sonra, pazartesı 3 aşı bırden olacakmıs, zaten burası sıcak, ateslerı cıkarsa calpol içirip geleyım mı, asıdan sonra mı vereyım dedım de, adam bana " kım dıyor bunları yaaa nerden uyduruyorsunuz " dıye bön bön baktı....ebe söylemıstı halbukı, burdan da okuyorum zaten...nesı yanlıstı kı bunun? sankı bana lütfedıyormus gıbı surup yazdı gönderdi bın bır edayla....vallahı tecrubesızlık kötü şey ıste, burası olmasaydı ne yapardım bılmıyorum:26:
3 çocuk doktoruna götürdük şimdiye kadar benim kızları 3 ü de kulladınkları ilaçlar hakkında çok çok farklı şeyler söylediler. bebeklerimi ilk baştan takip eden doktoruma güveniyorum. o da bir anne ve halden anlayan ve de ikiz bebeklerin bakımının zor olduğunu düşünen ve ona göre tavsiyeler veren bir doktor.
fitili 2 ye bölerek kullanabilirsin evet. ama buzdolabında tutki erimesin, bölerken dağılmasın.ama o büyüklük rahatsız etmez bebeğini. ben öyle kullandım.
ateş düşürücü konusuna gelince, bebeklerin çok huysuzda, mızmızsa risk alma derim, şurup içir ya da paranax fitil at bence. dediğim gibi kullandığız ilaçlar zehir değilll.
dün vermeye basladım mamayı ama asıdan mı yoksa gazdan kabızlıktan mı bılmıyorum, ok huysuzlandılar...gece zar zor uyudular.ıkındılar mızırdandılar agladılar..sabahı zor ettım.yalnız tadını sevmedıler galıba.iştahla 60 ml ıcen cocuk 30-40 anca içti.delıgını tıkadı bıberondan zor gecıyor yoruldu ondan mı yarım bıraktılar bılmıyorum.bır de sıcaklık ayarlamasını ben ne sıcak ne soguk bır sekılde yapıordum oncekı mamada ama sımdı bu comformılde su ılıkken erımıyor mama...baya sıcak suyla yapsam ılıtsam erıtsem olmaz mı kı?hep tanecıkler kaldı..bır de onu hazırlayana kadar kıyametı koparıyorlar...benım bıberonum dr.browndu..ona avent uyar mı ki...gıdıp alıcam bugun denıycem cunku bu sekılde olmuyor
kızlar bu gaz kolık kabızlık konuları ne zaman bıtıyor? pis gaz yaaa, nerden cıkmıs bu gaz , eskı bebklerın gazları mı yoktu , kolık falan ne bunlar perısan oldu bebekler...annem bızım zamanımızda yedırıp ıcırıp yatırıyorduk, kolık falan duymadık kızım bız dıyor .
benimkilerin beslenme aralıkları hiç açılmadı maalesef
bu yüzden de gece sık uyandıklarını düşünüyorum
siz diyorsunuz ya
3 ya da 4 saatte bir besliyorum diye
bu saat dilimleri bana hayal
gündüz de 2 saatte bir besleniyorlar
bana da hayal geliyordu. hatta geceleri en az 6 saat uyumaya başladılar. sana da yakın bugünler inşallah. geceleri sen mi bakıyorsun hala. işe başlamışsın ya zor oluyordur.
benimkilerin beslenme aralıkları hiç açılmadı maalesef
bu yüzden de gece sık uyandıklarını düşünüyorum
siz diyorsunuz ya
3 ya da 4 saatte bir besliyorum diye
bu saat dilimleri bana hayal
gündüz de 2 saatte bir besleniyorlar
bende gündüz 2 saatte bi besliyorum fazla veriyorum içmiyorlar ama 2 saatte ağlamaya başlıyorlar
gecede tam 3 saatte kalkıyorlar ama bazen bu 4 saat olabiliyor
ek gıdaya geçtim şimdi çok daha fazla yoruluyorum ,
ek gıda şimdilik tadımlık olduğu için mamayıda veriyorum
bugünlerde benimde oğlum çok yaramaz olmaya başladı
hep kızımdan korkan ben şimdi de oğlumla uğraşıyorum
sürekli oyun istiyo yada salla beni diyo(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?