2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
ben ilk iki ay yüzde 60 mama yüzde 40 süt şeklinde besledim
sonradan sütüm arttı
şimdi yüzde 70 süt yüzde 30 mama gibi besliyorum

sabah okula giderken süt sağdım bıraktım, bir seans da mama vermesini söyledim kayınvalideme
okulda arkadaşlarımla vakit geçirdim
inanın terapi gibi geldi

merhaba kızlarr..dün kabustuu kabuss....sabah 5ten 10 a kadar agladılar, delırıcem sandım.annemın tansıyonu cıktı ben bıtkın düştüm...zar zor kucakta sallaya sallaya uyuyo gıbı oluyorlar, yere bırakır bırakmaz sıcrayarak uyanıp aglıyolar..allahım ne zaman bıtecek bu dıyıp durdum.. kızım kabızdı 4 gundur kaka yapmıyordu..o kadar ıkınıyor ve zorluyordu kı kuzum kendını dayanamadım fıtıl verdım( doktor 5 gune kadar mudahale ettırmıyor ama dayanacak gucu kalmadı mınıgımın....((
bu olanlar uzerıne nıhayet tavsıye ettıgı cmformıl 1 ı aldım..az once yedı ılk bakalım ne olacak.erımıyor mama ve bıberonu tıkadı.o acıdan kötü..

bgn hepatıt 2.asıyı da oldu.pzt 3 ası bırden olacakmıs, verem asısı dahıl..3 ası bırden cok degıl mı kızlarr???
yazacak o kadar cok seyım var kı ama yıne aglıyor mınıklerım, sımdılık hoscakalınn

Bende cepten takip ediyorum canim.benim ogullarimin ikiside aglamaya hazir.aciktilar agliyorlar doyuyorlar gazdan agliyorlar sonrada kucak istiyorlar.benimkilerin biride gecen hafta gulmeye basladi.diger oglum birkac gun once.uykularida kus gibi 10 dk uyuyorlar.bi uyaniyorlar sanki saatlerdir uyumus gibi.esimde bana takiliyor bebek var gibi diye.bide ben vucut olarak pek kilo almadim.sadece gobek olunca cok cirkin duruyor

benim doktorum kaka yapmadığı her 24 saatte bir fitil- gliserin kansuk- kullanabilirsin demişti. ilk zamanlar öyle yaptım. daha sonra uyarma yöntemiyle kakasını yatıdım. ama her gün tabi. sonra sonra kızım 3 günde bir hiç zorlanmadan rahatsız olmadan kendi kendine yapmaya başladı.
fitil zararsız aslında. ne bileyim ya doktorlar arasındaki bu farkı anlayamadım. çok ıkınmak ve ağlamak bebeklerde göbek fıtığına sebep oluyor. bence çok zorlama kızını. en az 2 günde bir fitil kullan derim. doktorlara kolay geliyor 5 gün kaka beklemek.
bizimkilerde sorun çıkmadı aşı konusunda. ateş düşürücü fitil atıp gitmiştim ben kızlarıma. ateşleri çıkmadıd çok şükür. bence kızların çok ağlıyora eve salıncak kur, kucakta sallayıp yorulma bence.

Son düzenleme:
Ben birde acayip çatladım hamileyken krem filan kullanmama rağmen kiloyu veririm de beni ençok çatlaklar endişelendiriyor

ben şu sallanan ana kucakların varya onlardan aldım çok rahat ettim tavsiye edrim ucuzda onlar 50-70 tl arası.

Canım göğüslerimi sürekli takip ediyorum günde üç dört defa sağıyoeum biberon konusunda tamamen haklısın ama sürekli gece kalkıp süt hazırlamak sterilize etmek zor gelmeye başlamıştı. Uykuyada çözüm bulmam lazım ama tam yatayım diyorum biri mızırdanıyor eşim bazen susturamıyor işleri dw oluyor yanımızda kimse yok gerçi istemiyorum da her kafadan ayrı ses. ..Böyle yorucu ama kafam rahat. Birde ne kadar emzirmem gerek onu bilebilsem Bebeklerw bırakasam meme çekmezsem kusuyorlar onbeş dk dinlenerek emince yeter diye düşünüyorum fikri olan varmı me yapmak lazım

nerelerdesin canım
epeydir görünmüyorsun?
büyüdüler mi kuzular?

Ablam geldi, bebişlere birlikte bakıyoruz canım. Buralardayım asında, kim ne yazmış sessiz takipteyim. Bebişlerim iyiler, çok şükür büyüyorlar. Facede fotolarını paylaştım dün, keşke sen de uğrasan oralara, bebişlerimizin büyümelerini hep birlikte takip ediyoruz.

benim bebeklerim 7 aylıklar ve biz oğlumda kabızlıktan çok çektik..taki comformil alana kadar. çocuğum fitilsiz asla yapamıyodu fitil vermek istemiyodum ama başka çarem kalmıyodu. comformile başladığımızın ertesi günü kendiliğinden yaptı ve biz çok mutlu olduk sonrada hergün düzenli bişekilde ıkınmadan kakasını yapmaya başladı. comformil evet biberonu tıkıyor..biz aventin akış ayarlı biberon ucunu almıştık..onun ucunda delik yok yarık var ve geçiş daha kolay..diğer biberon uçlarıyla veremezsin sürekli tıkar,mama gitmez bebek sinirlenir..

oğlum hep ilgiyi üzerine topluyor
algısı daha açık kızıma göre
gülücükleri sesli
sürekli mırıldanıyor
ve herkes tepki verdiği için daha çok onunla ilgileniyor
bu durum da beni üzüyor
kızımın pasif olmasını istemiyorum
ben de sürekli kızımla ilgileniyorum
bu sefer de oğlumla ben fazla ilgilenemiyorum
ve bu durum benim sinirlerimi yıpratıyor
için için kızım daha az seviliyor diye üzülüyorum

Ben sadece emziriyorum. Bebeklerim 5,5 aylık, ek gıdaya 5 aylık başladık o da karın doyurmaktan çok gıdaları tanısınlar diye. Bebeklerimi ben ilk günden beri her ağladığında besledim. Oğlum daha çok ağlıyodu onu beslediğimde kızım ağlamasa bile besliyordum. İlk 2 ay devamlı memedeydiler diyebilirim. Ama çok güzel kilo aldı ikisi de maşallah. Sonra memeyi çekmeyi öğrendiler, güçlendiler derken 2-3 saate kadar dayanmaya başladılar. Şimdi 3-4 saatte bir acıkıyorlar. Ama ben evde olduğumuzda her fırsat buldukça meme veriyorum. Doyduğunu nasıl anlıyosun dersen ağlamalarından ve kilo almalarından. ilk 3 ay 800 g alması gerekiyor. sonra 500-600 g yeterli. 15 günde bir aile hekimliğinde tarttırabilirsin. Ama ben sadece aydan aya kontrollerde tattırdım. Kilo alımlarını az çok anlıyordum. Oğlumun kilo alımı çok belliydi. Kızımda ilk aylar oğlumun gerisinde olmakla beraber iyiydi. Son iki aydır sınırdayız. Bide biberonu da almalarını sağla bence. Yanlarında olamadığında bıraktığın kişi biberonla besler. Ben memeyi bırakmasınlar diye biberon hiç vermedim, şimdi biberon almıyolar, biberona alıştırmaya çalışıyorum. Su falan içsinler diye. Emzirmek BANA GÖRE hem daha zevkli hem daha kolay. Sana da kolay gelsin :)

kızlar ben hiç mutlu değilim
moralim yok, mutsuzum, gerginim, sinirliyim
sanırım artık dayanacak gücüm kalmadı

mutlu olmak için netten saçma sapan alış veriş yapıyorum

senin paylaşımlarını görüyor ve sana da dua ediyoruz..eminim çok ii bi anne olma çabalarındandır bu mutsuzluğun..ama en ufak bi şüphen olmasın sen çok iyi bi annesin.bu dönem çoook zor bi dönem..ama geçecek.onlar büyüyünce diyeceksin ki ne boşunaymış üzüntülerim..hastanede mi kalıyosunuz?bi sorun mu var?ameliyet mı olacaklar?senin sağlık problemin mi var?hayır...hiç boşuna kendini üzme..eminim eşin de haline üzülüyodur..ve bu enerjin bebişlerini de etkiliyodur..benim 2. hamileliğim ve 36.haftam bugün doluyo..ben de çok stresliyim nasıl olacak diye..belki de sen gibi olurum ama biraz da güçlü olabilmek elimizde diye düşünüyorum.kal sağlıcakla..çok konuştuysam affola:)

Merhaba kizlar aylardir hic ugrayamadim araniza,benim bebelerin hic gunduz uykusu yok,hep ilgi istiyorlar eee oyle olunca da tuvalete bile gitmek bazen luks oluyor hepiniz iyisiniz bakiyorum da,Allah bu yazdiklariniz disinda dert vermesin insallah. Biz tam 5aylik olduk ama hala duzenimiz yok. Gece 1-2saat arayla uyaniyoruz. Gunduz uykumuz yok ama yinede mutluyuz
Canim aynisi bendede var,oglum kikir kikir guluyor etrafin ilgisini cekiyor kizim sakin sessiz sadece gulumsuyor. Annemler bile hep oglani kucaklarina aliyorlar. Kizim hep yatiyor ben almazsam kimse almiyor. Doktorumuz kiz kismi biraz daha buyuyunce cilveyle kendini sevdirir diyor. Bakalim ne olacak.
Kizlarrada benim bebekler emmeyi 3aylikken biraktilar. Sutum yetmedigi icin mama ve sagdigim sutle ifare ediyordum. Sut sagmaktan gogus uclarim kopacak hale geldi. Ve de git gide azaldi. Bebelerimi emzirmeye calisiyorum memeyi gorunce basbas bagiriyorlar. Basta cok uzuluyordum ama artik yapacak birsey yok anladim. Bu ay ek besinlere basladik ve yavas yavas sut aagmaktan vazgeciyorum. Mamayla devam edecegim artik. Sizde durumlar ne. Sutunuz hala ayni coklukta geliyor mu? Yemedigim icmedigim sey kalmadi ama benim sut hic artmadi, sutten kismetsizim sanirim

canim bende birakmak zorunda kaldim sut tamamen bitti bende cok uzuldum ama elden bisey gelmiyo...
gunduz benimkilerde hic uyumuyo desem yeridir uyumak icin cok agliolar yarim saat uyuyup kalkiyolar... uyutmak icin harcadigim emege zamana uzuluyprum...sonrada yeterki o kadarcik bile uyusunlar diyorum
ek gidaya bende basladim yorucu bi donem
Allah hepimize guc kuvvet versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…