2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
kolik asıl kendini 2. ayda gösyeriyor, daha doğrusu 2. ayda tavan yapıyor ve sonrada azalmaya doğru gidiyor. 2. ayda bunu yaşaman çok normal. allah kolyalık versin.

umarım böyle devam eder papatya. o 3-4 saatlik uyularında insan güzdüzse tüm işlerini yapabiliyor gece ise uyuyor güzelce. bunu duymayı çok istemiştim senden :)

Bundan sonra yavaş yavaş böyle olucak :) daha uzun uyacaklar geceleri :)

merhaba arkadaşlar ,
fırsat bulup giremiyorum akşama pestilim çıkmış oluyor..özledim sizleri fırsat bulunca yazıyım dedim ..benimkiler 5,5 aylık oldular bende tek başına bakanlardanım hemde çok uzaklarda ama 20 gün sonra artık buradaki hayatımız annmelrein yanına gidicem....yanlız bakmak çok zor şuara tükenmişlik sendromunda hissediyorum kendimi...katıyada geçtik işler daha da zorlaştı....eşimin yolunu dört gözle bekliyorum....geçen poyrazım rahatsızlandı ağlama krizi tuttu ilaç felan verdik doktor duş aldırın dedi duş alırken sağ tarafında sertlik hissettik hemen acile götürdük ama inmişti doktorlar fıtıktan şüphelendi eğer bir daha olursa gidicez ultrason çekecekler..poyraz çok hareketli emeklemeye başladı odayı fıldır fıldır dolanıyor...urazda aksine çok ağır hareket etsemmi etmesemmi diye düşünüyor kuzum....allahım anneler sabır bebişlerimize uzun güzel ömür versin....ikiz annelerini ancak ikiz anneleri anlar

bugün bende çok zorlandım
belim ağrıyor
utansamasam ağlayacaktım.... ama bebeklerim beni zayıf görsün istemedim ...daha küçükken ağlıyodum şimdi gözümün içine bakıyorlar
neyse akşam oldu eşim baktı rahatladım
bizi ancak biz anlarız kızlar

ek gıdaya geçen anneler
bebe büsküvisi vermiyorum ben ama bugün bebek ekmeği aldım
bunun hakkında ne düşünüyorsunuz...
bi de yemek sularına geçmedik daha bu nedenle rezene çayı biraz pekmezle vermeyi düşünüyıorm siz ekmeği nasıl veriyosunuz??

ben ağlıyorum canım
hem de sürekli neredeyse

sabret canım
yarın yardımcın geliyor

çok erken emeklemeye başlamışlar, maşallah. hepimiz şu an ek gıda konusunda sıkıntılıyız. zor bir süreç.
ben de tek başıma bakıyorum. şimdilik iyi gidiyor. büyük kız baya bir hareketlenmeye başladı. bugün ilk defa sırtüstüyken yüzüstü döndü ve kafasını kaldırdı. tehlikeli olmaya başladı. çekyatın üzerinde duruyorlardı bu zamana kadar. yere inme vakti geldi artık. zaten hafta sonu odalarına geçireceğiz. aynı yatakta yatırıyordum. artık sığmıyorlar. bundan sonra odalarında ayrı yataklarda yatacaklar. gün boyu odalarında vakit geçiririz. kucakta gezmeye bayılıyorlar tabi. gün içinde sırayla almaya çalışıyorum kucağıma. evi turluyoruz.
emeklemeye başlayınca daha az kucak istiyor değil mi? peki daha çok yorulup daha çok uyuyor mu? ya da gündüz uykusu nasıl etkilendi bundan. malum emeklediğine göre çevreyi keşfetme arzusuyla daha çok uyanık kalacaktır.

ben ağlıyorum canım
hem de sürekli neredeyse

sabret canım
yarın yardımcın geliyor

ve bakıcım geldi....
umduğum gibi olmadı ama malum kiler dolabım falan çok karışıktı
evi temizledi...
gün boyu bebeklere elini süremedi
ama ramazanda iş değil bebeklere bakar artık
pazartesi de iş yapsın bakalım
bugün yine çok yoruldum

ek gıda olarak muz veriyordum kabız gibi olmuşlardı
bugünde kaysı denedim ama oğlumun karnı ağrıdı ( çok pişmanım (
bebek ekmeğini de rezene çayı 1çay kaşığı pekmez ile verdim sevdiler kızım biraz zor yutsada

Arkadaşlar kaç ay birlikte yatıyorlar.hiç uyandırmıyorlsr mı birbirlerinş

ben sadece 1 aylıkken zorda kaldığımda yatırdım
şimdi ayrı yatırıyorum
hatta odam çok küçük olduğu için odalarında yatıyolar
odalarımız çok yakın bi de bebefon kullanıyorum
çok şükür bi sorun olmuyo

ben de her beslenme sonrasında degıl de gunde bıkac kez bı cay kasıgı kadar verıyorum

Arkadaşlar kaç ay birlikte yatıyorlar.hiç uyandırmıyorlsr mı birbirlerinş
bızımkıler 1 aya kadar hep bereber yattılar.beraber uyandı beraber uyuduşlar.ıkıncı ayda hıc bırbırlerıne tutmadı hareketlerı.bırbırılerını uyandırıyorlar

karnının ağrıdığını nasıl anladın
çünkü geçen gün benim oğluma da kayınvalidem yarım kayısı yedirmiş
ertesi gün 7 kere kaka yaptı canım benim
bağırsaklarını çok çalıştırdı yani

benim de yorgunluktan inan topuklarım ağrıdı
gün boyu mızmızlandılar
az uyudular
çok ağladılar
banyo yaptırdım da yorgunluktan sızdılar

benimkilerin iştahı azaldı gibi
acaba sıcaklar mı etkiliyor ne dersiniz?
sizler de böyle bir durum var mı?

ben iki aya kadar aynı yatakta yatırdım
sonra beşiklerini ayırdım ama beşikleri yine dip dibe

bir de ben bazen aynı yatağa koyuyorum
aralarında mesafe olsa bile zamanla öyle bir sokuluyorlar ki birbirine
o zaman bayılıyorum onlara

ne de olsa ikiz olmak kardeş olmaktan daha da öte

evet canım poyrazım erken başladı emeklemeye...yere ince yorgan seriyorum üzerine çarşaf tüm gün yerdeler....sık sık kısa süreli uykuları var en fazla 1 saat uyuyor...ama dönmeye başlayalı uykusunda çok uyanıyor hep dönmeye çalışıyor...geve uykumuz iyi 10-11 saat uyuyorlar.ben ek gıdaya meyveyle başladım sonra çorbe herşeyi 3 gün kuralıyla yedik yani 3 gün aynı gıayı yedi ..şimdi normale döndük yoğurt meyve ö,çorba muhallebi...herşey şimdilik yolunda bakalım ama pek su içmiyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…