2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Mrb kızlar, bende gelmeyeli uzun zaman olmuş, biraz kendinden bahsedeyim, benim paşalar 7 aylık oldu çok şükür, biz büyüttüysek herkes büyütür heralde, yaşarken zaman geçmiyo ama arkana bakrığında çok çabuk geçiyo, bütün minişler büyüyecek, biraz sabredin
Biz ek gıdalar,dönme uğraşları, kucak istekleri, gülüşler, kahkalar , yeri geldiğinde anneyi sinirlendirmelerle yuvarlanıp gidiyoruz
Daha emeklemiyoruz, ama büyük oğlum baya uğraş veriyo, küçüğüm geceleri çok mızmız, büyüdükçe uzun uyumaları lazım ama bizde uyku bozuldu tam tersi, kesintisiz uyumaları bana hayal gibi geliyo
İnş bayramdan sonra sünnet ettirmeyi düşünüyoruz kısmet olursa...
Geceleri yatakta fıldır fıldır dönüyolar:)
İlk zaman farklı zorlukları vardı, sanmayın ki büyüyünce bişeyler değişecek:) ama gözünüz korkmasın, her dönemin kendine özgü zorluğu ve güzelliği var, ama büyüdükçe tek bakmak zorlaşıyo...
Şimdilik böyleyiz herkese kolay gelsin, bol sütlü , bol gülücüklü günleriniz olsun
Bu arada sütede çok takılmayın, bünye mesrlesi, elinizden geleni yapın ama olmuyosada nasip deyin, mamalar gözünüzü korkutmasın, sağlıklı bebekleriniz olsun yeter

kayısı verdiğim gün 3-4 saat sonra huysuzlandı
çok gaz çıkardı
kıvrandı durdu sürekli
kucakta bile zor tuttum... bugün iyi...
hatta bugün meyve vermedim ara verdim

benimkiler de banyo yapınca uyumuyor desem
bu sıcaklarda banyodan gözüm korkuyor inan

benimkilerin iştahı azaldı gibi
acaba sıcaklar mı etkiliyor ne dersiniz?
sizler de böyle bir durum var mı?

benim oğluş sabah ilk kalktığında yemiyor ama bu uzun zamandır böyle hiç zorlamıyorum
mamasını yapıyorum yerse yiyo yemezse mızırdanınca veriyorum ...ki bu da en az 1-2 saat sonra oluyor
sıcak etkiledi kızım da arada yememeye başladı
ben çok takılmıyorum ilk zamanlardaki gibi
istedikleri kadar yiyorlar
sanırım ek gıdadan sonra rahat bi anne oldum
reddettikleri hiç bişey için zorlamıyorum bi kaç gün sonra paşa paşa yiyolar :))

basaaaakkk korkutma
hahahah bende artık bu durumun farkındayım
zamanla düzelecek diye bi hikaye yok
benimde kızım dönmeye başladı tekrar sırt üstü dönemiyo ağlayıp düzelttiriyor
oğlum elinden düşen herşey için ağlıyo ...arada veriyorum bazen vermiyorum
ek gıda zaten çok yorucu
bi de benimkiler kıskanmaya başladı :44: daha doğrusu oğlum :26: kızı kucağıma aldığımda yaygaraya başlıyo
yani zamanla daha zor ama inanın daha tatlı

Kızlar merhaba,
Salı günü doğum yaptım, daha yeni yeni toparlanıyorum, ciğerleri tam gelişmemiş benimkilerin, o nedenle şimdi yoğun bakımdalar, her gün gidip görüyorum, hiç emziremedim, süt emzirdikçe gelir diyorlar, benim henüz 1-2 damla geliyor, onu da pompayla sıkıyorum zaten, sütümün bol bol gelmesi için önerileriniz var mı, canım bu duruma çok sıkılıyor. Bir de genel anestezi oldum, şimdi kesiğin üst kısmından belime kadar sağ tarafımda bir yanma var, sanki oraya kızgın yağ dökülmüş gibi ağrıyor yürürken, bunu yaşayanınız oldu mu?

Canım inş en kısa zamanda bebişlerin yanına gelirler. Kaç haftalık doğdular? Kiloları ne kadardı? Birde ciğer geliştirici vurmuşlarnıydı sana?

Hayırlı olsun güle güle büyüt ve en kısa zamanda kavuşursunuz inşaallah bende genel olmuştum, bilirim o acının ne olduğunu inşaallah en kısa zamanda toparlanırsın...
Sütünün geç gelmesi normal, hiç stres yspma, be duyarsan ye iç, inşaallah faydasını görürsün, benim bildiklerim şunlar; öncelikle bol sıvı, komposto, mısır ekmeği, hurma, havuç, helva, semiz otu, mercimek, bol yeşillik ( ama nane, maydonoz, tere yeme) soğan, bulgur pilavı

basaaaakkk korkutma
hahahah bende artık bu durumun farkındayım
zamanla düzelecek diye bi hikaye yok
benimde kızım dönmeye başladı tekrar sırt üstü dönemiyo ağlayıp düzelttiriyor
oğlum elinden düşen herşey için ağlıyo ...arada veriyorum bazen vermiyorum
ek gıda zaten çok yorucu
bi de benimkiler kıskanmaya başladı :44: daha doğrusu oğlum :26: kızı kucağıma aldığımda yaygaraya başlıyo
yani zamanla daha zor ama inanın daha tatlı[/QUOTE]

Dosbacım ek gıda gerçekten çok yorucu, heleki yedikleri arttıkça, bazen kavga dövüş yiyoruz, zorlamayım diyorum, ama bazende dayanamıyırum, yemek konusunda mızmız, peşinde koşturan, ağzına zorla yemek tıkacağım çocuklar olmasın istiyorum
Seninkiler erken başlamış kıskanmaya:) bizde kıskançlık yok ama birini kucağa alıp sevince, öbürüde beni al dercesine bakıyo sadece, içim eriyo o zaman
Yardımcınla kolaylıklar diliyorum bu arada

Dosba bebe bisküvisine bende karşıydım ama sonra vazgeçtim,sabah, mamanın içine peynir , yumurta bebe bisküvisini katoyorum daha doyurucu oluyo, ekmeğe gelince bebek ekmekleri nerde satılıyo, markette göremedim, bende bugün kaçamak yaptım, ve kendi yediğimiz ekmeğin içinden doğradım çorbaya:) çok da güzel yrdiler

Dosba bizim dr. 1 yaşına kadar muz verme kabız yapar dedi, bende şeftali elma püresi veyorum, gayet güzrl oluyo, yoğurt veriyo muydun sen

Arkadaşlar kaç ay birlikte yatıyorlar.hiç uyandırmıyorlsr mı birbirlerinş

benimkilerin iştahı azaldı gibi
acaba sıcaklar mı etkiliyor ne dersiniz?
sizler de böyle bir durum var mı?
3. aydan sonra bebeklerde iştah kaybı oluyor. anne sütü artık daha doyurucu oluyormuş. hepimizde var o durum. gerçi sen mama da veriyorsun değil mi?
süper ya. deliksiz 10-11 saat uyuyorlar öyle mi? bizimkiler sabah akşam 8 buçuktan yedi buçuğa kadar uyuyorlar ama 2 kere kalkıyoruz süt içmeye. gece uykusu olsun da, dinlenelim, üstesinden geliriz alimallah herşeyin. umarım şu ek gıda konusunu sorunsuz atlatırım. gözümde büyüyor.
Merhaba arkadaşlar. Önerebileceğiniz süt sağma makinesi var mı,hangi markayı kullanıyorsunuz? Şimdiden tşk.
lansinoh kullanıyoruz çoğumuz. çok memnunuz. çift başlıklı olanından al derim.

tebrikler. umarım bebeklerin en kısa zamanda yanında olurlar. umarım ağrıların diner. benim kesik ağrısından başka ağrım olmamıştı. ha b,r de gazımı çıkaramadığım içi 3 gün zor geçti. kesik ağrısı, yanması da başka bir şey. geçmş olsun.süt olayı bünyesel bir şey. kiminde bol kiminde kıt ne yaparsa yapsın. humana stil tee içmeni öneririm. suyunu ihmal etme. dereotu, kuru incir de arttırıyormuş. sütün sağdıkça çoğalacak. 3 saatte bir sağ. 20 dakika boyunca sağ. sakın sektirme saatlerini. gece uykundan uyan sağ. göğüs ucu bakımını da iyi yap. kolay gelsin.

aman allahım yangın vaaarrrrrrrr dıyee bagırıcam kızlar dün tam bır kaos, tam bıra kabustu..bızımkıler sabah 8den sonra hıc uyumadılar desem( uyumadıkları gıbı bırde aksama dgru aglama krızıne gırdıler ne yaptıysak olmadı sakınlesmedıler.hava kararınca dısarı cıkaralım dedık yenı bebek arabamızla o da olmadı...yol boyu mızmızlandılar, agladılar( dua okuya okuya gıttım burnumuzdan geldı( gece 11 olunca kucuk kızım cıglık cıglıga aglamaya basladı ne yapacagımı sasrdm dünya basıma yıkılıyor sandım , cocuk catlayacak gıbı geldı cok kötüydü sonra garıbımın dermanı kalmadı nıhayet uyudu...oyle bı zaman oluyo kı su ıcmek bıle ımkansız oluyo benım ıcın..cogunlukla mama yedıklerı ve uyudukları zaman aglamıyolar daha sonraları hep aglayarak gecırıyorlar.cok uzgunummmmm.......

su an uyuyorlar ve bu benım ıcın mucıze gıbı bısey.

kızlar sormak ıstedıgım; mama ıle ılgılı..bızımkıler hep ıkı saatte ya da bır bucuk saatte yemek ıstıyorlar.mama doyuruyor onları sut ıle doymuyorlar bunu anladım.kılo basına 150 ml ıle carpıyoduk degıl mı?buna sut dahıl mıydı?ben dsureklı mama yapıyor halde buluyorum kendımı cok mu yıyorlar benımkıler sızce?buyuk kızım 80 ıle doyuyor kucuk kızım 60da kaldı...bır de mamayı hazırladıktan sonra kac saatte tuketmek gereklı bılıyormusunuz?:44:

kucuk kızım aglıyor ben yıne kacar gıbı cıkıyorum.bana dua edın kıazzlar

Dosbacım ek gıda gerçekten çok yorucu, heleki yedikleri arttıkça, bazen kavga dövüş yiyoruz, zorlamayım diyorum, ama bazende dayanamıyırum, yemek konusunda mızmız, peşinde koşturan, ağzına zorla yemek tıkacağım çocuklar olmasın istiyorum
Seninkiler erken başlamış kıskanmaya:) bizde kıskançlık yok ama birini kucağa alıp sevince, öbürüde beni al dercesine bakıyo sadece, içim eriyo o zaman
Yardımcınla kolaylıklar diliyorum bu arada[/QUOTE]

başaskcım benim oğlan kıskanıyo kız anlamıyo...
kıza mama verincede ağlıyo :)) artık kıskanmak mı mama derdi mi bilmem :))
ek gıda gerçekten zor

bebek ekmeği bebe büskivilerinin yanında satılıyor
cici bebenin var
bende rezene çayı yapıyorum içine 1 dilim ekmek 1 çay kaşığı pekmez... severek yiyor oğlum kızım zor yutuyor

Dosba bizim dr. 1 yaşına kadar muz verme kabız yapar dedi, bende şeftali elma püresi veyorum, gayet güzrl oluyo, yoğurt veriyo muydun sen

valla bende çok yerde kabız yapar diye okudum ama dr.un listesinde vardı yoğurtla veriyorum seviyorlar
kabız olmadılar ama ara verince daha iyi oluyor

şeftali elma muz havuç verdim sevdiler ama kaysı çok karın ağrısı yağtı oğlumda

papatya karpuz demiş ama bildiğim kadarıyla da karpuz ağır gelebilirmiş... sindirimi zormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…