2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Merhaba benımde 57 günlük ıkı oğlum var 6 gün oncesıne kadar annem yanımdaydı artık evine gitti ve annem gittiğinden beri benimkiler hiç durmuyorlar çok huysuzlar ikisi birden uyanıyor ikisi birden ağlıyorlar ne yapsam susturmuyorum çatlayacak gibi oluyorlar ve ben çok üzülüyorum onlara bakamıyormuş gibi çaresiz gibi hissediyorum ((

allah kolaylık versin benimde 6 aylık oğullarım var bende 1 aylık olduktan sonra tekbaşıma bakıyorum
ilk aylar çok zordu ikisi bir uyanır ağlar meme isterlerdi eşim evdeyken sorun olmuyotduda o işteyken çok zorlanıyordum sürekli kendimi yetersiz hissederdim
zamanla aynı anda ikisini beslemeyi öğrendim birine mememi verirken diğerini pusetine koyup biberon veriyordum işte öyle böyle bide baktımki 6 aylık olmuşlar herşey eskiye nazaran daha kolaylaştı

Insallah bende zamanla daha iyi olurum onlara bakmak konusunda aslında mamalarını yedırmeyı altlarını değiştirmeyi hiç aksatmıyorum ama ağlıyorlar işte

Insallah bende zamanla daha iyi olurum onlara bakmak konusunda aslında mamalarını yedırmeyı altlarını değiştirmeyi hiç aksatmıyorum ama ağlıyorlar işte

gaz sancıları oluyordur benim oğlumun biri saatlerce gaz sancısı çeker ağlar inlerdi ne uyur nede uyuturdu çok uykusuz geceler geçirdim bu 3 ay sürdü geçti şükür sende zamanla rahatlayacaksın

gunaydın anneler nasılsınız ? biz aksam yine acille gittik az bişey suyum geldi rahim 1 cm kendini açmış dogumu baslatıyodu serumla engelelyip ciger geliştiricinin ilk dozunu yaptılar .. catım agrıyo diodum sabah kalktıgımda o gene rahim açılıyormus onun agrısıymıs nerden bilebilirimki bebekelr baskı yapıyor sandım :S neyseki durduruldu dogum progestan ve magnezyum kullanmana rahmen acılman olmus dedi acil doktoru tek korkum acılmanın buyumesi iyiki su gelmişte gitmisim yoksa randevum cuma günüydü belki daha çok açılcaktı rahim allahım korudu bizi kolladı ... bide idrarda az bişey enfeksiyon cıktı daha öncede çıkmıstı ilaç kullanmadım geçti hazıran sonunda yapıldı tekrardan temizdi ama enfeksiyon yapmıs kasılarımda sancı dediler nst de sancı cıkıyodu hep kendi doktorum izinden döndu öğlenden sonra geliyormus bizi rahatlatır insallah ... bu kadar dikkat etmem ilaçlarımı kullanmama ve yatmama ragmen bu oldu ya ona uzuluyorum sakındıgım gözüme çop battı misali oldu

Milasis okudukca sizin için dua ediyorum inşallah ya vruların sakinleşirler de sende rahat edersın anne uykusunu alınca bebklere daha ıyı bakıyor ilgileniyor. Benım için ole diğer turlu agresıf olabılıyorum herşey gözüme batabılıyor.

Canım inş en kısa zamanda bebişlerin yanına gelirler. Kaç haftalık doğdular? Kiloları ne kadardı? Birde ciğer geliştirici vurmuşlarnıydı sana?

Tam 35 haftalık doğdular. 2100 ve 2400 kiloları. İki sefer toplam 4 doz ciğer geliştirici vuruldu. Sancılar 32. haftada göründü. Nidilat niyeyse vermedi doktorum ve sonuçta durum bu, ikisi de yoğun bakımdalar, gerçi gün geçtikçe düzeliyorlar ama yine de insanın içi kıyılıyor.

Peki bu acı yaklaşık ne kadar sürede geçiyor, ayağa kalktım mı başlıyor, yürüyüş yapmam gerek, onu da yaptırtmıyor, inş iyi haber verirsin

Teşekkürler cnm, humana içiyorum, bir de dr metpamid diye bir ilaç önerdi, yeni ona başladım, yan etkisi sütü artırmakmış, hamilelikten daha zormuş şu lohusalık

kızlarrrrrr
ek gıda harika bir şey
o kadar keyifle hazırlıyorum ki anlatamam
şimdi şeftali rendeledim
40 ar cc şeftali suyu hazırladım
bu iki hafta meyve suyu sonraki iki hafta püre vereceğim
bu arada doktora gitmedim
bütün bunları ana ata usulü veriyorum
biz de öyle büyüdük sonuçta
şu ana kadar karpuz ve şeftali suyu verdim
bayıla bayıla içtiler
dahasını da isteyip ağladılar hatta
onlara mama değil de meyve suyu vermenin tadı paha biçilemezmiş

bu arada günlük yoğurt mayaladım bugün
yarın yoğurda da başlayacağız biz

canım biliyorum aklın karışmış ama sakin olmaya çalış.
çok mama alan çocuklar kabız olabilir, anne sütünü artırmayı dene istersen. bana göre seni arıyorlar.
biliyorum kolay değil ama naçizane derim ki, her istediklerinde emzirmeye çalış.
anne sütü HER derde deva. sütün bileşimindekiler bir de süt emmenin verdiği etki bebeklerin sakinleşmesini sağlıyor. kolikde de böyle, ateşliyken de, diş çıkarırken de.

mama vereceksen de avent'in biberonların kullanımı gerçekten kolay oluyor. akış ayarlı hatta y kesikli emzikleri var mamaya özel avent'in. onları seçebilirsin: http://www................../2012/02/08/biberonla-ilgili-her-sey-2/
ben bu blogu cok okudum, bir suru bilgi edindim, sana da faydası olur umarım.

kolik sancısı 4. ay civarında kaybolur. bu dönemi atlatmanın en kolay yolu melekleri olabildiğince sinende tutmak. hatta mumkunse sling al onda taşı bebişleri, senin kokunu alsın sakinleşsinler.

umarım yardımcı olabilmişimdir canım.

Bayanlar selam, doğum yapalı 15 gün kadar oluyor, resmen kabus günler geçiriyorum. Sezaryen ağrılarım geçmedi, sadece dikiş yerleri değil dikişlerin olmadığı etrafındaki derilerim de içten avıyo, resmen yeni kesilmiş gibi sızım sızım acı çekiyorum. Baticon ile pansuman yapıp minoset kullanıorum ama bana mısın demiyor. Diğer konu bebekler, emziriyorum ancak doymuyorlar ve mama veriyoruz, uyku düzenleri de pek yok, geceleri uyuymotum neredeyse zombi gibiyim. Sorum şu olacak, sizin bebekler ilk günler kaç cc mama içiyorlardı? Ve kaç dakika emiyorlardı? Benimkiler 10 dk emip bırakıyorlar, sonra mama. Vriyorum 40 cc gibi. Cevaplarınızı bekliyorum. Bu arada çok ufak doğmadılar, kilolArı 3 kg ye yakındı, haftaları da 37 yi gördü ancak doymaları konusunda hala emin olamıyorum...

sanırım kolık oldular...15 saat boyunca aglayıp uyumadılar...cok zor durumdayım kızlar
yalnız değilsen eğer bebek arabasıyla gezmeye çık. ya da araban varsas bi arabayla gezdir gel. kesin uyurlar. üzüldüm haline şimdi. allah kolaylık versin. elektrik süpügesini aç. benimkiler etkileniyorlar onun sesinden. denemişsindir elektrik süpürgesi, fön falan. bunlar aklıma gldi. bende böyle problemler olmadı ama bildiklerim bu kadar maelsef.

geçmiş olsun canım. hiç mamaya başlamadım ben. çoğumuz da sağarak veriyoruz sütümüzü. belki çekemeiyorlardır sütü memenden. sağıp vermeyi denedin mi. şimdi mama da veriyorsun ya onlara biberondan çekmek kolay geliyor dolayısıyla memeni kuvvetli emmiyorlardır. biberonla aynı güçte çekiyorlardır. süt öylece akmayınca memeni bırakıyorlardır. bir de memenin peşinden mama geleceğini anlamışlardır artık. o yüzden memede çabuk pes ederler.
bence ortalama 3 kg bebek 60 ml süt içer gibi geliyor bana. mama ilavesiz tabi.
sağarsan belki mama da vermezsin.
kolay gelsin.

seni böyle görmek ne güzelllll
ama yoğurtta hayal kırıklığı yaşama :))))
çok şükür benimkiler güzel yiyor ama muz ekleyince çok daha güzel yiyorlar
arada katı çıksalarda muzda ısrar ettim şimdi çok şükür sorunumuz yok ,
ek gıda çok zevkli ama her öğünü sen hazırlkayıp yediriyorsan zamanla zorlaşıyor
meyve sularına benimkilerde bayılıyor ama iş sebze ve yoğurtta aynı olmayabiliyor
ekmek vb. şeyleri daha yavaş yediğimizi itiraf edeyim
ama bende çok keyif alıyorum senin adına çok sevindim

canım ev sauna gibi bebekler müthiş bunalıyor
eşimle saat 5 gibi parka gittik
ağaçların gölgesinde
1 saat uyudular
acıktılar
90 ar mama yediler hala sokaktalar
arabaları ile gezmeye bayılıyorlar
mahalleden çocuklara verdim
evimizin önünde gezdiriyorlar sürekli
tabi eşimde başlarında
eve girmeye hiç niyetleri yok
kucak da istemiyorlar sokakta
çocuk çok fazla
onları izliyorlar keyifle çok şükür

evet canım ek gıdayı tek başıma hazırlıyorum ve gerçekten inanılmaz keyif alıyorum
şimdilik meyve suyu
onlar şapuduk şupuduk içiyorlar ya
ben mest oluyorum
yarın elma suyu içecekler bakalım
sevecekler mi?

ben bu sene oruç tutmuyorum
kayınvalidemlere yemek hazırlıyorum şimdi de
sabaha kadar ben bakıyorum
sonra gündüz ben iki saat uyuduğumda da kayınvalidemle kayınpederim bakıyor
bugün onları çok yormuşlar
yazık bir uyudular
neredeyse 3 saattir uyanamadılar
oruçlu oruçlu mahvoldular
şimdi ben de yemek yapıyorum
çay ve salatayı da hazırlarsam tamam olacak

yoğudu sevmelerini çok istiyorum ya
anneleri ve babaları bayılıyor zira

diyorum ki dosba evde kendim ekmek yapayım
çünkü dışarıdan aldığımız ekmeğin içinde 17 çeşit katkı maddesi varmış
sonra o ekmeği kurutup blendırdan geçirip muzlu yoğudun içine katıp versem nasıl olur?
hem ekmeğe de alışırlar
ne dersin?

ben sütüm bittiği için oruçtum
çok şükür bugün yardımcıya bırakıp 2 saat uyudum şimdi de hemen yatacağım
oruçlu daha zor
benimkiler elma suyuna bayılıyo
muzlu yoğurtta çok seviyolar
şeftali favorimiz
inş. sende ek gıda ile huzuru bulacaksın
benimkilerde dışarıyı çok seviyo son 2 defadır eve gelince ağlıyolar
veee en çok çocukları seviyorlar nasılda anlıyorlar dimi??

canım bende beyaz ekmek vermek istemiyorum ama diğerlerini de sindiremiyorlarmış
hem dışardaki ekmekteki tuz oranı yüksek böbrekleri süzmeyebilirmiş... yani beyaz ekmeği bende yedirmiyorum
bebek ekmeği aldım ama içime sinmiyor... işin aslı oğlum bayılarak yiyor
evde yapma fikri çok güzel... kurutmana gerek yok bence direk içini çıkar yoğurtla veya rezen ıhlamur gibi çaylarla verebilirsin
taze taze yedirirsin
biliyosundur ama hatırlatayım dondurucudan hiç bişey yedirme bi de konserve ...
ekmeği de günlük yapıp yedirebilirsin yada 2 günlükten bişey olmaz
kaşık mama denedin mi??
ben aptamilin kaşık mamalarını tavsiye ederim biraz daha uzun tok tutuyor
tabii ilk başta herşeyden azar azar ver...
alerji olup olmadıklarını anlamak içinde 1 günde 1den fazla yeni ek gıda deneme
ben 1 günde 3 öğün ek gıda verebiliyorum artık

sabah yoğurt
öğlen meyve veya sebze püresi
akşam kaşık mama veya ekmekli karışım

çoook kolaylıklar diliyorum
ben artık yatayım gece çok yorucu oluyor
ii geceler

canım ya o kadar mama yedirdim ki
ek gıda da yedirmek istemiyorum
o yüzden hazır kaşık mamalarına mesafeliyim
ama şimdilik
sonra ne olur bilemiyorum
bilgilendirmelerin için sağol canım

suyu az az veriyordum ama
Ankara o kadar sıcak ki anlatamam
ben bu kadar yanıyorsam onlar da yanıyorlardır dedim
bugün 20 şer cc su verdim
lıkır lıkır içtiler ve sakinleştiler sanki
yatmadan önce 5 cc daha verdim

verme nedenime gelince
çünkü çişleri bariz şekilde azaldı
ben de buna bağladım
eskiden sabahları epey ağır bir çişli bezimiz olurdu
bir kaç gündür neredeyse kuru bezle kalkıyorlardı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…