- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.161
Merhaba benımde 57 günlük ıkı oğlum var 6 gün oncesıne kadar annem yanımdaydı artık evine gitti ve annem gittiğinden beri benimkiler hiç durmuyorlar çok huysuzlar ikisi birden uyanıyor ikisi birden ağlıyorlar ne yapsam susturmuyorum çatlayacak gibi oluyorlar ve ben çok üzülüyorum onlara bakamıyormuş gibi çaresiz gibi hissediyorum((
Gercekten mi yaaaa bende içim çok rahattı yeni aldım daha kullanmadım eğer öyle diyorsan değiştireyim yaaaaaaa
allah kolaylık versin benimde 6 aylık oğullarım var bende 1 aylık olduktan sonra tekbaşıma bakıyorum
ilk aylar çok zordu ikisi bir uyanır ağlar meme isterlerdi eşim evdeyken sorun olmuyotduda o işteyken çok zorlanıyordum sürekli kendimi yetersiz hissederdim
zamanla aynı anda ikisini beslemeyi öğrendim birine mememi verirken diğerini pusetine koyup biberon veriyordum işte öyle böyle bide baktımki 6 aylık olmuşlar herşey eskiye nazaran daha kolaylaştı
Insallah bende zamanla daha iyi olurum onlara bakmak konusundaaslında mamalarını yedırmeyı altlarını değiştirmeyi hiç aksatmıyorum ama ağlıyorlar işte
Milasis okudukca sizin için dua ediyorum inşallah ya vruların sakinleşirler de sende rahat edersın anne uykusunu alınca bebklere daha ıyı bakıyor ilgileniyor. Benım için ole diğer turlu agresıf olabılıyorum herşey gözüme batabılıyor.aman allahım yangın vaaarrrrrrrr dıyee bagırıcamkızlar dün tam bır kaos, tam bıra kabustu..bızımkıler sabah 8den sonra hıc uyumadılar desem ( uyumadıkları gıbı bırde aksama dgru aglama krızıne gırdıler ne yaptıysak olmadı sakınlesmedıler. hava kararınca dısarı cıkaralım dedık yenı bebek arabamızla o da olmadı...yol boyu mızmızlandılar, ag ladılar ( dua okuya okuya gıttım burnumuzdan geldı ( gece 11 olunca kucuk kızım cıglık cıglıga aglamaya basladı ne yapacagımı sasrdm dünya basıma yıkılıyor sandım , cocuk catlayacak gıbı geldı cok kötüydü sonra garıbımın dermanı kalmadı nıhayet uyudu...oyle bı zaman oluyo kı su ıcmek bıle ımkansız oluyo benım ıcın..cogunlukla mama yedıklerı ve uyudukları zaman aglamıyolar daha sonraları hep aglayarak gecırıyorlar.cok uzgunummmmm.......
su an uyuyorlar ve bu benım ıcın mucıze gıbı bısey.
kızlar sormak ıstedıgım; mama ıle ılgılı..bızımkıler hep ıkı saatte ya da bır bucuk saatte yemek ıstıyorlar.mama doyuruyor onları sut ıle doymuyorlar bunu anladım.kılo basına 150 ml ıle carpıyoduk degıl mı?buna sut dahıl mıydı?ben dsureklı mama yapıyor halde buluyorum kendımı cok mu yıyorlar benımkıler sızce?buyuk kızım 80 ıle doyuyor kucuk kızım 60da kaldı...bır de mamayı hazırladıktan sonra kac saatte tuketmek gereklı bılıyormusunuz?:44:
kucuk kızım aglıyor ben yıne kacar gıbı cıkıyorum.bana dua edın kıazzlar
Canım inş en kısa zamanda bebişlerin yanına gelirler. Kaç haftalık doğdular? Kiloları ne kadardı? Birde ciğer geliştirici vurmuşlarnıydı sana?
Peki bu acı yaklaşık ne kadar sürede geçiyor, ayağa kalktım mı başlıyor, yürüyüş yapmam gerek, onu da yaptırtmıyor, inş iyi haber verirsinHayırlı olsun güle güle büyüt ve en kısa zamanda kavuşursunuz inşaallahbende genel olmuştum, bilirim o acının ne olduğunu inşaallah en kısa zamanda toparlanırsın...
Sütünün geç gelmesi normal, hiç stres yspma, be duyarsan ye iç, inşaallah faydasını görürsün, benim bildiklerim şunlar; öncelikle bol sıvı, komposto, mısır ekmeği, hurma, havuç, helva, semiz otu, mercimek, bol yeşillik ( ama nane, maydonoz, tere yeme) soğan, bulgur pilavı
Teşekkürler cnm, humana içiyorum, bir de dr metpamid diye bir ilaç önerdi, yeni ona başladım, yan etkisi sütü artırmakmış, hamilelikten daha zormuş şu lohusalıktebrikler. umarım bebeklerin en kısa zamanda yanında olurlar. umarım ağrıların diner. benim kesik ağrısından başka ağrım olmamıştı. ha b,r de gazımı çıkaramadığım içi 3 gün zor geçti. kesik ağrısı, yanması da başka bir şey. geçmş olsun.süt olayı bünyesel bir şey. kiminde bol kiminde kıt ne yaparsa yapsın. humana stil tee içmeni öneririm. suyunu ihmal etme. dereotu, kuru incir de arttırıyormuş. sütün sağdıkça çoğalacak. 3 saatte bir sağ. 20 dakika boyunca sağ. sakın sektirme saatlerini. gece uykundan uyan sağ. göğüs ucu bakımını da iyi yap. kolay gelsin.
bır de sormak ıstedıgım, bızımkıler ıkı saatte bır beslenıyorlardı ama sımdı doymuyorlar sankı.süt ve mama mıktarını artırdım ama onu da yemıyorlar...1,5 saatte bır versem yıyorlar...bazen saat bası ıstedıklerı oluyor anlayamadım.sımdı bebegın ac olup olmadıgını meme aranmasından anlayabılırsın demıstı bana.eger ellerını agzına ıstahla sokup bagıra cagıra aglarsa ve ıkı saat gecmısse cok rahat ac oldugu ıcın agladıgını anlıyorum.ama son gunlerde bunlar sureklı aglıyorlar.ben gazdan mı aclıktan mı doymadı ondan mı aglıyor anlayamadım...kucagıma alınca sureklı tenıme degıp meme arıyorlar.tok olduklarını dusunsem de , yenı doyurmus olsam da sureklı meme aranıyorlar.sımdı sızce neden bu?? doktora sorsam bın laf işitirim.dün aşı olduktan sonra, pazartesı 3 aşı bırden olacakmıs, zaten burası sıcak, ateslerı cıkarsa calpol içirip geleyım mı, asıdan sonra mı vereyım dedım de, adam bana " kım dıyor bunları yaaa nerden uyduruyorsunuz " dıye bön bön baktı....ebe söylemıstı halbukı, burdan da okuyorum zaten...nesı yanlıstı kı bunun? sankı bana lütfedıyormus gıbı surup yazdı gönderdi bın bır edayla....vallahı tecrubesızlık kötü şey ıste, burası olmasaydı ne yapardım bılmıyorum:26:
istediklerdün vermeye basladım mamayı ama asıdan mı yoksa gazdan kabızlıktan mı bılmıyorum, ok huysuzlandılar...gece zar zor uyudular.ıkındılar mızırdandılar agladılar..sabahı zor ettım.yalnız tadını sevmedıler galıba.iştahla 60 ml ıcen cocuk 30-40 anca içti.delıgını tıkadı bıberondan zor gecıyor yoruldu ondan mı yarım bıraktılar bılmıyorum.bır de sıcaklık ayarlamasını ben ne sıcak ne soguk bır sekılde yapıordum oncekı mamada ama sımdı bu comformılde su ılıkken erımıyor mama...baya sıcak suyla yapsam ılıtsam erıtsem olmaz mı kı?hep tanecıkler kaldı..bır de onu hazırlayana kadar kıyametı koparıyorlar...benım bıberonum dr.browndu..ona avent uyar mı ki...gıdıp alıcam bugun denıycem cunku bu sekılde olmuyor
kızlar bu gaz kolık kabızlık konuları ne zaman bıtıyor? pis gaz yaaa, nerden cıkmıs bu gaz , eskı bebklerın gazları mı yoktu , kolık falan ne bunlar perısan oldu bebekler...annem bızım zamanımızda yedırıp ıcırıp yatırıyorduk, kolık falan duymadık kızım bız dıyor .
yalnız değilsen eğer bebek arabasıyla gezmeye çık. ya da araban varsas bi arabayla gezdir gel. kesin uyurlar. üzüldüm haline şimdi. allah kolaylık versin. elektrik süpügesini aç. benimkiler etkileniyorlar onun sesinden. denemişsindir elektrik süpürgesi, fön falan. bunlar aklıma gldi. bende böyle problemler olmadı ama bildiklerim bu kadar maelsef.sanırım kolık oldular...15 saat boyunca aglayıp uyumadılar...cok zor durumdayım kızlar
Bayanlar selam, doğum yapalı 15 gün kadar oluyor, resmen kabus günler geçiriyorum. Sezaryen ağrılarım geçmedi, sadece dikiş yerleri değil dikişlerin olmadığı etrafındaki derilerim de içten avıyo, resmen yeni kesilmiş gibi sızım sızım acı çekiyorum. Baticon ile pansuman yapıp minoset kullanıorum ama bana mısın demiyor. Diğer konu bebekler, emziriyorum ancak doymuyorlar ve mama veriyoruz, uyku düzenleri de pek yok, geceleri uyuymotum neredeyse zombi gibiyim. Sorum şu olacak, sizin bebekler ilk günler kaç cc mama içiyorlardı? Ve kaç dakika emiyorlardı? Benimkiler 10 dk emip bırakıyorlar, sonra mama. Vriyorum 40 cc gibi. Cevaplarınızı bekliyorum. Bu arada çok ufak doğmadılar, kilolArı 3 kg ye yakındı, haftaları da 37 yi gördü ancak doymaları konusunda hala emin olamıyorum...
kızlarrrrrr
ek gıda harika bir şey
o kadar keyifle hazırlıyorum ki anlatamam
şimdi şeftali rendeledim
40 ar cc şeftali suyu hazırladım
bu iki hafta meyve suyu sonraki iki hafta püre vereceğim
bu arada doktora gitmedim
bütün bunları ana ata usulü veriyorum
biz de öyle büyüdük sonuçta
şu ana kadar karpuz ve şeftali suyu verdim
bayıla bayıla içtiler
dahasını da isteyip ağladılar hatta
onlara mama değil de meyve suyu vermenin tadı paha biçilemezmiş
bu arada günlük yoğurt mayaladım bugün
yarın yoğurda da başlayacağız biz
seni böyle görmek ne güzelllll
ama yoğurtta hayal kırıklığı yaşama :))))
çok şükür benimkiler güzel yiyor ama muz ekleyince çok daha güzel yiyorlar
arada katı çıksalarda muzda ısrar ettim şimdi çok şükür sorunumuz yok ,
ek gıda çok zevkli ama her öğünü sen hazırlkayıp yediriyorsan zamanla zorlaşıyor
meyve sularına benimkilerde bayılıyor ama iş sebze ve yoğurtta aynı olmayabiliyor
ekmek vb. şeyleri daha yavaş yediğimizi itiraf edeyim
ama bende çok keyif alıyorum senin adına çok sevindim
seni böyle görmek ne güzelllll
ama yoğurtta hayal kırıklığı yaşama :))))
çok şükür benimkiler güzel yiyor ama muz ekleyince çok daha güzel yiyorlar
arada katı çıksalarda muzda ısrar ettim şimdi çok şükür sorunumuz yok ,
ek gıda çok zevkli ama her öğünü sen hazırlkayıp yediriyorsan zamanla zorlaşıyor
meyve sularına benimkilerde bayılıyor ama iş sebze ve yoğurtta aynı olmayabiliyor
ekmek vb. şeyleri daha yavaş yediğimizi itiraf edeyim
ama bende çok keyif alıyorum senin adına çok sevindim
canım ev sauna gibi bebekler müthiş bunalıyor
eşimle saat 5 gibi parka gittik
ağaçların gölgesinde
1 saat uyudular
acıktılar
90 ar mama yediler hala sokaktalar
arabaları ile gezmeye bayılıyorlar
mahalleden çocuklara verdim
evimizin önünde gezdiriyorlar sürekli
tabi eşimde başlarında
eve girmeye hiç niyetleri yok
kucak da istemiyorlar sokakta
çocuk çok fazla
onları izliyorlar keyifle çok şükür
evet canım ek gıdayı tek başıma hazırlıyorum ve gerçekten inanılmaz keyif alıyorum
şimdilik meyve suyu
onlar şapuduk şupuduk içiyorlar ya
ben mest oluyorum
yarın elma suyu içecekler bakalım
sevecekler mi?
ben bu sene oruç tutmuyorum
kayınvalidemlere yemek hazırlıyorum şimdi de
sabaha kadar ben bakıyorum
sonra gündüz ben iki saat uyuduğumda da kayınvalidemle kayınpederim bakıyor
bugün onları çok yormuşlar
yazık bir uyudular
neredeyse 3 saattir uyanamadılar
oruçlu oruçlu mahvoldular
şimdi ben de yemek yapıyorum
çay ve salatayı da hazırlarsam tamam olacak
yoğudu sevmelerini çok istiyorum ya
anneleri ve babaları bayılıyor zira
diyorum ki dosba evde kendim ekmek yapayım
çünkü dışarıdan aldığımız ekmeğin içinde 17 çeşit katkı maddesi varmış
sonra o ekmeği kurutup blendırdan geçirip muzlu yoğudun içine katıp versem nasıl olur?
hem ekmeğe de alışırlar
ne dersin?
ben sütüm bittiği için oruçtum
çok şükür bugün yardımcıya bırakıp 2 saat uyudum şimdi de hemen yatacağım
oruçlu daha zor
benimkiler elma suyuna bayılıyo
muzlu yoğurtta çok seviyolar
şeftali favorimiz
inş. sende ek gıda ile huzuru bulacaksın
benimkilerde dışarıyı çok seviyo son 2 defadır eve gelince ağlıyolar
veee en çok çocukları seviyorlar nasılda anlıyorlar dimi??
canım bende beyaz ekmek vermek istemiyorum ama diğerlerini de sindiremiyorlarmış
hem dışardaki ekmekteki tuz oranı yüksek böbrekleri süzmeyebilirmiş... yani beyaz ekmeği bende yedirmiyorum
bebek ekmeği aldım ama içime sinmiyor... işin aslı oğlum bayılarak yiyor
evde yapma fikri çok güzel... kurutmana gerek yok bence direk içini çıkar yoğurtla veya rezen ıhlamur gibi çaylarla verebilirsin
taze taze yedirirsin
biliyosundur ama hatırlatayım dondurucudan hiç bişey yedirme bi de konserve ...
ekmeği de günlük yapıp yedirebilirsin yada 2 günlükten bişey olmaz
kaşık mama denedin mi??
ben aptamilin kaşık mamalarını tavsiye ederim biraz daha uzun tok tutuyor
tabii ilk başta herşeyden azar azar ver...
alerji olup olmadıklarını anlamak içinde 1 günde 1den fazla yeni ek gıda deneme
ben 1 günde 3 öğün ek gıda verebiliyorum artık
sabah yoğurt
öğlen meyve veya sebze püresi
akşam kaşık mama veya ekmekli karışım
çoook kolaylıklar diliyorum
ben artık yatayım gece çok yorucu oluyor
ii geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?