2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
ben suyu gün içinde veriyorum bi kaç kez ama akşam üstü çok veriyorum
kızım içiyor oğlumda dün çok şükür içti... nihayet yandığını anladı yavrum
kızım suluktan içiyor oğluma ise en son çare bardakla veriyorum
kaşıktan içirmedim çünkü kaşıkla aramız iyi ...suyu sevmiyor kaşıktan uzaklaşmasın istiyorum
kaşık mama alternatif oluyor ... bi de ek gıda doymak için değil şimdilik ama kaşık mama biraz tutuyor
bende kavanoz meyvelere karşıyım heralde hiiiç kullanmam (inşallah)

Kızlar merhaba... Uzun zamandır giremiyorum çünkü izmire anneme geldim,bebiklerimlede hergüne denize giriyoruz kızım denizi çok sevdi,suda nasıl yüzme taklidi yapıyor görmelisiniz zannedersiniz ki kırk yıllık yüzücü :))) ama oğluşum pek sevmedi su soğuk geliyo ona.
Dosbacım aramızda ek gıdaya erken başlayan biri olarak sana sormak istedim ben bu işi nasıl yapıcam bilemedim bi doktor başla diyor, biri başlama diyor.ama bende başlamak istiyorum artık,sence önce meyvelerden mi başlasam? Kızlar tabi sizlerde fikir verirseniz konu ile ilgili olarak çok sevinirim

Bu arada face de ikiz anneler grubunda bizden kimler var, geçen hafta pazar Ankara da ikiz anneleri toplanmayı düşünüyordu,herkes isimleriyle girdiği için tanımamıyorum ben kimseyi.

Kızımın reflüsü var ve son zamanlarda çok huzursuz comformil kullanıyorduk Dr umuz aptamil ar verdi epey yoğun kıvamlı bir mama kullanan var mı

canım sendemi ikiz anne adayısın kaçıncı haftadasın bende ikizlere hamileyim bende çok korkuyorum şuan 23 haftalık hamileyim cvp yazarsan sevinirim

canım önce sebze püresi ile başla meyve ile başlarsan sebzenin tadını beğenmezler.tabi şeker ve tuz koymuyoruz pürelere:) yoğurtta verebilirisn tabi tüm bunlara 2-3 çay kaşığı ile başlayıp zamanla arttırmanı tavsiye ederim.

bi çoğunuz bebkelrin çok huzursuz olmasından şikayetçi böyle durumlarda ılık bi duş aldırın bence.yada çok sıcak geliyor olabilir ince giydirin bebeleri.allah kolaylık versin.

canım sendemi ikiz anne adayısın kaçıncı haftadasın bende ikizlere hamileyim bende çok korkuyorum şuan 23 haftalık hamileyim cvp yazarsan sevinirim

sakin olun kızlar en riskli haftalar geride kalmış.bende 32 de doğum yaptım 22 gün hastanede kaldık ama çok şükür iyiler.biraz zor geçer ilk haftalar ama yeterki iyi olsunlar değilmi.

1 yaşyan önce muz ve bal verilmiyor diye biliyorum dosbaa arastırdınmı iyice.

nasılsın canım?
bugün ne yedirdin kuzularına?

iyiyim canım sağol
dün yazmışsın bugün cevaplayayım
muzlu yoğurt
şeftali
kaşık mama
ama yarın hafif bi tarhana çorbası denemeyi düşünüyorum hava çok sıcak diye ertelemezsem

3 gündür elma suyu veriyorum kaşıkla yarın şeftali mi versem kayısı mı ne tavsiye edersiniz?

şeftaliii.... canım ben kaysı denedim ama oğlum mahvoldu kuzum çok karnı ağrıdı
tabii her bebek aynı değil kızım pek etkilenmedi çünkü az yedirebilmiştim
kaysıya biraz mesafeliyim artık

öncelikle meyve sularından başladım ben
elmayı cam rendeden geçir...sonrada tülbentle süz...
ilk gün 1 çorba kaşığı kadar sakın fazla verme... benim kız vermiyosun diye çok ağlamıştı :))
sonra havuç suyu
sonra yoğurt
sanro muz ve şeftali
muza dikkatli yaklaş eğer kabız olurlarsa kesmelisin
ben biraz zorlansalarda alıştırdım dr.um öyle smlemişti
sonra sebze püresi...
ilk önce patates ve havucu haşla 1 çay kaşığı zeytinyağ ekle blendır et
tuz yok katı pişir
sonra bu sebzelere alışınca kabak bezelye vb. ekleyebilirsin
bu arada kabak alerjik bi sebzeymiş ben çok az katıyorum
1 yaşa kadar tuz yok diyorlar ama ben sanırım 9.aydan sonra lezzetleri ayırt etsin diye çok az tattırabilirim
şimdi bebek ekmeği falanda ekledim menüye...zaten bi süre sonra annelerimizin tavsiyelerine geliyoruz :))

Bu arada face de ikiz anneler grubunda bizden kimler var, geçen hafta pazar Ankara da ikiz anneleri toplanmayı düşünüyordu,herkes isimleriyle girdiği için tanımamıyorum ben kimseyi.
canım ben bi türlü guruba katılamadım (
iletişim bilgilerimi eklesem beni de ekler misiniz

1 yaşyan önce muz ve bal verilmiyor diye biliyorum dosbaa arastırdınmı iyice.
canım bal kesinlikle verilmiyor
muz kabızlık yaptığı için verilmiyor dr.um dene zorlanırlarsa kes dedi
ama benimkiler seviyor
yanlış mı anladım diye eve gelince dikkatlice baktım listemizde var
bende veriyorum
süt şeker tuz bal karpuz çilek portakal bunlardan sakınmam gerektiğini biliyorum

kızım yoğurda oğlum şeftali püresine bayıldı

maşallaaaaahhhh
meyveler genelde sıkıntı olmuyor
sebze ve yoğurta alıştırmak biraz zor olabiliyor

yarın elma suyu içip ve yoğurt yiyeceğiz inşallah

geçen ay elma suyu veriyordum ama bu ay güzel elma bulamadım
sonrada şeftaliyi çok sevdiler
muz ve şeftaliyle devam ediyorum ben
zaten ilk lokmalarına bayılıyorum
anlamaya çalışıyorlar o yüz ifadeleri beni benden alıyor :))
bakalım bugün tarhana çorbasını sevecekler mi???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…