- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.201
Aslında sagıp verdim birkaç kez ama çok huzuesuzluk yaptılar, kucağımda uyumaya çalıştılar yani kokumu aradılar ben de sağıp vermedim, her istediklerinde emziriyorum ama bütün günüm böyle geçiyor ve bitmiyor bi türlü.. Neredeyse 24 saat emziriyorum gibi oluyor, bir de bir iki gündür oğlan nerdeyse hiç emmek istemiyo, resmen memeyle kavga ediyor, dediğin gibi biberondan mama içmeye alıştı. Bir düzen oluşturaöadık şidilik hayırlısı olsun ama çok yorgunum haliyle. Sizler sadece sağıp mı veriyosunuz? Bir de kaç saatte bir sağıyorsunuz? Sağıp verenlerden cevap alabilir miyim, teşekkürler şimdiden[/QUOTE]geçmiş olsun canım. hiç mamaya başlamadım ben. çoğumuz da sağarak veriyoruz sütümüzü. belki çekemeiyorlardır sütü memenden. sağıp vermeyi denedin mi. şimdi mama da veriyorsun ya onlara biberondan çekmek kolay geliyor dolayısıyla memeni kuvvetli emmiyorlardır. biberonla aynı güçte çekiyorlardır. süt öylece akmayınca memeni bırakıyorlardır. bir de memenin peşinden mama geleceğini anlamışlardır artık. o yüzden memede çabuk pes ederler.
bence ortalama 3 kg bebek 60 ml süt içer gibi geliyor bana. mama ilavesiz tabi.
sağarsan belki mama da vermezsin.
kolay gelsin.
Aslında sagıp verdim birkaç kez ama çok huzuesuzluk yaptılar, kucağımda uyumaya çalıştılar yani kokumu aradılar ben de sağıp vermedim, her istediklerinde emziriyorum ama bütün günüm böyle geçiyor ve bitmiyor bi türlü.. Neredeyse 24 saat emziriyorum gibi oluyor, bir de bir iki gündür oğlan nerdeyse hiç emmek istemiyo, resmen memeyle kavga ediyor, dediğin gibi biberondan mama içmeye alıştı. Bir düzen oluşturaöadık şidilik hayırlısı olsun ama çok yorgunum haliyle. Sizler sadece sağıp mı veriyosunuz? Bir de kaç saatte bir sağıyorsunuz? Sağıp verenlerden cevap alabilir miyim, teşekkürler şimdiden
maş. hiloş dişleri de çıkmış ..merbaha kızlar..az önce 5.ay kontrolümüz vardı.oğlum 6600 gr 62 cm kızım 6300 gr 63 cm :) doktor kilolarını ve gelişimlerini 32 haftalık doğan bebeklere göre çok beğendi..anne sütünün hala yetmesine 1 öğün mama verdiğime inanamadı.ek gıda için 1 ay daha bekliyeceğiz,kilo alımları iyi olduğu için dedi..bu arada kızımın alttan 2 dişi çıktı:) oğlanında üstten 1 tane geldi gelicek:) diş konusunda aceleci çıktı benimkiler:) maşallah huysuzlukta yapmadılar..
tek bakanlar uyutma ve besleme konusunda sorun yaşıyorlar anladığım kadarıyla.ben sağarak verdiğim için yanlız baktığım günlerde pek sorunum olmuyor hala daha 2,5-3 saatte bir beslenme gibi bi düzenimiz var bizim,beslenme saatleri yaklaştığında ben zaten hazır hale getirdiğim için hiç ağlamıyorlar.uyuturkende birini ana kucağında sallıyorum birinide dizimde minderde eğer gerçekten uykuları varsa 10 dakikada uyuryorlar.benimkilerde akşamüstü coşuyır kucak istiyorlar gezmek istiyorlar o saatlerde evde zaten bikaç kişi oluyor çok zorlanmıyorum.akşam 9da besliyorum 10 gibi uyuyorlar gece 2 de annem besliyor sırayla sonra bir daha sabah saat 7 de uyanıyorlar..biz gece bi sorun yaşamıyoruz maşşalh şimdilik.ben şu ucuz ana kucaklarından bi tane var çok işimi görüyor.sevdilerde.belki işinizi görür tavsiye ederim.
delikız albilda nın face grubuna eklenmesi olayını nasıl çözeriz.
bebekleri ağlatacaksınız başka türlü alıştıramazsınız ,ağlarlar ama zamanla alışırlar ,benim oğlum hala ağlıyor ,uykudan geberiyor ama yatağa koyunca başlıyor ağlamaya ,ben de kapısını kapatıp bırakıyorum ,5 dakika ağlıyor sonra uyuyor ,kendi kendilerine uyumayı öğrenmeleri şart ,ağlasa da ağlatacaksınız,ben tek bakıyorum çok uğraştım hala uğraşıyorum :))
oğlum 1-2 gün akşam krize giriyordu kucağımda sakinleşiyordu kucağımda uyuttum ,baktım ki hemen alışıyor aynı şeyi istiyor ,attım yatağa ,ağladı ağladı sonra sustu uyudu :))
biraz gaddar olmak lazım :)
yeni süt sağmaya başlayanlar 3 saatte bir sağın ,zaten zamanla 4-5-6 saate çıkarsınız :))[/QUO
benımkılerde oyle , cok uykuları var gozlerı kıpkırmızı oluyor bazen aglyorlar, zar zor uyutsam yataga koyar koymaz uyanıyorlar.bu boyle saatlerımızı alıyor...aglatmak lazım , haklısınız yoksa ben aglayacagım bu gıdısle hem de cokk:44:
merbaha kızlar..az önce 5.ay kontrolümüz vardı.oğlum 6600 gr 62 cm kızım 6300 gr 63 cm :) doktor kilolarını ve gelişimlerini 32 haftalık doğan bebeklere göre çok beğendi..anne sütünün hala yetmesine 1 öğün mama verdiğime inanamadı.ek gıda için 1 ay daha bekliyeceğiz,kilo alımları iyi olduğu için dedi..bu arada kızımın alttan 2 dişi çıktı:) oğlanında üstten 1 tane geldi gelicek:) diş konusunda aceleci çıktı benimkiler:) maşallah huysuzlukta yapmadılar..
tek bakanlar uyutma ve besleme konusunda sorun yaşıyorlar anladığım kadarıyla.ben sağarak verdiğim için yanlız baktığım günlerde pek sorunum olmuyor hala daha 2,5-3 saatte bir beslenme gibi bi düzenimiz var bizim,beslenme saatleri yaklaştığında ben zaten hazır hale getirdiğim için hiç ağlamıyorlar.uyuturkende birini ana kucağında sallıyorum birinide dizimde minderde eğer gerçekten uykuları varsa 10 dakikada uyuryorlar.benimkilerde akşamüstü coşuyır kucak istiyorlar gezmek istiyorlar o saatlerde evde zaten bikaç kişi oluyor çok zorlanmıyorum.akşam 9da besliyorum 10 gibi uyuyorlar gece 2 de annem besliyor sırayla sonra bir daha sabah saat 7 de uyanıyorlar..biz gece bi sorun yaşamıyoruz maşşalh şimdilik.ben şu ucuz ana kucaklarından bi tane var çok işimi görüyor.sevdilerde.belki işinizi görür tavsiye ederim.
kızlar yakında annem gıdıyor , yalnız bakıcamsu an ımkansız gıbı gorunuyor ama malesef oyle olacak..tek bakan anneler; bebıslrı nasıl uyutuyorsunuz?aynı ada acıkınca nasıl beslıyorsunuz?bızımkıler mama, süt her neyse hemen onunde olsun ıstıyor acıkınca..çok aglıyorlar...pusete yatırıp aynı anda bıberon mu tutmalı? uyuma konusunda hamak onerılerınız vardı; hamak alıp sallamalı mı? hamak nerden aldınız ogrenebılır mıyım?annecım sagolsun ayakta sallama alıstırdı (( kendı kendıne uyutma hayallerım vardı suya düştü.zaten aglama krızıne gırdıklerı zaman hıcbır sey fayda etmıyorr
merbaha kızlar..az önce 5.ay kontrolümüz vardı.oğlum 6600 gr 62 cm kızım 6300 gr 63 cm :) doktor kilolarını ve gelişimlerini 32 haftalık doğan bebeklere göre çok beğendi..anne sütünün hala yetmesine 1 öğün mama verdiğime inanamadı.ek gıda için 1 ay daha bekliyeceğiz,kilo alımları iyi olduğu için dedi..bu arada kızımın alttan 2 dişi çıktı:) oğlanında üstten 1 tane geldi gelicek:) diş konusunda aceleci çıktı benimkiler:) maşallah huysuzlukta yapmadılar..
Sanırım benım oğlanlarında reflusu var kusmaya çok başlafılar. Haftya kontrol var bakalım ne dıcek. Sen napıyorsun ilç fln kullanıyormusun??Canım maşallah epey yakın gidiyorlar birbirlerine bizimkilerin arası çok açıldı kız 5700 gr oğlan 8000 gr
Kızın reflüsü var işte onan sıkıntı yaşıyoruz
Mail adresim gönderdim cnm
Sanırım benım oğlanlarında reflusu var kusmaya çok başlafılar. Haftya kontrol var bakalım ne dıcek. Sen napıyorsun ilç fln kullanıyormusun??
milasis benimkiler de acıkınca hiçbirşey görmüyor gözleri. beni emmeyi bıraktılar. biberondaki gibi gelmiyor süt. sağınca da gelmiyor. uğraştım ama olmadı. tamamen mamayla besleniyorlar ve çok memnunlar. bi kaç gün su verdim. miniğim çok sevdi. kaşıkla verirsem tükürüyor püskürtüyor.biberonla mama sanıp içiyorlar.
ben gündüz uyutmak için araba koltuğunu kullanıyorum çünkü arada mıkırdanınca sallıyorum. gece yatak odamıza park yatakların bir tanesini aldık araya yastık koyup ikisini de yatırıyorum. tabi oraya koymadan pusetlerde uyutuyorum. eğer biri iyice uyanıp diğerini uyandırcak şekle geliyorsa kv me veriyorum uyanık olanı. o da oruç tutuyor yormak istemiyorum. ev işleri yemek bebekler genelde benim üstümde. sadece mama veriyor uyurlarken yanlarında oturuyor kusarlar felen diye.ben acayip yoruluyorum bel ve sırt ağrılarım başladı nasıl uyuduğumu hatırlamıyorum.
gündüz gürültülü aydınlık yerde gece sessiz karanlık yerde uyuyorlar. tek başıma bakarken pusetlerinde mama verdim ve uyanıp ağlamalarına fırsat vermeden besledim. şimdi uyanmalarına yakın mamayı hazırlıyoruz uyanırken veriyoruz ya uyuyorlar ya da yere yatırıyorum bakınıyorlar. kv genelde uyku esnasında veriyor kalan mamayı. bu yüzden ne kadar yiyorlar bilemiyorum ama 2-3 saatte 2 2 buçuk yada nadiren 3 ölçek yiyorlar. uyandıklarında mama veriyorum bir süre uyanık kalıyorlar tekrar acıkıyor biraz daha mama verip pusetlerinde sallayınca uyuyorlar. ama baya yoruyorum onları hareket etmelerini sağlıyorum falan.
geçen gün trt 1 de anne elimi tutsana diye bir programa rastladım. güzel bilgilendirici. sanırım hergünmüş tabi ben takip edemiyorum.
salı günü kontrolümüz var. bakalım dr 2 aydır görmedi bizi ne diyecek. kalça ultrasonu da çektiririz herhalde. sen çektirdin mi milasis? sağlık ocağında 3. ayda çektir dendi. rop muayenemiz de var yine.
bu arada kanamam 2 buçuk ay sürdü. 2 gündür kesildi. inşl bitmiştir.
bu yıl yine okulda norm fazlası olma durumum var yine gergin bir bekleyiş bekliyor. yazacak çok şey var gibi ama aklıma bile gelmiyor burdayken. hepinize sağlıklı mutlu günler....
Kendi kendine uykuya dalabilen bebek varmi diye merak ediyordum:) Uyumak bizim icin asilmasi gerekenler listesinde bir numarada :) Kraftin sallanan mama sandalyesi,hamak anca uykuya daldiktan sonra koymak icin...Saatlerce ortuyle sallamak ya da ayakta sallamak insani bir sure sonra ciddi anlamda zorluyor.merhabalar. sütünü sağmak isteyenlere tavsiyem şu. sütünüz artana ve yetene kadar gece gündüz aksatmadan 3 saatte bir 20 dakika boyunca sağın. humana stil tee için. uyku düzeni konusuna gelince. ben bir düzen tutturmadım daha doğrusu benimkiler her beslenme arası muhakkak uyuyor. daha hiç aksatmadılar. çoğunlukla kendi kendilerine uyuyorlar. büyük kız günde bir kere arıza çıkarıyor. onu da kucağım alıyorum sağa sola sallıyorum. öyle uyuyor muhakkak 10 dakikada. bu zamana kadar çok çok şükür ki ne gece ne de gündüz uyku problemimiz olmadı. darısı başınıza. bunun için tavsiye edeceğim bir şey yok. en baştan beri kendileri uykuya dalıyorlar, ya da uyumak istiyorlar. bu arada büyük kız bazen çok mızmızlanıyor bir kaç kere ana kucağı-oto koltuğunda uyutmak zorunda kaldım. işe yarıyor. kolay gelsin hepinize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?