2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

canım iyi olmanıza çok sevindim...çok şükür bugünümüze.
yaw ben daha suyu bile bikaç kez bikaç çay kaşığı verdim..doktor ısrarla verme diyor.

valla benimkilere de bu ara bakmak imkansız
gece rahat 10 kere kalkıyorum
bundan önce de gündüz huzursuzlukları vardı
yani dönem dönem farklı sorunlar çıkıyor
ben de dışarı çıkmaya korkuyorum bana da ilk ALLAH kolaylık versin deyip kaç kişiyle baktığımı soruyorlar
diyorum ki tek bakıyorum
herkes maş. ne sabırlı kadınmışsın diyor
ne yapayım iş başa düşünce mecburen bakılıyor diyorum ben de
uslu bebebk bile olsa bakmak zor papatya
bi kere 2 bebeğe çok uslu bile olsalar enerji lazım
yedir içir doyur uyut bile yetiyor insanı yormaya
kaldıki gece gündüz huzursuzlukları eklenince olay patlıyor
ben çocuktan önce çok sabırsız biriydim
bekarken asla çocuk yapmam bakamam dayanamam derdim
şimdi bırak teki 2sine birden bakıyorum ve kendime şaşırıyor bazen
nasıl dayanıyorum diye ,bir de migren hastasıyım ben 16 yıldır
migrenin de düşmanı uykusuzluk stres yorgunluk
ama ALLAH gerçekten öyle bir sabır veriyor ki sabrediyorsun,
ben eskiye göre sabır taşına döndüm orası kesin
ALLAH insana yüklenemeyeceği yükü vermezmiş gerçekten
işe başladığımda 7 ay olacak ve ben tek başıma 7 ay 2 bebeğe bakmış olacağım
kendimi kutlamaktan çok ALLAHa şükrediyorumki o sabrı bana verdi ,yoksa hiç kimsem yok ne yapardım bilemiyorum
senin gibi ne kaynanam ne annem var bakabilecek yapayalnızım
ALLAH sanırım bize acıdı ve böyle bir sabır verdi bana diyorum
yoksa olacak iş değil
çok yememe rağmen gün geçtikçe eriyorum ,sağlığım bozulacak diye eşim çok korkuyor
kreşe vermemi de en çok o istiyor biraz daha rahatlarım diye
yoksa sağlıksız bir anne de çocuklarına bir şey veremez
ALLAH herkesin durumuna göre bir kolaylık veriyor sanırım
benim de şansım ALLAHın bana sabır vermesi oldu galiba
bugünümüze de şükür ne yapalım ALLAH beterinden korusun

zaten bir kaç gün ara ile veriyorum
üç gün şeftali, 3 gün elma sürdü
ki en kolay hazım bunlarda
1 hatada iki meyva tattık

senin sütün yetiyor canım
benim sütüm yetse ben de beklerdim
5 ayı bitirmeyi
mama öğünlerini çıkarıp,
mama yerine meyva vve çorba verip geri kalan öğülerde anne sütü vermek istiyorum ama
henüz becermedim

Dogum kilolari gitti sayilir ama gobus hala kendini toplayamadi .Hamile zanneden bile oluyor.Sizde durum nasil?6. aydan sonra normale doner diye dusunuyorum.6.aydan beklentim cok umarim hayal kirikligi olmaz:)

kızlar sütünüz yetiyor mu bebeklere? benim kilolar hep süte gitti bir ay içinde. sadece anne sütüyle besleniyorlar hala. süt bol olunca kilo kalmıyor. bir de göbeğe sebep olan şey sarkan deri. malum hamileyken çok gerildi. şimdide katman katman duruyor. malesef göbek varmış gibi gösteriyor. ve de yağlanmaya müsait. benim kilolar gitti ama bombeli bir göbek kaldı. çok değil ama zayıf vücutta çok belli oluyor.

kollarının soğuk olması terlemekten. vücut ısısını düşürmek için terler yani vücut kendini soğutur. üşütmüş olamazlar. çok koruma bence. bizimkiler de sıfır kol badileriyle duruyorlar saddece. gece de ekstradan giydirmiyorum. kolları ve bacakları sürekli soğuk. bu çok normal.
benim büyük kız da yuvarlanmaya başladı. küçük kız iki gündür yüzüstü dönüyor. ama sırt üstüne dönemiyor tekrardan. ve de eiline ne verirsen ağzına götürüyor. büyük kız daha nesneleri ağzına götürme olayını yapamıyor ama dişleri çok kaşınıyor. çenemi keşfetti. çenemi ısırıyor. ya da kuvvetli kuvvetl, emziğini ısırıyor. bugün yaın dişi çıkar diye bekliyorum. dişetnin altından sanki iki beyaz diş görüyorum. ya da yanılıyorum.
küçük kız susmak bilmiyor neredeyse. kendi kendine birşeyler anlatıyor bana babasına ya da boşluğa. çok güleç ama büyük kız ses çıkaramıyor onun gibi, sadece tebessümle gülüyor. gerçketen çok farklılar.
büyüdükçe bakmak daha zevkli geliyor bana. önceden tepkisizlerdi. doyur uyut, doyur uyut. başka da bir işimiz yoktu. şimdi onların verdikleri tepki çok hoş. bir şeyler öğrendiklerini görmek çok güzel. bugün iki kızımda babalarının kucaklarından bana doğru geldiler gel gel yaptığımda. bu çok hoştu.
bir de artık yabancıların kucağına gidince büyük kız anlıyor ve ağlamaya başlıyor. tanıyor insanları. çok hoşuma gitti. ama hemen de alışıyor yabancıya :)
ben sanırım şanslı olanlardanım. bu yüzden çok şükrediyorum. hamileykende sürekli dua ediyordum.benimkilerin ağlama huyu yok öyle. bizimkiler kucağa almadığımda ağlıyorlar sadece. o da mızmızlanma şeklinde. azıcık ağlasalar çok telaş yapıyorum :) alışkın değilim :)
çok şükür tek başıma üstesinden geliyorum bu işin durum böyle olunca. ama yine de zor tek bebek veya iki bebek. insanın hayatı birden değişiyor. tepetaklak oluyor. artık kendimi düşünemiyorum. aklım hep onlarda. bu hem mutluluk hem de sıkıntı veriyor insana. bu ömür boyunca böyle olacak. bu duygudan kurtuluş yok.
biz 5 aylık olduk 0-3 ay giysileri giyiyoruz. 3 ay geriden gidiyoruz yani.kışa uzun kollu body var. ve de patikli altları. örgümüz çok var. body üstüne örgü giydireceğim hep. o yüzden alışveriş yapamayacağım. kışın dışşarı çıkarken mont mu giydirmek gerekli acaba yoksa battaniyeye mi sararız yine bilemedim şimdi?

canım benimkilerinde ayakları buz gibi terliyor doktor normal dedi ter bezleri tam oluşmadığı için olabilirmiş panik yapma

Merhaba kızlar takip ediyorum ama yazmaya fırsat bulamıyorum dün büyük kızım beşe kadar uyumadı saat dokuza kadar iki kere kalktım şu anda da küçük kızım direniyor bizde eşimle bakıyoruz ve gerçekten zorlanıyoruz beslenmeme dikkat edemiyorum zar zor yemek hazırlıyorum hazırlasamda yiyemediğim zaman çok oluyor yada biri sürekli kucağımda oluyor doymak için ekmeğe abanıyorum bende artık bari çavdar yiyeyim dedim beyaz ekmek iyice kilo yapmasın zaten hiç bişey olmuyor sekiz kilo kaldı bende veddoğumun vermiş olduğu vücut genişliği umarım en kısa zamanda toparlarım. Ayın 26 sında üç aylık olacağız. Allah hepimizin yardımcısı olsun

benim ikizler 9,5 aylık aslında 2012 ikiz annesiyim ama yazmak istedim . biri kız biri erkek çok zor ama büyüdükçe çok daha güzel oluyor ama ilk günkü hallerini aradığımda oluyor. ben işe başladım annemle kayınvalidem sırayla gelip bakıyorlar biz farklı ilde kalıyoruz. çocuklarla hayat çok güzel. işten enerjim sıfırlanarak eve gitsemde kapıdan içeri girer girmez tamamen şarj oluyorum. şuan herşeyi yediriyorum aslında başlarda sadece onlara özel yemek yapıyordum ama kolay olmuyordu. herşeyi yedirmek daha iyi yapanlara ben kızıyordum başlarda ama ikiz olunca ve çalışıyorsanız bazı kolaylıklar gerekiyor. ben çok sıktım kendimi başta . ama hiç gerekmiyor rahat olmak lazımmış, sıktığım dönem oğlum 2 kez dizanteeri geçirdi. şimid sıkmıyorum çok şükür daha iyi birde ne olursa olsun hazır su vermeyin. kaynatılmış su verin mutlaka ben kaynatılmış suya geçince dizanteri olmadı tekrar. Allah yardımcımız olsun meleklerimizle bir ömür mutlu sağlıklı hayat geçirmemiz dileğiyle

kızlar kontrolden geldik bebişler iyi çok şükür. mama veriyorum sadece dedim o zaman su ver hem çok sıcak dedi. 2 saatte 90 cc içebilirler dedi. kalça ultrasonu için 2 hafta sonraya gün verildi. ayrıca dr folbiol vermişti ben almamıştım reçeteye yazmadı diye. şimdi tekrar neden kullanmadın dedi yine yazdı. sevdiler mi felen dedi.sevilmeyecek bişey mi acaba? göz muayenesi için de bayramdan sonra tekrar gelin son olarak dedi dr. bizden haberler bu kadar.
3 gündür yalnızım rezene veriyorum rahatlıyıp uyuyorlar yoksa çıldırırım heralde.ama sabah 5 te kalkıyorum her sabah sonra düzgün uyumuyorlar. uyuduklarında ben uyuyamıyorum. ev berbat durumda ütü duruyor. kv bugün gelir sanırım. tek çok zormuş gerçekten.... hepinize kolaylıklar diliyorum...
milasis haberlerini bekliyorum...

7 Haziran'da 34 haftalık olan ikizlerden birinde kan dolaşımı problemi gördü kadın doğumcumuz ve çok acil bebeklerin alınması gerektiğine karar verdi öğlen eşimi hastaneye yatırdık akşam üstü operasyonla ikizlerin doğumu gerçekleşti,bir tanesi uzun uğraşlar sonucu kendini toparladı.1730-2300 gram 44 cm ile hayata ceee dediler ufaklık altı gün gözetim altında kaldı deri altı yağ tabakası gelişemediğinden sürekli hipoglisemi atakları yaşıyordu daha önce hiç bilmediğimiz bir sürü genetik testleri başarı ile geçtiler,şu an biri 3.150 diğeri 3.750 50 cm oldular biri çok sakin diğeri sabırsız.Eşim kendini toparladı çocuk konusunda tecrübeli olduğu için bana öğrettiklerini aynen yapmaya başladım mama hazırlama yedirme gaz çıkarma alt değiştirme,banyo konusunda cesaretim olmadığı için sadece su dökebiliyorum,eşimin önceki evliliğinden yetişkin iki benimde bir çocuğum var orta yaşta tekrar baba olmak ise çok farklı,bebişleri kucağıma aldığımda hafiften kafalarını kaldırıp göz teması kurmaları tarifi imkansız duygular uyandırıyor hele o süt kokan nefeslerini hissetmek çok daha farklı.Gece tavşan uykusundayım en ufak seste hemen yanlarına gidiyorum.Ben bebeklerine acımayan onları sağa sola bırakan insanları düşününce içim ürperiyor minik adamlarımı bezlerken canları yanacak diye korkarken onlarda acıma duygusunun olmamasına şaşıyorum.Sancıları olunca doğal ilaç devreye giriyor annelerinin sıcak teni ve sütü anında sakinleşiyorlar ama benim kucağımda gevşeyip uyku moduna geçiyorlar.Baba olmanın hazzı gerçekten çok farklı
Son söz ikizler de mutlaka ve mutlaka babalarda aktif yer almalı benim gibi

Merhaba arkadaşlar beim 4 buçuk aylık ikizlerin var iki erkek:) çok sağlıklılar çok şükür bizim sorunumuz bakıcı sorunu yatılı bi bakcımız var son 1 aydır geceleri mama için sırayla uyanan bebekleri besliyor .ben sabah 8 buçukta kalkıyorum sonra ona 3 saat daha uyu diyoruz gece bebeklerle yatıyo 8 de .tabii gece bebekler uyuduğu kadar uyuyor bide dediğim gibi sabah 3 saat uyuyor .ama sık sık bizi bırakmakla tehdit eder gibi konuşuyor ağlıyor çok mutsuz ve sıkılman bi kadın ama güvenilir bi insan olduğu için bırakamıyorum bide yeni irisi zor olur diye çok korkuyorum .sizden ricam bana gece uykusu için öneri verir misliniz bizim bebekler kendi odalarında bakıcı da kendi odasında yatıyor telsizden ses gelince kalkıyor . Bebeklerle aynı odada yatmak istemedi .tabii öyle olunca sürekli kalkmak zorunda kalıyor .ben artık o bırakacak diye tek kalıcaz diye çok korkuyorum Bursa'da önerebileceğiniz bi bakıcı var mı ? Bakıcı ve bebeküzeni ile ilgili öneri yapar mısınız???? Çok teşekkürler....

öncelikle düzeninize çok şaşırdım, bunu söylemeden edemeyeceğim
benim bebeklerimin huysuzluklarını ve uyuma problemlerini bu topikte herkes bilir
kayınvalidemlerde kalıyorum, bebeklerime çok çok iyi bakıyorlar, sağ olsunlar
ama ben gece onlara bile bırakamam bebeklerimi
ben uykularını düzene koymak adına hiçbir bir şey yapamadım
oğlum hala neredeyse saat başı kalkıyor
şimdiye kadar sizi bırakmakla tehdit eder gibi konuşuyor ve gitmiyorsa bence gitmez
ama sen de 'o giderse ben biterim' duygusunu ona verme
kendini vazgeçilmez hissederse gider
kolay gelsin

kızlar dün gece ve bugün aptamil tahıllı kaşık mama denedim
ama kızım sanki gaz sancısı çekiyor... evet tok tutuyor ama kolaya kaçmak istemiyorum
acaba mamadan mı oldu ?? aranızda böyle bi sorun yaşayan var mı ...yoksa biraz rahat giydiriyorum acaba gaz ondan mı oldu ??
haftasonu yolculuk yapcaz kısmetse... inş. bu sorunumuz kalmaz yarın kızıma yedirmeden deneyeceğim bakalım

bu sayfada bir ikiz babasının düşüncelerini bilmek çok güzel. yaşadığınız hisler tebessüm ettirdi gerçketen. bir çoğumuzun eşi bu süreçte bizimle çok şükür. yoksa anne tek başına bu sürecin altından kalkamaz hatta evlilik çatırdamaya başlar. babanın desteğiyle evlilik daha da kuvvetlenir. aile olmanın temek koşulu bu değil mi zaten: sevgi, güven, sadakat ve DAYANIŞMA ve vs.
eşim en büyük ve hatta tek destekçim şu an. fakat işlerinin çok yoğun olması ve hatta evde çalışması gerektiği için de şu an bebeklerin bütün yükü bende diyebiliri. çok şükürler olsun ki benim bebeklerim uslular. vakti geldi mi muhakkak uyurlar, sebepsiz ağlamazlar. evet ilgi bekliyorlar ama gerçekten birini severken diğeri izliyor ve sırasını bekliyor :) yani tek başıma bakabilecek durumdayım çok şükür. eşim yardım ettiğinde işleri yetiştirme derdim olmuyor. besleme,alt değiştirme me vs gibi işleri daha keyiflice yapabiliyoruz. ya da tüm işlerimizi hemenceik bitirip birbirimize vakit ayırabiliyoruz. yoksa birbirimizin yüzünü dahi zor görüyoruz. eşin desteği bu noktada çok önemli.
sizi tebrik ediyorum. ikiz bebeklere sahip olmak büyük bir şans. umarım ileride aynı şekilde bebekleriniz de sizin gibi babaları olmalarının büyük bir şans olduğunu düşünürler. bebeklerinizle sağlıklı, mutluluk dolu bir hayat diliyorum.

normalde bu aylarda uyku sürelerinin artması gerekiyor. eşin de yardım ederse bence odalarında yatın ve eşinizle birlikte sırayla beslenen. sadece beslenmek için mi uyanıyorlar yoksa ne için ve ne zaman uyandıkları belli olmuyor mu? kolay gelsin. bu arada bu forumda yani sürekli yazan arkadaşlar arasında bursalı olan yoktu yanılmıyorsam.

Merhaba kizlar,iyi geceler.

Basak tesekkur ederim canim.

Hilbur bebeklerin sadece anne sutuyle besleniyor sanirim tatlim,doktorun bu nedenle su onermiyordur.

Tugbacigim biz mama takviyesi yapiyoruz.

Bebeklerim 15 günlük oldu. Meme emmiyorlar, yoğun bakımda yatarken biberona alıştıkları için biberon kolaylarına geliyor, zaten meme vermeye zorlayınca da hemen yorulup uyuyorlar, damakları gelişmediği içindir diyorlar, süt de ikisine yetmiyor, hatta bugün sağdığım anne sütünün biri yanlışlıkla döküldü, sinirimden oturup ağladım. Metpamil kullanıyorum ama o da ben de halsizlik ve depresif etkiler yaptı, bu nedenle günde 1 keze indirdim, o da sütün azalmasında etkili oldu, ne rezene ne humana artırıyor, hep emzirmek istedim, emzirmek anneye en büyük yardımcı ama olmuyor. Mama veriyorum, azıcık da anne sütü. Bu gidişle çıldırıcam galiba.

Bebeklerimiz erken doğdukları için emmede zorlanıyorlar size tavsiyem aksatmadan sütünüzü sağmanız. Benimkiler 34 haftalık doğdu ve iki ay hem sağdım hem emzirmeyi denedim çok şükür artık emiyorlar. Onlar iyi ememedikleri için sütünüz sağdınız taktirde zamanla artacaktır stres yapmayın daha çok yeni bol sıvı tüketin. Benimde ilk başlarda bebeklerime mama takviyesi yapıldı küvezde. bi haftada ancak gelmeye başladı sütüm zamanla arttı. Sizin de inşallah artar sütünüz

Gunde 3 saat uyuyor olmak beni oldukca zorluyor.Bazen kuzucuklara yetememekten endise ediyorum.

Tek basima tum sorumluklarini ustlenip,ihtiyaclarini karsilayip,gereken ilgi ve alakayi gosterememekten endise ediyorum.

Aynen canim bizdede kraft dondy var ama kucakta yada ayakta uyuttuktan sonra koymak icin.oda yatirirken uyanmazlarsa...Rabbim yardimcimiz olsun islerimizi kolaylastirsin ins...

40 cc'lik bir biberonu 1 saatte içirdiğim oluyor, bu normal mi? Sanki boğazlarında bir düğüm var, zorlanıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…