2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

Öncelikle hayırlı olsun bebişlerin, Rabbim sizlerle birlikte uzun ve hayırlı bir ömür nasip eder inşallah. Mamayı bende de çıkarıyorlardı dediğin şekilde. Kayınvalidem bunun iyi olduğunu söylemişti. Bebek mamanın faydasını görmüş olurmuş. Miktarı çok fazla değilse dert etme bence, bir süre sonra kayboldu bizimkilerde bu durum.

bizim bir lokmamız olabilecek büyüklükteki muz
anne sütü ile karıştırılarak
muhallebi kıvamına getirilir
ve ikizler tarafından afiyetle yenirrr

annem ona yogurt çıkartmak diyor, evet mamanın faydasını gördügü anlamına gelirmiş :) ben sabah akşam çörek otu yagı yalatıyorum parmagımın ucuyla, ama faydalı oldu mu henüz ben de bilmiyorum. gaz hepimizin sorunu malesef.

Gaz için muskat tavsiye ederim ceviz gibi rendeliyoruz bi çay kaşığı anne sütüne çok az rendeleğimiz muskattan katıyoruz günde 3-4kere verilebilir ama bben çok sıkıntılı olduğu zaman verdim şu an rahatız çok şükür faydasını gördüm

Gecmis olsun canim ins en kisa zamanda toparlanirsin.sab kullandim hic faydasini gormedim.sonradan farkettim icerigi metsille ayni.gerci bi arkadasimin bebegi sadece sabah aksam kullanarak rahatlamisti.demekki birine iyi gelen digeri e iyi gelmiyebiliyor.
Bende kirkim ciktiktan 16 gun sonra adet oldum canim..

Biz ek gıdaya geçmeye çalışıyoruz 1 haftadır meyve veriyorum ara öğünlerde nasıl öğün olarak vermeye başlicam
Bi de sonraki aşamada muhallebi mı vermeliyim

arkadaşlar bebeklerime sakinleşmeleri ve biraz olsun uyuyabilmeleri için anason vermeyi düşünüyorum
nasıl yapacağımı bilemiyorum
bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

bebekler prematüreyken biz de folbiol kullandık. aslında folas damla kullanmak gerekiyordu ama ithalatında sıkıntı vardı. bulamadık. doktor folbiolun 1/4 ünü kırıp yarım çay bardağı suda tamamen eritin ve öyle bir çay kaşığı verin demişti. hiç hap şeklinde vermedik. onun püf noktası iyice eritip vermek. eritmesi de 15-20 dakika sürüyor. bir çay kaşığı içirdikten sonra kalanını muhakkak döküp ertesi gün tekrar aynı işlemi yapıp kullanmak gerekir. göründüğümüz doktorlar folbiolu bu şekilde kullanmazmız gerektiğini tembih etmişlerdi.
size doktorlarınız mı dedi hap şeklinde kullanmanız gerektiğini? çok şaşırdım.

aynı sekılde kullanıyordum folbıolu..hapı kırıp erıtıp taze taze verıyorum..erımesı bıraz zaman alıyor...bıraktık sımdı folbıolu kullanmıyoruz..

ben ılk donemlerımde kılo almadım.bulantım da olmadı .sadece progestan ıctıgımde bulantım oluyordu.ıstahım da cokk yerındeydı:)) 28.haftada catlamaya ve fazla kılo almaya basladım.ondan once sıfır catlaktı.kılo almıyorum dıye de doktorup soruyodum.son zamanlarda alacaksın dedı.oyle de oldu.yalnız benım ılgınc bır durumum oldu.ben hep sola yattıgım ıcın 28.haftadan sonra sola dogru karnım yıgıldı.tamamn yamuk gezdım.karnım hep soldaydı ve sadece orası catladı.sagda hıc catlak yokkkk:))))))
33.haftamda 32.hafta ıle uyumlu dogum yaptım zaten:))

annem gıtmedı..uzatmaları oynuyoruz..gıdecekk o zaman yazarım gelsımelerı:)))
ben gaza care olan bısey bulamadım..bı bebkte fayda eden sey baskasında etmıyor:)
ben hala depresyondayım ..zten omrumce depresyondaydım bu ıkıye katladı...gecmesını beklıyorum sabırla..8 saat uyku benım ıcın hayallllll...en fazla 1,5 2 saat uyuyorum esım ve annem bakarsa....
benım kanamam hala devam edıyor..3 ay oldu nerdeyse..bebklerden fırsat bulup doktora gıdemedım

bebısler baya zorluyor.ama ıkı uc gundur sakın gıbıler.ıstahsız ve uykuya meyıllıler.hayırdır ınsallah

Anladım canım.ben zayıf başladım hamileliğe 53 kilo ile.zayıf kişiler daha cabuk kilo alıyomuş galiba.demek oluyoki düz yatalım karnımız catlamasın:)

Anladım canım.ben zayıf başladım hamileliğe 53 kilo ile.zayıf kişiler daha cabuk kilo alıyomuş galiba.demek oluyoki düz yatalım karnımız catlamasın:)

3.aya kadar farketmıyor nasıl yattıgımız ama 3.aydan sonra onemlı dıye bılıyorum.düz yatmak da cok ıyı degıl bebk ıcın.kan dolasımının daha ıyı olması ıcın yana yatmak gerekıyordu o yuzden sola yatmıstım ben ama fazla abarttım sanırım.sımdı hamıle olsam 3.aydan sonra bı saga bı sola yatarım:) zaten ılerleyınce hamılelıgın düz yatamıyosun

bebkler bgn cok az yedı.aynı sekılde ıkısı de uyuyor..allah allah alıskın degılım buna, kızlar 3.ayınızda gunduz uykunuz nasıldı? uyusalar bı turlu uyumasalr bı turlu, hastalar mı acaba yaa

bebkler bgn cok az yedı.aynı sekılde ıkısı de uyuyor..allah allah alıskın degılım buna, kızlar 3.ayınızda gunduz uykunuz nasıldı? uyusalar bı turlu uyumasalr bı turlu, hastalar mı acaba yaa

Düzenemi giriyolar acaba canım.hiç bi fikrim yok tahminde bulundum:)uyusunlar işte ne gzl sende yat dinlen

Anneler size bi sorum olcak.biz bayramda 2 günlük kısa bi tatile gitmek istiyoz.4 saat mesafede bi yer.arabamızla gidicez.ikiz bekliyorum.bayramda 3 ayı doldurmuş olcaz.sakıncalı olurmu yolculuk?

Anneler size bi sorum olcak.biz bayramda 2 günlük kısa bi tatile gitmek istiyoz.4 saat mesafede bi yer.arabamızla gidicez.ikiz bekliyorum.bayramda 3 ayı doldurmuş olcaz.sakıncalı olurmu yolculuk?

Hamileliğiniz nasıl? Sıkıntılı mı? Düşük tehlikesi var mı? Ama ben olsam hiç bir tehlike olmasa bile riske atmazdım, 9 ay tatil, yolculuk, gezme tozma bunları kısıtlardım.son pişmanlık fayda vermez
Benim 2. Gebeliğimde, bi arkadaşımın düğününe denk geldi, dikkat ettim, yormadım, 2.5 aylık hamileydim, düğünden 2 gün sonra düşük yaptım, dr. Alakası yok, düğüne gitmenin falan dedi, ama hep aklunızda şüphe kaldı,yani bi düşün derim.

Milasis günleri tutmayailir, hemen hastalık düşünme, yarın kudururlar, dünü aratırlar bak:)

yanlış yazmışım. ben de hapı mama suyunda eritip veriyorum

benim de sık değişiyor olmayan düzen :) bir gün iyi uyuyorlar bir gün hiç uyumuyorlar. geçen gün hiç uyumadılar mahvoldum valla ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…