2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

nadıde merhaba...su verıyorum ben cok severek ıcıyorlar.aldıkları kadar ver demıstı doktor.her mamadan sonra ver bence de..
folbıol, ferrum, polıvıt, devıt ve zınco surupo vermıstı doktor.ferrumu zar zor alıyorlar benımkıler.zıncyu da aynı sekılde döke döke, folbıolu almıyorlar, hele polıvıt verınce agızlarında bırıktırıp tekrar püskürtüyorlar.ası oldukları zaman calpol bıle veremedım dogru duzgun.hepsını cıkarıyorlar.bubnlardan sadece ferrum ve devıtı kullanbılıyoruz.bıze 3 ay olana kadar folbıol demıstı doktor.. sen hangı ılacları kullanıyosun;,?
göz muayhenesıne sevındım bız de haftaya gıdıcez ınsallah.
bızımkıler bgn sabahtan berı uyanık ve aglar vazıyetteydıler düşünün halımı artık.sabahtan berı sadece sallayıp uyutmaya calıstık ve mama hazırladık.bu kadar...yorgunlugumu tahmın edersınız .daha yenı uyudular.rabbım sabır ver.rezeneyı nasıl kulanıyorsun?ben de vereyım.
bunlar ıkısı cıglık cıglıga bagırıp uyumazken ben nasıl tek bakıcam, bılmıyorum.kyınvalıdeyı cagırıcaz galıba.onunla da zor olucak yasamak.ama katlanmak zorundayım.
evı hıc sorma...berbat falan degıl.berbat ötesi.
nadıde; bızımkılerden bı tanesı masallah ayına göre yapması gereken motor becerılerı yapıyor.ama kucuk kızımdan pek emın degılım.cok az gülümsüyor.nesnelerı göruyor takıp edıyor ama bana bakmıyor sankı...cok uzuluyorum.senınkıler ne durumda?bız bugun 80 günlüğüz.senınkılerle yakın hemen hemen ondan merak edıyorum.neredeyse 3 aylık olucaz.
bızımkıler tek yumurta ıkızıydı güya.cok ılgınc ama fızıklerı farklı.bunu da cok merak edıyorum.burunları kulakları, dudakları gozlerı parca parca baktıgında aynııı.ama butununde farklılar.ılk dogdukalrında o kadar cok benzıyorlardı kı karıstıyorduk hepımız, bıraz ıncelemm gerekıyordu.sımdı baya farklılastılar.senınkıler tıpa tıp benzıyor mu?karnımdakı durus sekıllerı yuzunden farklılasmıs olabılırlermıs.önemsız bısey belkı de ama merak edıyorum:) huyları da farklı buyuk kızım daha cılvelı kucuk kızım, cokkk sınırlııııııııı cokkkkk.sapka taktırmıyor basına.ılle de sola yatacak acayıp yamuldu kafası ne yapsam dönmğyor sagına.
dogduklarında aralarında cok az kılo farkı vardı sımdı acıldı araları baya..bızden de boyle durumlar.daha soracagım ve soyleyecegım cok sey vardı ama o kadar yoruldu kı beynım bgn....okul durumlarından bır gelısme var mı?

ıkız annelerı hepınze kolaylıklar dılıyorummm..

hoş geldin ..bebek düzeni diye bir olay dönemeler başlayana kadar devam eden bir süreç aslında
ben baştan beri sistematik olarak uyutuyordum
hep belli saatlerde ve sürelerde
gecelerce bunu uygulamak için uykusuz kaldım çok yoruldum ama değdi ,takır takır saatleri gelince uyuyorlardı
fakat bebekler büyüdükçe uyku süreleri azalacak ,daha çok ayakta kalacaklar ,gece uykusuna yönelecekler
her gelişimsel süreçte bebeklerde bir takım değişiklikler olur ve bu bebeğin sağlıklı olduğunun göstergesidir
o yüzden bebek büyüdükçe düzen olayı kalmıyor
ikiz anneleri arkadaşların hepsinde mesela aynı durum var
bebekleri çok hareketli olan ve dönmeye başlayan annelerin hepsinin ortak derdi gece uyku bölünmesi ,gündüz aşırı kucak ve ilgi isteği ,yersiz ağlamalar..
hiçbirimizde yokken zamanla ortaya çıkan herkeste aynı olan durumlar bunlar ,bunlara hazırlıklı olmalısın
zaten normal olanı da bu çünkü bebek geliştikçe bu tüm hayatına da yansıyor
kimimiz tek kimimiz yanında birileriyle bakıyor ama ortak olan dertler herkeste aynı
gözü açılan bebek artık dünyayı keşfettiği için olay kopuyor :)
bu noktada sabırlımısın bilmiyorum ama mutlaka yanında birisi olması şart
ama benim gibi sabredersen tek de bakabilirsin ,eşin de yardımcı olursa
bir düzen takıntısı olan biri olarak sana bir düzen kur diyemiyorum çünkü o düzen bir gün mutlaka bozulacak
sadece sana önerim gündüz uykularını zamanla azaltıp gece sızmalarına uğraşman
gündüz bol bol onlarla oynaıp yormalısın ki gece güzel uyusunlar
gece uykusuna alışırlarsa en güzeli o olur çünkü hareket başlayınca gece çok uykusuz kalacaksın o açıdan en azından geçici dönem de olsa gece uykusuzlukları bittiğinde rahat eddersin
bence sen yedekte bir bakıcı araştırmaya başla böylece kafan rahat eder tek insana bağımlı kalmak da geriyor seni tahminimce
en olmadı kendin bakarsın ,çok yorulursun ama şuanki stresinden iyidir
umarım herşey senin için güzel olur

.bakıcının yanlarında yatmak istememe gibi bi lüksü olmamalı bence.işi bu neticede.gece o bakıyorsa gündüz sen bakıcaksın dinlenecek.nasıl tehdit edermiş.ne saçma bişey o öyle.uykusuz kalıyorda ne oluyor yani bu çocuklar hiçmi uyumuyor hepimiz uzun süre yanlız baktık korkma hiç bişey olmaz bırakırsada bırakır gece 3 saat az uyur bakarsın çocuklarına.

Merhabalar ikiz anneleri ve tatlı bebişler...
Maşallah biz bugün itibariyle 4 aylık olduk. Şaka gibi yaa, zaman nasıl da hızlı akıp gidiyor. Bebeklerimin prematüre çocuk bezine ve şimdiki hallerine bakıyorum da hayretler içinde kalıyorum... Tıpkı oyuncak bebek gibilermiş. (O bezi saklıyorum, büyüdüklerinde onlara göstereceğim kısmetse) Şimdi karşılıklı agulaşıyoruz bebişlerimle, kahkahaları hayatıma anlam katıyor. Çok şükür bugünümüze... Rabbim hiç kimsenin ağzının tadını bozmasın, evlatlarından ayırmasın inşallah.
..

hepimizin bebeklerinin gelişimleri farklı ve bu çok normal. benim büyük kız sadece tebessüm ediyor. diğeri 7/24 kahkaha atıyor diyebilirim. büyük kız konuşamıyor küçük kız neredeyse susmak bilmiyor.
seninki tek yumurtaydı ha unutmuşum. neden şapka takıyorsun ki yaz ortasında? ben kışın bile evde şapka takmadım.
kafasına müdahale etmeye çalış. benim kızın sağa doğru yamulmuştu. hep soluna yatırdım ve şimdi düzeldi.
allah kolaylıklar versin. zor işin. süreçte sen çok yıpranıyorsun. umarım 3-5 ay sonra tersine döner bu durum. allah sabır versin.

folıbol u bugün verdim hap şeklinde dörtte birini birine diğer dörtte birini diğerine veriyorum. mamalarına katılıyorum. devit kullanıyorum bir de başka birşey kullanmıyorum. calpol u benim de miniğim az çıkarıyor. suyu da kaşıkla verirsem püskürtüyorlar.biberonla veriyorum ben de. büyük olan pek istemiyor.
rezene evde sallama poşet vardı. biraz biraz mama sularına katıyorum kalırsa termosuma döküveriyorum.
benimkiler de tek yumurta ikizi fakat bence hiç benzemiyorlar ne görüntü ne de huy olarak.sadece tek görürsek ayıramıyoruz bazen. bazı günler birbirlerinin huylarını alıyorlar. bi gün iyi uyurlarsa gece saat başı kalkıyoruz. ya da gündüz uyumayıp gece uyuyoruz.
kilo farkı doğduklarında 700 gr dı. şimdi 1 kilo.ona takılmıyorum pek.

okulda bi arkadaşın tayini çıktı norm fazlası değilim.

bu arada kv geldi. ama çok yüklenmiyorum uyuyor şimdi.oruçlu zor oluyor. ayrıca hastaneden çıkıp eve geldiğimizden beri şapka eldiven giydirmiyorum. biraz rahatlar...

uyandılar yinee...

milasis bugün 83 günlüğüz. doğum tarihimi 24 nisan. küçük 1 850 doğdu şimdi 4 600.boyu 48 di şimdi 58.
büyük olan 2550 doğdu şimdi 5 600.boyu 48 di şimdi 60. netten baktım normal kıyaslamak asla istemem . sadece paylaşmak için yazdım.

ben hıc bakmadım bızımkılerınkı normal mı bılmıyorum da pıtırcıklarım mınyon olacaklar galıba:))))) bız 1600 1700dogduk.gecen hafta buyuk kızım 4.100 kucuk kızım 3.500 dü.boyumuz da 55 ve 52ydı:)) bıraz mınık kalmısızz:)))

folbıol aynı sekılde kullanıyorduk bızde , ama ben mamalarına katmadım tadı bozulurda yemezler dıye.aslında katsam ıyı olur.
norm fazlası olmamana sevındımm, hayırlısı olsun ınsallah senın ıcın:)

bızımkıler küvözde baya bı yamuldular da teyzelerıı:) saka bı yana kızlarım kuvozde kualkları hep katlanmıs olarak goruyordum gıdınce.hemsıreye soyluyordum o sekılde duzeltıyorlardı.o kadar kucuklerdı kı kulakları ıkıye katlanıyor ve o sekılde kalıyordu kuzularımın sımdı onu duzeltmek ıcın banyodan sonra ıncecık bandana ya da sapka takarak halletmeye calısıyorum ama sanırım nafıle:)) sola yatıyor ıllakı kesınlıkle saga yatmıyor.uykusunda saga cevırmek mumkun degıl, hemen uyanıyor ya da gerı cevırıyor.yastıkla falan da halledemedım.yan yatıs yastıgında yatmıyor aglıyor.desteklıyorum o sekılde yatsın ıstıyorum o da olmuyor.bızımkı kıvrına kıvrına otekı tarafa kendını cevırıp tekrar sola yatıyor.bır sabah, bı saatlık uyku sonrasında uyandıgımda gordum kı bızım kız 45 derecelık acı yaparak yatakta yer degıstrmıs:) buna sebep uykularında bıle gaz sancılarıyla kıvranmaları sanırım.normalde de fazlasıyla hareketlıleryıne de bır care dusunmeye calısıcam.cunku gercekten cok fenaaa bası bebısımın...

benimkilerin kafası da baştan beri yamuktu ,tek tarafa yatıyorlardı hep ,uğraştım ama yine de tek tarafa yatmaya devam ettiler ,ben de netten araştırdım ve kafa yamukluklarını düzeltmek için theraline adında medikal bir yastık var onu aldım kullandım çok faydası oldu kafalarını düzeltti bu yastık ,her gece kafalarının altına koydum onda yattılar ,yanlarını da dönmesinler diye yan yatış yastığı ile destekledim ,sırt üstü sağa sola dönmeden yattılar ve kafa altlarındaki o yastık da kafalarını düzeltti ,tavsiye ederim ,tane fiyatı 65 tl ama işe yarıyor

40 cc'lik bir biberonu 1 saatte içirdiğim oluyor, bu normal mi? Sanki boğazlarında bir düğüm var, zorlanıyorlar.

normal bence sıkıntı yapma ama çok dert ediyorsan dr una danış. benim bebeklerimde yutkunma problemi olduğu için küvezde kalmıştı küçük kızıma biberonla içirmek dertti hep genizine kaçırıyordu sütü her defasında. beslerken boynunu destekleyip boğazı açık olsun süt akışı kolay olsun ayrıca 2 çekip yoruluyor uyumaya geçiyor o sebeple çenesinin altını nazikçe dürtmek gerek ben bi süre o şekilde besledim sonra kendi başlarına içmeyi başardılar.

benim oğlumda çok yamuk ikizlerde anne karnında çok görülen bi durummuş
ilk 3 ay hiç yatırmadım ve dr.um zorlama 3 ay sonra yatar demişti ve dediği gibi oldu
şimdi yastık desteği ile yatırıyorum ama benimki çok yamuktu %60 düzeldi diyebilirim
geçen gün bi çocuk dr.u düzelmez artık dedi (5 ayımız bitti)
daha sonra bi çok dr.a sordum dikkatli yatırırsan ve yuvarlak şekilde masaj yaparsan düzelir dedi...
bakalım ben ümitliyim az kaldı
bu arada bugün oğlumun ilk traşını yaptırdık ilk defa ikize benzediler
kızım saçlarını daha önce dökmüştü oğlum kız gibi saçlıydı.... ferahladı bebeğim

Meraba kızlar sohbetiniZe bende katılmak istiyorum bende ikiz annesi olcam çift yumurta ikizi.hem çok heyecanlanıyoruö heç korkuyorum.ilk annelik tecrübem hiç bişey bilmiyorum.nasıl bi duygudur ikiz annesi olmak

tesekkurler delıkız hemen bakıcam bu yastıga...

ben de duzelır dıye umud edıyorum, doktorumuz 3 yasına kadar duzelır dedı bana da onun dedıgı sure fazla geldı ama..:44:

Meraba kızlar sohbetiniZe bende katılmak istiyorum bende ikiz annesi olcam çift yumurta ikizi.hem çok heyecanlanıyoruö heç korkuyorum.ilk annelik tecrübem hiç bişey bilmiyorum.nasıl bi duygudur ikiz annesi olmak
hoşgeldın canımmm...ıkız annesı olmak cokk guzell cok ozel bı duygu bır o kadar da zorluu bence....

Eminim çok zordur canım:18eki sizde hamilelik döneminde ne gibi değişiklikler oldu.vücudunuzda...çatlaklarınız tek gebelere göre dahamı fazla oldu..dahamı çok kilo aldınız.ben ilk ay kontrole girtiğimde 1 bucuk kilo almıştımnormalmi ilk aylarda kilo almak

kızlar merhaba :) epeydir yazamadım malum ikizlerimiz var :) benimkiler bugün 46 günlük oldular, gaz sorunumuz dışında elhamdülillah bir sıkıntımız yok ama gaz zaten herşeye yeten bir sıkıntı... çörekotu yagı denedim olmadı, rezene hiç bir yerlerine gitmedi, şimdi sab simplex i kullanıyorum 2 gündür, ama sanki o da fayda etmedi ve bizim minnaklar yine kabız oldular yine conformile başladık... sizler nasıl atlattınız bu gaz sorununu? sab simplex kullanıp da fayda gören var mı?

bu arada benim lohusalık depresyonum hiç mi hiç geçmedi.. doktora görünmek zorunda kaldım lohusalıkla alakası yokmuş benim rahatsızlıgım tekrar etmiş dogumla birlikte. 6 sene sinir tedavisi görmüştüm hamile kalmadan bir sene öncesine kadar. bebeklerin 40ından sonra bir haftalıgına annemle birlikte annemin evine geldik. pazar günü de kayınvalideme geçicem orada kalıcam. doktor bir müddet yalnız kalma demişti. ve 8 saat uykunu kesinlikle alacaksın sana yardımcı olacak ailen yoksa toparlanamazsın demişti. işte ikizlerle ne kadar uyku alınabilirse ben de o kadar uyku alıyorum ama iyiceyim.. bu arada 40ım çıktıktan çok kısa bir süre sonra adet oldum sizlerde nasıl oldu? normal mi benimkisi?

milasis annem gidecek yalnız bakıcam bebeklere diyordun ne oldu annen gitti mi ne durumdasın :) bana da ögret neler yaptıgını :)

uzun zaman oldu senı gormeyelı.bgn acaba bonny nerelerde ve ne yapıyor dıye dusunurken msjını gordum:)

Canım benim, iyiyim çok sağ ol. Aslında hep buralardayım bebişlerden fırsat buldukça yazdıklarınızı takip etmeye çalışıyorum. Ramazan ayı, bebişler derken bayağı yoğun geçiyor. Manisa havası yaramadı bebişlerime, öksürük oldular, burunları tıkandı. Yeni yeni iyileşiyorlar çok şükür. Takip ettiğim kadarıyla bebişlerin zorluyor seni biraz... Rabbim güç- kuvvet versin inşallah, umarım düzelirler.

Benimkiler hem gece hem gündüz sancı çekmeye başladılar, bütün gece uyumadım diyebilirim, rezene dışında önerebileceğiniz doğal bir şey var mı? Bir de gaz sancısında bebeği sıcak mı tutmak gerekir? Oğlum bazen ağzında mamayı biriktirip 1 saat sonra onu pütür pütür ağzından çıkarıyor, nedir bu anlamadım, bunu yaşayanınız oldu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…