- Konu Sahibi deli_kiz0606
-
- #1.301
veeee dedıgın gıbı de oldu baskacımm:))) dün nerdeyse tum gun ve tum gun gece uyuyan cocuklar sabahın erken saatlerınde uyandılar ve hala dırenıyorlarrrrrrrr...poff....
kızlarrrr , benım kucuk kız ıyıce ıstahsızlastı yaaaa....comformılı begenmedı pre aptamıle gerı mı donsem? bır de pre aptamılı ne zaman bıraktınız? aptamıl 1 e ne zaman gectınız? ıkısınınde uzerınde 0-6 ay yazıyor da..neye goree gecıyorsunuz?
Hamileliğiniz nasıl? Sıkıntılı mı? Düşük tehlikesi var mı? Ama ben olsam hiç bir tehlike olmasa bile riske atmazdım, 9 ay tatil, yolculuk, gezme tozma bunları kısıtlardım.son pişmanlık fayda vermez
Benim 2. Gebeliğimde, bi arkadaşımın düğününe denk geldi, dikkat ettim, yormadım, 2.5 aylık hamileydim, düğünden 2 gün sonra düşük yaptım, dr. Alakası yok, düğüne gitmenin falan dedi, ama hep aklunızda şüphe kaldı,yani bi düşün derim.
Anneler size bi sorum olcak.biz bayramda 2 günlük kısa bi tatile gitmek istiyoz.4 saat mesafede bi yer.arabamızla gidicez.ikiz bekliyorum.bayramda 3 ayı doldurmuş olcaz.sakıncalı olurmu yolculuk?
Bebeklerimi biberondan memeye nasıl alıştırabilirim, süt sağmak istemiyorum, beni çok geriyor, sütüm de azaldı zaten, öneriniz var mı?
Ben şu şekilde biberon u bıraktım üç dört gün sürekli emzirdim sadece günde üç defa biberon verdim oda acaba açlar mı diye düşündüm sonra biberonu ikiye düşürdm süreci uzatmaya gerek yok bir hafta olmadan direkt kes biberon u ve sürekli emzir başlarda emzirme vakit alacak ama hem çekmeleri güçlenecek hemde daha rahat edeceksin. Benimkiler şimdi on dk emip doyuyorlar iki saat uyuyorlar şu bir haftada uyku saattim arttıBebeklerimi biberondan memeye nasıl alıştırabilirim, süt sağmak istemiyorum, beni çok geriyor, sütüm de azaldı zaten, öneriniz var mı?
Anladım canım.teşkkür ederim.kızlar bebek arabası aldınızmı.hangileri daha kullanışlı oluyo.bide bebeklerinizi bir yataktamı yatırıyosunuz
Allaha şükür düşük riskim yok canım.ayın 29 unda kontrole gitcez tekrar konuşurum.1 ay önce yolculuğun sakıncası yok demişti hatta gez eğlen 5 haftadan sona zaten yaşamına kısıtlama getirceksin demişti.Ben doktorumla konuşup ona göre gitmiştim, hemde 10 saat yolculuk yapmıştım,ben hatta çok tedirginindim doktor izin verdi ama gitmesem mi diye.doktorumda 17.haftana kadarsorun yok istediğin yere git dedi ama 17 den sonra tekrar gitmek istedim,izin vermedi.bence doktoruna sor sakıncalı bi durum yoksa git der zaten sana.
Herkes aynı şeyi sölüyo canım.sen belli bi düzen kur onları alıştır kolay olur diyolar ama bakalım görecez:)Ben şu şekilde biberon u bıraktım üç dört gün sürekli emzirdim sadece günde üç defa biberon verdim oda acaba açlar mı diye düşündüm sonra biberonu ikiye düşürdm süreci uzatmaya gerek yok bir hafta olmadan direkt kes biberon u ve sürekli emzir başlarda emzirme vakit alacak ama hem çekmeleri güçlenecek hemde daha rahat edeceksin. Benimkiler şimdi on dk emip doyuyorlar iki saat uyuyorlar şu bir haftada uyku saattim arttı
Ben maclaren aldım şimdilik memnunum ama bagaja sığmıyor hatcbag araçlarda.bebeklerimi aynı yatakta yatıyorum biri ağlarsa diğeri oralı olmuyor büyükler nasıl alışırlarsa öyle gider dedi kimse kimsenin sesinden rahatsız olup uyanmıyor
Birde kızlar küçük kızımın uyku problemini çözdüm çok şükür yüzüne tülbent örttüm başlarda istemedi tabi bizimkiler sallamaya alıştılar gelen giden sağolsun şimdi yüzünü örtüp beş dk uykuya dalıyor üç dört gündür büyüğüm sabah beşlere kadar uyumuyordu ve örtü istemiyordu bugün onuda onda uyuttum örtüyle ve hala uyuyor sadece emmeye kalktılar bu arada kundak yapmayı daha bırakmadım yoksa elleri kolları oynayıp çabuk uyanıyorlar
Hayırlısıyla inşallah alırsın canım kuzucuklarını kucağına. Kaç haftalıksın bilmiyorum ama mutlaka ciğer geliştirici iğne vurun zaten Dr un tavsiye eder. Ben bir doz vurunmuştum sabah akşam ikinci doz bir ay sonra drum gerek yok bir doz yeterli demişti. Küçük olunca yutkunmada problem oluyor benimkiler o yüzden küvezde kaldılar oksijen filan bağlamadılar çok şükür. Bizim güçlü olmamız lazım ben iyiyki küvezde kaldılar demiştim sezeryandan sonra çok ağrım oldu yürüyemedim bile bir hafta sütümde gelmedi. Orada benden iyi baktıklarına eminim. Böylesi daha hayırlı oldu benim için yada ben hep öyle düşündüm. 25.haftadn sonra özellikle yatmanı tavsiye edrim herkes yürü filan dicek ama biz bu bebekleri ne kadar geç doğursak iyi deyip dinlemedim kimseyi zaten drumda toz bile almayacaksın demişti dikkat etmek lazım şu bikaç ay hiç risk almamak lazım gezmeler geri dursun.Allaha şükür düşük riskim yok canım.ayın 29 unda kontrole gitcez tekrar konuşurum.1 ay önce yolculuğun sakıncası yok demişti hatta gez eğlen 5 haftadan sona zaten yaşamına kısıtlama getirceksin demişti.
Herkes aynı şeyi sölüyo canım.sen belli bi düzen kur onları alıştır kolay olur diyolar ama bakalım görecez:)
Çoo imreniyorum valla size:)allahım bana bu iki mucizeyi armağan etti inş kucağıma almamıda nasip eder
Aamannnn ya rabbiiiiiiiii...dun neydi oyle , nasil bir gun ve geceydi...simdiye dek olanlarin en kotusuydu.sabahtan taaaa gece 12ye kadar uyumamak icin direnen ama bir o kadar da uyumak isteyen bebek gordunuz mu...mahvolduk...perisanlik otesiydi durum.ondan onceki gun de surekli uyumuslardi.acisini dun iyi cikardilar.agladilar...hem de cokkkk...isin kotusu, memede zaten sut yok, biberonu istemedileler.mamayi comformil veriyordum buyuk kizim kabiz diye.iyi kotu iciyordu.yarim yamalak icebildi dun kuzum.istemedi.acliktan agliyor, meme araniyor mama yapioruz istemiyor yemiyor.kucuk kizimda da hafiften kabizlik baslayinca ona da comformil vermeye baslamistim.o hicccc sevmediiii...hicc yemedi.memede sut yok zaten.biraz ceksin gelir dedim, ikisi de meme gorunce ciglik attii..uyumazlar bi yandan yemezkler bi yandan allahim nasil caresiz kaldim..kizlar balkondan asagi atmak istedim kendimi...hemen pre aldim bi tane marketten gece verdim guzelce yediler.biraz daha direndiler sonra uyudular...sabaha kadar da uyanmadilar.8de yekrar yedirip yatrdim.simdi ikisi de uyaniyor...felaketten bir gece oldu, insallah gunduzum boyle olmaz...
Aamannnn ya rabbiiiiiiiii...dun neydi oyle , nasil bir gun ve geceydi...simdiye dek olanlarin en kotusuydu.sabahtan taaaa gece 12ye kadar uyumamak icin direnen ama bir o kadar da uyumak isteyen bebek gordunuz mu...mahvolduk...perisanlik otesiydi durum.ondan onceki gun de surekli uyumuslardi.acisini dun iyi cikardilar.agladilar...hem de cokkkk...isin kotusu, memede zaten sut yok, biberonu istemedileler.mamayi comformil veriyordum buyuk kizim kabiz diye.iyi kotu iciyordu.yarim yamalak icebildi dun kuzum.istemedi.acliktan agliyor, meme araniyor mama yapioruz istemiyor yemiyor.kucuk kizimda da hafiften kabizlik baslayinca ona da comformil vermeye baslamistim.o hicccc sevmediiii...hicc yemedi.memede sut yok zaten.biraz ceksin gelir dedim, ikisi de meme gorunce ciglik attii..uyumazlar bi yandan yemezkler bi yandan allahim nasil caresiz kaldim..kizlar balkondan asagi atmak istedim kendimi...hemen pre aldim bi tane marketten gece verdim guzelce yediler.biraz daha direndiler sonra uyudular...sabaha kadar da uyanmadilar.8de yekrar yedirip yatrdim.simdi ikisi de uyaniyor...felaketten bir gece oldu, insallah gunduzum boyle olmaz...
milasis 40 günlük olduklarında doktor söyledi kontrolde 1 e geçin diye. o zaman geçtim. sordum ne zaman geçicez diye o zaman söyledi.sen de dr a sor bence
aptamil 1 ile başladık kızıma
ama aptamil 1 mahvetti kızımı
iki ay boyunca sürekli bağıran bir bebek ya ağlayan ya da uyuyan bir Zeynep'imiz vardı
ikinci ayda doktorumuzu değiştirdik
doktor kızımı görür görmez bu çocuğa mama yaramamış
hemen aptamil preye geçin dedi
geçmemizle kızımın melek olduğunu öğrendik
bir daha hiç deli deli ağlamadı kızım
bir daha hiç bize göre anlamsız çığlıklar atmadı
doktorumuz 6 kiloya ulaşınca aptamil 1 e geçeceğiz dedi
6 kiloyu geçtik ama korkumdan geçemedim 1e
bir kutu daha pre kullanacağım
sonra geçeceğim 1 e
bıze hedıye geldı arabamız.sunny baby 600 lıra . ama ben memnun degılım:)yanyana arabalardan, alt bagajı fıle seklınde dar, bısey sıgmıyor.bence araba cıft yonlu olmalı.cok agır bızımkı baston tıpı dedıklerı daha ıyı heralde.ayrıca bazı arabaları goruyorum tamamen yatar duruma gelebılıyolar.bızımkı yatıyor ama benım ıstedıgım kadar degılll....bunları goz onune alarak al derımAnladım canım.teşkkür ederim.kızlar bebek arabası aldınızmı.hangileri daha kullanışlı oluyo.bide bebeklerinizi bir yataktamı yatırıyosunuz
canım yazıyı ben yazdım sandım bir ara
önceden ben de bu tür yazılar yazıyordum
ama büyüyünce kısmen toparladık
ama topiğin en huysuz bebekleri benimkilerdi
saatlerce mızmızlanıp uyumuyorlardı
şükür daha iyiler
inşallah sen de zamanla düzeleceksin tatlım
canım cok sevındım bebklerının ıyı olmasına....su anda huysuzlukta bırıncılıgını ben göğüslüyorum sanırım cunku oyle boyle degıl mınıklerım....tek bakmam ımkansız ....guclu olmalıyım acız hıssetmemmlıyım kendımı sabırlı olmalıyım bılıyorum ama ne vuucudum ne ruhum kaldıramıyor onlar oyle olunca.cok zor gunler gecırıyorum ınsallah duzelecekler...o gunlerı sabırsızlıkla beklıyorum..kaç aylık oldunuz sımdı annesı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?