2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .
Kardeş kardeş uyumak lazım:)
Aynen öle bacı kardeş olduk
Hayırlı olsun, Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin
Sağol canım iki oğlanla nasıl başedecem bakalım:)

Bide bende şuan onlara karşı aşırı bi bağ yok sanki değişik hissediyorum kendimi doğuncada böyle olcak onlara alışamıycam sevemiycem diye çok korkuyorum

slm.sık sık girip yazamıyorum ama ara ara takip ediyrm. 7. ayımıza girdik biz ek gıdalarla uğraşıyoruz.birinin iştahı çok iyi ama diğeri nazla yiyor. çorba içiriyorum sabahları yumurta sarısı ve azcık pekmez veriyorum.kaka renkleri sürekli değişiyor.yeşil yeşlil oldu yediklerindendir diye düşünüyorum.bebeklerimden biri hala dönmedi diğeri sürekli dönüyor.çorbalarına et suyu katmaya başladım.
tek bakmak çok zor. annemlerle aynı binadayız ama biri kapııyı çalsın diye bekliyorum. hiç bu kadar misafir gelsin diye beklememiştim.5 ay birlikte baktık ama herkes yoruldu artık.akşamları eşim geldiğinde hemen dışarı çıkıyoruz. çok bunalıyorum bazen.mama-çiş-kaka işine birde ek gıda girdi.yorulduuuuum.
bebişlere kitap ve bi kaç yeni oyuncak aldık. mama sandalyesi bakıyorum ne alacağıma karar veremedim.böyle işte.
ha birde saçımı kestirdim kısacık ohh bee dünya varmış dedim.

biz 5. ayımızı bitirdik
kızım 6400gr oğlum ise 7300 gr olmuş
doktorumuz artık bebeklerimin normal zamanında ve normal kilosunda
yani 3000gr ın üzerinde doğan bir çocukla gelişimlerinin aynı olduğunu söyledi
bu kontrolümüz diğerlerinden epey farklıydı
tırnaklarını inceledi
ellerindeki parmak aralarındaki perdelere
ve avuç içlerine baktı,

oğlumun günde en az iki saat güneş ışığı almasını söyledi
biz de hergün sabah ve öğleden sonra yani 4 den sonra sokaktayız
ağustos ayını iyi değerlendirin dedi

ben günde iki kere mama veriyorum
diğerleri süt çok şükür
ek gıda da aşırıya kaçmamamı söyledi
elma, şeftali ve armut a yeni meyve eklemedi
yoğurt günde 3 yemek kaşığı kadar ver dedi
çorbalardan sadece yoğurt çorbasını önerdi

boyları bana kısa geliyor dedim
boy 6 aydan önce ölçülmez dedi
boy ölçmek için kemiklerin aralarının açılması lazım
bebeğin gerdirilmesi lazım dedi
6 aydan önce bu yapılırsa kalça çıkıklığı oluşacağı için ölçmeyeceğini söyledi

bebeklerimin hala çok seri değiller
istiyorum ki kıpır kıpır dönsünler
ama tembeller sanırım

canım maşallah kiloları anne sütüne göre çok iyi... mamanın şişirdiği kesin... ben bu nedenle ek gıdayı biraz daha fazla veriyorum
kızım bana biraz dombik geliyor :)) pazartesi bizde 6.ayımızı bitiriyoruz inşallah
boylarını normalde ölçüyorlar ama çok çekiştirmiyorlar...demekki dr.unun bi bildiği var
ilginç muayene etmiş doğrusu
ek gıdada bu hafta çok zorlanıyorum kızım yemezken oğlum şimdi hiç ağzını açmıyor napcam bilmiyorum
tek bildiğim ısrar etmemek
diş için zorladıkları kesin çıksa da rahatlasak
5.ayda kızım dönüyordu oğlum arada şimdi tam tur dönemeselerde evin içinde ilerlemeye başladılar... bu cümleni sana hatırlatacağım papatyacım bende senin gibi çok acele ediyordum ama inan çok zorluyor tabii bunlar olacak
güneşe ben 30dk çıkarıyordum bunu duydum çok sevindim artırmam lazım anlaşılan

Merhabalar, bende 20 gün önce bebişlerimi kucağıma aldım. Kızım 2,5 kg doğdu ama oğlum biraz küçüktü 2100 gr. KıZım baştan itibaren emdi ama oğlum emmiyor. Kendimi çok kötü hissediyorum bu yüzden . Sağıp vermeye çalışıyorum ama zor oluyor ve emmek gibi olmuyor. Ne yapçam bilemiyorum , armızda benim gibi olan varmı

öncelikle hayırlı olsun
zor deme sağ ver derim... arkadaşların geneli sağarak verdi kolaylıklar diliyorum

Hayırlı olsun Allah bebeklerine huzur rahatlık versin. Kaç haftalık doğdular bizimkiler 34 haftalık doğdu iki ay ememediler memeyi tutamıyorlar yada uyuyup kalıyorlardı günde üç kere de olsa meme ver biberon a alışır meme almaz diye korkma yeri geliyordu tüm gün memesiz biberon la geçiriyordum vakti gelince emdiler çok şükür. Sıkıntı yapma oda emer inşallah

Hayırlı olsun güle güle büyüt yavrularını. Ememiyo deme sık sık emzir hem emdikçe sütün çoğalacak. Kilo alımı nasıl alıyosa iyi. Allah kolaylık versin.

Ayınız hayırlı olsun. DHa nşce aylara inş. Maşallah kilolarıda iyi . Ben güneşe çıkaramıyorum tek olduğum için zor luykr. Ama çıkarsam iyi olacak. Ek gıda da kolay gelsin. Bende bızımklerı bıran önce dönmelerini kıpır kıpır olmalarını istiyorum ama pek düz yatıramıyorum genelde kıusuyolar ya pusetteler yadaa kucakta

KıZım emdiği için sütüm var çok şükür ama oğlan baştan beri memiyi tutmıyor. Sanki oğlumla ilgilenemiyormuşum gibi geliyor. Çok üzülüyorum, sağıp onada veriyorum ama içime sinmiyor. Kontrole gittiğimizde 1haftada oğluşum 350 kızım 250 gram almıştı doktor çok iyi dedi . Halbuki kız oğlana göre daha iştahı.

Canım bugün bişeyler araştırırken tesadüfen bu siteyi gördüm emzirme ve emzirememe ile ilgili bir çok bilgi var umarım faydasını görürsün
La Leche League Türkiye

kızlar hakıkaten sınır kupu ldum yaa..su anda kendı evımde resmen mısafır konumuna dusuruldum.ya sabır dıyorum..cocuklarıma bakıyor yardım edıyor dıyorum ama bu kadarı olur mu yaa...guya bılerek yapmıormus..mutfagagırıorum yemek yapıcam, basımda dıkılıyor.ılle kendıne gore yemek olacak.pes ettrııyor benı kendı yapıor ya da ben onun ıstedıgı gıbı....kucagıma alıcam cocugumu sevıcem.gel babaannene yavruuuummmmmmmmmmmmmm dıyıp alıverıor....ısın kotusu kucuk kzıım huysuz oldugu ıcın sureklı onunla ılgılenıor ve kızım da zate benı emmedıgı ıcın tamamen bıraktı benui.duygusal ıhtıyaclarını karsılamadıgım ıcın mıdır bımıorum, kızım bendeyken sureklı aglıor.....bunu fırsat bılen kv benım sesıme alıskın o ver bana dıyıp cekıp alıyor.banyo yaptırıcam , alıor cocukları bız banyo yapıcaz beraber dıyıp kucaklıor...ne yapıcagımı sasırdım yaa....surat assam soylensem kusuyor...duygu somurusu..işe baslayınca da bızde kalacak.yataklarında uyutmaya calısıorum .alıor kucagına saalıor.salonda uyutuor..ben ne mı yapıorum..mama hazırlıorum.banyo malzemelerını hazırlayıp su dokuorum.tum gun yaptıgım işş bu oldu..ıftardan sonra ıse tam kudurdukları zaman esımle ıkımız sakınlestrmeye calısıoruz...

kızım sızce benı neden ıstemıor?ben ne yapmalıyım.tum ıkız annelerı ahalısınden fıkır beklıorum..kv savas mı acmalıyım, yksa sıneye mı cekmelıyım..

canım ben de kayınvalidemlerde kalıyorum
biz ikiz anneleri o kadar yoruluyoruz ki temel ihtiyaçları yapmayı elzem görüyoruz
karnını doyur, emzir, alt değiştir, banyo yaptır vs vs...
benim kızım bir ara amcanın kucağından inmiyordu, bir ara sadece kayınvalidemin kucağında uyuyordu
oğlum dedenin kucağında türkü dinleyerek uyuyordu
ben de bir ara acaba diye düşündüm
çünkü tüm gün emmedikleri için bebekler tam olarak anne kokusunu da alamıyorlardı
acaba ben onlar için hiç özel olamayacak mıyım diye düşünmeye başlamıştım
zamanla düzeldi,
seninkiler ne kadarlık bilmiyorum ama teyzesi biz 6. ayımızın içerisindeyiz
geceleri ben bakıyorum
sabah çok erken uyandıkları için 5 veya 6 gibi yanıma alıyorum
onlara sarılıp uyumayı öğretmeye çalışıyorum
mesela şimdi bazen çok ağladıklarında sadece bende teskin oluyorlar
bu da beni çok mutlu ediyor

bu durumun bir iyi yanı da
okula başladığımızda gözümüz arkada kalmayacak
en az bizim kadar iyi bakanlara emanet edeceğiz ve yabancıladıkları birine değil de hap aşina oldukları birinin yanına bırakacağız
mesela bu duygu beni rahatlatıyor

demem o ki zamanla geçecek
ve emin ol sen onların bir tanesi olacaksın
düşünsene canım hayatta annenin yerine birini koyabilir misin?
onun kadar birini sevebilir misin?
seni gün içinde rahatlatıyorsa
bebeklerin de mutluysa gerisi boş tatlım
canını sıkma hiç

milasis bende bu duyguyu yaşadım
ben birine bakarken diğeri muhakkak ya annemde ya kv yada eşimdeydi
sonra yalnız kaldım
şimdi de benden başkasını istemiyorlar
zamanla da değişiyorlar bugün bakıcımızın arkasından ağladı oğlum :)) takmıyorum artık bu çocuk kim ilgilenirse ona yöneliyor ama hepsinin geçici olduğunu ben biliyorum artık
bu defa gittiğimizde annemi unutmuşlar yakında kv ye gidiyoruz onu kesin unuttular...
yani annenin yerini kimse alamaz... şimdi kv olsa da yardım etse diyorum ama hala tel ile konuştuğumuzda bana sorduğu sorulara gıcık oluyorum ... hele beni süt vermediğim için bakıcı gibi görmesi son damla oldu... deliriyorum ama sende sabırlı ol ve onu gerektiği kadar yardım etmesi için kullan... sonuçta babaanne... yarın işe başladığında kimse onun kadar merhametli ve iyi bakamaz bunu asla unutma
gözüm arkada kalmadan en çok anneme sonrada kv ye bırakabiliyorum
bakıcımı uzun zamandır tanıyorum ve seviyorum ama asla kv ile kıyaslanmaz ne de olsa o bi babaanne...
onlarada haksızlık yapmayalım
karışma konusunda benimki de çocuklar olduktan sonra zirve yaptı...önceden hiiiç sesi çıkmazdı sanırım çocukları kendilerinin sanıyorlar

aynı şeyleri düşünüyoruz canım
asla yabancıyla kıyaslanmazlar ve
çocukları kendilerinin zannediyorlar gerçekten

Kızlar size konu ile ilgisiz bişi sorcam:)ben bebeklere kayınvalidemle bakıcam.seneye yazın yeni ewimize taşıncaz.ewimiz dublex olcak.kayınvalidem direk söylemiyo ama ordada kendine bi oda istiyo ama şimdiki ewi durcak evini bozmayacak.bu arada kayınvalidem dul kocası 20 yıl önce ölmüş.sizin bu konudaki duruşunuz ne olurdu?

kızlar benı anlıyor olmanıza ne kadar sevındım anlatamam..ıste bu dedıklerınızı yasıyorum su anda ben....kendımı yetersız hıssedıorum bu sekılde ama bı yandan da okula gıdınce en azından bakıcı ıle beraber degıller ,onlara yakın bırıyle beraberler dıyorum(yanlıs anlasılmasın bakıcı karsıtı degılım , bılakıs uygyn bırı "tam olarak" olsaydı kesın tutardım.)benı sınırlendıren nokta zaten kendını cocuklarımın annesı gıbı gormesı...bana aynen evde mısafır muamelesı yapılıyor.ya da dıs kapının dıs mandalı bakıcı maumelesı de dıyebılırız... bız 3 ayı bıtırdık teyzelerı...daha cok kucuguz..bı yandan kucucuk bebek alısmayı nerden bılır dıyorum ama bı yandan da kızımın benı redetmesı ve babaannenın de bu durumu bılerek ya da bılmeyerek fırsat bılıp kullanması benı sınır ettı..ıste durum bu kızlar...cevaplarınız ıcın cok tesekkur ederım..soyledıklerınız cok ıyı geldı..benzer seylerı yasamıs bırılerıyle konusmak cok guzel...ıyı kı burası var, ıyı kı hepınız varsınızz...

her ne kadar kv uyuz olsam da madem evınız dublex olacak, odası olsun ne var kı...gelip gıderken sızınle de bır duzenınız olsun ıstıyordur dıye dusunuyorum...

Öyle fesat bi kadın değil canım benimki.bide eşim benim anneme karşı çok iyidir.benim annemle böyle bi durum söz konusu olsa eşim düşünmeden kabul eder.zamanı gelince böyle bi konu yüzyüze konuşulunca ben zaten gelme diyemem kaynanama.eltimde benşm karşı komşum olacak taşınınca.aynı şekilde ondanda bi oda istiyo.bakalım kısmet zmaan ne gösterecek.

eğer evin müsait olcaksa, bencede bi odası olsun, ogidersede yine misafir odası olur, oda yapmazsan çocukşarın yanında, salonda falan yatcak, onun için daha rahatsız edici bi durum demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…