2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

senin kv doğru söylüyor canım :)) çok normal bi durum benimde oğlanda vardı çok az kaldı
zeytinyağ ve az bi karbonat ile banyodan yarım saat önce yağla sonra tara sonra yıka :)) misss yakında geçer...
ben öyle yaptım sonra hemşirede aynısını söyledi... yani başka çaresi yok
bu arada bende kırkım çıkmadan önce 1 hafta yalnız baktım başa gelince yapılıyor... herkes bilir benimkiler çok çılgındı :))
Allah kolaylığını veriyor...
şimdi de çok hareketliler bende bayramdan sonra nasıl tekrar yalnız bakacam diye düşünüyorum :))
ama yine Allah bi kolaylığını verecektir
çok kolaylıkllar diliyorum inan en zor zamanları ilk 4 ayları... ben şimdi de zorlanıyorum ama o dönem çok zor ,geçecek...
Allah yardımcın olsun

kızım yayla çorbasına bayıldı oğlum yine arıza ama yine de yedirdim... biraz ısrar işe yaradı...
zorlamadan (ağlatmadan ) ama birazda isteğine bırakmadan yedirdim
yayla çorbası verdim diye yoğurt yedirmedim ama yarın yedirmeyi planlıyorum
bi de yarın biraz peynir verecem inş.

canımm yıne kudurdular 3 gundur asırı huysuzlar.....ıftar zamanı baslıyorlar ve cılgına dönüyorlar.dun ıftarda esım ve kv yemek yerken ıkısı cıldırdı yıne..bırı kucagımda dıgerı ayagımda, onlar aglarken ben de bı yandan nınnı soyledım bı yandan da hungur hungur agladım....hersey gozume o kadar karanlık ve korkunc gelıyor kı..uyusular 5 dakıka sonra uyanıyorlar tekrar dalmakta gucluk cektıklerı ıcın huysuzlanıyrlar..bu boyle saatler suruyor...ınanın yasama sevıncım kalmadı.bundakı sebebp sadece cocuklarımın huysuzlugu degıl yanlıs anlasılmasın..bılmıyorum, sızınkıler nasıl ama benım esım pek yardımcı olmuyor..sankı yük oluyormus gıbı kucagına alıp sallmak ya da oyalamak ona bır cezaymıs gıbı gelıyor.suratını asıyor, ofluyor pofluyor...dun sırtıma gıren agrıların haddı hesabı yok...kucakta gezdır gezdır...hayatım sen uyu bıraz da ben bakarım demıyor yaa...dese de gonulsuz gonulsuz, ben yoruldum dıyıce..hadı gıt yat diyor...yüzü eksıyor...daha bır suru sey..bır tatlı söz bır guzel bakıs, bıraz detsek bıraz moral ıhtıyacım olan...cok yalnızım kızlar cokk...kendımı hıc bu kadar caeısz ve gucsuz hıssetmedım.esımle oturup tatlı tatlı sohbet etmeyı ozledım.ama hıc yanasmıyor..varsa yoksa oyun, bılgısayar..defalarca konustum.olmadı....ne yapıcam bılmıyorum....kendımı 2 cocuklu umutsuz ev kadını gıbı hıssedıyorumm...

bızde de oldu konak nadıde..zeytınyagını suruyorsun, kv dedıgı gıbı, bıraz durup banyo yaptır.wee nın taragını aldım ben, onunla da tarıyorum cıkıyor.bzıımkılerın kasları daha yenı yenı cıkıyor orda bıle konak oldu:)) sımdı azaldı ama...

benimkiler de tam iftar vakti deliriyor yaşadıklarımız aynı. benim eşim de geliyor geldiğinde uyuyorlarsa elleyip uyandırıyor sonra zor uyutuyorum. uyanıklarsa biraz sevip sonra bana bırakıyor. bugün izinli kv ye bırakıp pazara markete gittik bebişlere bişeyler aldım kendime bakamadım bile. şimdi geldik denize gidelim diyor arkadaşları arıyor ben olmaz çocuklarla deyince kendimi gidiyim dedi ben de kızdım yattı uyudu şimdi...sinir...

Kızlar size sorum olcak. Ben 30. Haftadan itibaren iznimi kullanıyorum. Ne zaman doğum yaparsam yapayım öncesini aktaramayscakmıyım?

Rana, bende 33. Haftada doğum yaptım,7+ 8 iznim olmuştu, ne zaman doğum yaparsan kalanı aktarırsın, ama aktarma ve şimdiden çalışabilir raporu alman lazım

Sinemisen, bende AOÇ nin sütüyle mayalıyorum, çünkü sütçülerin sütü sulu oluyo, annemde dediki su katıyolardır:) öyle duyunca içime sinmedi:)
Bu arada bebişletine maşaallah, hem kilo, hem boy olarak baya öndeler

ben de sütçü sütüyle mayalıyorum ,zaten doğal yoğurtlar biraz sulu olur ,doğral olmayanlara katkı maddesiyle öyle sert oluyor ,bir de sütü fazla mayasını az katarsan o zaman da sulu oluyor yoğurt ,mayasını biraz fazla kat daha katı olur

cnm sana msj atmıştım mail adresimi face grubuna eklermisin diye ben bulamıyorum

ben 35. haftada doğum yaptım ve dr a söyledim aktarıldı kalan 5 haftam. dr ile konuş o halleder

Bende 30 da ayrılmıştım, diyelim ki 35 te oldu, 5+ 8 hafta iznin olur, ama doğumdan sonra hastaneden çıkmadan dr. Dan aktarma raporu iste mutlaka

Yani sonuç olarak kalan 40 haftaya tamamlanıp aktarılıyor iyi ya çok sevindim çok sağolun kızlar

Kızlar dün sağlık ocağına gitmek zorunda kaldık. Yeniden topuk kanı istediler. Oğlumda hipotiroidi şüphesi varmış, neyse kanı verdik, 15 gün sonra belli olacak dediler. İçimiz rahat etmedi, bugün bir doçente gidip tekrar kan alırdık. T4 VE TSH değerlerine bakıldı. T4 normal çıktı ama TSH yüksek çıktı. Eşimle ben ağlamaktan helak olduk diyebilirim. İçim çok sıkıntılı. Sizin çocuklarda hiç bu yaşandı mı? Çünkü prematüre bebeklerde çok sık görülüyormuş. Ya geçici oluyormuş ya da ömür boyu sürebiliyormuş. Lütfen cvp yazın.

Geçmiş olsun canım, Rabbim şifalar versin miniğine. Erken teşhis ettiklerine göre muhakkak bir tedavisi vardır. Hemen bozmayın moralinizi, inşallah geçicidir, önemli olan takibini yaptırıp, önlemini almanız.Yavrularımız Allah' a emanet, iyilikler versin inşallah bütün bebişlere...

geçmiş olsun. bebeklerin kılına zarar gelse helak oluyoruz gerçekten. anlıyorum üzüntünüzü. umarım tedavisi vardır ve gündelik yaşamında sıkıntı çekmez. allah yardımcınız olsun.

kızlar selam türkiyeye dönüş yaptık bebişler 6,5 aylık oldu oyun parkı aldık içine yatak ne alıcaz şaşırdık ..visco yataklar 5cm çok ince o nedenle almadım sizler ne yaptınız......acil yardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…