2013 İkiz Anneleri Bilgi Paylaşımı

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• İki kız

OY: 29 24,6%
  • İki erkek

OY: 34 28,8%
  • Bir kız bir erkek

OY: 55 46,6%

• Ankete Katılan
    118
  • Anket Kapalı .

benim evim de çok sadedir
hiç bir fazlalığı evde tutmam
bebeklerinkini bile tutmuyorum
küçülenleri hemen hurca koyuyorum, hepsi kız kardeşime gidecek
sakla birkaçını hatırası kalır diyorlar ama fotoğrafları var yeter diyorum
emeklemeye bir başlasınlar zorlanmayacaklar
her yer boş ve onların

ben sadece bir pantolon ve bir kaç tişört aldım
zayıflarım diye ama sanırım ben de almak zorunda kalacağım
okul kıyafetlerime sığamayacağım kesin
ama hala zayıflama umudum var
bu arada 7 kilo fazlam var
fazlalık 4 kilo kalmıştı ama süt için yedikçe yedim
son durum bu

benimkiler bu ara arabalarında uyuyorlar
ileri geri sallıyorum
şimdilik bunda mutlular
sıkılınca ne isterler bilemiyorum artık

iki çocukla giyemem dediğin ne canım?
ben sanırım Aysel gürel gibi olacağım
hala her şeyi giyme hevesim var
zaten giyinmeye ayrı bir merakım var

herkese selam..
bişey sormak istiyorum ben geçen hafta sancılardan dolayı hastanede yattım hastanede nidilat vermişleridi ama sonra devamına gerek yok dedi doktorum.. ama dün gece şeffaf akıntıyla birlikte kan geldi benden ve doktorum izinde bende başka doktora gittim nidilat içmen gerekli dedi..
4 saatte bir iç dedi ama bana çok fazla geldi 4 saatte bir.. aranızda nidilat kullanan varmıydı kullandıysanızda ne kadar sürede bir yada günde kaç kez kullandınız??? yardımcı olursanız çok sevinirim..

canım geçmiş olsun bende kullandım
4 saatte bir aldım 3 gün sonra 6saat sonra 8 ve bıraktım
10 gün sonra yine sancı ve yine aynı ve yine 1hafta sonra yine
toplam 25 gün aralıklarla kullandım
çok zor bi ilaç kendine dikkat et ani hareket etme tansiyon ilacı sonuçta
35.haftaya kadar dayandım
çok şükür bunu şimdi kızımla yazıyoruz :)) darısı hayırlıca sana olsun
çok su içmeyi unutma hoş zaten içiriyor

bakma öyle dediğime bende giyinmeyi çok severim
sorun giyinmeye hala çok vakit bulamamam
zayıflamaktan şu an bişey söyleyemiyecem
acil kıyafet lazımdı
aslında eski kilomdayım ama sıkılaşmam lazım
yarın 6 aylık oluyoz ben hala tam toparlamadım
benimkilerde arabasında çabuk uyuyor ama yalnız çıkamıyorum

çok teşekkür ederim cnm cvbın için.. bende 6 yada 8 saatte bir kullanırım diye düşündüm.. bugün nstede sancım çıkmadı şükür ama kasılmalarım var maalesef.. en iyisi 8 saatte bir kullanırım. maşallah 35 e kadar dayanmışsın inş. bizde dayanabilirz kızlarımla o günlere kadar =)) kızını öp benim için tekrar teşekkür derim =)))

dr.un söylediği şekilde kullan çnk yavaş yavaş azaltacaktır
stres yapma ben %90 sancı ile eve gelmiştim :))
ve bu şekilde 3 hafta dayandım
bol bol dinlen ve dua et
çok su iç... kafaya takma
ben açılmam olduğu halde 3 gün daha dayandım Allah yardımcın olsun
kızlarını okşa benim için... sağlıklı doğumlar diliyorum

çok ilaç kullanıyorum o yüzden 4 saatte bir bide nidilat çok gibi geldi bana ama ne biliyiim kafam karışıyo herşeyde bu ara işte :18::18: benimde % 80 lere çıktı sancım ama şimdi iyyim çok şükür kasılmalar ara ara devam ediyo o ayrı tabi allahtan çok düzenli değil.. valla böyle yazılanları okudukça çok mutlu oluyorum çok rahatlıyorum teşekkür ederim.. yoksa kendi kendimi yiyiorum herşeyden bişey çıkartıyorum.. ama en önemlisi sakin ve stressiz olmakmış anladım..

kızlar yarın yola çıkıyoruz inş.
hepinize şimdiden iyi bayramlar
bebeklerimizle ilk bayramımız inşallah çoook güzel geçer

kızlar sinir küpüyüm
bakıcım ile bugün işim bitti
dedim bazen işim olur da seni tek bi günlüğüne yada yarım günlüğüne çağırırsam ne istersin dedim...
kem küm etti... fiyata bakın çok makulmüş gibi sadece bebek bakmaya yarım güne 70 tüm güne 110 istedi
insanlarda vicdan kalmamış... ki ben bu kadına nasıl davranıyorum inanın anlatmayacağım
sadece mecbur kaldığımı ve burda yalnız olduğumu bildiği için sömürüyor...
nasıl zoruma gitti anlatamam ... sadece kimsem yok diye bu fiyatı söyleyebiliyor
kendimi çok yalnız hisettim ve çok mutsuz
param yoksa eve mahkumum param yoksa kimsem yok .... ( çok yalnızım ilk defa kendimi gurbette hissettim (

bugün dr. kontrolümüz vardı
artık aylık gitmemize gerk yokmuş
sadece 6.ayda bi idrar kültür ve tahlili vermek lazımmış bayramdan sonra yaptır dedi..
oğlum çok az kilo almış ilk defa ama boyu uzamış maşallah ...büyüme var sıkıntı yok dedi...
kızım kilo almış...onunda kilosu fazla diye korkuyorum... zayıflar korkma dedi...
ek gıda hakkında bilgi verdi.. çok ilgiliydi bu dr.
kısacası çok şükür sağlıklıyız
kafa da yamuğa baktı az kalmış dedi.. daha bıngıldak kapanmamış bu nedenle biraz daha düzelmesi için zamanı varmış

benim yoğurdum ekşi oluyor. çorba ve muhallebiyi her gün yarımşar kase yiyorlar. her gün meyve suyu veya pürsi de veriyorum. 6. ayımız dolsun o zaman öğün olarak vereceğim çorbayı ve muhallebiyi. artık tarhana ve yayla çorbasına da geçiş yapacağım. bebeklere özel değil de kendi yediğimiz gibi yapacağım biraz tuzunu azaltarak. sebze püresiyle falan uğraşmam. direk normal yemeklere geçiş yapacağım. çatalla ezerek vereceğim.
Kızlar szin hamileliğiniz nasıl gecti.yani belli bi aydan sonra kendinize kısıtlama getirdinizmi.
tüp bebek mi yoksa normal yolla mı amile kaldın? kaçıncı aydasın? her gün yarım saat yürüyüş yapmak gerek. 28. haftaya kadar hayatını norma seyrinde devam ettirebilirsin. 28. haftadan sonra risk daha fazladır. ev işlerinden falan elini eteğini çekmen gerek. ama her gün yarım saat yürüyüş yapabilirsin. 20. haftada karın birden büyüyor. eğilip kalkmak zorlaşıyor. 28. haftadır ilk hedef. sonra 32. hafta. 32. haftadan sonra muayeneler daha da sıklaşır. 32. haftadan sonra doğuma hazırlıklı olmak gerekir. sana tavsiyem. hayatına normal seyrinde ve kendşni çok zorlamadan devam et. 28. haftada ev işi vs bunları yapmayı bırak. günde yarım saat yürüyüş yap. kendini bu haftadan sonra zorlarsan eğer bebeklerin çok erken dünyaya gelirler.
kolay gbir hamilelik diliyorum.

Tüp bebek canım... 13. Haftaya girdik.ewe kapanmak zorunda değiliz yani?

Herkese iyi bayramlar,

kızlar geçen cuma urazım ateşlendi 3 gün ateşi sürdü pazartesi dr. Götürdük devlet hast. Doktor boğazları kötü olmuş dedi antibiyotik verdi bende kullanmak istemedim vermedim salı günü vucudunda kızarıklıklar çıktı hemen başka bir dr.a götürdüm iyiki antibiyotiği kullanmamışsın dedi meğer boğazı falan iyimiş yavrumun 6. Hastalığa yakalanmış yavrum atlatmış zaten 2-3 gün sonra kızarıklıklar geçer dedi ve şimdi çok az kaldı yok denecek kadar az...allahtan poyraza geçmemiş...sizlerle paylaştım ki sizlerde böyle bir olayla karşılaşırsanız haberiniz olsun ...herkese şeker tadında bayramlar

o hastalığı zor teşhis ediyorlar canım
kız kardeşimin kızı da bir kaç gün sürekli ateşliydi
colpol ile 39 civarında seyrediyordu ateşi
doktorun birisi bu çocuk havale geçiriyor dedi
aklımızı aldı
bir diğeri tanımlanamayan enfeksiyon kapmış dedi
iğne vurdu
bir diğeri ise vücudundaki döküntüleri görünce 6. hastalık dedi
çok zor valla bu işler

sana da çok geçmiş olsun canım

herkesler tatilde sanırım ne güzel
ben Ankara'yı bekliyorum, evdeydik, bir yerlere gidemedik, daha doğrusu gözümüz yemedi
cesaret edemedik
sizler de güzel güzel gezip gelin bir an önce
çok yalnız kaldı buralar

Son düzenleme:
ek gıda maceram devam ediyor
şimdi daha iyi gibiyiz
sabahları peynir yediriyorum
peyniri evde kendimiz yapıyoruz
tuzsuz ve çok tatlı, kuzular da bayılıyor
bir öğün püre yiyoruz, bir öğün yoğurt yiyoruz bir öğün de çorba içiyoruz
biliyorsunuz tarhana yöreden yöreye farklılık gösteriyor
ben de 4 çeşit tarhana tedarik ettim
en çok Konya yöresinin tarhanasını beğendiler
bu arada tarhana çorbasının içine artık et suyu da koyuyorum
şu an için bayılarak yiyorlar
bulgur daha faydalı diye yoğurt çorbasını da bulgurlu yapıyorum, onu da şimdilik beğenerek içiyorlar

bu arada sütüm azalmaya başladı
düzenli sağamamamın da etkisi var sanırım bunda

denizimin ateşi var
akşama kadar iyiydi
sonra bir anda inlediğini fark ettim, normalde uyurken kendi kendine ninnisini söylüyor
ninni söylüyor zannettim
ama değilmiş
hemen soydum kuzumu, duş aldırdım, colpol verdim
sirkeli su yaptım ama bezi tenine değdirtmiyor, ürperiyor kuzu
kolsuz çıtçıtlı badi giydirdim yanımda yatıyor şimdi
ben de başında bekleyeceğim sabaha kadar

Canım geçmiş olsun,benim kızımda ateşlendi bende başında bekliyorum hastaneye gittim ama kan ve idrar temiz çıktı.üstelik şuan izmirdeyim ve sabah Ankara'ya dönmeye karar verdim.kızımı doktora götürmek istiyorum orda.şuan calpol verdim ve kompres yapıyorum.ama ateş düşmüyor.bu arada sen bebekleri nereye götürüyorsun hastaneye?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…